παραλληλόγραμμο-ρόμβος
Συντονιστής: Μιχάλης Νάννος
παραλληλόγραμμο-ρόμβος
Να αποδείξετε ότι ένα παραλληλόγραμμο είναι ρόμβος,αν και μόνο αν οι αποστάσεις των απέναντι πλευρών του είναι ίσες.
Άσκηση 3 σελίδα 103 σχολικό βιβλίο.Παρακαλώ όποιος μπορεί ας μου την εξηγήσει διότι αύριο γρα΄φουμε γεωμετρία στο σχολείο.
Άσκηση 3 σελίδα 103 σχολικό βιβλίο.Παρακαλώ όποιος μπορεί ας μου την εξηγήσει διότι αύριο γρα΄φουμε γεωμετρία στο σχολείο.
Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω, παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι
- matha
- Γενικός Συντονιστής
Re: παραλληλόγραμμο-ρόμβος
Καταρχάς, σου ζητούνται δύο πράγματα:marmix έγραψε:Να αποδείξετε ότι ένα παραλληλόγραμμο είναι ρόμβος,αν και μόνο αν οι αποστάσεις των απέναντι πλευρών του είναι ίσες.
1ον) Αν σε ένα παραλληλόγραμμο οι αποστάσεις των απέναντι πλευρών είναι ίσες, τότε αυτό είναι ρόμβος.
2ον) Σε κάθε ρόμβο, οι αποστάσεις των απέναντι πλευρών είναι ίσες.
Σκέψου, τι ονομάζεται απόσταση απέναντι πλευρών σε ένα παραλληλόγραμμο, και πώς μπορείς να αποδείξεις ότι ένα παραλληλόγραμμο είναι ρόμβος. (ορισμός-κριτήρια).
Δες το και εμείς εδώ είμαστε.
Μάγκος Θάνος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης