Εστω μια συναρτηση f ορισμενη στο
οπου και ειναι συνεχης.Αν
και 
να δειξετε οτι η συναρτηση παρουσιαζει ολικο ελαχιστο...
Υπαρχει και η πιθανοτητα να μην υφισταται η ασκηση αλλα αν καποιος γνωριζει ας μου απαντησει.
Ευχαριστω!!
Συντονιστής: KAKABASBASILEIOS
οπου και ειναι συνεχης.
και 
Είναι σωστή η άσκηση.μαθητηςθετικης έγραψε: ↑Δευ Φεβ 25, 2019 5:23 pmκαλησπερα, εχω μια απορια σε ενα θεμα που τεθηκε απο τον καθηγητη μου.
Εστω μια συναρτηση f ορισμενη στοοπου και ειναι συνεχης.
Ανκαι
Υπαρχει και η πιθανοτητα να μην υφισταται η ασκηση αλλα αν καποιος γνωριζει ας μου απαντησει.
Ευχαριστω!!
σε τρία διαστήματα. Συνέχισε μόνος σου. Εννοείται, με σωστά Ελληνικά. Συγκεκριμένα με τονισμό στις λέξεις.
μαθητηςθετικης χάθηκες. Καμιά πρόοδος εδώ;Λάμπρος Κατσάπας έγραψε: ↑Δευ Φεβ 25, 2019 5:33 pmΓράψε τη λύση σου εδώ και αν συναντήσεις κάπου δυσκολία ξαναρώτα.
,
)
ατοπο
τετοιο ωστε :
για καθε xMihalis_Lambrou έγραψε: ↑Δευ Φεβ 25, 2019 8:01 pm
Εννοείται, με σωστά Ελληνικά. Συγκεκριμένα με τονισμό στις λέξεις.
Ευκαιρία να σε βοηθήσουμε τόσο στα Μαθηματικά, αλλά άλλο τόσο στην σωστή γραφή, που θα σου είναι απαραίτητο εφόδιο αύριο στην ζωή.

η
είναι συνεχής.![x_{0}\in [x_{2},x_{1}] x_{0}\in [x_{2},x_{1}]](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/4eac02b6ad4fed307c2b7f548423154e.png)
![x\in [x_{2},x_{1}]\Rightarrow f(x)\geq f(x_{0}) x\in [x_{2},x_{1}]\Rightarrow f(x)\geq f(x_{0})](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/679975402f8345fdef9313b587ec09a5.png)
και 

![\displaystyle g:[-\frac{\pi }{2},\frac{\pi }{2}]\rightarrow \mathbb{R} \displaystyle g:[-\frac{\pi }{2},\frac{\pi }{2}]\rightarrow \mathbb{R}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/f8ac8605b1a77f7cbc0c0be62628d4d0.png)

Καλησπέρα σε όλους.μαθητηςθετικης έγραψε: ↑Δευ Φεβ 25, 2019 5:23 pmκαλησπερα, εχω μια απορια σε ενα θεμα που τεθηκε απο τον καθηγητη μου.
Ανκαι
Ευχαριστω!!
της συνάρτησης, μπορεί να έχει δύο μορφές : είτε
είτε
, για κάποιο
.
είναι το
, τότε υπάρχει
, έτσι ώστε για κάθε
, να ισχύει
.
.
είναι της μορφής
,
, οπότε η συνάρτηση έχει ολικό ελάχιστο.Γεια χαρά Ορέστη. Για δες τηνΟρέστης Λιγνός έγραψε: ↑Τετ Μαρ 06, 2019 11:11 pmΑν τομαθητηςθετικης έγραψε: ↑Δευ Φεβ 25, 2019 5:23 pmκαλησπερα, εχω μια απορια σε ενα θεμα που τεθηκε απο τον καθηγητη μου.
Ανκαι
Ευχαριστω!!είναι το
, τότε υπάρχει
, έτσι ώστε για κάθε
, να ισχύει
.
και μετά δες αυτό που κράτησα από αυτό που έγραψες.γεια σου Ορέστη.Ορέστης Λιγνός έγραψε: ↑Τετ Μαρ 06, 2019 11:11 pmΚαλησπέρα σε όλους.μαθητηςθετικης έγραψε: ↑Δευ Φεβ 25, 2019 5:23 pmκαλησπερα, εχω μια απορια σε ενα θεμα που τεθηκε απο τον καθηγητη μου.
Ανκαι
Ευχαριστω!!
Θα ήθελα να μου απαντήσετε αν είναι σωστός ο συλλογισμός μου.
Το σύνολο τιμώντης συνάρτησης, μπορεί να έχει δύο μορφές : είτε
είτε
, για κάποιο
.
Αν τοείναι το
, τότε υπάρχει
, έτσι ώστε για κάθε
, να ισχύει
.
Αυτό όμως είναι προφανώς άτοπο, γιατί έχουμε.
Συνεπώς, τοείναι της μορφής
,
, οπότε η συνάρτηση έχει ολικό ελάχιστο.
Η συνάρτηση επομένως θα έχει τη μορφή αυτή :
orestis.png
συνεχής με
διάστημα τότε το
είναι διάστημα.
είναι διάστημα.Ορέστη σου γράφω μια λύση βασισμένη στο σκεπτικό σου, δηλαδή ότι η εικόνα διαστήματος μέσω μιας συνεχούς συνάρτησηςΟρέστης Λιγνός έγραψε: ↑Τετ Μαρ 06, 2019 11:11 pmΚαλησπέρα σε όλους.μαθητηςθετικης έγραψε: ↑Δευ Φεβ 25, 2019 5:23 pmκαλησπερα, εχω μια απορια σε ενα θεμα που τεθηκε απο τον καθηγητη μου.
Ανκαι
Ευχαριστω!!
Θα ήθελα να μου απαντήσετε αν είναι σωστός ο συλλογισμός μου.
Το σύνολο τιμώντης συνάρτησης, μπορεί να έχει δύο μορφές : είτε
είτε
, για κάποιο
.
Αν τοείναι το
, τότε υπάρχει
, έτσι ώστε για κάθε
, να ισχύει
.
Αυτό όμως είναι προφανώς άτοπο, γιατί έχουμε.
Συνεπώς, τοείναι της μορφής
,
, οπότε η συνάρτηση έχει ολικό ελάχιστο.
Η συνάρτηση επομένως θα έχει τη μορφή αυτή :
orestis.png
είναι διάστημα. Αναγκαστικά από δεξιά θα έχουμε
αφού και τα δύο όρια είναι
ή
ή 

ώστε
. Αν
φραγμένη τότε θα
με
οπότε από συνέχεια
(άτοπο). Αν η
είναι μη φραγμένη τότε θα έχει υπακολουθία
που τείνει στο
ή στο
ώστε
.
από τα δοσμένα όρια (άτοπο).
είναι σημείο συσσώρευσης του συνόλου τιμών και επομένως υπάρχει ακολουθία
ώστε
. Η απόδειξη είναι ακριβώς όμοια όπως στην περίπτωση 1.
.
είναι συνεχής στο
και προφανώς μη σταθερή, άρα το σύνολο τιμών της είναι διάστημα με κάποια από τις μορφές:
ή β)
ή γ)
. Ας αποκλείσουμε τις δύο πρώτες.
ώστε
ΑΤΟΠΟ αφού
ώστε
αλλά το
δηλ
με το
ολικό ελάχιστο της
. Καλημέρα κ. Μήτσιο. Δείτε το παράδειγμα συνάρτησης που έδωσα παραπάνω στον Ορέστη. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείται στη λύση δεν είναι σωστά. Για παράδειγμα η συνάρτηση που ανέφερα έχει σύνολο τιμών τους πραγματικούς αλλά δεν υπάρχειΓιώργος Μήτσιος έγραψε: ↑Πέμ Μαρ 07, 2019 12:58 amΚαλημέρα σε όλους. Ας διατυπώσω τη γνώμη μου με αφετηρία-αφορμή τον συλλογισμό του αγαπητού Ορέστη .
Η συνάρτησηείναι συνεχής στο
και προφανώς μη σταθερή, άρα το σύνολο τιμών της είναι διάστημα με κάποια από τις μορφές:
α)ή β)
ή γ)
Για την α) πρέπει να υπάρχειώστε
ΑΤΟΠΟ αφού
![]()
και για την β) πρέπει να υπάρχειώστε
αλλά το
δηλ
![]()
άρα μας μένειμε το
ολικό ελάχιστο της
.
Φιλικά, Γιώργος.
ωστε το όριο να είναι
. Ούτε στα όρια στο +- άπειρο συμβαίνει αυτό, αφού αυτά δεν υπάρχουν. Νομίζω τις ακολουθίες δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε εδώ.Από όσο γνωρίζω κανένας δεν είναι διορθωτής εκτός ίσως του Γιώργου Μήτσιου.μαθητηςθετικης έγραψε: ↑Τετ Μαρ 06, 2019 10:53 pmΣας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Κάτι τελευταίο. Όσοι μου απάντησαν είναι διορθωτές στις πανελλήνιες? Αν επιθυμείτε απαντάτε
υπαρχει 

το ΜΙΝ της συνεχούς
στο
ο μικρότερος από τα
τότε 
Πράγματι συνάδελφε Λάμπρο η συνάρτησηΛάμπρος Κατσάπας έγραψε: ↑Πέμ Μαρ 07, 2019 2:11 amΚαλημέρα κ. Μήτσιο. Δείτε το παράδειγμα συνάρτησης που έδωσα παραπάνω στον Ορέστη. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείται στη λύση δεν είναι σωστά. Για παράδειγμα η συνάρτηση που ανέφερα έχει σύνολο τιμών τους πραγματικούς αλλά δεν υπάρχειΓιώργος Μήτσιος έγραψε: ↑Πέμ Μαρ 07, 2019 12:58 amΚαλημέρα σε όλους. Ας διατυπώσω τη γνώμη μου με αφετηρία-αφορμή τον συλλογισμό του αγαπητού Ορέστη .
Η συνάρτησηείναι συνεχής στο
α)ή β)
ή γ)
Για την α) πρέπει να υπάρχειώστε
ΑΤΟΠΟ αφού
![]()
και για την β) πρέπει να υπάρχειώστε
αλλά το
δηλ
![]()
άρα μας μένειμε το
ολικό ελάχιστο της
.
Φιλικά, Γιώργος.ωστε το όριο να είναι
. Ούτε στα όρια στο +- άπειρο συμβαίνει αυτό, αφού αυτά δεν υπάρχουν. Νομίζω τις ακολουθίες δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε εδώ.
έχει σύνολο τιμών τους πραγματικούς και δεν έχει όριο το
σε κανένα
..
και
.
, όπως γράφεις δεν υπάρχουν όρια όταν
(ανεβοκατεβαίνει-σχεδόν παλλινδρομεί- διαρκώς με όλο και μεγαλύτερο εύρος)
λοιπόν που στα άκρα η γραφική παράσταση '' βρίσκεται ανεπιστρεπτί όλο και πιο ψηλά" θεωρώ (πάντοτε με την επιφύλαξη για λάθος στο σκεπτικό)
ως άκρο στο σύνολο τιμών της πρέπει να υπάρχει
ώστε τουλάχιστον ένα πλευρικό όριό της να είναι το
.
στο 
, προφανώς άτοπο..
που ανέφερε ο Λάμπρος κάτι ακόμη που μου τράβηξε το ενδιαφέρον:
οδηγείται στα άκρα έχει την εντύπωση Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης