Υπερβολική καθυστέρηση στο mathematica
Συντονιστής: spyros
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Re: Υπερβολική καθυστέρηση στο mathematica
Συνεχίζω να έχω σοβαρό πρόβλημα με την σύνδεση στο φόρουμ. Με Chrome η κατάσταση είναι αφόρητη. Με Mozilla η κατάσταη είναι κάπως καλύτερη αλλά σίγουρα πολλή προβληματική. Εκτός από την πολλή αργή ανταπόκριση, μου βγάζει και το παρακάτω μήνυμα όπου μιλά για
threat τύπου Script:SNH-gen[Drp]
που δεν μου ακόυγεται καλό.
Θέλω να ξαναρωτήσω μια και δεν έλαβα απάντηση: Γνωρίζει ο πάροχος τα προβλήματα; Νομίζει ότι τα έχει διευθετήσει; Τι έχει να πει για την επισήμανση του Τόλη στο ποστ #18. Τι έχει να πει για την επισήμανση του Φώτη στο ποστ #20. Τι γίνεται με την ερώτηση που έθεσα στο πόστ #12; Τι γίνεται με το threat που επισημαίνω εδώ;
Ζητώ συγνώμη αν γίνομαι φορτικός, αλλά γνωρίζω από τηλεφωνική επικοινωνία με διάφορα άλλα μέλη ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Σίγουρα εμένα με απωθεί από το να γράφω ποστ, αφού καμιά φορά περιμέω 5 με 10 λεπτά για ανταπόκριση εκεί που παλαιότερα περίμενα λίγα δευτερόλεπτα.
Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους Διαχειριστές και τον Χρήστο (Chrismfz) για την μέριμνά τους και την έγνοια για επίλυση του προβλήμετος.
Θέλω να ξαναρωτήσω μια και δεν έλαβα απάντηση: Γνωρίζει ο πάροχος τα προβλήματα; Νομίζει ότι τα έχει διευθετήσει; Τι έχει να πει για την επισήμανση του Τόλη στο ποστ #18. Τι έχει να πει για την επισήμανση του Φώτη στο ποστ #20. Τι γίνεται με την ερώτηση που έθεσα στο πόστ #12; Τι γίνεται με το threat που επισημαίνω εδώ;
Ζητώ συγνώμη αν γίνομαι φορτικός, αλλά γνωρίζω από τηλεφωνική επικοινωνία με διάφορα άλλα μέλη ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Σίγουρα εμένα με απωθεί από το να γράφω ποστ, αφού καμιά φορά περιμέω 5 με 10 λεπτά για ανταπόκριση εκεί που παλαιότερα περίμενα λίγα δευτερόλεπτα.
Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους Διαχειριστές και τον Χρήστο (Chrismfz) για την μέριμνά τους και την έγνοια για επίλυση του προβλήμετος.
- Συνημμένα
-
- mathematica.png (230.97 KiB) Προβλήθηκε 244 φορές
Λέξεις Κλειδιά:
To challenge (μαύρη οθόνη) τρέχει server-wide όχι μόνο στο mathematica και έχει δοκιμαστεί από Firefox, IE, Edge, Opera, Chrome, Brave κ.ο.κ, iOS / Android κ.ο.κ. δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν plugin (πχ avast) δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Και η λογική του είναι ίδια με το Cloudflare απλά το φτιάξαμε in-house, δικό μας.Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 07, 2026 12:15 pmΣυνεχίζω να έχω σοβαρό πρόβλημα με την σύνδεση στο φόρουμ. Με Chrome η κατάσταση είναι αφόρητη. Με Mozilla η κατάσταη είναι κάπως καλύτερη αλλά σίγουρα πολλή προβληματική. Εκτός από την πολλή αργή ανταπόκριση, μου βγάζει και το παρακάτω μήνυμα όπου μιλά για
Αυτή η μαύρη οθόνη τρέχει κώδικα. Που πολλές φορές bots δεν μπορούνε να τρέξουν γιατί δεν χρησιμοποιούν cookies - javascript άρα σταματάνε εκεί.
Κόβει οτι μπορει απο "χαζα" bots.
Σε δοκιμές που το απενεργοποίησα τελείως είχαμε κρούσματα όπως το παραπάνω post, δηλαδή μπήκαν τόσα πολλά bots (χιλιάδες) όπου "τερμάτισαν" τη βάση δεδομένων (mysql - max connections) και δεν μπορούσε να μπει άνθρωπος πλέον.
Εμείς είμαστε υπεύθυνοι κυρίως σε επίπεδο δικτύου, όχι εφαρμογής.
Το phpBB που τρέχει το φόρουμ δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχει από μόνο του σαν εφαρμογή την οποιαδήποτε δικλείδα ασφαλείας (recaptcha / bot protection / flood protection) για να τα σταματήσει αυτά.
Avast λογικά είναι false positive. Ίσως και ο λόγος που σταματάει το challenge και έχετε θέματα.
Υπάρχουν Plugins και htaccess / firewalls που μπορούν να βοηθήσουν (πχ https://perishablepress.com/8g-firewall/ )
και το cloudflare θα μπορούσε να βοηθήσει (Under Attack Mode) αλλά δεν μπορώ προφανώς να κάνω αυθαίρετα αλλαγές σε οποιοδήποτε account / hosting σε επίπεδο εφαρμογής (π.χ. phpbb). Οτι μπορούμε κάνουμε σε επίπεδο δικτύου.
Τα ίδια "θέματα" έχουμε και με ένα άλλο phpBB, δεν ξέρω αν γενικά σκαναρουν / χτυπάνε phpBB γιατί βλέπω μια ..γενική έξαρση τους τελευταίους μήνες από AI bots που μάλλον κάνουν ...εκμάθηση απο posts αλλά με "άγαρμπο" τρόπο.
https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2660869
https://www.reddit.com/r/webhosting/com ... m_bot_net/
https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2668921
https://share.google/aimode/tJHCGfEyjnbXsLT97
Κόβουμε οτι μπορούμε σαν δίκτυο, αλλά φανταστείτε πως έχουμε κόψει ~9.000 Ips και δεν έχει σταματημό αυτό.. Η συμβουλή μου είναι
είτε κάποιο htaccess σαν το 8g-firewall είτε μαζί με το δικό μας challenge και cloudflare μαζί. είτε κάποιο phpbb plugin αν υπάρχει.
Πλέον τα bots δεν φαίνονται καν στα logs σαν "bots" βλέπουμε απλά γραμμές τύπου Apple / Mac Firefox και το καταλαβαίνουμε μόνο όταν κάνουμε whois τις IPs και βλέπουμε π.χ. προέλευση Microsoft Azure (cloud) και κόβουμε...
Σε άλλες εφαρμογές πχ Wordpress υπάρχουν plugins σε επιπεδο εφαρμογης (πχ Wordfence, Sucuri, NinjaFirewall) και δουλεύουν ως ένα βαθμό και βοηθάνε. Σε phpbb δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι ανάλογο οπότε και πράττουμε με το χέρι.
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Χρήστο, ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη απάντηση. Με σκλαβώνεις. Όμως μου απαντάς με άπειρους τεχνικούς όρους όπως
Γεγονός παραμένει ότι συχνά χρειάζομαι 5 με 10 λεπτά για να επικοινωνήσω με το φόρουμ, που μου γίνεται ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ. Η διασκέδαση του φόρουμ μετατρέπεται σε δυσαρέκεια.
Επισημαίνω εκ νέου, λοιπόν, γιατί δεν έλαβα απάντηση. Και κυρίως, δεν βλέπω λύση.
που ούτε με αφορούν, ούτε τους καταλαβαίνω.chrismfz έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 07, 2026 3:43 pmchallenge, Firefox, IE, Edge, Opera, Chrome, Brave κ.ο.κ, iOS / Android, plugin, avast, Cloudflar, in-house, mysql - max connections, phpBB recaptcha, bot protection, flood protection, Avast, false positive, Plugins, htaccess / firewalls, cloudflare, Under Attack Mode, phpbb ~9.000 Ips, htaccess, 8g-firewall, cloudflare, Microsoft Azure (cloud), Wordfence, Sucuri, NinjaFirewall
Γεγονός παραμένει ότι συχνά χρειάζομαι 5 με 10 λεπτά για να επικοινωνήσω με το φόρουμ, που μου γίνεται ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ. Η διασκέδαση του φόρουμ μετατρέπεται σε δυσαρέκεια.
Επισημαίνω εκ νέου, λοιπόν, γιατί δεν έλαβα απάντηση. Και κυρίως, δεν βλέπω λύση.
Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 07, 2026 12:15 pm
Ζητώ συγνώμη αν γίνομαι φορτικός...
- Tolaso J Kos
- Επικοινωνία:
Τα έχει όλα. Το θέμα είναι τι είναι ενεργοποιημένο και τι όχι.
Έχουνε βγάλει αντίστοιχα εργαλεία, αλλά απαιτεί αναβάθμιση της τρέχουσας έκδοσης phpbb.
Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !

Γνωρίζει ο πάροχος τα προβλήματα; --> εγώ είμαι ο πάροχος. εχω λογαριασμό εδώ είναι επειδή συμπαθώ το φορουμ και είχα βοηθήσει με το latex integration πριν καμια 10ετια+.
Νομίζει ότι τα έχει διευθετήσει ---> Σε επίπεδο δικτύου, ναι.
18: ο πάροχος το έχει βάλει για να αποτρέψει τις επισκέψεις από bot. ----> Πολύ σωστά.
Αν το αφαιρέσω, θα βλέπουν όλοι οτι αναφέρει το Post #20 και δεν θα δουλεύει τίποτα. Τα περισσότερα bots κόβονται πλέον λόγω αυτης της μαύρης εικόνας (challenge).
To 20# ήταν επίσης κολλήματα όταν έβγαλα το challenge λόγω bots.
έχω ενημερώσει διαχειριστές για τρόπους αποτροπής μέσω .htaccess / robots.txt μήπως και βοηθήσουν περισσότερο.
Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 07, 2026 12:15 pm
Ζητώ συγνώμη αν γίνομαι φορτικός...
Γνωρίζει ο πάροχος τα προβλήματα; --> εγώ είμαι ο πάροχος. εχω λογαριασμό εδώ είναι επειδή συμπαθώ το φορουμ και είχα βοηθήσει με το latex integration πριν καμια 10ετια+.
Νομίζει ότι τα έχει διευθετήσει ---> Σε επίπεδο δικτύου, ναι.
18: ο πάροχος το έχει βάλει για να αποτρέψει τις επισκέψεις από bot. ----> Πολύ σωστά.
Αν το αφαιρέσω, θα βλέπουν όλοι οτι αναφέρει το Post #20 και δεν θα δουλεύει τίποτα. Τα περισσότερα bots κόβονται πλέον λόγω αυτης της μαύρης εικόνας (challenge).
To 20# ήταν επίσης κολλήματα όταν έβγαλα το challenge λόγω bots.
έχω ενημερώσει διαχειριστές για τρόπους αποτροπής μέσω .htaccess / robots.txt μήπως και βοηθήσουν περισσότερο.
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Χρήστο, ευχαριστώ και πάλι για την άμεση φροντίδα. Ωστόσο, όσον αφορά το σχόλιο
Είναι αυτονόητο ότι δεν θα αναφερόμουν σε όλα τα παραπάνω αν δεν είχα σοβαρό και ουσιαστικό λόγο να επισημάνω την απίστευτη δυσλειτουργία.
θα παρακαλούσα να γίνει βαθύτερη ενέργεια/έρευνα. Όπως ο ίδιος και πολλοί άλλοι βιώνουμε την κατάσταση, το πρόβλημα παραμένει.
Είναι αυτονόητο ότι δεν θα αναφερόμουν σε όλα τα παραπάνω αν δεν είχα σοβαρό και ουσιαστικό λόγο να επισημάνω την απίστευτη δυσλειτουργία.
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Η κατάσταση με την υπερβολική καθυστέρηση στην φόρτωση του φόρουμ παραμένει δραματική, τουλάχιστον με χρήση των δύο δημεφιλέστερων Browser, των Chrome και Firefox.
Θα παρακαλούσα θερμά τον πάροχο να εξετάσει με περισσότερη ενδελέχεια την κατάσταση. Την ίδια αυτή παράκληση την σημείωσα στο αμέσως προηγούμενο ποστ, αλλά δεν φαίνεται να είχαμε κάποια βελτίωση.
Το φόρουμ μας ως ύπραξη πνέει τα λοίσθια. Ας μην του δώσουμε την χαριστική βολή.
Θα παρακαλούσα θερμά τον πάροχο να εξετάσει με περισσότερη ενδελέχεια την κατάσταση. Την ίδια αυτή παράκληση την σημείωσα στο αμέσως προηγούμενο ποστ, αλλά δεν φαίνεται να είχαμε κάποια βελτίωση.
Το φόρουμ μας ως ύπραξη πνέει τα λοίσθια. Ας μην του δώσουμε την χαριστική βολή.
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Ένα θερμό ευχαριστώ στον πάροχο Χρήστο, τους Διαχειριστές Γρηγόρη και Αλέξανδρο και στους Γενικούς Συντονιστές για την επίλυση του προβλήματος της αργής φόρτωσης του mathematica.
Ήταν ένα πρωτόγνωρο και δυσεπίλυτο πρόβλημα στο οποίο αφιέρωσαν πολύ κόπο και χρόνο.
Να 'στε καλά.
Ήταν ένα πρωτόγνωρο και δυσεπίλυτο πρόβλημα στο οποίο αφιέρωσαν πολύ κόπο και χρόνο.
Να 'στε καλά.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης