Βιβλία μιγαδικών - Ανάλυσης

Συντονιστής: spyros

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Re: Βιβλία μιγαδικών - Ανάλυσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Τετ Ιούλ 03, 2013 9:07 am

Για να συνδέσουμε τα δύο θέματα, παρακαλώ τον Parmenides ,μόλις βρει χρόνο , να εντοπίσει το περυσινό θέμα, όπου είχαμε γράψει πλήθος απόψεων όταν ένας μαθητής ρώτησε αν μπορεί να διαβάσει μόνος του για τις εξετάσεις χωρίς βοήθεια, χωρίς να περιορίσει τη συζήτηση στη μελέτη ξενόγλωσσων βιβλίων ή μη.

Βέβαια ήταν στην Β' Λυκείου, αλλά είχαν γραφεί ενδιαφέροντα πράγματα.

Μέχρι τώρα στο σχολείο είχα μαθητές που διάβασαν μόνοι, αλλά απέτυχαν δυστυχώς. Απλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν κάτι παραπέρα.

Για τυχόν νέους μαθητές που δεν γνωρίζουν αυτά τα δύο θέματα και πέσαν τώρα στη συζήτηση, να πούμε ενημερωτικά ότι τα θέματα στα μαθηματικά έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει μια άγρια μορφή .

Με ή χωρίς βοήθεια,με ελληνικά ή ξένα βιβλία, όπως και να διαβάσει κανείς, χρειάζεται πολύ καλή μελέτη και η αποκτημένη γνώση να φτάνει στο συγκεκριμένο πεδίο τα επίπεδα ενός καθηγητή. Ακούγεται εντυπωσιακό, αλλά έτσι είναι.
Επειδή όμως και φέτος υπήρξαν μαθητές που έγραψαν 100, είναι φανερό ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, χρειάζεται όμως σκληρή δουλειά που σε τίποτα δεν μοιάζει με τη μελέτη στις προηγούμενες τάξεις .

Μπάμπης

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Τετ Ιούλ 03, 2013 9:15 am

Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Για να συνδέσουμε τα δύο θέματα, παρακαλώ τον Parmenides ,μόλις βρει χρόνο , να εντοπίσει το περυσινό θέμα, όπου είχαμε γράψει πλήθος απόψεων όταν ένας μαθητής ρώτησε αν μπορεί να διαβάσει μόνος του για τις εξετάσεις χωρίς βοήθεια, χωρίς να περιορίσει τη συζήτηση στη μελέτη ξενόγλωσσων βιβλίων ή μη.

...............................

Μπάμπης
.

Επέμενα λίγο και το βρήκα. Είναι εδώ :

viewtopic.php?f=107&t=23644&p=120075&hi ... F*#p120075

Kati

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kati » Τετ Ιούλ 03, 2013 1:10 pm

thanasis kopadis
Επειδή το έψαξα λίγο, να αναφέρω για κάθε ενδιαφερόμενο, πως το βιβλίο του Complex Numbers from A to Z μπορεί να το βρει εδώ:
archive.org/details/ComplexNumbersFromAToZ-tituAndreescudorinAndrica
Επίσης, όσον αφορά τα βιβλία ανάλυσης που παρέθεσα, μπορούν να βρεθούν εδώ: http://www.mirtitles.org , μαζί με πλήθος άλλων επιστημονικών βιβλίων από τον εκδοτικό οίκο MIR Publishers.

Μπάμπης Στεργίου:
Επειδή όμως και φέτος υπήρξαν μαθητές που έγραψαν 100, είναι φανερό ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, χρειάζεται όμως σκληρή δουλειά που σε τίποτα δεν μοιάζει με τη μελέτη στις προηγούμενες τάξεις .
Εννοείται ότι η σκληρή δουλειά είναι δεδομένη! Εγώ νομίζω ότι θα τα καταφέρω.

viewtopic.php?f=107&t=23644&p=120075&hilit=%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9*+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83*+%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF*#p120075
Αναμενόμενο είναι οι καθηγητές να υποστηρίξουν την ιδιότητά τους. Απλά αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα!

Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos » Τετ Ιούλ 03, 2013 1:43 pm

Πάντως για να πω κι εγώ τη γνώμη μου θεωρώ πολύ καλά βιβλία και τα τρία που αναφέρθηκαν αρχικά.
Ειδικά για τα δύο του διαφορικού λογισμού (εντάξει το βιβλίο του Αndreescu είναι η βίβλος των μιγαδικών)
έχω να πω πως όταν τα διαβάζω βλέπω πολλά, μα πάρα πολλά παραδείγματα ή ασκήσεις που χρησιμοποιούνται
και στα σχολικά βιβλία. Είναι πολύ καλά ακόμα και για όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι παραπάνω για τις εξετάσεις
(όποτε γίνουν βέβαια) του ΑΣΕΠ...
Μπράβο στον μαθητή που ψάχνεται με τα βιβλία και καλή συνέχεια εύχομαι.
Καλημέρα.

Χρήστος Κυριαζής
Άβαταρ μέλους
thanasis kopadis
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thanasis kopadis » Τετ Ιούλ 03, 2013 3:24 pm

Kati έγραψε: thanasis kopadis
Επειδή το έψαξα λίγο, να αναφέρω για κάθε ενδιαφερόμενο, πως το βιβλίο του Complex Numbers from A to Z μπορεί να το βρει εδώ:
http://www.mediafire.com/view/t3z54mi2d ... omAtoZ.pdf
... ή εδώ: archive.org/details/ComplexNumbersFromAToZ-tituAndreescudorinAndrica
Επίσης, όσον αφορά τα βιβλία ανάλυσης που παρέθεσα, μπορούν να βρεθούν εδώ: http://www.mirtitles.org , μαζί με πλήθος άλλων επιστημονικών βιβλίων από τον εκδοτικό οίκο MIR Publishers.

Μπάμπης Στεργίου:
Εννοείται ότι η σκληρή δουλειά είναι δεδομένη! Εγώ νομίζω ότι θα τα καταφέρω.

viewtopic.php?f=107&t=23644&p=120075&hilit=%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9*+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83*+%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF*#p120075
Αναμενόμενο είναι οι καθηγητές να υποστηρίξουν την ιδιότητά τους. Απλά αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα!
Kati, γειά σου και πάλι. Όπως παρατήρησες, έβαλα link το βιβλίο του Andreescu το οποίο δεν το είχα και ήδη το έχω ξεφυλλίσει. Για να είμαι ειλικρινής είμαι οπαδός των ελλήνων συγγραφέων μαθηματικών, γιατί θεωρώ πως έχουν μεγάλη φαντασία στη δημιουργία ασκήσεων, αλλά είναι και πολύ μεθοδικοί, πράγμα που με βοηθάει στη δουλειά μου, που είναι να προετοιμάζω μαθητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Θεωρώ πως κανείς από εμάς δεν είναι αυθεντία σε κάτι, γιαυτό και χρησιμοποιούμε το :logo: για να μάθουμε κάτι παραπάνω, να ανταλλάξουμε ασκήσεις, σκέψεις , λύσεις κτλ. Αυτό μας κάνει όλους καλύτερους, είτε είμαστε 17 είτε 67 χρονών. Αυτό μόνο που θα ήθελα να σου τονίσω (λόγω εμπειρίας 16 χρόνια, με χιλιάδες ώρες μάθημα και πολλά 100αρια) είναι να προσπαθήσεις στις ασκήσεις που θα διαβάσεις και θα λύσεις να υπάρχει πλουραλισμός. Δες πολλές και από πολλούς και λύσε περισσότερες. Εγώ, αν θα το ήθελες και εσύ, μπορώ να σου στέλνω τα διαγωνίσματα που θα βάζω στο φροντιστήριο (θα είναι σίγουρα απαιτητικά, έχω 3 μαθητές που στοχεύουν στο 100). Εις το επανιδείν!

«Τι είναι το μηδέν, Μπαμπά ;»
«Ο αριθμός των φτερωτών ελεφάντων που στέκονται δίπλα σου.»
«Οι ροζ ή οι άσπροι;»
Kati

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kati » Τετ Ιούλ 03, 2013 3:57 pm

thanasis kopadis έγραψε:
Kati, γειά σου και πάλι. Όπως παρατήρησες, έβαλα link το βιβλίο του Andreescu το οποίο δεν το είχα και ήδη το έχω ξεφυλλίσει. Για να είμαι ειλικρινής είμαι οπαδός των ελλήνων συγγραφέων μαθηματικών, γιατί θεωρώ πως έχουν μεγάλη φαντασία στη δημιουργία ασκήσεων, αλλά είναι και πολύ μεθοδικοί, πράγμα που με βοηθάει στη δουλειά μου, που είναι να προετοιμάζω μαθητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Θεωρώ πως κανείς από εμάς δεν είναι αυθεντία σε κάτι, γιαυτό και χρησιμοποιούμε το :logo: για να μάθουμε κάτι παραπάνω, να ανταλλάξουμε ασκήσεις, σκέψεις , λύσεις κτλ. Αυτό μας κάνει όλους καλύτερους, είτε είμαστε 17 είτε 67 χρονών. Αυτό μόνο που θα ήθελα να σου τονίσω (λόγω εμπειρίας 16 χρόνια, με χιλιάδες ώρες μάθημα και πολλά 100αρια) είναι να προσπαθήσεις στις ασκήσεις που θα διαβάσεις και θα λύσεις να υπάρχει πλουραλισμός. Δες πολλές και από πολλούς και λύσε περισσότερες. Εγώ, αν θα το ήθελες και εσύ, μπορώ να σου στέλνω τα διαγωνίσματα που θα βάζω στο φροντιστήριο (θα είναι σίγουρα απαιτητικά, έχω 3 μαθητές που στοχεύουν στο 100). Εις το επανιδείν!
[Θα μιλήσω στον ενικό. Αυτό διότι θεωρώ πως η ευγένεια και ο σεβασμός δείχνονται με άλλον τρόπο, και όχι μέσω κενού περιεχομένου λέξεων, όπως "σας", "κύριε" κ.τ.λ.]

Δεν γνωρίζω τον καθένα εδώ μέσα προσωπικά. Απλά μίλησα γενικά. Δηλαδή εννοώ ότι οι καθηγητές έχουν την τάση να παριστάνουν τις αυθεντίες, κάτι που δε μου αρέσει εμένα, γιατί κανένας άνθρωπος δεν τα γνωρίζει όλα. Χαίρομαι αν ισχύει αυτό που αναφέρεις για το mathematica. Όσον αφορά τον πλουραλισμό, αυτό είναι δεδομένο. Ακόμα και τα βιβλία που παρέθεσα, δε σημαίνει ότι είναι τέλεια. Κάθε συγγραφέας βλέπει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά. Εμείς διαβάζουμε όσα περισότερα μπορούμε, και αποκομίζουμε από τον καθένα τα θετικά στοιχεία, απορρίπτωντας τα αρνητικά. Για τα διαγωνίσματα, θα το ήθελα, για να δω τι είδους προετοιμασία κάνουν και τα παιδιά στο φροντιστήριο. Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Τετ Ιούλ 03, 2013 6:34 pm

σχετικά με την συλλογή ασκήσεων του mathematica ας προσθέσω πως δεν είναι ο,τι καλύτερο υπάρχει στο mathematica παρά μια συλλογή ασκήσεων κατάλληλων για επανάληψη που πρότειναν, έλυσαν κι επεξεργάστηκαν μέλη του mathematica,
το φορουμ είναι ένας ζωντανός οργανισμός κι αν θες να κερδίσεις από αυτό ξεκίνα να μελετάς ο,τι υπάρχει στους φακέλους της γ κατεύθυνσης

Kati

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kati » Τετ Ιούλ 03, 2013 7:03 pm

parmenides51 έγραψε:σχετικά με την συλλογή ασκήσεων του mathematica ας προσθέσω πως δεν είναι ο,τι καλύτερο υπάρχει στο mathematica παρά μια συλλογή ασκήσεων κατάλληλων για επανάληψη που πρότειναν, έλυσαν κι επεξεργάστηκαν μέλη του mathematica,
το φορουμ είναι ένας ζωντανός οργανισμός κι αν θες να κερδίσεις από αυτό ξεκίνα να μελετάς ο,τι υπάρχει στους φακέλους της γ κατεύθυνσης
Το φυλλάδιο για επανάληψη το ήθελα, έτσι και αλλιώς.
Ασκήσεις από το mathematica θα κάνω, απλά πρώτα θέλω να καλύψω όλους τους τύπους ασκήσεων, και έπειτα να κάνω διάσπαρτες και συνδιαστικές.
Όπως και να 'χει, ευχαριστώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ » Τετ Ιούλ 03, 2013 11:17 pm

Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Για τυχόν νέους μαθητές που δεν γνωρίζουν αυτά τα δύο θέματα και πέσαν τώρα στη συζήτηση, να πούμε ενημερωτικά ότι τα θέματα στα μαθηματικά έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει μια άγρια μορφή .

Με ή χωρίς βοήθεια,με ελληνικά ή ξένα βιβλία, όπως και να διαβάσει κανείς, χρειάζεται πολύ καλή μελέτη και η αποκτημένη γνώση να φτάνει στο συγκεκριμένο πεδίο τα επίπεδα ενός καθηγητή. Ακούγεται εντυπωσιακό, αλλά έτσι είναι.
Μπάμπης
Μπάμπη, συντάσσομαι απόλυτα με τα γραφόμενά σου. Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ταλαντούχων μαθητών, που με χαρά βλέπουμε όχι μόνο να μας φτάνουν στην γνώση αλλά και να μας ξεπερνούν!!

Boogie

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Boogie » Τετ Ιούλ 03, 2013 11:46 pm

Καλησπέρα , και το βιβλίο του Marsden είναι πολύ καλό (μετάφραση Παπαλουκάς,εκδόσεις Συμμετρία) ,όπως και κάποιες σημειώσεις
του Απ.Γιαννόπουλου από το Μαθηματικό.

Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos » Τετ Ιούλ 03, 2013 11:51 pm

Boogie έγραψε:Καλησπέρα , και το βιβλίο του Marsden είναι πολύ καλό (μετάφραση Παπαλουκάς,εκδόσεις Συμμετρία) .
Μα αυτό είναι βιβλίο ...μιγαδικής ανάλυσης. Δε βλέπω πως μπορεί να βοηθήσει έναν υποψήφιο πανελληνίων εξετάσεων.

Χρήστος Κυριαζής
Boogie

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Boogie » Πέμ Ιούλ 04, 2013 1:58 pm

Σωστό είναι αυτό.

Άβαταρ μέλους
bilstef
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bilstef » Παρ Ιούλ 05, 2013 1:42 am

Η ζωή είναι Ωραία,ας την χαρούμε.Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!Γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Η γη δεν μας ανήκει της ανήκουμε !
Βασίλης Στεφανίδης
Kati

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kati » Πέμ Ιούλ 11, 2013 2:57 am

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Τρί Ιούλ 23, 2013 4:54 pm

για την ιστορία και ο Αϊνστάιν είχε αποτύχει στις εξετάσεις (σχετικά)

kleovoulos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kleovoulos » Σάβ Ιούλ 27, 2013 1:03 pm

Kati έγραψε:
thanasis kopadis έγραψε:
[Θα μιλήσω στον ενικό. Αυτό διότι θεωρώ πως η ευγένεια και ο σεβασμός δείχνονται με άλλον τρόπο, και όχι μέσω κενού περιεχομένου λέξεων, όπως "σας", "κύριε" κ.τ.λ.]

Δεν γνωρίζω τον καθένα εδώ μέσα προσωπικά. Απλά μίλησα γενικά. Δηλαδή εννοώ ότι οι καθηγητές έχουν την τάση να παριστάνουν τις αυθεντίες, κάτι που δε μου αρέσει εμένα, γιατί κανένας άνθρωπος δεν τα γνωρίζει όλα. Χαίρομαι αν ισχύει αυτό που αναφέρεις για το mathematica. Όσον αφορά τον πλουραλισμό, αυτό είναι δεδομένο. Ακόμα και τα βιβλία που παρέθεσα, δε σημαίνει ότι είναι τέλεια. Κάθε συγγραφέας βλέπει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά. Εμείς διαβάζουμε όσα περισότερα μπορούμε, και αποκομίζουμε από τον καθένα τα θετικά στοιχεία, απορρίπτωντας τα αρνητικά. Για τα διαγωνίσματα, θα το ήθελα, για να δω τι είδους προετοιμασία κάνουν και τα παιδιά στο φροντιστήριο. Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Λυπάμαι που επαναφέρω αυτό το θέμα μετά από τόσο καιρό, αλλά θα ήθελα να σταθώ στην υπογραμμισμένη πρόταση. Θα σου μιλήσω στον ενικό Kati, μιας και είμαστε και οι δύο ανήλικοι (εγώ προσωπικά είμαι 15), διαφωνώντας καταρχήν με την άποψή σου ότι ο σεβασμός δεν δείχνεται με χρήση
κενού περιεχομένου λέξεων, όπως "σας", "κύριε" κ.τ.λ.]
διότι ο σεβασμός αρχίζει από την τυπικότητα και εκτείνεται βαθύτερα. Κοινώς, αν σε έναν αρκετά μεγαλύτερό σου μιλήσεις στον ενικό, τότε θα δημιουργήσεις κακή εντύπωση και πιθανόν να μην λάβεις ποτέ σεβασμό από τη μεριά του. Ξεκινάμε λοιπόν από κάτι απλό, όπως λέξεις, και επεκτεινόμαστε με το πέρασμα του χρόνου.

Ας σχολιάσω όμως την υπογραμμισμένη πρώταση, διότι μου δημιούργησε μία πολύ κακή εντύπωση. Λες ότι οι καθηγητές προσθαθούν να υποκριθούν τις αυθεντείες. Προφανώς και ο στόχος τους δεν είναι αυτός. Ξέρουνε και ξέρεις ότι οι γνώσεις τους ξεπερνάνε κατά πολύ τις δικές σου. Σπούδασαν 4 χρόνια το αντικείμενό τους και παράλληλα και παιδαγωγία, οπότε προφανώς και ξέρουν πώς να φερθούν σε ΠΑΙΔΙΑ (διότι είτε το αποδέχεσαι είτε όχι, μέχρι να γίνεις 18 είσαι παιδί). Οι καθηγητές θέλουνε το καλό σου, θέλουνε να σε βοηθήσουνε. Και όπως είπε και ο κύριος Στεργίου, οι πανελλαδικές δεν είναι θέμα γνώσεων μαθηματικών, αλλά γνώσεων συγκεκριμένων και τυποποιημένων μαθηματικών. Αφού λες ότι μία άποψη είναι βασισμένη σε επιχειρήματα στις προηγούμενές σου δημοσιεύσεις, τότε δικαιολόγησε τα λεγόμενά σου. Και για να μην χρειάζεται να κάνω κι άλλες άσκοπες δημοσιεύσεις, θα σου φέρω σε αυτήν ένα αντιπαράδειγμα, αξιόλογο ή μη. Θα είχες το θάρρος, ή, παρεξήγησέ με αν θες, το θράσος, να λες αυτό το πράγμα αν θυμόσουνα ότι έφτασες ως εδώ που έφτασες χάρη στους καθηγητές, τους δασκάλους, στα προηγούμενα χρόνια της εκπαίδευσής σου. Αν ήτανε να μην δεχόμαστε κριτική, όπως λες, να μην πηγαίναμε στο σχολείο. Να τα μαθαίναμε όλοι μόνοι μας. Προφανώς και κάτι τέτοιο θα ήτανε αδύνατο, αλλά λογικά δεν σκέφτηκες τι γράφεις πριν να γράψεις. Τελειώνοντας (και λέω τελειώνοντας γιατί δεν θέλω να συνεχιστεί η συζήτηση, εγώ εκφράζω μία ΑΠΟΨΗ με ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΑ) θα το θεωρούσα ΕΥΓΕΝΙΑ αν ζητούσες από τα μέλη που έλαβαν μέρος στη συζήτηση (την οποία στο κάτω κάτω άνοιξες εσύ για να ζητήσεις βοήθεια την οποία μετά δεν ήθελες να δεχθείς (και θα το πω..) παίζοντας την αυθεντεία) ειλικρινά και ταπεινά πάνω από όλα συγγνώμη.

*Να σημειώσω εδώ ότι δεν κάνω προσωπική επίθεση, αλλά όπως λέει και ο Kati παραθέτω τις απόψεις μου. Αν το περιεχόμενο της δημοσίευσής μου θεωρείται ακατάλληλο από τους συντονιστές, παρακαλώ να διαγραφεί. Ευχαριστώ.

Κλεόβουλος Κοφονικόλας
Kati

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kati » Σάβ Ιούλ 27, 2013 3:07 pm

Καλησπέρα Κλεόβουλε.
Θα σου μιλήσω στον ενικό Kati, μιας και είμαστε και οι δύο ανήλικοι (εγώ προσωπικά είμαι 15)
Να σε ρωτήσω κάτι; Εσύ στους γονείς σου μιλάς στον ενικό ή στον πληθυντικό; Προφανώς και στον ενικό μιλάς. Έχεις αναρωτηθεί γιατί;
Κοινώς, αν σε έναν αρκετά μεγαλύτερό σου μιλήσεις στον ενικό, τότε θα δημιουργήσεις κακή εντύπωση και πιθανόν να μην λάβεις ποτέ σεβασμό από τη μεριά του.
Είπα πουθενα ότι με πειράζει να δημιουργήσω κακή εντύπωση; Δε με ενδιαφέρει τι εντύπωση δημιουργώ. Δε θα κάτσω να αναλωθώ σε τυπικότητες που για εμένα είναι υποκριτικές, προκειμένου να μην δημιουρήσω κακές εντυπώσεις. Γενικά, θέλω να σου πω ότι δεν βάζω φραγμούς στις ηλικιακές διαφορές. Όλοι άνθρωποι είμαστε. Οι τυπικότητες δε μου αρέσουν εμένα.
Ας σχολιάσω όμως την υπογραμμισμένη πρώταση, διότι μου δημιούργησε μία πολύ κακή εντύπωση. Λες ότι οι καθηγητές προσθαθούν να υποκριθούν τις αυθεντείες. Προφανώς και ο στόχος τους δεν είναι αυτός. Ξέρουνε και ξέρεις ότι οι γνώσεις τους ξεπερνάνε κατά πολύ τις δικές σου. Σπούδασαν 4 χρόνια το αντικείμενό τους και παράλληλα και παιδαγωγία, οπότε προφανώς και ξέρουν πώς να φερθούν σε ΠΑΙΔΙΑ (διότι είτε το αποδέχεσαι είτε όχι, μέχρι να γίνεις 18 είσαι παιδί).
Αναφέρθηκα γενικά στους καθηγητές και όχι συγκεκριμένα. Προφανώς και υπάρχουν και άλλοι καθηγητές που δεν συμπεριφέρονται έτσι. Όσον αφορά τις γνώσεις, προφανώς και ξέρουν πιο πολλά απο εμένα. Απλά, σε πληροφορώ ότι υπάρχουν και παιδιά που σε ορισμένους τομείς των μαθηματικών, ίσως να γνωρίζουν περισσότερα από τους καθηγητές. Μην έχεις την εντύπωση ότι όλοι οι καθηγητές αγαπούν την επιστήμη που σπούδασαν. Αρκετοί όντως την αγαπούν, αλλά οι περισσότεροι απλώς την σπούδασαν για την επαγγελματική αποκατάσταση. Επίσης, ποιος είσαι εσύ που θα πεις ότι είτε αποδέχομαι κάτι είτε όχι, έτσι είναι. Κατέχεις μήπως το αλάνθαστο και δεν το ξέρω; Και για να σου πω και τη γνώμη μου, όχι, δεν είμαι παιδί. Υπάρχουν ενήλικοι που συμπεριφέρονται σαν παιδιά, και 18χρονοι που είναι πιο ώριμοι από αυτούς. Παραδείγματα πολλά μέσα στην κοινωνία.
Οι καθηγητές θέλουνε το καλό σου, θέλουνε να σε βοηθήσουνε. Και όπως είπε και ο κύριος Στεργίου, οι πανελλαδικές δεν είναι θέμα γνώσεων μαθηματικών, αλλά γνώσεων συγκεκριμένων και τυποποιημένων μαθηματικών. Αφού λες ότι μία άποψη είναι βασισμένη σε επιχειρήματα στις προηγούμενές σου δημοσιεύσεις, τότε δικαιολόγησε τα λεγόμενά σου
Ναι το ξέρω ότι οι πανελλαδικές είναι πανηλίθιες εξετάσεις παπαγαλίας, δε διαφωνώ σε αυτό. Επίσης, πες μου που δεν είπα επιχειρήματα, για να το κάνω. Αν εννοείς την άποψή μου για την αυθεντία, αναφέρθηκα παραπάνω.
Και για να μην χρειάζεται να κάνω κι άλλες άσκοπες δημοσιεύσεις, θα σου φέρω σε αυτήν ένα αντιπαράδειγμα, αξιόλογο ή μη. Θα είχες το θάρρος, ή, παρεξήγησέ με αν θες, το θράσος, να λες αυτό το πράγμα αν θυμόσουνα ότι έφτασες ως εδώ που έφτασες χάρη στους καθηγητές, τους δασκάλους, στα προηγούμενα χρόνια της εκπαίδευσής σου. Αν ήτανε να μην δεχόμαστε κριτική, όπως λες, να μην πηγαίναμε στο σχολείο. Να τα μαθαίναμε όλοι μόνοι μας. Προφανώς και κάτι τέτοιο θα ήτανε αδύνατο, αλλά λογικά δεν σκέφτηκες τι γράφεις πριν να γράψεις.
Λοιπόν αυτή τη στιγμή θυμάμαι πώς έφτασα ως εδώ και, με θάρρος, ή καλύτερα θράσος, θα σου πω ότι σε αυτό δε βοήθησε κανένας καθηγητής και κανένας δάσκαλος. Σχολείο πηγαίνω αναγκαστικά, όπως κάνω και τόσα άλλα πράγματα αναγκαστικά, προκειμένου να επιβιώσω. Επίσης, να διαβάζεις καλύτερα αυτά που γράφω. Πού έγραψα ότι δε θέλω κριτική; Αν δεν ήθελα κριτική, δε θα άνοιγα καν αυτό εδώ το θέμα, διότι θα νόμιζα πως τα ξέρω όλα, και πως όλες οι άλλες απόψεις είναι άχρηστες. Προφανώς και δε συμβαίνει αυτό, γι' αυτό και ρώτησα για τα βιβλία, προκειμένου να ακούσω και άλλες γνώμες. Επίσης, ποιος σου είπε ότι είναι αδύνατη η αυτοδιδασκαλία/αυτομόρφωση; Με κατηγορείς ότι δε σκέφτομαι πριν γράψω και ότι δε μιλάω με επιχειρήματα, αλλά από ότι φαίνεται εσύ το κάνεις αυτό.
Τελειώνοντας (και λέω τελειώνοντας γιατί δεν θέλω να συνεχιστεί η συζήτηση, εγώ εκφράζω μία ΑΠΟΨΗ με ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΑ) θα το θεωρούσα ΕΥΓΕΝΙΑ αν ζητούσες από τα μέλη που έλαβαν μέρος στη συζήτηση (την οποία στο κάτω κάτω άνοιξες εσύ για να ζητήσεις βοήθεια την οποία μετά δεν ήθελες να δεχθείς (και θα το πω..) παίζοντας την αυθεντεία) ειλικρινά και ταπεινά πάνω από όλα συγγνώμη.
Θα τρελαθούμε μου φαίνεται. Εντάξει, συγγνώμη που δεν έχω επιχειρήματα. Από εδώ και πέρα θα προσκυνάω τα σχολεία και τους καθηγητές, οι οποίοι με μορφώνουν, διότι μόνος μου δε μπορώ να το κάνω. Όσον αφορά το γεγόνος ότι παίζω την αυθεντία, δε νομίζω να το έκανα πουθενά, και αν το έκανα, δείξει μου τη συγκεκριμένη ανάρτηση και να ζητήσω συγγνώμη. Συγγνώμη όμως δεν πρόκειται να ζητήσω για πράγματα που δεν έχω αναθεωρήσει. Ξαναλέω ότι δεν προσέβαλλα πουθενά κανέναν. Αν εσύ, καθώς και άλλοι εδώ μέσα, δεν αποδέχεστε τη διαφορετικότητα, που στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζεται με το - διαφορετικό από το συνιθισμένο - ύφος μου στον τρόπο που γράφω και μιλάω, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι σε αυτό.
*Να σημειώσω εδώ ότι δεν κάνω προσωπική επίθεση, αλλά όπως λέει και ο Kati παραθέτω τις απόψεις μου. Αν το περιεχόμενο της δημοσίευσής μου θεωρείται ακατάλληλο από τους συντονιστές, παρακαλώ να διαγραφεί. Ευχαριστώ.
Προφανώς και μπορείς να παραθέσεις τις απόψεις σου. Δε χρειάζεται να νομίζεις ότι, αν διαφωνείς μαζί μου σε κάτι, μου κάνεις προσωπική επίθεση, την οποία προσωπική επίθεση ευχαρίστως να δεχθώ, αν με οδηγήσει στο να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

Καλή συνέχεια.

Άβαταρ μέλους
Γενικοί Συντονιστές
Γενικός Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενικοί Συντονιστές » Σάβ Ιούλ 27, 2013 4:14 pm

Tα επιχειρήματα κατατέθηκαν και η επανάληψη τους δεν προσφέρει τίποτε.
Για τον λόγο αυτό το θέμα κλειδώθηκε.

Οι Γενικοί Συντονιστές του mathematica
Κλειδωμένο

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης