Πτυχίο...10

Συντονιστής: spyros

mick7

Πτυχίο...10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mick7 » Δευ Ιούλ 25, 2022 12:35 pm

Πρώτη φορά πτυχίο με βαθμό 10 στην ιστορία της σχολής θετικών επιστήμων του ΑΠΘ. :10sta10:

Εικόνα

Λέξεις Κλειδιά:
Άβαταρ μέλους
stranger
Επικοινωνία:

Re: Πτυχίο...10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stranger » Δευ Ιούλ 25, 2022 7:21 pm

Πολλά συγχαρητήρια στην κοπέλα.
Σίγουρα θα έχει ένα λαμπρό μέλλον!

Κωνσταντίνος Σμπώκος
mick7

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mick7 » Τρί Ιούλ 26, 2022 2:33 pm

Να θυμηθούμε και ένα άλλο δεκάρι τον Στέφανο Αρετάκη εδώ σε συνέντευξη του στην Καθημερινή. :!:

https://www.kathimerini.gr/life/science ... es-trypes/

Dionyssis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dionyssis » Τετ Ιούλ 27, 2022 5:18 pm

Θερμά συγχαρητήρια στην κα. Χατζηδημητρίου. Σίγουρα θα έχει ένα λαμπρό μέλλον! Οπωσδήποτε είναι ιδιαίτερα έξυπνη και μελετηρή.

Μια ερώτηση για το τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου. Μήπως έχουν κατέβει τα standards; Πώς είναι δυνατόν ένας φοιτητής, όσο άριστος και να είναι, σε 40+ εξετάσεις να μην έχει κάνει ούτε ένα λάθος σε μια άσκηση ή πρόβλημα και να βαθμολογείται μόνο με 10. Θεωρώ ότι ακόμη και κάποιος βραβευτείς με βραβείο Fields, κάποια λάθη θα κάνει σε 40+ διαγωνίσματα από όλους τους τομείς της μαθηματικής επιστήμης.

Συγνώμη αν φαίνεται ότι μεμψιμοιρώ. Με τίποτα δεν θέλω να υποβαθμίσω την προσπάθεια της αποφοίτου. Για μένα θα ήταν το ίδιο ικανή αν είχε πάρει για παράδειγμα 9.75. Άλλωστε ότι τελείωσε το μαθηματικό πρώτη στο έτος της είναι τεράστια επιτυχία και φαντάζομαι θα της ανοίγει πόρτες για πολλά παγκοσμίου φήμης μεταπτυχιακά. Απλά πρέπει να αποφύγουμε το φαινόμενο που παρατηρείται στην μέση εκπαίδευση με πληθωρισμό βαθμών και απότομη προσαρμογή στις πανελλήνιες.

Τσιαλας Νικολαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τσιαλας Νικολαος » Τετ Ιούλ 27, 2022 6:21 pm

Dionyssis έγραψε:
Τετ Ιούλ 27, 2022 5:18 pm
Θερμά συγχαρητήρια στην κα. Χατζηδημητρίου. Σίγουρα θα έχει ένα λαμπρό μέλλον! Οπωσδήποτε είναι ιδιαίτερα έξυπνη και μελετηρή.

Μια ερώτηση για το τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου. Μήπως έχουν κατέβει τα standards; Πώς είναι δυνατόν ένας φοιτητής, όσο άριστος και να είναι, σε 40+ εξετάσεις να μην έχει κάνει ούτε ένα λάθος σε μια άσκηση ή πρόβλημα και να βαθμολογείται μόνο με 10. Θεωρώ ότι ακόμη και κάποιος βραβευτείς με βραβείο Fields, κάποια λάθη θα κάνει σε 40+ διαγωνίσματα από όλους τους τομείς της μαθηματικής επιστήμης.

Συγνώμη αν φαίνεται ότι μεμψιμοιρώ. Με τίποτα δεν θέλω να υποβαθμίσω την προσπάθεια της αποφοίτου. Για μένα θα ήταν το ίδιο ικανή αν είχε πάρει για παράδειγμα 9.75. Άλλωστε ότι τελείωσε το μαθηματικό πρώτη στο έτος της είναι τεράστια επιτυχία και φαντάζομαι θα της ανοίγει πόρτες για πολλά παγκοσμίου φήμης μεταπτυχιακά. Απλά πρέπει να αποφύγουμε το φαινόμενο που παρατηρείται στην μέση εκπαίδευση με πληθωρισμό βαθμών και απότομη προσαρμογή στις πανελλήνιες.
Καλησπέρα. Στο μαθηματικό Αθήνας έχουν τελειώσει πολλοί με 10.. Επίσης έχεις δικαίωμα να κόψεις κάποιο μάθημα και να το ξαναδώσεις. Αρκετοί κσλοί φοιτητές κόβουν τα 9αρια!!! Τέλος υπάρχει "γνωστός" μαθηματικός που τελείωσε το μαθηματικό Πάτρας με στρογγυλό 10 σε ενάμιση χρόνο!!! :D :D :D

Άβαταρ μέλους
gbaloglou
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gbaloglou » Πέμ Ιούλ 28, 2022 6:18 pm

Τσιαλας Νικολαος έγραψε:
Τετ Ιούλ 27, 2022 6:21 pm
Dionyssis έγραψε:

Καλησπέρα. Στο μαθηματικό Αθήνας έχουν τελειώσει πολλοί με 10.. Επίσης έχεις δικαίωμα να κόψεις κάποιο μάθημα και να το ξαναδώσεις. Αρκετοί κσλοί φοιτητές κόβουν τα 9αρια!!! Τέλος υπάρχει "γνωστός" μαθηματικός που τελείωσε το μαθηματικό Πάτρας με στρογγυλό 10 σε ενάμιση χρόνο!!! :D :D :D
Αυτό το "αν δεν γράψω τουλάχιστον τόσο κόψτε με" ελέγχεται κάπως, και δεν ξέρω αν γίνεται σε άλλες χώρες: στις ΗΠΑ ας πούμε θα ήταν πολύ ζόρικο, αδύνατον θα έλεγα (καθώς για να ξαναδώσει το μάθημα ο φοιτητής θα πρέπει ... να το ξαναπάρει, κλπ κλπ). Θα μπορούσε επίσης κάποιος να ισχυριστεί ότι οι Έλληνες φοιτητές έχουν 'πλεονέκτημα προπόνησης' που πιθανώς δεν έχουν οι φοιτητές από άλλες χώρες, κλπ κλπ

Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω

Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
Τσιαλας Νικολαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τσιαλας Νικολαος » Πέμ Ιούλ 28, 2022 9:36 pm

Στις άλλες χώρες δεν ξέρω τι γίνεται. Αλλά κάτι "χειρότερο" γίνεται π.χ ακόμη και στις αμερικανικές εξετάσεις SAT για εισαγωγή στα αμερικανικά πανεπιστήμια, που δίνεις ανά λίγους μήνες και"κρατάς" την καλύτερη βαθμολογία!!!

Άβαταρ μέλους
gbaloglou
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gbaloglou » Παρ Ιούλ 29, 2022 9:03 am

Τσιαλας Νικολαος έγραψε:
Πέμ Ιούλ 28, 2022 9:36 pm
Στις άλλες χώρες δεν ξέρω τι γίνεται. Αλλά κάτι "χειρότερο" γίνεται π.χ ακόμη και στις αμερικανικές εξετάσεις SAT για εισαγωγή στα αμερικανικά πανεπιστήμια, που δίνεις ανά λίγους μήνες και"κρατάς" την καλύτερη βαθμολογία!!!
Σωστή η επισήμανση, που ισχύει βέβαια και για το GRE και άλλα 'μεταπτυχιακά' τεστ. Όμως αυτό το δικαίωμα πολλαπλής εξέτασης ισχύει και για τους ξένους που επιθυμούν να σπουδάσουν σε Αμερικανικά πανεπιστήμια, ενώ η 'δοκιμαστική εξέταση' εντός των πανεπιστημίων μας ... είναι μάλλον μέρος αναπόσπαστο της 'ιδιοπροσωπίας' μας :-) [Αλλά θέμα μάλλον δεν τίθεται από τα ξένα πανεπιστήμια ... καθώς αυτοί οι Έλληνες φοιτητές που ενδεχομένως έχουν κάνει χρήση του ευεργετικού αυτού μέτρου είναι εν γένει ένας κι ένας και συνήθως επιστρέφουν το 'δάνειο' εις το πολλαπλούν!]

Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω

Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
Everville

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Everville » Παρ Ιούλ 29, 2022 1:08 pm

Dionyssis έγραψε:

Πάντως επειδή είχα και εγώ παρόμοιες απορίες με το παραπάνω παραθέτω απόσπασμα από συνέντευξή της ......

Η Ελένη εξηγεί στην «Κ» πως το δεκάρι δεν ήταν στα πλάνα της, αλλά άρχισε να γίνεται στόχος όταν πια είχε «συγκεντρώσει» δεκάρια σε όλα τα μαθήματα του πρώτου έτους και μετά του δεύτερου και στη συνέχεια του τρίτου. Όπως περιγράφει: «Τότε πια, έγινε στόχος. Είχα πια μαζέψει τόσα δεκάρια που δεν ήθελα να τα χάσω στο 4ο έτος. Δεν το είπα όμως σε κανέναν, ούτε καν στους γονείς μου (σ.σ οι γονείς της είναι καθηγητές Χημείας στο ΑΠΘ). Μου φαινόταν και λίγο προκλητικό να λέω ότι έχω στόχο το δέκα. Εγώ το ήξερα όμως μέσα μου και το πάλευα. Μάλιστα, στα μαθήματα επιλογής μπορείς να πάρεις και περισσότερα από αυτά που χρειάζεται για το πτυχίο κι εγώ αυτό έκανα. Σε δύο μαθήματα επιλογής πήρα 9 και 9, 5 αλλά αυτά δεν μετρούσαν στον τελικό βαθμό».

* Γιάννης Εξηνταρίδης - Μαθηματικός *
mick7

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mick7 » Παρ Ιούλ 29, 2022 1:38 pm

Πρέπει να της πούμε μπραβο για ένα επιπλέον λόγο...διότι κατάφερε να βγάλει 10 μέσα σε αυτό το πανεπιστήμιο των καταλήψεων των αφισοκολλήσεων των ξυλοδαρμών μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων ασφάλειας ...Και πάλι θέρμα συγχαρητήρια... :first:

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης