Επιλογή Σχολής

Συντονιστής: spyros

opener

Επιλογή Σχολής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opener » Δευ Ιούλ 07, 2014 2:04 pm

Γεία σας,

Έδινα φέτος πανελλήνιες και τώρα έφτασε η στιγμή να αποφασίσω για το ποια σχολή θα ακολουθήσω. Είμαι πολύ καλός στα μαθηματικά και στον προγραμματισμό. Αυτά τα δύο θα ήθελα να τα συνδυάσω στο μέλλον και αναρωτιέμαι αν πρέπει να παω στο μαθηματικό ή στη πληροφορική είτε στους ηλεκτρολόγους ΕΜΠ. Ποια κατα τη γνώμη σας είναι η καλύτερη επιλογή;

batmsup1

Re: Επιλογή Σχολής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από batmsup1 » Δευ Ιούλ 07, 2014 2:24 pm

Μας λες οτι σ' αρέσουν τα μαθηματικά και ο προγραμματισμός. Το κρατάμε αυτό σαν δεδομένο. Δε μας λες ομως τι δουλειά θες να κάνεις.

Αντώνης Πάπαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αντώνης Πάπαρης » Δευ Ιούλ 07, 2014 2:28 pm

Δες τα προγράμματα σπουδών των σχολών και αποφάσισε. Το πρόγραμμα δεν δείχνει την ποιότητα των μαθημάτων που θα παρακολουθήσεις, αλλά το περιεχόμενό τους.

Οι ηλεκτρολόγοι έχουν και μαθήματα εκτός μαθηματικών και πληροφορικής. Για άλλους είναι αρνητικό για άλλους θετικό. Εσύ ξέρεις το τι σημαίνει για σένα.

Μην το δεις σαν επαγγελματική αποκατάσταση. Μπορεί μετά από 5-6 χρόνια να θες να δουλέψεις σε κάτι τελείως διαφορετικό.

Ότι και να επιλέξεις, να έχεις ευχάριστα φοιτητικά χρόνια.

batmsup1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από batmsup1 » Δευ Ιούλ 07, 2014 3:12 pm

Αντώνης Πάπαρης έγραψε: Ότι και να επιλέξεις, να έχεις ευχάριστα φοιτητικά χρόνια.
Eυχάριστα δε μπορεί να είναι οταν κάποιος σπουδάζει μηχανικός ή μαθηματικός, γιατι τον περιμένει τέτοιο διάβασμα που αν το ξερε θα τον έλουζε κρύος ιδρώτας. Με την ευκαιρία να πω στους μαθητές που μας διαβάζουν, οτι το μαθηματικό είναι μια πολύ απαιτητική σχολή και θέλει καθημερινό διάβασμα υπο αντίξοες συνθήκες. Οποιος ονειρεύεται φοιτητική ζωή καλύτερα να δηλώσει κατι αλλο. Για ημμυ δε συζητάμε, είναι δεδομένο οτι για μια 5ετία το λιγότερο τη βγάζεις μέσα και μόνο μέσα αν θες να πετύχεις. Οι σχολές αυτές θέλουν ''λιώσιμο'' και καλό είναι να το γνωρίζουν αυτό οι αγαπητοί υποψήφιοι για να μη γκρινιάζουν μετα. Άλλωστε η σχολή θα απορροφά ολη την ημέρα μέχρι το απόγευμα προς βράδυ και ελάχιστος χρόνος μένει για διάβασμα και αλλες δραστηριότητες.

Άβαταρ μέλους
Christos75
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Christos75 » Δευ Ιούλ 07, 2014 3:21 pm

Τα πράγματα είναι όντως όπως τα λένε οι συνφορουμίτες παραπάνω. Τόσο το Μαθηματικό όσο και οι Η/Μ του ΕΜΠ το διάβασμα είναι ανελέητο και συνεχές. Δεν ισχύουν αυτά που λένε άλλοι, «εγώ διαβάζω δύο μέρες πριν δώσω το μάθημα και παίρνω 8». Αυτά στις παραπάνω σχολές δεν σου εξασφαλίζουν ούτε το 2 με άριστα το 10! Συνεπώς, όσοι εκ των πιστών προσέλθετε αλλά να ξέρετε ότι σας περιμένει δουλειά, όχι αστεία! Καλή αρχή και εύχομαι τα καλλίτερα για αργότερα. Προς το παρόν, μπανάκι, διακοπούλες και μακριά απ'όλα τα βάσανα και τις αγωνίες.

Χρήστος Λοΐζος
BAGGP93

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BAGGP93 » Δευ Ιούλ 07, 2014 4:41 pm

Γεια στην παρέα. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι αυτές οι σχολές θέλουν δουλειά, πολύ δουλειά. Έχω τέτοια εμπειρία όντας

φοιτητής στο Μαθηματικό Ιωαννίνων. Νομίζω όμως ότι δεν πρέπει να αγχώνουμε από τώρα τους υποψηφίους και να τους "βάζουμε"

σε αυτή τη διαδικασία. Αν σου αρέσει αυτό που σπουδάζεις, τότε θα βρεις χρόνο για όλα, και για να πηγαίνεις στα μαθήματα, και

για να διαβάζεις στο σπίτι και να κάνεις οποιαδήποτε δραστηριότητα επιθυμείς.

Αν θες να μάθεις μαθηματικά, καθαρά μαθηματικά, τότε πιστεύω πως η μόνη λύση είναι το Μαθηματικό. Στο Πολυτεχνείο κάνουν

βέβαια μαθηματικά, αλλά από αυτή τη σχολή μόνο άμα έχεις πάθος με τα μαθηματικά, θα μάθεις μαθηματικά. Αφού θες να

συνδυάσεις μαθηματικά και προγραμματισμό, τότε καλύτερα να επιλέξεις κάποια πολυτεχνική σχολή. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Κλείνοντας, εύχομαι καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση και προς τα τέλη Αυγούστου που θα βγουν οι

βάσεις, να έχεις περάσει στην σχολή που επιθυμείς.

Παπαπέτρος Ευάγγελος
kanenas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kanenas » Τρί Ιούλ 08, 2014 12:08 am

batmsup1 έγραψε:
Αντώνης Πάπαρης έγραψε: Ότι και να επιλέξεις, να έχεις ευχάριστα φοιτητικά χρόνια.
Eυχάριστα δε μπορεί να είναι οταν κάποιος σπουδάζει μηχανικός ή μαθηματικός, γιατι τον περιμένει τέτοιο διάβασμα που αν το ξερε θα τον έλουζε κρύος ιδρώτας. Με την ευκαιρία να πω στους μαθητές που μας διαβάζουν, οτι το μαθηματικό είναι μια πολύ απαιτητική σχολή και θέλει καθημερινό διάβασμα υπο αντίξοες συνθήκες. Οποιος ονειρεύεται φοιτητική ζωή καλύτερα να δηλώσει κατι αλλο. Για ημμυ δε συζητάμε, είναι δεδομένο οτι για μια 5ετία το λιγότερο τη βγάζεις μέσα και μόνο μέσα αν θες να πετύχεις. Οι σχολές αυτές θέλουν ''λιώσιμο'' και καλό είναι να το γνωρίζουν αυτό οι αγαπητοί υποψήφιοι για να μη γκρινιάζουν μετα. Άλλωστε η σχολή θα απορροφά ολη την ημέρα μέχρι το απόγευμα προς βράδυ και ελάχιστος χρόνος μένει για διάβασμα και αλλες δραστηριότητες.

Υπερβολές. Βασικά όλη η παράγραφος μου φαίνεται εξωφρενική.

Άβαταρ μέλους
Kostas Tzimoulias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas Tzimoulias » Τρί Ιούλ 08, 2014 1:07 am

Προσωπική άποψη είμαι μαθητής λυκείου..απ'οτι έχω διαβάσει και ακούσει θα σου πρότεινα ΗΜΜΥ όχι ότι το μαθηματικό δεν είναι καλό απλά άμα δεν είσαι σίγουρος και δεν θες να ασχοληθείς με την εκπαίδευση σε β'θμια τότε επέλεξε ΗΜΜΥ το μαθηματικό της Αθήνας είναι πολύ καλό τμήμα απ όσο έχω ακούσει. Τώρα απ όσα διάβασα από πάνω μου φαίνονται υπερβολικά με την έννοια του ότι άμα δεν είσαι ο Έλληνας του καφέ να πηγαίνεις στη σχολή και να κάθεσαι στην καφετερία τότε θα πετέχιες άμα δεν χάνεις καθόλου μαθήματα, άμα θες να πας ακόμα πιο ψηλά και έχεις στόχους όπως ερευνά η κάποια υποτροφία, εγώ για παράδειγμα τέτοιους στόχους έχω τότε θα πρέπει να καταβάλλεις πολύ περισσότερη προσπάθεια και περισσότερη προσωπική ενασχόληση. Αυτό δε σημαίνει ότι θα σαπίζεις μέσα στο σπίτι σου διαβάζοντας, αποκλεισμένος από άλλους φοιτητές και φοιτήτριες και θα βγαίνεις και καλά θα περνάς..ελπίζω απλά να μην είναι τα πράγματα τόσο τραγικά όπως λένε γιατί και εγώ για ΗΜΜΥ στοχεύω η φυσικό, αυτοί που θα δυσκολευτούν είναι αυτοί που χάνουν μαθήματα, όποιος έχει όρεξη για δουλεία και προσωπική ενασχόληση δεν θα κουραστεί, αντίθετα θα ανταμειφτεί από τη δουλεία του και θα καταφέρει το στόχο του κάνοντας και μια καλή φοιτητική ζωή..ξαναλέω λέω πράγματα που έχω ακούσει, έχω διαβάσει και έχω συζητήσει...

“Somewhere, something incredible is waiting to be known...”
Άβαταρ μέλους
Λάμπρος Μπαλός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λάμπρος Μπαλός » Τρί Ιούλ 08, 2014 1:55 am

Αφού θέλεις να τα συνδυάσεις καλό θα ήταν να κοιτάξεις στο μέλλον ίσως κάποθο μεταπτυχιακό. Να πας ας πούμε μαθηματικό και αργότερα να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στην πληροφορική. παράδειγμα έφερα. Να γνωρίζεις απλώς ότι τα μαθηματικά της σχολής διαφέρουν αρκετά από αυτά του σχολείου. Πρόγραμμα να έχεις και όλα θα πάνε μια χαρά. Να πας για καφέ με φίλους απλώς να μην το βγάλεις απ'τα μάτια γιατί θα συναντήσεις μεγάλες δυσκολίες έτσι. Ε να μην πληρώνει και ο μπαμπάς για να μην ασχολείσαι καθόλου. Καλή πρόοδο να έχεις..

Λάμπρος Μπαλός
lamprosbalos81@gmail.com
Άβαταρ μέλους
slash

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από slash » Πέμ Ιούλ 10, 2014 4:01 am

batmsup1 έγραψε:Eυχάριστα δε μπορεί να είναι οταν κάποιος σπουδάζει μηχανικός ή μαθηματικός, γιατι τον περιμένει τέτοιο διάβασμα που αν το ξερε θα τον έλουζε κρύος ιδρώτας.
Αν τρέμεις στην ιδέα του διαβάσματος ,τότε μάλλον έχεις επιλέξει λάθος σχολή. Το υπόλοιπο post μου φαίνεται μες την υπερβολή και την κινδυνολογία.
Έχω περάσει από ΗΜΜΥ και Μαθηματικό και έχω να πω πως οι διαφορές είναι πολλές και ουσιώδεις, οπότε καλά θα κάνεις να βρεις τι από τα δύο προτιμάς. Κατ' αρχάς στο ΗΜΜΥ θα δεις ένα σωρό άλλα πράγματα εκτός από μαθηματικά , αλλά και τα ίδια τα μαθηματικά αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά. Λιγότερα μαθήματα, μικρότερη θεωρητική εμβάθυνση και εστίαση στις εφαρμογές του μηχανικού. Το τμήμα ΗΜΜΥ είναι πιο συγγενές με το τμήμα πληροφορικής από ότι με το Μαθηματικό αλλά δεν γνωρίζω για να σου πω παραπάνω.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις μέσα στο site της κάθε σχολής το πρόγραμμα σπουδών , να δεις τι σε ενδιαφέρει , και φυσικά τις προοπτικές που υπάρχουν. Το να σου προτείνει σχολή κάποιος που δεν σε ξέρει είναι απλά λάθος. Δεν υπάρχει συνταγή που εφαρμόζεται σε όλους, δεν υπάρχει αντικειμενικά καλύτερη επιλογή.

Κάρτας Κώστας
nikolaos p.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikolaos p. » Πέμ Ιούλ 10, 2014 11:36 am

Εγώ θα πρότεινα σοβαρή σκέψη πριν την απόφαση και θα έλεγα οτι αν είχα το ίδιο δίλημμα, θα στρεφόμουν σε κάποια σχολή με αντικείμενο την Πληροφορική/ Προγραμματισμό.

ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
matha
Γενικός Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από matha » Πέμ Ιούλ 10, 2014 11:44 am

slash έγραψε:
batmsup1 έγραψε:Eυχάριστα δε μπορεί να είναι οταν κάποιος σπουδάζει μηχανικός ή μαθηματικός, γιατι τον περιμένει τέτοιο διάβασμα που αν το ξερε θα τον έλουζε κρύος ιδρώτας.
Αν τρέμεις στην ιδέα του διαβάσματος ,τότε μάλλον έχεις επιλέξει λάθος σχολή. Το υπόλοιπο post μου φαίνεται μες την υπερβολή και την κινδυνολογία.
Έχω περάσει από ΗΜΜΥ και Μαθηματικό και έχω να πω πως οι διαφορές είναι πολλές και ουσιώδεις, οπότε καλά θα κάνεις να βρεις τι από τα δύο προτιμάς. Κατ' αρχάς στο ΗΜΜΥ θα δεις ένα σωρό άλλα πράγματα εκτός από μαθηματικά , αλλά και τα ίδια τα μαθηματικά αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά. Λιγότερα μαθήματα, μικρότερη θεωρητική εμβάθυνση και εστίαση στις εφαρμογές του μηχανικού. Το τμήμα ΗΜΜΥ είναι πιο συγγενές με το τμήμα πληροφορικής από ότι με το Μαθηματικό αλλά δεν γνωρίζω για να σου πω παραπάνω.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις μέσα στο site της κάθε σχολής το πρόγραμμα σπουδών , να δεις τι σε ενδιαφέρει , και φυσικά τις προοπτικές που υπάρχουν. Το να σου προτείνει σχολή κάποιος που δεν σε ξέρει είναι απλά λάθος. Δεν υπάρχει συνταγή που εφαρμόζεται σε όλους, δεν υπάρχει αντικειμενικά καλύτερη επιλογή.
Συμφωνώ με την παραπάνω τοποθέτηση, αν και η μόνη σχολή για την οποία μπορώ να έχω γνώμη είναι το Μαθηματικό.
batmsup1 έγραψε: Eυχάριστα δε μπορεί να είναι οταν κάποιος σπουδάζει μηχανικός ή μαθηματικός, γιατι τον περιμένει τέτοιο διάβασμα που αν το ξερε θα τον έλουζε κρύος ιδρώτας. Με την ευκαιρία να πω στους μαθητές που μας διαβάζουν, οτι το μαθηματικό είναι μια πολύ απαιτητική σχολή και θέλει καθημερινό διάβασμα υπο αντίξοες συνθήκες. Οποιος ονειρεύεται φοιτητική ζωή καλύτερα να δηλώσει κατι αλλο. Για ημμυ δε συζητάμε, είναι δεδομένο οτι για μια 5ετία το λιγότερο τη βγάζεις μέσα και μόνο μέσα αν θες να πετύχεις. Οι σχολές αυτές θέλουν ''λιώσιμο'' και καλό είναι να το γνωρίζουν αυτό οι αγαπητοί υποψήφιοι για να μη γκρινιάζουν μετα. Άλλωστε η σχολή θα απορροφά ολη την ημέρα μέχρι το απόγευμα προς βράδυ και ελάχιστος χρόνος μένει για διάβασμα και αλλες δραστηριότητες.
Φίλε batmsup1, παρουσιάζεις μια τελέιως ζοφερή εκδοχή της φοιτητικής ζωής.

Μάγκος Θάνος
Άβαταρ μέλους
Kostas Tzimoulias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas Tzimoulias » Πέμ Ιούλ 10, 2014 11:49 am

θα ήθελανα παραθέσω ενα link με εναν φοιτητή λογικά που δίνει την άποψη του για την ΗΜΜΥ http://discrete.gr/why/ μην διαβάζεις τις βλακείες που λέει στην αρχη περι φοιτητικής ζωής και διαβάσματος....εγώ προσπερνάω τέτοιου είδους γνώμες...ελπίζω να σε βοηθήσει

“Somewhere, something incredible is waiting to be known...”
Νασιούλας Αντώνης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νασιούλας Αντώνης » Πέμ Ιούλ 10, 2014 1:19 pm

Είμαι φοιτητής του Μαθηματικούς της Αθήνας, άρα νομίζω δικαιούμαι να έχω άποψη.
Για το διάβασμα που απαιτεί η σχολή ΔΕΝ με λούζει κρύος ιδρώτας. Το μαθηματικό είναι όντως απαιτητική σχολή -σε σχέση με άλλες που είναι αέρας- αλλά δεν απαιτεί απαραίτητα καθημερινό διάβασμα, πόσο μάλλον υπό αντίξοες συνθήκες. Μπορεί κανείς διαβάζοντας λίγο καιρό πριν να έχει μια χαρά παρουσία. Εγώ δήλωσα Μαθηματικό ονειρευόμενος φοιτητική ζωή και τώρα την πραγματοποιώ. Η σχολή μου κάθε άλλο παρά λιώσιμο θέλει. Στις παρακολουθήσεις δεν πηγαίνω ποτέ, οπότε έχω όλο το χρόνο της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος του εξαμήνου για τις άλλες δραστηριότητες μου.

Φυσικά αυτά δεν τα κάνω μόνο εγώ, δεν είμαι ο εξωγήινος του Μαθηματικού. Τα κάνουν και αρκετά άλλα παιδιά που είναι συμφοιτητές μου. Επίσης παρόμοια πράγματα θα μπορούσε κανείς να ακούσει από ΣΗΜΜΥ-τες -έχω αρκετούς φίλους για να έχω γνώμη και για εκεί.
Για όλα τα παραπάνω προφανώς και ισχύει η προυπόθεση να έχει κανείς κάποιο μίνιμουμ υπόβαθρο και κάποια μίνιμουμ ικανότητα στα μαθηματικά. Θέλω να πω, αν κάποιος πέρασε στο μαθηματικό γιατί έγραψε 16.000 μόρια (με 20 στον προγραμματισμό και στο αοδε και 10 στην κατεύθυνση, δηλαδή χωρίς να ξέρει να παραγωγίζει) και δεν μπόρεσε να μπει στο πολυτεχνείο, τότε προφανώς και θα λιώσει στο διάβασμα και θα του βγει η πίστη.

Τα μαθηματικά είναι σε μεγάλο βαθμό ένα αντικείμενο που ή το έχεις ή δεν το έχεις. Αν δεν το έχεις, θα σε βασανίσουν. Αν το έχεις, θα περάσεις μια χαρά στο Μαθηματικό. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω της χαμηλής βάσης της σχολής μπαίνουν πολλά παιδιά που δεν το έχουν -ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός.
Όταν μιλάμε για παιδιά με αγάπη και κάποια κλίση στα μαθηματικά, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Αυτά, για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

"Το να έχεις συνείδηση της άγνοιάς σου, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση" , Benjamin Disraeli
"Η αλήθεια ενός θεωρήματος, βρίσκεται στο μυαλό σου, όχι στα μάτια σου" , Άλμπερτ Αϊνστάιν
Grigoris K.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Grigoris K. » Πέμ Ιούλ 10, 2014 2:40 pm

Συμφωνώ και επαυξάνω με τα λεγόμενα του Αντώνη παραπάνω. Και εγώ σαν φοιτητής του Μαθηματικού ΑΠΘ μπορώ να σου πω ότι γενικά υπάρχει μια τάση υπερβολής και διόγκωσης όσον αφορά τη δυσκολία τη σχολής. Κάλλιστα μπορείς να περνάς μαθήματα με διάβασμα 3-4 ημερών και βαθμούς 8,9 και 10. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι να έχεις ένα μαθηματικό υπόβαθρο-αντίληψη και να αγαπάς το αντικείμενο, δηλαδή να μη βρέθηκες τυχαία στη συγκεκριμένη σχολή.

Δε θα μπω στη διαδικασία σύγκρισης των ΗΜΜΥ/Μαθηματικού διότι είναι χιλιοειπωμένο ζήτημα. Κατ' εμέ αν αγαπάς τα μαθηματικά και θέλεις να εξερευνήσεις το άγνωστό τους σύμπαν επίλεξε το Μαθηματικό δίχως δεύτερη σκέψη. Αν όμως έχεις μια πιο χαλαρή-τυπική σχέση μαζί τους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πλήξεις από τη μονομέρεια και την θεωρητική εμβάθυνση του Μαθηματικού. Πάντως σε καμία περίπτωση μην αποθαρρύνεσαι από υπερβολές και αερολογίες για τη δυσκολία των δύο σχολών. Απλώς στην Ελλάδα αρεσκόμαστε στην καταστροφολογία άνευ λόγου και αιτίας.
Αν το θες θα τα καταφέρεις.

Επί της ευκαιρίας παραθέτω αυτό το άρθρο των NYT. Ο James H. Simons είναι η ζωντανή απόδειξη ότι οι μαθηματικοί μπορούν να μεγαλουργήσουν και εκτός των πλαισίων που τους θέτει η κοινωνία.

batmsup1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από batmsup1 » Σάβ Ιούλ 12, 2014 2:37 am

Για να ξεκαθαρίσω προς όλους τους φίλους και τους μαθητές που ενδεχομένως διαβάζουν το φόρουμ, οταν λέω οτι οι απαιτήσεις στο μαθηματικό είναι σοβαρές, δεν το λέω για να τους αποτρέψω. Το λεώ για να ξέρουν που πάνε και τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Και φυσικά αναφέρομαι στον σπουδαστή που πηγαίνει σε όλα τα μαθήματα, θέλει να τελειώσει νωρίς και να τα πάει καλά. Οσο για την άποψη του φίλου πιο πάνω οτι με διάβασμα 3 ημερών γράφει 10ρια στο μαθηματικό, μόνο σαν τρολ μπορώ να τη δεχτώ. Αυτό και αν είναι αποπροσανατολισμός των μαθητών.

Παρακαλώ ολους τους μαθητές να προσέξουν και να μην παρασύρονται απ τη χαμηλή βάση της σχολής. Η βάση αυτή δεν αντικατοπτρίζει τη δυσκολία και εαν δεν έχουν φοβερό πάθος με τα μαθηματικά, θα τα βρουν μπαστούνια. Φοιτητική ζωή στο μαθηματικό δεν υπάρχει εκ των πραγμάτων. Νύχτα φεύγεις απ το σπίτι νύχτα μπαίνεις, εξουθενωμένος και παλι πρέπει να διαβάσεις. H μάθηση στα μαθηματικά γίνεται σταδιακά και με ενδελεχές ψάξιμο σε πολυάριθμες πηγές. Δεν είναι υπόθεση τριών ημερών πριν τις εξετάσεις.

Γι αυτο λέμε οτι στο μαθηματικό πρέπει να πάνε μονο οσοι έχουν ακατάβλητη εργατικότητα και απύθμενο πάθος για τα μαθηματικά. Τη βάση της σχολής την πιάνει κάποιος εύκολα. Αυτό ομως δε σημαίνει οτι διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να πετύχει σας σπουδαστής και σε συνδυασμό με τις νέες απαιτήσεις που θέτει η σπουδαστική ζωή, ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθεί σε πολύ δυσάρεστες ατραπούς. Και ολα αυτά πολλές φορές χωρίς να αμοιφθούν οι κόποι του. Θέλει λοιπόν περίσκεψη και να ανατέμνει ολες τις παραμέτρους γιατι είναι ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον απ το περιβάλλον του σχολείου.

Άβαταρ μέλους
Doloros
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Doloros » Σάβ Ιούλ 12, 2014 4:02 am

batmsup1 έγραψε:Για να ξεκαθαρίσω προς όλους τους φίλους και τους μαθητές που ενδεχομένως διαβάζουν το φόρουμ, οταν λέω οτι οι απαιτήσεις στο μαθηματικό είναι σοβαρές, δεν το λέω για να τους αποτρέψω. Το λεώ για να ξέρουν που πάνε και τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Και φυσικά αναφέρομαι στον σπουδαστή που πηγαίνει σε όλα τα μαθήματα, θέλει να τελειώσει νωρίς και να τα πάει καλά. Οσο για την άποψη του φίλου πιο πάνω οτι με διάβασμα 3 ημερών γράφει 10ρια στο μαθηματικό, μόνο σαν τρολ μπορώ να τη δεχτώ. Αυτό και αν είναι αποπροσανατολισμός των μαθητών.

Παρακαλώ ολους τους μαθητές να προσέξουν και να μην παρασύρονται απ τη χαμηλή βάση της σχολής. Η βάση αυτή δεν αντικατοπτρίζει τη δυσκολία και εαν δεν έχουν φοβερό πάθος με τα μαθηματικά, θα τα βρουν μπαστούνια. Φοιτητική ζωή στο μαθηματικό δεν υπάρχει εκ των πραγμάτων. Νύχτα φεύγεις απ το σπίτι νύχτα μπαίνεις, εξουθενωμένος και παλι πρέπει να διαβάσεις. H μάθηση στα μαθηματικά γίνεται σταδιακά και με ενδελεχές ψάξιμο σε πολυάριθμες πηγές. Δεν είναι υπόθεση τριών ημερών πριν τις εξετάσεις.

Γι αυτο λέμε οτι στο μαθηματικό πρέπει να πάνε μονο οσοι έχουν ακατάβλητη εργατικότητα και απύθμενο πάθος για τα μαθηματικά. Τη βάση της σχολής την πιάνει κάποιος εύκολα. Αυτό ομως δε σημαίνει οτι διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να πετύχει σας σπουδαστής και σε συνδυασμό με τις νέες απαιτήσεις που θέτει η σπουδαστική ζωή, ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθεί σε πολύ δυσάρεστες ατραπούς. Και ολα αυτά πολλές φορές χωρίς να αμοιφθούν οι κόποι του. Θέλει λοιπόν περίσκεψη και να ανατέμνει ολες τις παραμέτρους γιατι είναι ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον απ το περιβάλλον του σχολείου.
Πάντως ο φίλος πιο πάνω είναι ο Τρομερός ! ( για τους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ) Γρηγόρης που πέρυσι μπήκε στο Μαθηματικό με μόρια Ιατρικής Αθηνών .

batmsup1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από batmsup1 » Σάβ Ιούλ 12, 2014 4:53 am

Δεν αμφιβάλλω κύριε Ντολόρε οτι το παλικάρι μπορεί να είναι το υπερμυαλό και ο νέος Αρχιμήδης και να τα περνάει ολα με 10 διαβάζοντας 2 μέρες πριν τις εξετάσεις. Που θα το ξέρει αυτό ομως ο μαθητής; Ο μαθητής διαβάζει κάποιον που λέει εντάξει εγώ διαβάζω 3 μέρεις και γράφω 10ρια. Κι εγώ στη σχολή μου είχα ολυμπιονίκες που τελειώσανε σε 2,5 χρόνια με 9,9 και ηταν αρκετά χαλαροί. Δε μπορούμε ομως να προωθήσουμε μια τέτοια εικόνα σαν τον κανόνα σε αυτές τις σχολές. Να σκεφτεί δηλαδή ο μαθητής οτι εντάξει θα τα βγάλω πέρα διαβάζοντας 3 μέρες πριν τις εξετάσεις.

Το μαθηματικό θέλει κότσια και στρώσιμο και να αφιερώσεις τα καλύτερα χρόνια σου στα βιβλία ακόμα και μετα τη σχολή. Δεν είναι μια επιλογή να τη βάλουμε τυχαία. Ολοι ξέρουμε αλλωστε πώς συμπληρώνει μηχανογραφικό ο μαθητής με τη μέθοδο προπο-λοτο. Θέλω πχ πολυτεχνείο, δε το πιάνω αρα βάζω μαθηματικό και εντάξει μωρέ θα τα βγάλω πέρα, πόσο δύσκολο να είναι. Ειναι βαριά τα καλογερικά και συχνά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν είναι οπως την παλιά εποχή που τέλειωνες οπως να ναι και διοριζόσουνα στο δημόσιο.

Αντώνης Πάπαρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αντώνης Πάπαρης » Δευ Ιούλ 14, 2014 11:35 am

Επειδή ίσως παρεξηγήθηκε αυτό που έγραψα: "να περάσεις ευχάριστα φοιτητικά χρόνια"

Ειδικά προς όσους θεώρησαν ότι αυτό σημαίνει "δεν ασχολούμαι με τη σχολή αλλά με τον καφέ με συμφοιτητές, εκδρομές στη Μύκονο και ότι άλλο μπορεί να θεωρηθεί διασκέδαση":
Για κάποιους μπορεί να είναι διασκέδαση το διάβασμα μαθηματικών !!! (ακόμα κι αν σε κάποιους μπορεί αυτό να ακούστεί διεστραμένο)

Το να βγάλεις μια (ίσως οποιαδήποτε) σχολή χωρίς να "ξημεροβραδιάζεσαι στη σχολή, και να διαβάζεις όταν δεν είσαι στη σχολή" είναι εφικτό (συνήθως όχι με 10άρια). Αλλά αν κάποιος θέλει 10άρια θα "φυτέψει". Εκτός κι αν είναι στο 4-5% του πληθυσμού, οπότε είτε δεν είναι εφικτό, είτε θα το βγάλει με 10άρια.

Για κάποιον που το μαθηματικό είναι εύκολο μπορεί να είναι δύσκολη μια σχολή που θέλει αποστήθιση (π.χ. ιατρική). Και το ανάποδο.

Για να κάνω μια απαρίθμηση:
  • Υπάρχουν κάποιοι που με οποιοδήποτε (πολύ) διάβασμα δεν θα βγάλουν το μαθηματικό.
    Υπάρχουν κάποιοι που με "μέτριο" διάβασμα θα βγάλουν το μαθηματικό (ο βαθμός που θα βγάλουν ποικίλει από 5-10, με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία στην περιοχή 5-7)
    Υπάρχουν κάποιοι που με οποιοδήποτε (πολύ) διάβασμα θα βγάλουν το μαθηματικό αλλά όχι με 10.
    Υπάρχουν κάποιοι που με πολύ διάβασμα θα βγάλουν 10.
Το ίδιο ισχύει για τις περισσότερες σχολές (ίσως το ΤΕΙ Ζαμπονοκοπτικής να είναι πιο χαλαρό).

Υπάρχουν διάφορα κριτήρια για να διαλέξεις σχολή. Πρώτα βρίσκεις τα κριτήρια (δηλαδή το τι σου αρέσει και το τι μπορείς) και μετά προσπαθείς να δεις ποια σχολή τα πληροί.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, γνωρίζοντας πρώτα τον εαυτό του.

opener

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opener » Τετ Ιούλ 16, 2014 12:44 am

Σας ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές!!

Να πω τελικά πως δήλωσα το Μαθηματικό Αθηνών πρώτη σχολή και ας ελπίσουμε να βγει κάτι καλό από αυτό. :D

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης