Τα παραπάνω θέματα προσομοίωσης πανελληνίων στα μαθηματικά προσανατολισμού είναι πολύ υψηλού επιπέδου και τα έχω φτιάξει από ποικίλες πηγές βοηθημάτων και ασκήσεων. Περιμένω σχόλιά σας και προτεινόμενες λύσεις. Στις επόμενες ημέρες θα ανεβάσω και τις δικές μου προτεινόμενες λύσεις. Θα χαρώ πολύ αν βάλετε τα θέματα σε μαθητές σας για λύση, διότι πραγματικά αξίζουν και είμαι βέβαιος ότι ερωτήματά τους ή τεχνάσματα τους θα υπάρξουν στις φετινές πανελλήνιες! Τα θέματα γράφτηκαν σε word 2016 και τα παραθέτω με συνημμένο αρχείο.
Καλή Ανάσταση,
Θεοδωράκης Νίκος.
Τυπογραφικό: Είχα κάνει τυπογραφικό το οποίο διόρθωσα στο Β2, είχα γράψει
ενώ είναι
. Αν και δεν επηρεάζει πολύ το αποτέλεσμα του ορίου. Ευχαριστώ!
Από την δοθείσα σχέση για
προκύπτει ότι
.![f^{3}(x)+f(x)=x-1\Leftrightarrow f(x)[f^{2}(x)+1]=x-1\Leftrightarrow f(x)=\frac{x-1}{f^{2}(x)+1} f^{3}(x)+f(x)=x-1\Leftrightarrow f(x)[f^{2}(x)+1]=x-1\Leftrightarrow f(x)=\frac{x-1}{f^{2}(x)+1}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/4e33a39058ee81bff00e70d1663a43b5.png)
είναι συνεχής στο
.
με 
, συνεπώς και αντιστέψιμη.
το
και έχουμε ότι
.
(Μετασχηματισμός 
άτοπο διότι η 

![lim_{x \rightarrow 1^{+}}\frac{x-1}{F(x)}=[DLH]=lim_{x \rightarrow 1^{+}}\frac{1}{f(x)}=+ \propto lim_{x \rightarrow 1^{+}}\frac{x-1}{F(x)}=[DLH]=lim_{x \rightarrow 1^{+}}\frac{1}{f(x)}=+ \propto](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/c03f50ba6bdcc8b33935077faef90600.png)

(Με παρόμοιο μετασχηματισμό)
Με συγχωρείτε αν έχω κάνει κάποιο αριθμητικό λάθος ή αν τα έχω γράψει πολύ συνοπτικά.Παρ'όλα αυτά ευελπιστώ σαν σκέψη να είναι σωστή και να μην έχω κάνει κάποιο τραγελαφικό ατόπημα (μπορώ να πω ότι ήταν ένα εύκολο δεύτερο θέμα που κάλυπτε αρκετά πράγματα).Όταν μπορέσω θα λύσω το Γ,Δ -εάν δεν με προλάβουν-.
.
, διότι όπως το παραθέτετε αν και είναι σωστή η σκέψη μεν δεν είναι πλήρης η αιτιολόγηση δε, δηλαδή πρέπει να πάρουμε περιπτώσεις
και
και να ολοκληρώσουμε την
που είναι μη αρνητική (και όχι παντού 0 αφού f όχι σταθερή) στα διαστήματα
καταλήγοντας σε άτοπο κάθε φορά, οπότε 
, αφου
που βρέθηκε δεν επαληθεύει τα αριθμητικά δεδομένα που δίνονται στην εκφώνηση. Αν έχω κάνει σωστά τις σταθερές στον αριθμητή θα πρέπει να βγει
αντί για