για
τότε
;[Δεν έχω λύση, η προέλευση αργότερα.]
Γιώργος Μπαλόγλου
Συντονιστής: Παύλος Μαραγκουδάκης
για
τότε
;ΌντωςΑρχιμήδης 6 έγραψε:Έχει και την![]()
στα Κυκλικά Πηλίκα
. Για παράδειγμα, αν
, τότε προκύπτει
, και αν ζητήσουμε
, τότε :
.
και 
Βεβαίως, έτσι είναι, ευχαριστώ για την επισήμανση: έπρεπε εξ αρχής να ζητάωchris_konst έγραψε:Υπάρχουν και άλλες λύσεις εκτός της τετριμμένης και της. Για παράδειγμα, αν
, τότε προκύπτει
, και αν ζητήσουμε
, τότε :
.
Αντίστοιχα (αν κάνω σωστά τις πράξεις) προκύπτουν οικαι
, καθώς με ενδιαφέρει η ύπαρξη κρισίμων σημείων (όπου δηλαδή μηδενίζονται οι τρεις μερικές παράγωγοι) στο εσωτερικό του χωρίου
,
,
, το σύνορο (
&
,
&
,
&
) εξετάζεται ξεχωριστά και αρκετά εύκολα. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες για το 'αρχικό' πρόβλημα όταν βρω χρόνο -- η προσβασιμότητα μου στον διαδίκτυο είναι περιορισμένη λόγω διακοπών -- και θα δώσω και την λύση μου στο αλγεβρικό υποπρόβλημα (μόνη λύση η
για θετικούς
) αν δεν το κάνει κανείς άλλος...
και θα έχω το παρακάτω σύστημα
,
Σε αυτό το σημείο υπάρχει σοβαρό λάθος στις πράξεις που μόλις είδα άρα ότι ακολουθεί είναι λάθος άρα είναι ενδιαφέρον...
στην πρώτη και δεύτερη θα έχω την παρακάτω εξίσωση
Ο wolfram δίνει θετική λύση περίπου
και θετική για την
.
και θα έχω το παρακάτω σύστημα
(1)
... κλπ κλπ κλπΚαλά να περνάς Γιώργο!gbaloglou έγραψε:Ναι, όντως, έλεγξα τις σημειώσεις μου και βρήκα λάθη στις πράξεις ... που οδήγησαν στην 'υπεραισιόδοξη'... κλπ κλπ κλπ
...Θα επανέλθω αν έχω κάτι περισσότερο να πω, προς το παρόν χαιρετίσματα από την παραλία ... της Θεσσαλονίκης, ευχαριστώ -- μετά συγγνώμης -- όσους ασχολήθηκαν για τον χρόνο τους, και αφιερώνω σε όλους ένα τραγούδι του Νίκου Χουλιαρά (που κηδεύεται σήμερα το απόγευμα)...
Γιώργος Μπαλόγλου
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης