ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ
Συντονιστής: spyros
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ
Ο αγαπητός συνάδελφος και φίλος, εξαίρετος μαθηματικός κ. Γιώργος Τασσόπουλος, παρουσίασε στις 31 / 3 / 2016 σε μία κατάμεστη, από φίλους και συναδέλφους μαθηματικούς, αίθουσα του Πανεπιστήμιο Αθηνών την διδακτορική του διατριβή με εξαιρετική επιτυχία. Τίτλος της διατριβής:
"Η σχέση της δευτεροβάθμιας εξίσωσης με την τελικά περιοδική ανθυφαίρεση στα αρχαία Ελληνικά Μαθηματικά"
Γιώργο πολλά συγχαρητήρια.
"Η σχέση της δευτεροβάθμιας εξίσωσης με την τελικά περιοδική ανθυφαίρεση στα αρχαία Ελληνικά Μαθηματικά"
- matha
- Γενικός Συντονιστής
Re: ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ
Μπράβο στον κύριο Τασσόπουλο!ghan έγραψε:Ο αγαπητός συνάδελφος και φίλος, εξαίρετος μαθηματικός κ. Γιώργος Τασσόπουλος, παρουσίασε στις 31 / 3 / 2016 σε μία κατάμεστη, από φίλους και συναδέλφους μαθηματικούς, αίθουσα του Πανεπιστήμιο Αθηνών την διδακτορική του διατριβή με εξαιρετική επιτυχία. Τίτλος της διατριβής:
Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω το μέλος ghan το εξής: Στο μήνυμα αυτό το μέλος ghan υπογράφει ως Γιώργος Τασσόπουλος. Τελικά τι συμβαίνει; Ο ghan ευλογάει τα γένια του ή υπογράφει με το όνομα άλλου;
Αν δεν μπορείτε να δείτε το παραπάνω μήνυμα το παραθέτω αμέσως παρακάτω:
Μάγκος Θάνος
- Κοτρώνης Αναστάσιος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Αν δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό το πράγμα, και τελικά συμβαίνει όντως το α), νομίζω ότι είναι στην καλύτερη αστείο, και στην χειρότερη τουλάχιστον προσβλητικό για όσους παρακολουθούν και συμμετέχουν στο forum.matha έγραψε:Στο μήνυμα αυτό το μέλος ghan υπογράφει ως Γιώργος Τασσόπουλος. Τελικά τι συμβαίνει; Ο ghan ευλογάει τα γένια του ή υπογράφει με το όνομα άλλου;
Εσύ....; Θα γίνεις κανίβαλος....;
- Λάμπρος Μπαλός
Προφανώς ο κύριος Τασσόπουλος δεν έχει λογαριασμό δικό του στο mathematica και είχε απαντήσει τότε από τον λογαριασμό του ghan (λογικά είναι φίλοι). Μάλλον γι' αυτό υπέγραψε.
Λάμπρος Μπαλός
lamprosbalos81@gmail.com
lamprosbalos81@gmail.com
matha έγραψε:Μπράβο στον κύριο Τασσόπουλο!ghan έγραψε:Ο αγαπητός συνάδελφος και φίλος, εξαίρετος μαθηματικός κ. Γιώργος Τασσόπουλος, παρουσίασε στις 31 / 3 / 2016 σε μία κατάμεστη, από φίλους και συναδέλφους μαθηματικούς, αίθουσα του Πανεπιστήμιο Αθηνών την διδακτορική του διατριβή με εξαιρετική επιτυχία. Τίτλος της διατριβής:
Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω το μέλος ghan το εξής: Στο μήνυμα αυτό το μέλος ghan υπογράφει ως Γιώργος Τασσόπουλος. Τελικά τι συμβαίνει; Ο ghan ευλογάει τα γένια του ή υπογράφει με το όνομα άλλου;
Αν δεν μπορείτε να δείτε το παραπάνω μήνυμα το παραθέτω αμέσως παρακάτω:
Τα όσα είχα γράψει σχετικά με το τριώνυμο το καλοκαίρι ήταν απόψεις του κυρίου Τασσόπουλου ο οποίος προφανώς δεν έχει λογαριασμό.
Τα όσα είχα γράψει σχετικά με το τριώνυμο το καλοκαίρι ήταν απόψεις του κυρίου Τασσόπουλου ο οποίος προφανώς δεν έχει λογαριασμό.Κοτρώνης Αναστάσιος έγραψε:Αν δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό το πράγμα, και τελικά συμβαίνει όντως το α), νομίζω ότι είναι στην καλύτερη αστείο, και στην χειρότερη τουλάχιστον προσβλητικό για όσους παρακολουθούν και συμμετέχουν στο forum.matha έγραψε:Στο μήνυμα αυτό το μέλος ghan υπογράφει ως Γιώργος Τασσόπουλος. Τελικά τι συμβαίνει; Ο ghan ευλογάει τα γένια του ή υπογράφει με το όνομα άλλου;
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Ας μου επιτραπεί να θεωρώ ότι το θέμα είναι απλά διαδικαστικό. Δυστυχώς εμείς εδώ στην Αθήνα θεωρούμαστε πιο "τζαναμπέτηδες" από την άποψη ότι είμαστε πλησιέστερα στις διεργασίες - πονηριές της εξουσίας όπως βουλή, υπουργία κτλ., σε σύγκριση με τους Θεσσαλονικιούς. Επειδή όμως τυγχάνει να γνωρίζω και τον Γιώργο Τασσόπουλο (εκτός των άλλων ένα από τους ουσιαστικούς συγγραφείς του προηγούμενου βιβλίου Γεωμετρίας του ΟΕΔΒ) με πλούσιο Μαθηματικό παρελθόν και έργο, νυν πρόεδρο της συντακτικής επιτροπής του Ευκλείδη Β' .... αλλά και τον Μάχιμο συνάδελφο Γιώργο Χαν...(*) στέλεχος επί σειρά ετών του Μαθηματικού μέρους της ΕΜΕ και όχι μόνο τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφει ο Γιώργος (ghan) πάνω. Ας μείνουμε λοιπόν φίλοι στην ουσία και ας προχωρήσουμε στο ατέρμονο αλλά ωραίο Μαθηματικό μας οδοιπορικό που δημιουργεί και που μας ικανοποιεί αφού μας δίνει την όμορφη αίσθηση της προσφοράς.
(*) Δεν γράφω το πλήρες επίθετο του καθότι δεν τον ρώτησα.
(*) Δεν γράφω το πλήρες επίθετο του καθότι δεν τον ρώτησα.
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
-
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Προσωπικά έχω τρείς ερωτήσεις.
1)Γιατί ο κύριος Τασσόπουλος δεν γράφτηκε στο site για να απαντήσει;
2)Το μέλος glan γιατί δεν βάζει το ονόμα του και γιάτι παραχωρεί τον λογαριασμό του
σε άλλους
3)Μπορώ να παραχωρώ τον λογαριασμό μου σε φίλους μαθηματικούς ώστε ενυπόγραφα να
γράφουν τις απόψεις τους;
1)Γιατί ο κύριος Τασσόπουλος δεν γράφτηκε στο site για να απαντήσει;
2)Το μέλος glan γιατί δεν βάζει το ονόμα του και γιάτι παραχωρεί τον λογαριασμό του
σε άλλους
3)Μπορώ να παραχωρώ τον λογαριασμό μου σε φίλους μαθηματικούς ώστε ενυπόγραφα να
γράφουν τις απόψεις τους;
Γιατί δεν διαγράφονται τα σχόλια από κάτω αν γίνει μια απλή αναφορά με ανάρτηση της διατριβής .... δεν καταλαβαίνω προς τι τόσος ντόρος....αν το έκανε ο ίδιος εγώ το βρίσκω διασκεδαστικό! :coolspeak: (θεούλης)
What's wrong with a Greek in Hamburg?
Αγαπητοί συνάδελφοι, για να λυθούν οι απορίες σας το « ghan » ανήκει σε εμένα (Γιώργος Χανούμης) και η ανάρτηση ήταν μια εκδήλωση χαράς για την επιτυχία του φίλου μου Γιώργου Τασσόπουλου.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

ζητάμε (σύμφωνα με τον ορισμό) τις τιμές του
για τις οποίες η εξίσωση
έχει ρίζα
, δε σημαίνει ότι το
είναι συνάρτηση του
(όπως κακώς εννοήθηκε), αλλά παράμετρος, όπως ακριβώς όταν ζητάμε τις τιμές του
ώστε η εξίσωση
να έχει ρίζα
μπορεί να γραφτεί σαν τέλειο τετράγωνο να βρεθεί η τιμή της 
το ονομάζει (ορθά) σταθερά. Μάλιστα ο τίτλος του ποστ είναι, ορθά,
έχω 
έχω 
έχω 
όπου ΚΑΝΕΙ χρήση της (κατά μερικούς απαγορευμένης) διακρίνουσας. Και το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος μιλά για την ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ
(επισυναπτόμενο), την χρησιμοποίησε σωστά τότε, και από τότε τίποτα δεν άλλαξε.
, ορίζεται συνάρτηση με πεδίο ορισμού το
, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
, πρέπει και αρκεί να ελέγξουμε αν η εξίσωση
, δηλαδή η
έχει ρίζα
.
. Άρα
, ομοίως:
, ενώ
.
με
, δηλαδή η
είχε σύνολο αφίξεως το
και όχι το
, οπότε έχουμε ήδη βρει
, τότε το
είναι συνάρτηση ή αριθμός (;)
σημαίνει ότι η εξίσωση:
, δηλαδή η
έχει ρίζα
, εκτός από παράμετρος, στο πρόβλημά μας (;) Πειράζει αν το λέμε απλώς
(;)
(τους αριθμούς
έχει ρίζα
(εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις αν οι συγγραφείς συμφωνούν ή όχι με όσα γράφω).
να έχει λύση και μάλιστα να την θεωρήσουμε, σώνει και καλά «τριώνυμο», τη στιγμή που ο ίδιος ο υπερασπιστής της μεθόδου κος Συγκελάκης αποδέχθηκε, ότι ακόμη και αν θεωρηθεί «τριώνυμο», η συνθήκη
, δεν είναι ικανή για να έχει λύση.