Χθες το βράδυ το θυμήθηκα και έτσι είπα να μη χάσω την ευκαιρία να ρωτήσω..
Λοιπόν:
Αφού τα σημεία δεν έχουν διαστάσεις, το ευθύγραμμο τμήμα γιατί λέμε ότι έχει μήκος;
Συντονιστής: Μιχάλης Νάννος
ή ![\sqrt[3]{8} \sqrt[3]{8}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/a075dc418402aa10b976c5619f526a8f.png)
ή ![\sqrt[3]{8} \sqrt[3]{8}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/a075dc418402aa10b976c5619f526a8f.png)
Ο κώστας σου απάντησε με ένα ευχάριστο τόνο που αξίζει περισσότερο από μια άποψη !!!Δεν απέφυγε να σου απαντήσει αλλά προσπάθησε να σε κάνει να σκεφτείς μόνος σου λίγο διαφορετικά !Djimmakos έγραψε:Χμμ, τελικά δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από κανένα μαθηματικό που ρώτησα δεν πήρα απάντηση..
Ενδιαφέρον...
Ευχαριστώ πάντως!!
ειναι μετρησιμο, με μετρο ('μηκος')
.
ειναι ενωση ξενων μεταξυ τους σημειων.
; Γιατι εχει μηκος
;Το ξέρω ότι αυτό που έγραψα ήταν λάθος και γι' αυτό το διόρθωσα.. Συγγνώμη.k-ser έγραψε:Αγαπητέ Djimmakos.
Το αρχικό σου σχόλιο, το οποίο διόρθωσες, στην απάντησή μου με στεναχώρησε.
Δεν σου απάντησα: "έτσι"!
Οι μαθηματικοί, οι δάσκαλοί σου δεν έχουν όλες τις απαντήσεις. Για πολλούς λόγους.
Αυτό - πίστεψέ με - δεν είναι καθόλου δυσάρεστο για το μαθητή: καλύτερος πρέπει να γίνει από το δάσκαλό του.
Οι άνθρωποι δεν έχουν όλες τις απαντήσεις και έχει αποδειχθεί ότι και να θέλουν δεν θα μπορούσαν.
Όμορφο είναι αυτό. Φαντάσου μια ζωή όπου θα γνωρίζαμε τα πάντα! Ανόητη θα ήταν.
Και για να επανέλθω στο αρχικό σου ερώτημα: Τι λες; Μπορούμε να προσθέσουμε τα άπειρα μηδενικά στην επόμενη παράσταση:
S=(1-1)+(1-1)+(1-1)+..........;
Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στο λάθος και δεν υπάρχει τίποτα κακό εφόσον μπορούμε να το διορθώνουμε.antonis_math έγραψε:Το ξέρω ότι αυτό που έγραψα ήταν λάθος και γι' αυτό το διόρθωσα.. Συγγνώμη.
Και μπορεί έτσι όπως έγραψα το μήνυμά μου να φάνηκε ότι δυσαρεστήθηκα.. Δεν είναι καθόλου έτσι όμως..Απλώς νόμιζα ότι θα υπήρχε κάποια λογική απάντηση..
Είχα την ψευδαίσθηση ότι τα μαθηματικά θα έχουνε μια απάντηση για τα πάντα..
Και όσο για την παράσταση που λέτε, και να μπορούσαμε να τα προσθέσουμε, θα είχαμε πάλι 0..
Σας ευχαριστώ πάντως όλους που διαθέσετε κάποιο χρόνο για να μου απαντήσετε!! Έμαθα κάποια πράγματα και κατάλαβα ότι και ακόμα αν δε ξέρεις κάτι, δεν τρέχει τίποτα..Η άγνοια είναι ωραίο πράγμα ως ένα σημείο...
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες