ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
-
Πέτρος Μάρκου
Re: ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
Η μεγαλύτερη απορία εμένα είναι όσον αφορά στην ύλη των εξετάσεων (και όχι μόνο):
Συγκεκριμένα η υπουργός δήλωσε:
«Οι εξετάσεις δε θα είναι με τον τρόπο που είναι μέχρι σήμερα. Δηλαδή ύλη από σελίδα 72 μέχρι 76, μείον την κίτρινη παράγραφο συν την παράγραφο που αρχίζει από "αν και" ...
Αυτά δεν μπορούν να συνεχίσουν. Θα είναι πραγματικά μια εξέταση η οποία θα μπορεί να δει και την συνολική συγκρότηση του μαθητή και τις δυνατότητές του στους συγκεκριμένους τομείς που έχει επιλέξει. Ας επιτρέψουμε όμως στους εαυτούς μας ως κοινωνία να συζητήσουμε έστω για έναν μήνα για το Λύκειο ως Λύκειο.
Ως προς το αν θα υπολογίζεται η επίδοση της πρώτης Λυκείου, αυτό εντάσσεται στη συνολική απάντηση που έδωσα. Δεν θα αφήσουμε την πρώτη ή τη δευτέρα ή την τρίτη. Και γιατί στην πρώτη και όχι στη δευτέρα κ.ο.κ Όλο το λύκειο παίζει ρόλο. Είναι η συνολική συγκρότηση του μαθητή».
Δηλαδή, δεν θα έχουμε καθορισμένη ύλη;
Τι σημαίνει αυτό;
Αν έχετε κάποια πληροφορία (ή έστω δική σας ερμηνεία) πείτε μου και εμένα γιατί δεν το καταλαβαίνω..
Συγκεκριμένα η υπουργός δήλωσε:
«Οι εξετάσεις δε θα είναι με τον τρόπο που είναι μέχρι σήμερα. Δηλαδή ύλη από σελίδα 72 μέχρι 76, μείον την κίτρινη παράγραφο συν την παράγραφο που αρχίζει από "αν και" ...
Αυτά δεν μπορούν να συνεχίσουν. Θα είναι πραγματικά μια εξέταση η οποία θα μπορεί να δει και την συνολική συγκρότηση του μαθητή και τις δυνατότητές του στους συγκεκριμένους τομείς που έχει επιλέξει. Ας επιτρέψουμε όμως στους εαυτούς μας ως κοινωνία να συζητήσουμε έστω για έναν μήνα για το Λύκειο ως Λύκειο.
Ως προς το αν θα υπολογίζεται η επίδοση της πρώτης Λυκείου, αυτό εντάσσεται στη συνολική απάντηση που έδωσα. Δεν θα αφήσουμε την πρώτη ή τη δευτέρα ή την τρίτη. Και γιατί στην πρώτη και όχι στη δευτέρα κ.ο.κ Όλο το λύκειο παίζει ρόλο. Είναι η συνολική συγκρότηση του μαθητή».
Δηλαδή, δεν θα έχουμε καθορισμένη ύλη;
Τι σημαίνει αυτό;
Αν έχετε κάποια πληροφορία (ή έστω δική σας ερμηνεία) πείτε μου και εμένα γιατί δεν το καταλαβαίνω..
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Σε παλαιότερη κουβέντα είχε ακουστεί ότι η εξέταση δεν θα γίνεται μόνο στην ύλη της τρίτης λυκείου. Δεν ξέρω αν αυτό είναι ακόμα υπό σκέψιν. Θα το δούμε. Δεν αποκλείεται να αλλάξουν πολλά από αυτά στην πράξη, αλλά και πριν την εφαρμογή τους.
Στο βαθμό που μπορούμε, θα λέμε τις εκτιμήσεις μας προς κάθε κατεύθυνση. Ίσως προσθέσουμε και μεις κάτι καλό σε αυτή την προσπάθεια.
Ως ένα ακόμα σχόλιο να πω ότι αυτό το Σχολείο, δεν φαίνεται '' φιλικό '' προς το μαθητή. Μπορεί όμως να γίνει, αν :
α) γραφούν πολύ ωραία σχολικά βιβλία,κατανοητά, σωστά, προσεγμένα και ζυγισμένα,
β) σχεδιαστεί ένα απλό και δίκαιο σύστημα πρόσβασης στις σχολές.
Τα ξαναλέμε !
Μπάμπης
Στο βαθμό που μπορούμε, θα λέμε τις εκτιμήσεις μας προς κάθε κατεύθυνση. Ίσως προσθέσουμε και μεις κάτι καλό σε αυτή την προσπάθεια.
Ως ένα ακόμα σχόλιο να πω ότι αυτό το Σχολείο, δεν φαίνεται '' φιλικό '' προς το μαθητή. Μπορεί όμως να γίνει, αν :
α) γραφούν πολύ ωραία σχολικά βιβλία,κατανοητά, σωστά, προσεγμένα και ζυγισμένα,
β) σχεδιαστεί ένα απλό και δίκαιο σύστημα πρόσβασης στις σχολές.
Τα ξαναλέμε !
Μπάμπης
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
όπως και με το σύστημα με τα 16 μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, έτσι και αυτό ακόμα κι αν ξεκινήσει με εξετάσεις σε όλη την ύλη και όλες τις τάξεις σιγά σιγά θα στρογγυλοποιηθεί και αυτό γιατί δεν υπάρχει γενική συμφωνημένη κατεύθυνση από όλον τον σχετικό με την παιδεία κόσμο. Η εκπαιδευτική πολιτική δε γίνεται με νόμους αλλά με συναινέσεις και συμφωνίες όλων φορέων....
Θα δείξει !!!
Να μάθουμε και τι είναι τι από αυτά που λέγονται !
Θα δείξει !!!
Να μάθουμε και τι είναι τι από αυτά που λέγονται !
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
erxmer έγραψε:Κοπτοραπτική στα βιβλία του Λυκείου από το Σεπτέμβριο
Ε ναί !!@! Φαινόταν από αυτά που γράφηκαν στα προηγούμενα ... Σχολικά προγράμματα νέα χωρίς νέα βιβλία...είναι προφανές ότι θα πρέπει να κάνουμε αλχημείες και φυσικά θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή κάποια βοηθητικά βιβλία μέσω digital school ή οτιδήποτε και έτσι τέρμα το βιβλίο το έντυπο σιγά σιγά...έεεεεεεεεεεεετσι να τελειώνουμε ό,τι έχει κόστος επιτέλους...
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Διορθώστε με αν κάνω λάθος στις σκέψεις μου, αφού δεν τα έχω μελετήσει σε βάθος ακόμα, αλλά βρήκα μια λογική συνεπαγωγή με αυτά που ανακοινώνονται.
1. Έχουμε αύξηση ωρών στα μαθηματικά σε μερικές περιπτώσεις
2. Τα βιβλία δεν θα αλλάξουν
3. Κάθε σχολή θα ανακοινώνει την δική της ύλη (ή και καθόλου ύλη) και μαθήματα που θέλει να εξετάζονται οι μαθητές
με τα παραπάνω ως δεδομένο (με την επιφύλαξη λάθους) συμπεραίνω τα εξής:
α. Αφού τα βιβλία δεν θα αλλάξουν και το νέο πρόγραμμα λέει 6 ώρες στην Γενική Παιδεία Γ Λυκείου μας οδηγεί ότι θα διδάσκουμε όλο το βιβλίο για παράδειγμα στην Γ Λυκείου Γενικής Παιδείας θα κάνουμε πχ. εκατοστημόρια, γραμμική παλινδρόμηση, δεσμευμένη πιθανότητα κτλ.
β. Το παραπάνω έρχεται να δέσει με το (3) αφού θα έχουμε διδάξει όλα, υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθούν και όλα ή όποια εδάφια θέλει η κάθε σχολή!
1. Έχουμε αύξηση ωρών στα μαθηματικά σε μερικές περιπτώσεις
2. Τα βιβλία δεν θα αλλάξουν
3. Κάθε σχολή θα ανακοινώνει την δική της ύλη (ή και καθόλου ύλη) και μαθήματα που θέλει να εξετάζονται οι μαθητές
με τα παραπάνω ως δεδομένο (με την επιφύλαξη λάθους) συμπεραίνω τα εξής:
α. Αφού τα βιβλία δεν θα αλλάξουν και το νέο πρόγραμμα λέει 6 ώρες στην Γενική Παιδεία Γ Λυκείου μας οδηγεί ότι θα διδάσκουμε όλο το βιβλίο για παράδειγμα στην Γ Λυκείου Γενικής Παιδείας θα κάνουμε πχ. εκατοστημόρια, γραμμική παλινδρόμηση, δεσμευμένη πιθανότητα κτλ.
β. Το παραπάνω έρχεται να δέσει με το (3) αφού θα έχουμε διδάξει όλα, υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθούν και όλα ή όποια εδάφια θέλει η κάθε σχολή!
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

ΜΕ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ" Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Υγ τι αλλαγές σε βιβλία προγράμματα κτλ συζητάμε όταν η παιδεία και η διαμαρτυρία μερίδας της εκπαιδευτικής κοινότητας δέρνεται απο τα ΜΑΤ.Α ρε ελικόπτερο που θέλουν...

Υγ τι αλλαγές σε βιβλία προγράμματα κτλ συζητάμε όταν η παιδεία και η διαμαρτυρία μερίδας της εκπαιδευτικής κοινότητας δέρνεται απο τα ΜΑΤ.Α ρε ελικόπτερο που θέλουν...
-
MANOLISMATHS
αν μπορείτε λύστε μου μια απορια ως προς την πληροφορική.
Δεν υπάρχει καθόλου.
Γιατί ζώντας ενα χρόνο στο πολυτεχνείο το μόνο που κατάλαβα είναι ότι αν αξίζει να ρίξουμε σε κατι εμβαθυνση στις θετικές επιστήμες είναι σε κλάδους μοντέρνους τεχνολογικά
Έχουν ρωτήσει πόσα απο τα παιδία θα θέλανε να ξέρουν μια γλώσσα προγραμματισμού.
Ή και κάτι ακόμα για τα βιβλία
την ύλη δεν μπορούν να την κοιτάξουν λίγο παραπάνω ωστε να προκαλεί λίγο το ενδιαφέρον των μαθητών
Πόσα παιδία είχαν λαχτάρα να μάθουν θεωρία αριθμών.Εγώ ως μαθητής ονειρευόμουν να έκανα θεωρία αριθμών .Είχα ακούσει τόσα ωραία πράγματα για κρυπτογραφία και θα κούμπωνε μια χαρά με τον προγραμματισμό
Ξέρω ότι οι σκέψεις μου είναι λίγο περιπλεγμένες αλλα σήμερα διαβασα τις αποφασεις και επειδη κανω μαθημα σε ενα παιδι β γυμνασιου θελησα να δω τι το επιφυλασσει το μέλλον,
και δεν ειναι χαρουμενο.
Χαρούμενο και με αυτο κλείνω για προβληματισμό.
Πόσα παιδία μπήκαν σε σχολές θετικών επιστημών και δεν μπορούν να απαντήσουν
Γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος
Δεν υπάρχει καθόλου.
Γιατί ζώντας ενα χρόνο στο πολυτεχνείο το μόνο που κατάλαβα είναι ότι αν αξίζει να ρίξουμε σε κατι εμβαθυνση στις θετικές επιστήμες είναι σε κλάδους μοντέρνους τεχνολογικά
Έχουν ρωτήσει πόσα απο τα παιδία θα θέλανε να ξέρουν μια γλώσσα προγραμματισμού.
Ή και κάτι ακόμα για τα βιβλία
την ύλη δεν μπορούν να την κοιτάξουν λίγο παραπάνω ωστε να προκαλεί λίγο το ενδιαφέρον των μαθητών
Πόσα παιδία είχαν λαχτάρα να μάθουν θεωρία αριθμών.Εγώ ως μαθητής ονειρευόμουν να έκανα θεωρία αριθμών .Είχα ακούσει τόσα ωραία πράγματα για κρυπτογραφία και θα κούμπωνε μια χαρά με τον προγραμματισμό
Ξέρω ότι οι σκέψεις μου είναι λίγο περιπλεγμένες αλλα σήμερα διαβασα τις αποφασεις και επειδη κανω μαθημα σε ενα παιδι β γυμνασιου θελησα να δω τι το επιφυλασσει το μέλλον,
και δεν ειναι χαρουμενο.
Χαρούμενο και με αυτο κλείνω για προβληματισμό.
Πόσα παιδία μπήκαν σε σχολές θετικών επιστημών και δεν μπορούν να απαντήσουν
Γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος
Δεν ευχαριστίεται ο άνθρωπος ότι κι αν αποκτήσει
Γιατί είναι η σκέψη άπειρο, κενό και δεν γεμίζει
Γιατί είναι η σκέψη άπειρο, κενό και δεν γεμίζει
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Οι πληροφορίεςγια τις επκείμενες αλλαγές διαρρέουν με το σταγονόμετρο(*).
(*) Δείτε 12 αναρτήσεις παραπάνω το ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ερώτημα στον φίλο μου Ανδρέα (την προσφώνηση "φίλος" την εννοώ στην κυριολεξία!) που μάς μέμφεται για τα βιαστικά και αντιφατικά συμπεράσματα που βγάζουμε ενώ δεν έχουμε γνώση της πραγματικότητας.
Αυτές οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η Άλγεβρα της Α΄ Λυκείου θα περιλαμβάνει
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ (από τη Γ΄ Γυμνασίου), Ακολουθίες (από τη Β΄ Λυκείου), τα υπάρχοντα κεφάλαια στο βιβλίο της Α΄ Λυκείου, εκτός των συναρτήσεων που μετατίθενται στη Β΄ Λυκείου.
Επειδή τώρα γίνονται αντιληπτές οι συνέπειες από τις αλλοπρόσαλλες οδηγίες περικοπής της ύλης εδώ και αναζητούνται τρόποι κάλυψης των κενών, ειδικά στην Τριγωνομετρία που κακοποιήθηκε βάναυσα, πιθανόν να επιστρέψει η Τριγωνομετρία στην Α΄ Λυκείου και να αφαιρεθεί από τη Γ΄ Γυμνασίου.
Η προοπτική έχει βάσιμη δικαιολόγηση. Σε τρεις χρονιές δίνονται τρεις διαφορετικοί μέθοδοι και ορισμοί: Β΄ Γυμνασίου σε τρίγωνο, Γ΄ Γυμνασίου σε ορθοκανονικό σύστημα με εντελώς αυθαίρετο, μετωπικό ορισμό των εννοιών και στην Α΄Λυκείου στον Τριγωνομετρικό κύκλο. Νομίζω ότι η μέθοδος της Γ΄ Γυμνασίου είναι περιττή και καλό θα ήταν να παραλειφθεί με τη δέσμευση για πλήρη διαπραγμάτευση μέχρι μέτρηση Τριγώνου στην Α΄ Λυκείου.
Οι αλλαγές αυτές θα αποτελέσουν το ΠΕΙΡΑΜΑ του Υπουργείου με Δειγματικό Χώρο το σύνολο των μαθητών της Α΄ Λυκείου για την κατάργηση του Δωρεάν Συγγράμματος στους μαθητές.
Η χαρτοκοπτική και το μοντάρισμα σημειώσεων (με ποια πιστοποίηση;) θα γνωρίσει νέες δόξες.
Τα φωτοτυπικά των Σχολείων θα αγκομαχήσουν. Το αποτέλεσμα θα το δείξει η "νεκροψία", αν και ήδη γνωρίζουμε ότι πρόκειται το "Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου".
Διαβάστε τις "Απορίες ενός Μαθηματικού", που υπογράφει ο Μανώλης Μορόγλου, τις οποίες συνυπογράφω με τα δυο μου χέρια.
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=29711
(*) Δείτε 12 αναρτήσεις παραπάνω το ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ερώτημα στον φίλο μου Ανδρέα (την προσφώνηση "φίλος" την εννοώ στην κυριολεξία!) που μάς μέμφεται για τα βιαστικά και αντιφατικά συμπεράσματα που βγάζουμε ενώ δεν έχουμε γνώση της πραγματικότητας.
Αυτές οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η Άλγεβρα της Α΄ Λυκείου θα περιλαμβάνει
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ (από τη Γ΄ Γυμνασίου), Ακολουθίες (από τη Β΄ Λυκείου), τα υπάρχοντα κεφάλαια στο βιβλίο της Α΄ Λυκείου, εκτός των συναρτήσεων που μετατίθενται στη Β΄ Λυκείου.
Επειδή τώρα γίνονται αντιληπτές οι συνέπειες από τις αλλοπρόσαλλες οδηγίες περικοπής της ύλης εδώ και αναζητούνται τρόποι κάλυψης των κενών, ειδικά στην Τριγωνομετρία που κακοποιήθηκε βάναυσα, πιθανόν να επιστρέψει η Τριγωνομετρία στην Α΄ Λυκείου και να αφαιρεθεί από τη Γ΄ Γυμνασίου.
Η προοπτική έχει βάσιμη δικαιολόγηση. Σε τρεις χρονιές δίνονται τρεις διαφορετικοί μέθοδοι και ορισμοί: Β΄ Γυμνασίου σε τρίγωνο, Γ΄ Γυμνασίου σε ορθοκανονικό σύστημα με εντελώς αυθαίρετο, μετωπικό ορισμό των εννοιών και στην Α΄Λυκείου στον Τριγωνομετρικό κύκλο. Νομίζω ότι η μέθοδος της Γ΄ Γυμνασίου είναι περιττή και καλό θα ήταν να παραλειφθεί με τη δέσμευση για πλήρη διαπραγμάτευση μέχρι μέτρηση Τριγώνου στην Α΄ Λυκείου.
Οι αλλαγές αυτές θα αποτελέσουν το ΠΕΙΡΑΜΑ του Υπουργείου με Δειγματικό Χώρο το σύνολο των μαθητών της Α΄ Λυκείου για την κατάργηση του Δωρεάν Συγγράμματος στους μαθητές.
Η χαρτοκοπτική και το μοντάρισμα σημειώσεων (με ποια πιστοποίηση;) θα γνωρίσει νέες δόξες.
Τα φωτοτυπικά των Σχολείων θα αγκομαχήσουν. Το αποτέλεσμα θα το δείξει η "νεκροψία", αν και ήδη γνωρίζουμε ότι πρόκειται το "Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου".
Διαβάστε τις "Απορίες ενός Μαθηματικού", που υπογράφει ο Μανώλης Μορόγλου, τις οποίες συνυπογράφω με τα δυο μου χέρια.
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=29711
τελευταία επεξεργασία από Γιώργος Ρίζος σε Τρί Απρ 19, 2011 2:55 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1)Δηλαδή μετά το γυμνάσιο θα ξανακούνε για συναρτήσεις σε Β' λυκείου ή κατάλαβα λάθος?Γιώργος Ρίζος έγραψε:
.....Αυτές οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η Άλγεβρα της Α΄ Λυκείου θα περιλαμβάνει
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ (από τη Γ΄ Γυμνασίου), Ακολουθίες (από τη Β΄ Λυκείου), τα υπάρχοντα κεφάλαια στο βιβλίο της Α΄ Λυκείου, εκτός των συναρτήσεων που μετατίθενται στη Β΄ Λυκείου. (1)
Επειδή τώρα γίνονται αντιληπτές οι συνέπειες από τις αλλοπρόσαλλες οδηγίες περικοπής της ύλης εδώ και αναζητούνται τρόποι κάλυψης των κενών, ειδικά στην Τριγωνομετρία που κακοποιήθηκε βάναυσα, πιθανόν να επιστρέψει η Τριγωνομετρία στην Α΄ Λυκείου και να αφαιρεθεί από τη Γ΄ Γυμνασίου.(2)
Οι αλλαγές αυτές θα αποτελέσουν τοΠΕΙΡΑΜΑ:oops: του Υπουργείου με Δειγματικό Χώρο το σύνολο των μαθητών της Α΄ Λυκείου για την κατάργηση του Δωρεάν Συγγράμματος στους μαθητές.
....
2)Μα φέτος την πήγανε στην Β του χρόνου θα ξαναπάει Α λυκείου το τραινάκι παίζουν με την ύλη και τις τύχες των μαθητών
3) Δείτε και αυτό
εγώ βλέπω στο σύνολο του προγράμματος σπουδών Γυμνασίου & Λυκείου, ένα μπάχαλο.
Η βασική ιδέα είναι "να τα μαθαίνουν όλα σε όλες τις τάξεις".
Στο Γυμνάσιο έχουν μπει Πιθανότητες, Τριγωνομετρία, Στατιστική, Διανύσματα!
Μετά στην Α Λυκείου ξεκινάμε πάλι με εξισώσεις και ανισώσεις 1ου βαθμού όπου διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά δεν τα ξέρουν, και φτάνουμε Χριστούγεννα μέχρι να βγάλουμε αυτό το έρμαιο το 1ο κεφάλαιο της Άλγεβρας, και να μην προλαβαίνουμε να δουλέψουμε το τριώνυμο.
Θα προτιμόυσα σε όλο το Γυμνάσιο και στις 3 τάξεις, να κάνουν μόνο πράξεις, απλοποιήσεις, ταυτότητες, πρωτοβάθμιες εξισώσεις και ανισωσεις. Και στη Γεωμετρία απλά να σχεδιάζουν σωστά σχήματα!!
Αυτά και τίποτα άλλο! και στις 3 τάξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ να ασχολούνται με αυτά
Τουλάχιστον να έρχονται στο Λύκειο και να ξέρεις ότι έμαθαν 5 πράγματα, αλλά τα έμαθαν σωστά.
Δεν το μπορώ αυτό το πράγμα στην Α Λυκείου να κάνω πάλι κανόνες πράξεων,πρόσημα, πρωτοβάθμιες εξισώσεις και ανισώσεις.
Η ύλη της Α Λυκείου να ξεκινάει με 2ου βαθμού εξισώσεις και ανισώσεις.
Με λίγα λόγια, κάθε τάξη να είναι πολύ ξεκαθαρισμένη στο τι θα μάθει ο μαθητής και το κυριότερο να μην επαναλαμβανόμαστε στις επόμενες τάξεις. Να είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές το έμαθαν 100%, και πάμε παρακάτω στις επόμενες τάξεις.
Ειδικά το Γυμνάσιο είναι ένας χαμός. Είναι όλα τα μαθηματικά! απορώ γιατί δεν έχουν βάλει και παραγώγους στο Γυμνάσιο!
Η βασική ιδέα είναι "να τα μαθαίνουν όλα σε όλες τις τάξεις".
Στο Γυμνάσιο έχουν μπει Πιθανότητες, Τριγωνομετρία, Στατιστική, Διανύσματα!
Μετά στην Α Λυκείου ξεκινάμε πάλι με εξισώσεις και ανισώσεις 1ου βαθμού όπου διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά δεν τα ξέρουν, και φτάνουμε Χριστούγεννα μέχρι να βγάλουμε αυτό το έρμαιο το 1ο κεφάλαιο της Άλγεβρας, και να μην προλαβαίνουμε να δουλέψουμε το τριώνυμο.
Θα προτιμόυσα σε όλο το Γυμνάσιο και στις 3 τάξεις, να κάνουν μόνο πράξεις, απλοποιήσεις, ταυτότητες, πρωτοβάθμιες εξισώσεις και ανισωσεις. Και στη Γεωμετρία απλά να σχεδιάζουν σωστά σχήματα!!
Αυτά και τίποτα άλλο! και στις 3 τάξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ να ασχολούνται με αυτά
Τουλάχιστον να έρχονται στο Λύκειο και να ξέρεις ότι έμαθαν 5 πράγματα, αλλά τα έμαθαν σωστά.
Δεν το μπορώ αυτό το πράγμα στην Α Λυκείου να κάνω πάλι κανόνες πράξεων,πρόσημα, πρωτοβάθμιες εξισώσεις και ανισώσεις.
Η ύλη της Α Λυκείου να ξεκινάει με 2ου βαθμού εξισώσεις και ανισώσεις.
Με λίγα λόγια, κάθε τάξη να είναι πολύ ξεκαθαρισμένη στο τι θα μάθει ο μαθητής και το κυριότερο να μην επαναλαμβανόμαστε στις επόμενες τάξεις. Να είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές το έμαθαν 100%, και πάμε παρακάτω στις επόμενες τάξεις.
Ειδικά το Γυμνάσιο είναι ένας χαμός. Είναι όλα τα μαθηματικά! απορώ γιατί δεν έχουν βάλει και παραγώγους στο Γυμνάσιο!
Από τη μια το νέο πρόγραμμα για την Άλγεβρα Α Λυκείου αναφέρει την ένταξη της διδασκαλίας Πιθανοτήτων και Προόδων, και από την άλλη όσον αφορά τα βιβλία της σχολικής χρονιάς 2011-2012 που δημοσιεύτηκε εδώ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=42066, το βιβλίο της Άλγεβρας Α Λυκείου θα έχει απλά αλλαγές, και δεν θα εκδοθεί νέο βιβλίο.
Τώρα πως είναι αυτό δυνατόν, δεν έχω καταλάβει...
Τώρα πως είναι αυτό δυνατόν, δεν έχω καταλάβει...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης