και ζητείται να βρεθεί κλειστός τύπος για
και
.[Η άσκηση μας δίνει ως δεδομένα όλα εκτός του
και
]Συντονιστής: spyros

και
.
και
]
.
και

,
,
,
,
,
ακέραιοι.

.Μα αυτό είναι τετριμμένο και ουσιαστικά στο έχουμε απαντήσει ήδη εδώ. Όπως άλλωστε γράφει ο Χρήστος (chris_gatos) παραπάνω, η άσκηση είναι νορμάλ. Δεν έχει καμία μα καμία δυσκολία:jim έγραψε:Δε μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;
έχουμε
. Τοjim έγραψε:Και ποιο είναι το πολυώνυμο; Αυτό:
;
Υποτίθεται πως θα είναι ως προςκαι
αποδεικνύεται ότι δεν είναι πολυώνυμο. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει πολυώνυμο του
με
οπότε η ερώτησή σου, κατά βάθος, δεν έχει νόημα. Το πλησιέστερο που υπάρχει σε πολυώνυμο είναι δυναμοσειρά, που είναι το γνωστό ανάπτυγμα Taylor της
. Περίμενε, περίμενε. Αυτό που γράφω είναι ότι τοjim έγραψε:... . Θα δείτε ότι f(t) είναι πολυώνυμο ως προς sint και cost ...
δεν είναι πολυώνυμο ως προς
, όχι ως προς
που γράφεις τώρα.
εξισώσεις ενώ τώρα στη πρώτη ερώτηση του tsiou είναι 3. jim έγραψε:Έχουμε τις παρακάτω εξισώσεις:
δεν απαντάς.Mihalis_Lambrou έγραψε:
Υποθέτω ότι το τελευταίοστον στίχο σου
δεν πρέπει να είναι εκεί, και ότι ψάχνεις και ταjim έγραψε: Θέλουμε να βρούμε τους κλειστούς τύπους τωνδεδομένων όλων των:
,γ
.
της αρχικής ερώτησης με τα 
και πάει λέγοντας.jim έγραψε:Μπορεί να βοηθήσει κανείς στον εντοπισμό του
Hείναι πολυώνυμο ως προς
και
Για να καταλάβουμε καλύτερα την ερώτηση ας ρωτήσω το εξής:jim έγραψε:Συγνώμη αν έκανα τέτοιο μπέρδεμα αλλά δε το κατάλαβα καθώς από τις απαντήσεις φαινόταν ότι γινόταν κατανοητό αυτό που ζητούσα από την αρχή.
Επαναλαμβάνω τότε το αρχικό μου ποστ και νομίζω θα γίνει κατανοητό:
Έχουμε τις παρακάτω εξισώσεις:
Έχουμε τα πάντα γνωστά εκτός από τα.
Η άσκηση ζητάει να βρούμε τους κλειστούς τύπους τωνΚάτι το οποίο έχω βρει!

που δεν ικανοποιούν την τρίτη,
(και άλλη μία) που δεν ικανοποιούν την δεύτερη.
).
που βρήκες στην πρώτη εξίσωση... Όλες οι εμπλεκόμενες συναρτήσεις είναι πολυώνυμα των 
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες