Μαθηματικά Κατεύθυνσης 2011 (Γενικές Απόψεις)

petros r

Μαθηματικά Κατεύθυνσης 2011

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από petros r » Δευ Μάιος 16, 2011 12:36 pm

Γενικά εύκολα θέματα για τον διαβασμένο μαθητή. Ηταν ακριβώς στο κλίμα των εξετάσεων. Μπορούμε να πουμε πως είναι πετυχημένα. ;)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ » Δευ Μάιος 16, 2011 1:06 pm

Θεωρώ ότι τα σημερινά θέματα ήταν "κανονικά" δηλ. δεν θα τα χαρακτήριζα ούτε εύκολα ούτε δύσκολα. Θα μπορούσε να γράψει έναν αξιοπρεπή βαθμό ένας μέτριος μαθητής αλλά και άριστα ο καλά προετοιμασμένος.

Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Δευ Μάιος 16, 2011 2:26 pm

H προσωπική μου άποψη:
Αριστα Καθαρά Θέματα από όλες τις απόψεις. Καλό είναι, μελλοντικά, να αποτελούν σημείο αναφοράς.
Συγχαρητήρια στην επιτροπή γιά την οποία ισχύει : Οι αξίες αντανακλώνται.

S.E.Louridas
τελευταία επεξεργασία από S.E.Louridas σε Δευ Μάιος 16, 2011 2:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
k-ser
Επικοινωνία:

Re: Μαθηματικά Κατεύθυνσης 2011

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από k-ser » Δευ Μάιος 16, 2011 2:44 pm

S.E.Louridas έγραψε:Αριστα Καθαρά Θέματα από όλες τις απόψεις. Καλό είναι, μελλοντικά, να αποτελούν σημείο αναφοράς.
Συγχαρητήρια στην επιτροπή γιά την οποία ισχύει : Οι αξίες αντανακλώνται.
... η Ελλάδα που αντιστέκεται

δεν μπορεί παρά να πετύχει!

Μπράβο στη (νέα;) επιτροπή.

Κώστας Σερίφης
sokratis lyras

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sokratis lyras » Δευ Μάιος 16, 2011 2:47 pm

Άκουσα πως η επιτροπή ήταν η ίδια αλλά δεν ξέρω κάτα πόσον ισχύει αυτό.

kochris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kochris » Δευ Μάιος 16, 2011 2:49 pm

ποιοτικα θεματα , χωρις ακροτητες ... εξαιρετικο διαγωνισμα!

Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Δευ Μάιος 16, 2011 2:52 pm

Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο και άριστο Μαθηματικό Κώστα Σερίφη (που μας λείπει) ότι η συνάρτηση της ποιοτικής αντίστασης γιά το καλό της πατρίδας θα πρέπει να είναι συνεχής και αύξουσα.

Σωτήρης

S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
Άβαταρ μέλους
chris
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris » Δευ Μάιος 16, 2011 3:23 pm

Καλησπέρα σας και πάλι!Θα μιλήσω πάλι απο τη δική μου σκοπιά.

Θεωρώ τα θέματα αρκετά ποιοτικά(όχι άριστα) και για αυτό συγχαρητήρια στην επιτροπή.
Παρόλα αυτά οι περισσότεροι μαθητές δεν έγραψαν καλά(ευτυχώς δεν ανήκω σε αυτούς) ακόμη και αρκετά καλοί και θα το διαπιστώσετε κατά τη διόρθωση αφού πολλοί είστε διορθωτές. Θεωρώ τα θέματα δύσκολα σε σχέση με άλλες χρονιές(δε λέω οτι είναι κακό αυτό) , χρειαζόσουν αρκετό χρόνο για να τα γράψεις (προσωπικά είχα 20 λεπτά χρόνο στο τέλος) και άριστα έγραψαν μόνο άριστοι(αυτό είναι θετικό). Όμως δεν θεωρώ οτι κάποιο ερώτημα ήταν εκτός πνεύματος Πανελληνίων αν και η δυσκολία και στα μαθηματικά κατεύθυνσης λογικά θα είναι ένας ακόμη λόγος για να πέσουν οι βάσεις.

Όταν μιλάω για δυσκολία δεν αναφέρομαι φυσικα στους μαθητές που κατέχουν το αντικείμενο όπως αρκετοί στο :logo: αλλά για τη ''μάζα'' που δυσκολεύτηκε αρκετά απο οτι κατάλαβα...τα κρίσιμα σημεία ήταν τα ερωτήμα Γ3 και γενικά όλο το 4ο θέμα με έναν ψιλοχαμό στο Δ3 και στο Δ4.
Σε γενικές γραμμές ποιοτικά θέματα και αυξανόμενης δυσκολίας όπως θα έπρεπε να γίνεται στα μαθηματικά κατεύθυνσης αλλά κάνοντας σύγκριση με προηγούμενες χρονιές τα θεωρώ δυσκολότερα(επαναλαμβάνω χωρίς να είναι απαραίτητα κακό αυτό).

Φιλικά

Στραγάλης Χρήστος
Νίκος Ε. Καντιδάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νίκος Ε. Καντιδάκης » Δευ Μάιος 16, 2011 3:25 pm

Βλέποντας μαθητές μετά τον διαγωνισμό (άριστους και χαμηλότερου επιπέδου), συμφώνησαν άπαντες ότι τα θέματα ήταν πολλά. Έγραφαν 3 ώρες χωρίς διακοπή.
Πράγματι, μου θύμησαν θἐματα επιπέδου δεσμών, και καλύτερα γιατί είχαν παραγίνει τα 95αρια και τα 100αρια, με αντίστοιχο αντικτυπο στις βάσεις. Ξέφυγαν λίγο από το σύνηθες 1-2-3 θέμα μέσα από το βιβλίο και η προσπάθεια να γίνεται μόνο για 1-2 ερωτήματα του 4ου θέματος.
Προβλέπω τουλάχιστον >60% κάτω από τη βάση...

Νίκος Ε. Καντιδάκης
cogito

Μαθηματικά Κατεύθυνσης 2011 (Γενικές Απόψεις)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cogito » Δευ Μάιος 16, 2011 3:41 pm

Συνάδελφοι,

Αν πρόκειται να κάνουμε κριτική στα θέματα χρησιμοποιώντας ως κριτικό εργαλείο τις αντιλήψεις του G.P. Hardy περί ομορφιάς, κομψότητας κ.λ.π. θα πρέπει να το προκαθορίσουν αυτό οι συνάδελφοι που το κάνουν. Χρειάζεται όμως να λάβουν υπ΄ όψιν τους ότι οι εξεταζόμενοι είναι παιδιά .

Αν επίσης θέτουμε ως κριτήριο την όποια πνευματική ηδονή προσφέρει σε εμάς ως καθηγητές των Μαθηματικών ένα γοητευτικό θέμα, πάλι αυτό θα πρέπει να προκαθοριστεί από αυτούς που κάνουν τη σχετική θετική κριτική. Νομίζω πως η όποια σχετική πνευματική ηδονή που εμείς εισπράτουμε αφήνει παγερά αδιάφορους, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, τους ταλαίπωρους υποψήφιους, τα ταλαίπωρα παιδιά μας.

Θεωρώ ότι το κριτήριο θα πρέπει να είναι κάθε φορά καθαρά παιδαγωγικό. Άρα τα όποια κριτικά εργαλεία θα χρησιμοποιήσουμε για να κρίνουμε τα θέματα θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να λαμβάνουν υπόψιν την κατάσταση των παιδιών του δημόσιου σχολείου και μάλιστα σε εποχές ΔΝΤ. Θα ήθελα από τη μεριά μου να παρατηρήσω τα εξής:

Εφόσον κανένας μας δεν ζει σε γυάλα και από τη στιγμή που στην παρούσα φάση οι αγωνίες της Ελληνικής κοινωνίας (ενηλίκων τε και ανηλίκων) συνιστούν συνάρτηση γνησίως αύξουσα (και μάλιστα με θετική τη δεύτερη παράγωγο) τα όποια θετικά σχόλια για τα σημερινά θέματα και μάλιστα μετά από το Σαββατιάτικο φιάσκο δεν μπορούν να έχουν θέση στη συνείδησή μας ως δασκάλων - παιδαγωγών (εξαιρούνται βέβαια οι συνάδελφοι που δηλώνουν απλά ότι οι δουλειά τους είναι: "μαθηματικός", προφανώς βρισκόμαστε σε εξ ορισμού διαφορετικούς χώρους).

Δεν είναι δυνατόν ο ζόφος της Ελληνικής κοινωνίας σε ένα δημόσιο σχολείο που νοσεί να αφήνει ανεπηρέαστους τους συναδέλφους. Φέτος για πρώτη φορά είδα μαθητές της Γ Λυκείου οι οποίοι δεν μπόρεσαν, όχι Ιδιαίτερα μαθήματα αλλά ούτε καν σε φροντιστήριο να πάνε. Πώς είναι ποτέ δυνατόν εμείς ως δάσκαλοι του δημόσιου σχολείου να σφυρίζουμε αδιάφορα και να είμαστε κολλημένοι σε αξιολογικά κριτήρια της δεκαετίας του ’80 και του ’90; Κι εγώ πριν από μερικά χρόνια θα έκρινα ίσως απολύτως θετικά αυτά τα θέματα. Όμως προσπαθώ να αντιμετωπίσω το μάθημά μου και μέσα από τα μάτια των παιδιών και με έναν πιο ολιστικό τρόπο (όσοι έχουν έστω και ελάχιστη σχέση με τη φιλοσοφία της θεωρίας του Χάους θα με καταλάβουν). Και τα παιδιά αυτά βλέπουν με τρόμο το φάσμα της φτώχειας και της ανεργίας στις οικογένειές τους. Δεν μου φτάνει εμένα να λέω «α! εγώ το δίδαξα», «το είχα προβλέψει», «είχα θέσει από νωρίς στους μαθητές μου ότι πάνω απ΄ όλα η άσκηση πρέπει να ρέει» και διάφορα άλλα που μπορεί μεν να είναι καλοπροαίρετα (ορισμένα «συγχαρητήρια» που είδα δεν τα θεωρώ καθόλου καλοπροαίρετα, ίσως έχω το βίτσιο να είμαι παρεξηγιάρης) αλλά με κανέναν τρόπο δεν δίνουν απάντηση στην πλειοψηφία εκείνων των παιδιών που είδαν σε δυο μέρες (Σάββατο και Δευτέρα) τα όνειρα μιας νιότης να κουρελιάζονται στα συντρίμια της Ελλαδίτσας μας.

Και, πιστέψτε με, αυτά τα παιδιά δεν είναι λίγα. Διδάσκω αρκετά χρόνια σε σχολεία του Πειραιά και οι εμπειρίες μου δεν μου επιτρέπουν να αυτοικανοποιούμαι με θετικά σχόλια για τα θέματα. Το 3ο ζήτημα - το είπαν πολλοί συνάδελφοι - ήθελε μεγάλης έκτασης ανάπτυξη κάτι που φέρνει απογοήτευση και όσο για το 4ο θα ήθελα να ξέρω: θα δοθεί ποτέ επίσημη απάντηση για το αν η παραγοντική ολοκλήρωση είναι εντός ή εκτός ύλης; Τυχαίο είναι που καθυστέρησαν τόσο πολύ να αναρτήσουν δημοσίως λύσεις τα φροντιστήρια; (συγχαρτήρια συνέδελφε που έδωσες από νωρίς λύσεις στα θέματα εδώ στο forum μας αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν με απασχολεί αυτό)

Και επειδή κάποιο συνάδελφοι μπορεί να συμφωνήσουν μαζί μου, αλλά κάποιοι άλλοι που θα διαφωνήσουν θα θέλουν να ξέρουν: ποια είναι εκείνα τα κριτήρια που εγώ νομίζω ότι θα έπρεπε να βάλει κάποιος σήμερα προκειμένου να αξιολογήσουμε τα θέματα, θα απαντήσω εντελώς ρητορικά με δύο ερωτήματα:

1. Υπάρχει κάποιος από την επιτροπή των Εξετάσεων που έχει να έχει αυτή τη στιγμή παιδιά σε ένα συμβατικό δημόσιο Λύκειο;

2. Υπάρχει κάποιος από την επιτροπή γενικών εξετάσεων που να μπορεί να εισπράξει ηδονή από τη χαρά των παιδιών;

Ευχαριστώ

eirhnh

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από eirhnh » Δευ Μάιος 16, 2011 3:44 pm

Έγραψα και εγώ σήμερα. Θεωρώ οτι τα θέματα ήταν αρκετά απαιτητικά, υπήρχαν πολλές παγίδες και κάποιος προκειμένου να γράψει έπρεπε να ήταν καλά προετοιμασμένος..
Έχασα καποια σημεία αλλά ευτυχώς δεν έπεσε πολύ ο βαθμός.. Δεν πειράζει μαθηματικά είναι αυτά δεν γράφουν όλοι 100.. :mrgreen:
Καλά αποτελέσματα και καλή συνέχεια σε όλους τους μαθητές!

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...
E.W.Maunder
Savvass

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Savvass » Δευ Μάιος 16, 2011 4:13 pm

Έγραφα και εγώ σήμερα. Προσωπικά δεν συνάντησα καμια ιδιαίτερη δυσκολία, δεν νομίζω πως υπήρχε κάποιο θέμα που απαιτούσε ιδιαίτερη σκέψη και όλα έβγαιναν πολύ ομαλά. Εκτός απο το τρίτο θέμα που χρειαζόταν αρκετή δουλειά και καλή ψυχολογία ώστε να προχωρήσεις μέχρι τέλους τη μελέτη τη συνάρτησης δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιο θέμα που θα προβλημάτιζε ιδιαίτερα κάποιον πολύ καλά προετοιμασμένο, όπως είναι και η πλειονότητα της παρέας του mathematica.
Ίσως έλειπε κάποιο μικρό ερώτημα που να απαιτούσε λίγο παραπάνω σκέψη αλλά δεν πειράζει.

Έυχομαι καλή συνέχεια και στους υπόλοιπους υποψήφιους της παρέας.

Άβαταρ μέλους
onedeadslime

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από onedeadslime » Δευ Μάιος 16, 2011 4:27 pm

harinho7 έγραψε:Δεν μπορω να πιστεψω στα αυτια αυτα που ακουω εδω περα.Νομιζω οτι υπηρχε μια ποιοτητα συζητησης.Οσοι λενε οτι ηταν ποιοτικα τα θεματα θελω να με πουν απο πια σκοπια ηταν ποιοτικα.Απο την σκοπια οτι εβλεπες παιδια στο δρομο να κλαινε και να κανουν εμμετο,απο την σκοπια οτι γκρεμιζονται τα ονειρα τους,απο την σκοπια οτι οι κοποι μιας χρονιας πανε χαμενοι.Θα σας αρεσε να ηταν ο γιος και η κορη αυτα τα παιδια,η μηπως εσεις ζητε στην δικια σας ουτοπια και εχετε μεινη εξω απο τον πραγματικο κοσμο.Αντι να λετε για την ποιοτητα των θεματων βγητε μια βολτα εξω να δειτε το αποτελεσμα των ποιοτικων θεματων Κυριε Λουδιρα
Μπραβο αν χαιρεστε με αυτην την κατασταση,μπραβο αν χαιρεστε με την δυστυχια των αλλων
Μπραβο!!
Χαίρεται,
νομίζω ότι υπερβάλλεις. Κανενός τα όνειρα δεν γκρεμίζονται. Τα θέματα είναι κοινά για όλους. Αν τα όνειρα κάποιου γκρεμίζονται επειδή τα θέματα μαθηματικών είναι δύσκολα, τότε κρίμα. Και άμα ήταν έτσι να βάζαμε αριθμητική στις πανελλήνιες (ΧΩΡΙΣ μη ακέραια διαίρεση) μήπως και ήταν όλοι ευχαριστημένοι.
Επίσης, πόσταρα αυτό στην προηγούμενη σελίδα αλλά δεν πήρα απάντηση, αν δεν αποδείξω (σωστά) ότι f(x)=g(x) στο Δ1 πόσο λέτε να κόψουνε; 6 ή 5;

skious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skious » Δευ Μάιος 16, 2011 4:31 pm

cogito έγραψε:Συνάδελφοι,

Αν πρόκειται να κάνουμε κριτική στα θέματα χρησιμοποιώντας ως κριτικό εργαλείο τις αντιλήψεις του G.P. Hardy περί ομορφιάς, κομψότητας κ.λ.π. θα πρέπει να το προκαθορίσουν αυτό οι συνάδελφοι που το κάνουν. Χρειάζεται όμως να λάβουν υπ΄ όψιν τους ότι οι εξεταζόμενοι είναι παιδιά .

Αν επίσης θέτουμε ως κριτήριο την όποια πνευματική ηδονή προσφέρει σε εμάς ως καθηγητές των Μαθηματικών ένα γοητευτικό θέμα, πάλι αυτό θα πρέπει να προκαθοριστεί από αυτούς που κάνουν τη σχετική θετική κριτική. Νομίζω πως η όποια σχετική πνευματική ηδονή που εμείς εισπράτουμε αφήνει παγερά αδιάφορους, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, τους ταλαίπωρους υποψήφιους, τα ταλαίπωρα παιδιά μας.

Θεωρώ ότι το κριτήριο θα πρέπει να είναι κάθε φορά καθαρά παιδαγωγικό. Άρα τα όποια κριτικά εργαλεία θα χρησιμοποιήσουμε για να κρίνουμε τα θέματα θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να λαμβάνουν υπόψιν την κατάσταση των παιδιών του δημόσιου σχολείου και μάλιστα σε εποχές ΔΝΤ. Θα ήθελα από τη μεριά μου να παρατηρήσω τα εξής:

Εφόσον κανένας μας δεν ζει σε γυάλα και από τη στιγμή που στην παρούσα φάση οι αγωνίες της Ελληνικής κοινωνίας (ενηλίκων τε και ανηλίκων) συνιστούν συνάρτηση γνησίως αύξουσα (και μάλιστα με θετική τη δεύτερη παράγωγο) τα όποια θετικά σχόλια για τα σημερινά θέματα και μάλιστα μετά από το Σαββατιάτικο φιάσκο δεν μπορούν να έχουν θέση στη συνείδησή μας ως δασκάλων - παιδαγωγών (εξαιρούνται βέβαια οι συνάδελφοι που δηλώνουν απλά ότι οι δουλειά τους είναι: "μαθηματικός", προφανώς βρισκόμαστε σε εξ ορισμού διαφορετικούς χώρους).

Δεν είναι δυνατόν ο ζόφος της Ελληνικής κοινωνίας σε ένα δημόσιο σχολείο που νοσεί να αφήνει ανεπηρέαστους τους συναδέλφους. Φέτος για πρώτη φορά είδα μαθητές της Γ Λυκείου οι οποίοι δεν μπόρεσαν, όχι Ιδιαίτερα μαθήματα αλλά ούτε καν σε φροντιστήριο να πάνε. Πώς είναι ποτέ δυνατόν εμείς ως δάσκαλοι του δημόσιου σχολείου να σφυρίζουμε αδιάφορα και να είμαστε κολλημένοι σε αξιολογικά κριτήρια της δεκαετίας του ’80 και του ’90; Κι εγώ πριν από μερικά χρόνια θα έκρινα ίσως απολύτως θετικά αυτά τα θέματα. Όμως προσπαθώ να αντιμετωπίσω το μάθημά μου και μέσα από τα μάτια των παιδιών και με έναν πιο ολιστικό τρόπο (όσοι έχουν έστω και ελάχιστη σχέση με τη φιλοσοφία της θεωρίας του Χάους θα με καταλάβουν). Και τα παιδιά αυτά βλέπουν με τρόμο το φάσμα της φτώχειας και της ανεργίας στις οικογένειές τους. Δεν μου φτάνει εμένα να λέω «α! εγώ το δίδαξα», «το είχα προβλέψει», «είχα θέσει από νωρίς στους μαθητές μου ότι πάνω απ΄ όλα η άσκηση πρέπει να ρέει» και διάφορα άλλα που μπορεί μεν να είναι καλοπροαίρετα (ορισμένα «συγχαρητήρια» που είδα δεν τα θεωρώ καθόλου καλοπροαίρετα, ίσως έχω το βίτσιο να είμαι παρεξηγιάρης) αλλά με κανέναν τρόπο δεν δίνουν απάντηση στην πλειοψηφία εκείνων των παιδιών που είδαν σε δυο μέρες (Σάββατο και Δευτέρα) τα όνειρα μιας νιότης να κουρελιάζονται στα συντρίμια της Ελλαδίτσας μας.

Και, πιστέψτε με, αυτά τα παιδιά δεν είναι λίγα. Διδάσκω αρκετά χρόνια σε σχολεία του Πειραιά και οι εμπειρίες μου δεν μου επιτρέπουν να αυτοικανοποιούμαι με θετικά σχόλια για τα θέματα. Το 3ο ζήτημα - το είπαν πολλοί συνάδελφοι - ήθελε μεγάλης έκτασης ανάπτυξη κάτι που φέρνει απογοήτευση και όσο για το 4ο θα ήθελα να ξέρω: θα δοθεί ποτέ επίσημη απάντηση για το αν η παραγοντική ολοκλήρωση είναι εντός ή εκτός ύλης; Τυχαίο είναι που καθυστέρησαν τόσο πολύ να αναρτήσουν δημοσίως λύσεις τα φροντιστήρια; (συγχαρτήρια συνέδελφε που έδωσες από νωρίς λύσεις στα θέματα εδώ στο forum μας αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν με απασχολεί αυτό)

Και επειδή κάποιο συνάδελφοι μπορεί να συμφωνήσουν μαζί μου, αλλά κάποιοι άλλοι που θα διαφωνήσουν θα θέλουν να ξέρουν: ποια είναι εκείνα τα κριτήρια που εγώ νομίζω ότι θα έπρεπε να βάλει κάποιος σήμερα προκειμένου να αξιολογήσουμε τα θέματα, θα απαντήσω εντελώς ρητορικά με δύο ερωτήματα:

1. Υπάρχει κάποιος από την επιτροπή των Εξετάσεων που έχει να έχει αυτή τη στιγμή παιδιά σε ένα συμβατικό δημόσιο Λύκειο;

2. Υπάρχει κάποιος από την επιτροπή γενικών εξετάσεων που να μπορεί να εισπράξει ηδονή από τη χαρά των παιδιών;

Ευχαριστώ

Συμφωνώ απόλυτα, έστειλα δε το πρωί και ένα μήνυμα σχετικό με την πολιτική διάσταση των εξετάσεων, την κατεύθυνση που έδωσε η υπουργός για να φανεί το αδιέξοδο του νυν συστήματος ώστε το δικό της να φαντάζει λυτρωτικό, το ρόλο των παπαγάλων κλπ, το οποίο δυστυχώς σβήστηκε. Δυστυχώς διαπιστώνω και εδώ ότι κάποιοι συνάδελφοι συγχαίρουν (!!!) τα μέλη της επιτροπής, τα οποία δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να αναπαράξουν ασκήσεις που δημοσιεύονται στο σάιτ της ΕΜΕ. Τα σημερινά θέματα εν κατακλείδι ήταν δύσκολα και χρονοβόρα, και είμαι βέβαιος ότι σε ενδεχόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μαθηματικούς, θα βλέπαμε πολλά μέτρια γραπτά.

vasbouras

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vasbouras » Δευ Μάιος 16, 2011 4:44 pm

Μάλλον στο 31ο βαθμολογικό κέντρο Αθηνών μας έστειλαν άλλα θέματα και 40 μαθηματικοί εξαγριώθηκαν από τα Ποιοτικά !! θέματα !!! που χαιρόσουν να τα λύσεις !!!και έδωσαν μπράβο στην επιτροπή !!!!! για τα ποιοτικά θέματα , με χωρίς ακρότητες ... εξαιρετικό διαγώνισμα!!!!!
Η χαρά των μαθητών ήταν απερίγραπτη !!!!
Η δε χαρά των φροντιστών ανείπωτη!!!! (οπως καταλάβατε οι μη φροντιστές )
Έλεος !!!!!!!!!
Τερατογενέσεις και επιστροφή στην διαστροφή των μαθηματικών

Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos » Δευ Μάιος 16, 2011 5:00 pm

Ωραία θεματάκια,μακριά απο τη ζοφερότητα του Σαββάτου,καλή επιτυχία σε ΟΛΑ τα παιδιά.
Επιτρέψτε μου όμως μιάς και είμαστε άνθρωποι πάνω απ'όλα(αν και τελευταία με πνίγουν οι αμφιβολίες),επιτρέψτε μου
να υπενθυμίσω ----> :clap: ΑΥΤΟ :clap: με πολύ...φόρα.
Βοηθήστε να γεμίσουμε υγεία τη ζωή ενός παιδιού που δεν έφταιξε σε τίποτα.Είναι και συνάδελφος οπότε είναι διπλός
ο λόγος που πρέπει δυναμικά να κάνετε κάτι...
Ας βοηθήσουμε να τον έχουμε μεθαύριο εδώ μαζί μας υγιή,σε κάποιο πόστο και να...τρώμε τα μουστάκια μας!
Εδώ φυσικά και κάνω χιούμορ
Συγνώμη αν αποσυντονίζω την κουβέντα μα υπενθυμίζω:
Είμαστε πάνω απ'όλα άνθρωποι.
''Έζησα τις ακρίδες και τη δίψα και τα τραχιά στις αρμοσιές τους δάχτυλα
χρόνους τακτούς όσους η Γνώση ορίζει
Στα χαρτιά σκυφτός και στα βιβλία τα απύθμενα με σκοινί λιανό κατεβαίνοντας νύχτες και νύχτες
το λευκό αναζήτησα ως την ύστατη ένταση του μαύρου.Την ελπίδα ως τα δάκρυα.Τη χαρά ως την άκρα απόγνωση.
Να σταλθεί βοήθεια τότε κρίθηκε η στιγμή και ο κλήρος έπεσε στις βροχές
κελαρύσανε όλη μέρα ρυάκια έτρεξα σαν τρελός στις πλαγιές έσχισα σχίνο και πολύ μύρτο μες στη φούχτα μου έδωσα να δαγκάσουνε οι πνοές
<<Η αγνότητα>> είπε <<είναι αυτή στις πλαγιές το ίδιο και στα σπλάχνα σου>>.Και τα χέρια του άπλωσε όπως κάνει γέροντας γνωστικός Θεός για να πλάσει μαζί πηλό και ουρανοσύνη.

Απόσπασμα από το ''Άξιον Εστί'' του Ο.Ελύτη
Για την(κακή,ως συνήθως) απόδοση Χ.Κυριαζής,ανθυποκαθηγητίσκος μαθηματικών.

Σ.Σ:Μη γκρινιάζετε άλλο βρε παιδιά για τα θέματα...

Χρήστος Κυριαζής
kochris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kochris » Δευ Μάιος 16, 2011 5:02 pm

vasbouras έγραψε:Μάλλον στο 31ο βαθμολογικό κέντρο Αθηνών μας έστειλαν άλλα θέματα και 40 μαθηματικοί εξαγριώθηκαν από τα Ποιοτικά !! θέματα !!! που χαιρόσουν να τα λύσεις !!!και έδωσαν μπράβο στην επιτροπή !!!!! για τα ποιοτικά θέματα , με χωρίς ακρότητες ... εξαιρετικό διαγώνισμα!!!!!
Έλεος !!!!!!!!!
πραγματικα δεν καταλαβαινω την ενταση σας ... το σχολιο μου αφορα εμενα και την δικη μου προσεγγιση για τα θεματα!!

θα μπορουσατε εσεις και οι υπολοιποι 40 ... μαθηματικοι ,
να κανατε το δικο σας σχολιο περι ...τερατογενεσεων και διαστροφης!!

φιλικά,
Κώστας

Άβαταρ μέλους
Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ραϊκόφτσαλης Θωμάς » Δευ Μάιος 16, 2011 5:03 pm

vasbouras έγραψε:Μάλλον στο 31ο βαθμολογικό κέντρο Αθηνών μας έστειλαν άλλα θέματα και 40 μαθηματικοί εξαγριώθηκαν από τα Ποιοτικά !! θέματα !!! που χαιρόσουν να τα λύσεις !!!και έδωσαν μπράβο στην επιτροπή !!!!! για τα ποιοτικά θέματα , με χωρίς ακρότητες ... εξαιρετικό διαγώνισμα!!!!!
Έλεος !!!!!!!!!
Αγαπητέ συνάδελφε μην ξεχνάται τη χαρά των άριστων μαθητών.
Αυτοί σίγουρα έγραψαν άριστα και θα αμοιφθούν, έστω και αν σε κάποιο παπαγαλιστικό μάθημα δεν γράψουν τόσο καλά.
Αυτό δεν είναι αξιοκρατεία; Αυτό δεν θέλουμε;
Με εκτίμηση,
Θωμάς

Η γνώση μας κάνει περήφανους, η σοφία ταπεινούς.
Νασιούλας Αντώνης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νασιούλας Αντώνης » Δευ Μάιος 16, 2011 5:13 pm

Θα μπορούσα να γράφω για πολύ ώρα...

Θα αρκεστώ μόνο να πω τα εξής:

Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε σε αυτήν εδώ την χώρα ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να γίνονται όλοι μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι κ.τ.λ.
Είτε μας αρέσει είτε όχι.

Ή το αποδέχεται κανείς αυτό και προχωρά ή τρέφει μια ζωή αυταπάτες.

Είναι λογικό σε μια χώρα,με ένα σύστημα που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι "ναι, όλοι μπορούν να γίνουν μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι κ.τ.λ." να βλέπουμε παιδιά να κλαίνε και να καταστρέφονται τα -ουτοπικά- όνειρά τους.

Όπως είπε και κάποιος από πάνω να βάζουμε αριθμητική για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Πρέπει να σταματήσει αυτό το χάιδεμα που υπάρχει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα -να ταν μόνο αυτό- και να κυριαρχήσει επιτέλους αξιοκρατία.
Στα πλαίσια αυτού, ΝΑΙ θα μπαίνουν δύσκολα θέματα, ΝΑΙ θα γράφουν -όπως και φέτος κι όπως και κάθε χρονιά- οι καλά προετοιμασμένοι και ικανοί, ΝΑΙ θα σπουδάζουν στις ανώτατες σχολές ΜΟΝΟ όσοι αξίζουν.

Αυτά από έναν μαθητή της Β Λυκείου.

ΥΓ: Η μόνη ένσταση που θα δεχόμουν είναι για την οικονομική δυσκολία κάποιων μαθητών. Πρώτον, όμως, δεν λύνεται το πρόβλημα με το να βάλλουν πολύ εύκολα θέματα και δεύτερον -όντας μέσα στο σχολείο και βλέποντας τι γίνεται- αμφιβάλλω αν είναι αρκετά τα παιδιά με δίψα για γνώση, που διαβάζουν αλλά στερούνται ευκαιριών λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν.

"Το να έχεις συνείδηση της άγνοιάς σου, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση" , Benjamin Disraeli
"Η αλήθεια ενός θεωρήματος, βρίσκεται στο μυαλό σου, όχι στα μάτια σου" , Άλμπερτ Αϊνστάιν
petros r

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από petros r » Δευ Μάιος 16, 2011 5:21 pm

Αναφέρομαι στο πόστ του cogito και κατ' επέκταση στου υπόλοιπους που συμφωνήσαν με το πόστ. Λοιπόν. Τα θέματα θέτοντας ως κριτήριο ποια ήταν η ύλη του εξεταζόμενου μαθήματος ήταν πολύ καλά και μπράβο στην κριτική επιτροπή γιατί εξέταζε ένα ευρύ φάσμα της ύλης. ΤΩΡΑ!!!!!!! Το γεγονός ότι υπάρχουν μαθητές που δεν τα πήγαν καλά σήμερα και αυτό έχει αντίκτυπο στην επιλογή της μελλοντικής εργασίας είναι ένα πολύ θλιβερό γεγονός. Άρα το συμπέρασμα: Είναι απαράδεκτο να συνδέται η εργασία με την επιτυχία σου σε ένα διαγώνισμα.Όπως ανάφερα και το Σάββατο, στα μαθηματικά γενικής υπήρχαν παιδιά της θεωριτικής που είναι άριστα στα αρχαία και στα λατινικά και δεν έγραψαν καθόλου καλά στα μαθηματικά γενικής. Αποτέλεσμα να χάσουν την νομική που θέλουν . ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Επιπλέον για αυτό με το γεγονός οτι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν ούτε ένα φροντηστήριο μπορούμε να πούμε: Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ. Επομένως διαφωνώ με την βάση που έθεσε ο cogito ότι φταίει η κριτική επιτροπή ενώ το σωστό κατα την γνώμη μου θα ήταν να πει κάποιος. Φταίει η νοοτροπία των Ελλήνων που έχουν συνδέσει την επιλογή του επαγγέλματος με την επιτυχία σου σε τρείς ώρες και επιπλέον την ανισότητα στην απόλαυση τις ζωής. Στην ουσία υπάρχει εκμετάλευση ανθρώπου απο άνθρωπο.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Πανελλήνιες Εξετάσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης