Υπερβολική καθυστέρηση στο mathematica

Συντονιστής: spyros

Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Υπερβολική καθυστέρηση στο mathematica

Δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Τρί Φεβ 24, 2026 9:03 pm

Eδώ και μερικές μέρες, όταν πάω να ανοίξω μία ανάρτηση στο mathematica ή να αναρτήσω ο ίδιος ένα ποστ, η καθυστέρηση είναι υπερβολική.

Επίσης, συχνά χάνω επαφή με την ιστοσελίδα ή μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα (εδώ σε print screen).

Έχετε και εσείς την ίδια εμπειρία ή μήπως το πρόβλημα είναι μόνο στον δικό μου υπολογιστή ή browser;
.
Συνημμένα
καθυστέρηση.png
καθυστέρηση.png (51 KiB) Προβλήθηκε 1216 φορές

Λέξεις Κλειδιά:
Άβαταρ μέλους
αρψ2400

Re: Υπερβολική καθυστέρηση στο mathematica

Δημοσίευση από αρψ2400 » Τρί Φεβ 24, 2026 9:05 pm

Mihalis_Lambrou έγραψε:
Τρί Φεβ 24, 2026 9:03 pm
Eδώ και μερικές μέρες, όταν πάω να ανοίξω μία ανάρτηση στο mathematica ή να αναρτήσω ο ίδιος ένα ποστ, η καθυστέρηση είναι υπερβολική.

Επίσης, συχνά χάνω επαφή με την ιστοσελίδα ή μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα (εδώ σε print screen).

Έχετε και εσείς την ίδια εμπειρία ή μήπως το πρόβλημα είναι μόνο στον δικό μου υπολογιστή ή browser;
.
Καλησπέρα , τα ίδια έχω κι εγώ.

Παράρτημα Λευκάδας
Fotis34

Δημοσίευση από Fotis34 » Τρί Φεβ 24, 2026 9:06 pm

Κύριε Μιχάλη, και εγώ όταν γράφω μία λύση πρέπει πρώτα να περάσουν 10 λεπτά και μετά να δημοσιευτεί. Και για το άλλο, ακριβώς το ίδιο μου βγάζει και εμένα.

\displaystyle{\huge \textbf{\textcolor{blue}{I love tomorrow}}}
ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ

Δημοσίευση από ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ » Τρί Φεβ 24, 2026 9:48 pm

Mihalis_Lambrou έγραψε:

.
Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα...

Άβαταρ μέλους
gbaloglou
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από gbaloglou » Τρί Φεβ 24, 2026 10:58 pm

Να ήταν μόνον αυτό! Πριν λίγα λεπτά ... ετοίμασα κάτι για το :logo: . πήγα να κάνω προεπισκόπηση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΨΩ ... και έλαβα 'σήμα' ότι "η δημόσια συζήτηση που αναζητάτε δεν υπάρχει" (ή κάτι τέτοιο) ... χάνοντας και την δουλειά μου (αφού η σχετική συζήτηση "δεν υπάρχει", σιγά να μην το πιστέψω αυτό, η δημοσίευση του άλλου μέλους στην οποία απαντούσα φυσικά και εξακολουθεί να υπάρχει, η δική μου απάντηση 'χάθηκε')!

Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω

Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Τρί Φεβ 24, 2026 11:10 pm

gbaloglou έγραψε:
Τρί Φεβ 24, 2026 10:58 pm
και έλαβα 'σήμα' ότι "η δημόσια συζήτηση που αναζητάτε δεν υπάρχει"
Γιώργο, Καλησπέρα.

Ναι, το φαινόμενο αυτό μου έχει τύχει και εμένα πολλές φορές, με αποτέλεσμα να χάνω αυτό που έγραφα. Τώρα σώζω έξω από το mathematica τα κείμενα όσο τα γράφω, για να αποφύγω τα οδυνηρά αποτελέσματα...

Άβαταρ μέλους
george visvikis
Επιμελητής

Δημοσίευση από george visvikis » Τετ Φεβ 25, 2026 7:42 am

Mihalis_Lambrou έγραψε:

.
Καλημέρα σε όλους.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ. Μου βγαίνει η ίδια εικόνα και αρκετές φορές
μου γράφει αυτό που λέει ο Γιώργος Μπαλόγλου.

Άβαταρ μέλους
grigkost
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από grigkost » Τετ Φεβ 25, 2026 8:57 am

Αγαπητές/τοί,

το πρόβλημα που περιγράφετε προέκυψε από την προσπάθεια αντιμετώπισης του παρόχου μιας μεγάλου μεγέθους και διάρκειας επίθεσης bots.
Προς το παρόν φαίνεται ότι η επίθεση σταμάτησε και το mathematica.gr επέστρεψε στην κανονική λειτουργία.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Εκ των Διαχειριστών

{\color{dred}\Gamma\!\rho\,{\rm{H}}\gamma\varnothing\varrho{\mathscr{H}}\varsigma \ {\mathbb{K}}\,\Omega\sum{\rm{t}}{\mathscr{A}}\,{\mathbb{K}}\!\odot\varsigma
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Πέμ Φεβ 26, 2026 10:19 am

Γρηγόρη και Αλέξανδρε, ευχαριστούμε θερμα.

Χθες δούλευε σωστά το mathematica, αλλά πριν από λίγο μου εμφάνισε ξανά το πρόβλημα που γράφω στο ποστ #1.

Άβαταρ μέλους
Γιώργος Ρίζος
Επιμελητής

Δημοσίευση από Γιώργος Ρίζος » Πέμ Φεβ 26, 2026 11:08 am

Χθες κάποια στιγμή εμφάνιζε 1640 επισκέπτες με 3 εγγεγραμμένους.

Είναι φανερό ότι για κάποιον μυστήριο λόγο, που εγώ δεν κατανοώ, μάς έχουν βάλει στο μάτι. Φαντάζομαι όχι μόνον εμάς.
Όλα αυτά οδηγούν σε ανάγκη για πιο ισχυρή προστασία, με αυξημένο κόστος, δηλαδή δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος με θύματα τους απλούς χρήστες.

Ευχαριστούμε τους διαχειριστές. Η κατανόησή μας είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

Ισχυρή συμβουλή από παθόντα (και "μαθόντα"): Σώζετε σε αρχείο π.χ. στο word (με paste-copy) το κείμενο που θέλετε να αναρτήσετε. Είναι 50%-50% οι πιθανότητες να μάς πετάξει έξω το σύστημα πριν την ανάρτηση.

chrismfz

Δημοσίευση από chrismfz » Παρ Φεβ 27, 2026 2:06 am

Mihalis_Lambrou έγραψε:
Πέμ Φεβ 26, 2026 10:19 am
Γρηγόρη και Αλέξανδρε, ευχαριστούμε θερμα.

Χθες δούλευε σωστά το mathematica, αλλά πριν από λίγο μου εμφάνισε ξανά το πρόβλημα που γράφω στο ποστ #1.
Μιχάλη εγώ ...φταίω για αυτό που βλέπεις (Challenge) στο screenshot :clap:
Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό, βλέπω ταυτόχρονα και 846 συνδέσεις στο mathematica.
Προφανώς, θα μπορούσαμε να πούμε "bots, ενοχλούν, ας τσουβαλιάσουμε και τις 800 IPs και block".

IPs αλλάζουν, σήμερα είναι μέρος κάποιου bot, τον επόμενο μήνα κάποιου άλλου, το μεθεπόμενο απλού χρήστη άρα το να "μπλοκαρω τα παντα" δεν είναι πάντα σωστή λύση... Και έφτιαξα αυτό το challenge πιλοτικά.

Με rules π.χ. αν ανέβει απότομα η επισκεψιμότητα, ή αν δεις πάνω από 200 IPs, ή αν δεις κάποιο να χτυπάει σελίδες που δεν υπάρχουν (404) κ.ο.κ ---> κάτι πάει στραβά, πέρνα το από challenge.

Άνθρωποι από κινητά/υπολογιστές θα περάσουν, θα δουν το challenge page, που στην ουσία υπολογίζει μαθηματικά (sha2 16 bits) που "στοιχίζει" σε ισχύ σε bots Και δεν το λύνουν, αλλά νορμαλ browsers σε 1-2-3 δευτερόλεπτα θα το λύσουν και θα "περάσουν". Και κάπως έτσι "μετριάζουμε" το πρόβλημα (πάλι περνάνε μερικά bots of course - εδώ περνάνε ακόμα και τη Cloudflare...)

Το "λάθος" μου ήταν ο μικρός χρόνος ζωής αφού περάσει κάποιος το Challenge (10 λεπτά). Που σημαίνει μετά από 10 λεπτά ξανακάνε challenge...
Έτσι, κάποιος που έγραφε ένα θέμα π.χ και του έπαιρνε χρόνο, περνούσαν τα 10 λεπτά και "έτρωγε" challenge ξανά και χανόταν το post. :wallbash:

Το έχω αλλάξει στα 45 λεπτά, και πλέον λόγω rules / triggers ενεργοποιείται αυτόματα, άρα αν το δεις, σημαίνει κάτι δεν παει καλα (bot attack).

Τυχόν παρατηρήσεις ευπρόσδεκτες, αλλά αν το άφηνα "ελεύθερο" θα έπεφτε η σελίδα από resource exhaustion. Δεν μπορεί να διαχειριστεί 1000+ connections ταυτόχρονα, δεν θα δούλευε καν η σελίδα.

Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Παρ Φεβ 27, 2026 11:15 am

Χρήστο, ευχαριστώ θερμά και εσένα και τους φίλους Γρηγόρη και Αλέξανδρο για όλες τις ενέργειες και τις διευκρινίσεις.

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τις τεχνικές λεπτομέρειες με τα Challenge και ειδικά ποια θα είναι η διαφορά/επίπτωση του Challenge των 10 λεπτών σε αντιδιαστολή αυτού των 45 λεπτών σε κάποιον που πάει να αναρτήσει ένα ποστ.

Υπόψη ότι την μαύρη οθόνη στο ποστ #1 συχνά μου την έβγαζε στην αρχή, ΠΡΙΝ ακόμη μπω στο φόρουμ.

Επίσης, το mathematica παραμένει, τις περισσότερες φορές, πάάάάρα πολύ αργό ακόμα και όταν πας απλά να διαβάσεις ένα ποστ. Μερικές φορές μου βγάζει την παρακάτω κενή εικόνα, και "με σκάει" μέχρι να έρθει η σωστή, συνήθως με πολλαπλές προσπάθειές μου.

Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση. Όλοι μας σας οφείλουμε τις ευχαριστίες μας για τις ενέργειές σας για την διευθέτηση δυσεπίλυτων προβλημάτων ασύμμετρης επίθεσης απο Bot.
Συνημμένα
κενό.png
κενό.png (52.22 KiB) Προβλήθηκε 888 φορές

Nikitas K.

Δημοσίευση από Nikitas K. » Παρ Φεβ 27, 2026 2:00 pm

Καταρχήν ευχαριστούμε για τις προσπάθειες αντιμετώπισης των bot.

Τι εφαρμόζω (συνδυαστικά ή ατομικά) όταν κολλάει;

Αλλαγή περιηγητή ιστού π.χ. χρήση Tor ή Αλλαγή δικτύου από Wifi σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και αντίστροφα ή Είσοδος με άλλη συσκευή π.χ. από κινητό σε λάπτοπ και αντίστροφα ή μπαίνω στο φόρουμ από κάποιο νήμα αντί της αρχικής σελίδας και αντίστροφα.

(Εκκαθάριση δεδομένων του κύριου περιηγητή ιστού όταν με παίρνει...).

Νικήτας Κακούλλης
«Μέτρον ἄριστον» Κλεόβουλος Εὐαγόρου Λίνδιος
Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tolaso J Kos » Παρ Φεβ 27, 2026 5:29 pm

Παραδόξως δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα από αυτά που λέτε. :roll: :roll:

Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Κυρ Μαρ 01, 2026 11:59 am

Tolaso J Kos έγραψε:
Παρ Φεβ 27, 2026 5:29 pm
Παραδόξως δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα από αυτά που λέτε. :roll: :roll:
Χαίρομαι που τουλάχιστον ένας δεν έχει πρόβλημα με τα τεχνικά του φόρουμ.

Ας μην βγει, όμως, το συμπέρασμα ότι τα πράγματα είναι λίγο πολύ σε φυσιολογικό επίπεδο. Ο ίδιος έχω ακόμα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα. Χθες, για παράδειγμα, περίμενα 12 λεπτά να ανοίξει το φόρουμ και άλλα 10 για να αναρτήσω ένα ποστ. Σήμερα η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη αλλά ακόμα δραματική.

Ελπίζω να επενέλθουμε στην φυσιολογική κατάσταση. Ξέρω τον κόπο που καταβάλουν οι αρμόδιοι του φόρουμ, και τους ευχαριστώ προκαταβολικά.

Άβαταρ μέλους
Christos.N

Δημοσίευση από Christos.N » Κυρ Μαρ 01, 2026 2:49 pm

chrismfz έγραψε:
Παρ Φεβ 27, 2026 2:06 am

Άνθρωποι από κινητά/υπολογιστές θα περάσουν, θα δουν το challenge page, που στην ουσία υπολογίζει μαθηματικά (sha2 16 bits) που "στοιχίζει" σε ισχύ σε bots Και δεν το λύνουν, αλλά νορμαλ browsers σε 1-2-3 δευτερόλεπτα θα το λύσουν και θα "περάσουν". Και κάπως έτσι "μετριάζουμε" το πρόβλημα (πάλι περνάνε μερικά bots of course - εδώ περνάνε ακόμα και τη Cloudflare...)
Ωραία ιδέα, απο mozilla περίπου 3 δευτερόλεπτα, κάποιο είδους captcha μπορεί να ενσωματωθεί; ή ένα επιπλέον συνθηματικό σε περίπτωση δημοσίευσης;

Χρήστος Ντάβας
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Τρί Μαρ 03, 2026 8:01 am

Mihalis_Lambrou έγραψε:
Παρ Φεβ 27, 2026 11:15 am
Χρήστο, ευχαριστώ θερμά και εσένα και τους φίλους Γρηγόρη και Αλέξανδρο για όλες τις ενέργειες και τις διευκρινίσεις.

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τις τεχνικές λεπτομέρειες με τα Challenge και ειδικά ποια θα είναι η διαφορά/επίπτωση του Challenge των 10 λεπτών σε αντιδιαστολή αυτού των 45 λεπτών σε κάποιον που πάει να αναρτήσει ένα ποστ.

Υπόψη ότι την μαύρη οθόνη στο ποστ #1 συχνά μου την έβγαζε στην αρχή, ΠΡΙΝ ακόμη μπω στο φόρουμ.

Επίσης, το mathematica παραμένει, τις περισσότερες φορές, πάάάάρα πολύ αργό ακόμα και όταν πας απλά να διαβάσεις ένα ποστ. Μερικές φορές μου βγάζει την παρακάτω κενή εικόνα, και "με σκάει" μέχρι να έρθει η σωστή, συνήθως με πολλαπλές προσπάθειές μου.

Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση. Όλοι μας σας οφείλουμε τις ευχαριστίες μας για τις ενέργειές σας για την διευθέτηση δυσεπίλυτων προβλημάτων ασύμμετρης επίθεσης απο Bot.
.
Το ποστ του Τόλη στο #14 και του Χρήστου στο #16 δίνουν την εντύπωση ότι τα πράγματα είναι λίγο πολύ ομαλά.

Η δική μου εμπειρία είναι το αντίθετο. Δυσκολεύομαι αφάνταστα τόσο για να διαβάσω ένα ποστ όσο και για να αναρτήσω.

Θέλω ακόμη να ρωτήσω τον Χρήστο στο #11, ποιο είναι να πλεονέκτημα να βλέπουμε την μαύρη οθόνη στην αρχή; Η ίδια γράφει ότι θα διαρκέσει λίγα δευτερόλεπτα. Η δική μου εμπειρία είναι ότι κρατάει πολλά λεπτά. Συχνά εγκαταλείπω την προσπάθεια γιατί εξαντλείται η υπομονή μου στην μεγάλη αναμονή. Μήπως η λύση με την μαύρη οθόνη είναι στην λάθος κατεύθυνση;

Ο πάροχος γνωρίζει το πρόβλημα; Μπορεί να το επιλύσει;

Όπως και να είναι, ευχαριστώ τους αρμόδιους για τις ενέργειές τους, αλλά για την ώρα το πρόβλημα παραμένει.

Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tolaso J Kos » Τρί Μαρ 03, 2026 11:54 am

Mihalis_Lambrou έγραψε:
Τρί Μαρ 03, 2026 8:01 am

Θέλω ακόμη να ρωτήσω τον Χρήστο στο #11, ποιο είναι να πλεονέκτημα να βλέπουμε την μαύρη οθόνη στην αρχή; Η ίδια γράφει ότι θα διαρκέσει λίγα δευτερόλεπτα. Η δική μου εμπειρία είναι ότι κρατάει πολλά λεπτά. Συχνά εγκαταλείπω την προσπάθεια γιατί εξαντλείται η υπομονή μου στην μεγάλη αναμονή. Μήπως η λύση με την μαύρη οθόνη είναι στην λάθος κατεύθυνση;

Ο πάροχος γνωρίζει το πρόβλημα; Μπορεί να το επιλύσει;

Όπως και να είναι, ευχαριστώ τους αρμόδιους για τις ενέργειές τους, αλλά για την ώρα το πρόβλημα παραμένει.

Δεν είμαι ο Χρήστος, αλλά θεωρώ ότι ο πάροχος το έχει βάλει για να αποτρέψει τις επισκέψεις από bot. Θεωρώ ότι προέρχεται από το Cloudflare. Συνεπώς, μάλλον δε μπορεί να γίνει κάτι σε αυτή τη φάση.

Εγώ συνεχίζω να μην έχω θέμα.

Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Τρί Μαρ 03, 2026 12:26 pm

Tolaso J Kos έγραψε:
Τρί Μαρ 03, 2026 11:54 am
Δεν είμαι ο Χρήστος, αλλά θεωρώ ότι ο πάροχος το έχει βάλει για να αποτρέψει τις επισκέψεις από bot. Θεωρώ ότι προέρχεται από το Cloudflare. Συνεπώς, μάλλον δε μπορεί να γίνει κάτι σε αυτή τη φάση.
.
Τόλη, ευχαριστώ για τα στοιχεία που παραθέτεις. Αν καταλαβαίνω καλά, κρίνεις ότι δεν υπάρχει πλεονέκτημα στο να βλέπουμε την μαύρη οθόνη στην αρχή.

Ας το δουν αυτοί που γνωρίζουν και ας πράξουν ανάλογα. Ο ίδιος δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να προτείνω μία ενέργεια.

Fotis34

Δημοσίευση από Fotis34 » Πέμ Μαρ 05, 2026 5:24 pm

Καλησπέρα, ορισμένες φορές μου βγάζει και αυτό το μήνυμα, το οποίο και επισυνάπτω.
Συνημμένα
Screenshot_2026-03-05-17-19-57-108_com.android.chrome-edit.jpg
Screenshot_2026-03-05-17-19-57-108_com.android.chrome-edit.jpg (331.51 KiB) Προβλήθηκε 451 φορές

\displaystyle{\huge \textbf{\textcolor{blue}{I love tomorrow}}}
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης