. Αλλιώς για την πλάγια ασύμπτωτη.

Άρα η ευθεία με εξίσωση
είναι πλάγια ασύμπτωτη της
στο 
. Αλλιώς για την πλάγια ασύμπτωτη.

είναι πλάγια ασύμπτωτη της
στο 
ακυροChristos75 έγραψε:spege έγραψε:το Γ4 δεν μου αρέσει ....ισως να έχει πρόβλημα
Σπύρος
Σαν τι πρόβλημα?
Γιατί να έχεις άδικο;Βαγγέλης Κορφιάτης έγραψε:Καλημέρα συνάδελφοι.
Είμαι νέος στο δίκτυο και δεν έχω εξοικειωθεί με το περιβάλλον.
Νομίζω ότι η πρόταση γ στο Α θέμα πρέπει να χαρακτηριστεί λάθος.
Πιθανόν η συνάρτηση να ορίζεται σε μεμονωμένο σημείο στο οποίο να παρουσιάζει το ολικό μέγιστο.
Το ολικό μέγιστο δεν είναι κατ' ανάγκην ούτε το supremum των τοπικών μεγίστων.
Δεν διαθετω χρόνο να δώσω τη λύση.. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι και απλόChristos75 έγραψε:spege έγραψε:το Γ4 δεν μου αρέσει ....ισως να έχει πρόβλημα
Σπύρος
Σαν τι πρόβλημα?
η f είναι γνήσια αύξουσα και συνεχής στο 0 με
άρα f(
)=(0,1) άρα f(χ)>0 για κάθε χ<0 Όμοια δουλεύουμε για χ>0 για να αποδείξουμε την μοναδικότητα της ρίζας αφού 
Θα συμφωνήσω. Η κουβέντα εύκολα-δύσκολα αυτή τη στιγμή δημοσίως δεν προσφέρει κάτι. Μας παρακολουθούν και μαθητές.xgastone έγραψε:Εύκολα ή δύσκολα; Θα παρακαλούσα τους συναδέλφους να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση μετά από ένα μήνα, που θα βγούν και τα επίσημα στατιστικά του υπουργείου.
Η απόδοση των μαθητών και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ , μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

είναι γνησίως αύξουσα στο
.![\displaystyle{E = \int_0^1 {\varphi \left( x \right)} dx = \int_0^1 {{e^x}} \left[ {x - \ln \left( {{e^x} + 1} \right) + \ln 2} \right]dx = } \displaystyle{E = \int_0^1 {\varphi \left( x \right)} dx = \int_0^1 {{e^x}} \left[ {x - \ln \left( {{e^x} + 1} \right) + \ln 2} \right]dx = }](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/e47d1a9edca2e14af235ceb6c72af419.png)

![\displaystyle{ = \left[ {{e^x}\ln \left( {\frac{{2{e^x}}}{{{e^x} + 1}}} \right)} \right]_0^1 - \int_0^1 {{e^x}} \frac{{{e^x} + 1}}{{2{e^x}}}\frac{{2{e^x}\left( {{e^x} + 1} \right) - 2{e^x} \cdot {e^x}}}{{{e^x} + 1}}dx = } \displaystyle{ = \left[ {{e^x}\ln \left( {\frac{{2{e^x}}}{{{e^x} + 1}}} \right)} \right]_0^1 - \int_0^1 {{e^x}} \frac{{{e^x} + 1}}{{2{e^x}}}\frac{{2{e^x}\left( {{e^x} + 1} \right) - 2{e^x} \cdot {e^x}}}{{{e^x} + 1}}dx = }](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/207bc0401d2b1232ddf39f8516558edc.png)

![\displaystyle{ = e\ln \left( {\frac{2}{{e + 1}}} \right) + e - \left[ {\ln \left( {{e^x} + 1} \right)} \right]_0^1 = } \displaystyle{ = e\ln \left( {\frac{2}{{e + 1}}} \right) + e - \left[ {\ln \left( {{e^x} + 1} \right)} \right]_0^1 = }](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/64583e0f605a1db20f527a866a2bce2f.png)

τ.μ.
είναι διάφορη του μηδενός και συνεχής, άρα διατηρεί σταθερό πρόσημο, οπότε εν συντομία, θα πρέπει τα άκρα του ολοκληρώματος να είναι ίσα, άρα έλυσε την εξίσωση
.
. Επισυνάπτω ένα παράδειγμα (αρχείο ggb).Θα μου επιτρέψεις να σου πω την άποψη μου, με την μικρή εμπειρία των 10 ετών που προετοιμάζω μαθητές για τις εξετάσεις.koshnaranek έγραψε:Επειδή είμαι πολύ νέος συνάδελφος θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όλους εσάς που ασχολείστε πολλά χρόνια με το μάθημα
Θυμάστε κάποια χρόνια που τα θέματα να ήταν ευκολότερα?
εμένα μου φαίνονται πολύ εύκολα, δηλαδή όποιος έχει δουλέψει ένα 1-2 βοηθήματα γράφει πολύ καλά, αλλά ίσως να κάνω λάθος, ποια είναι η γνώμη σας σε αυτό?
Το βιβλίο αναφέρει ρητά πως αναφερόμαστε σε συναρτήσεις ορισμένες είτε σε διάστημα, είτε σε ένωση διαστημάτων, αποκλείοντας έτσι την περίπτωση του μεμονωμένου σημείου.melakou έγραψε:Γιατί να έχεις άδικο;Βαγγέλης Κορφιάτης έγραψε:Καλημέρα συνάδελφοι.
Είμαι νέος στο δίκτυο και δεν έχω εξοικειωθεί με το περιβάλλον.
Νομίζω ότι η πρόταση γ στο Α θέμα πρέπει να χαρακτηριστεί λάθος.
Πιθανόν η συνάρτηση να ορίζεται σε μεμονωμένο σημείο στο οποίο να παρουσιάζει το ολικό μέγιστο.
Το ολικό μέγιστο δεν είναι κατ' ανάγκην ούτε το supremum των τοπικών μεγίστων.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης