Μικρός Ευκλείδης
Μικρός Ευκλείδης
Πότε διεξάγεται ο φετινός διαγωνισμός για Ε' κ Στ' Δημοτικού ;υπάρχουν προτεινόμενα θέματα για την προετοιμασία των παιδιών ;
Re: Μικρός Ευκλείδης
ημερομηνία δεν ξέρω, για θέματα μπορείς να δεις εδώ
https://drive.google.com/file/d/0B9uh0V ... view?pli=1
https://drive.google.com/file/d/0B9uh0V ... view?pli=1
Γιατί πάντα αριθμόν έχοντι. Άνευ τούτου ουδέν νοητόν και γνωστόν.
-
kostanikolakopoulos
Μόλις έβαλα μια άσκηση απο τα πρώτα θέματα που έπεσαν στη ε' δημοτικου.....στο επόμενο θέμα.
Μπορει να προτείνει κάποιος κάποιο βοήθημα για παιδί Ε δημοτικου για προετοιμασία?Ευχαριστω.
-
kostanikolakopoulos
Υπάρχει αυτο το βιβλιο που εκδιδει η μαθηματικη εταιρεια......πληροφοριες στο site της μαθηματικης εταιρειας.......δεν ειναι ακριβό αν θυμαμαι καλα 10 ευρω το πηρα
Σχετικά με τη διόρθωση των γραπτών στις οδηγίες αναφέρονται ότι όλα τα θέματα είναι ισότιμα. Δεν υπάρχει διευκρίνιση για το πώς βαθμολογούμε τα προβλήματα. Δηλάδη, εαν οι μαθητές έχουν μια σωστή μαθηματική σκέψη ,αλλά η απάντηση που δίνουν είναι λάθος ,γιατί κάτι τους ξέφυγε, τότε βαθμολογούμε την μαθηματική σκέψη ή όχι;Κι αν ναι, είναι στην υποκειμενική κρίση του κάθε βαθμολογητή;
-
Κατερινόπουλος Νικόλας
Κάθε θέμα βαθμολογείται ισότιμα. Το αποτέλεσμα, αν η σκέψη και η πορεία είναι σωστή, ίσως και να μην έχει μεγάλη σημασία! Δεν βαθμολογούμαστε ανάλογα με τη ''διάθεση'' του βαθμολογητή. Καλή σου επιτυχία!ppr έγραψε:Σχετικά με τη διόρθωση των γραπτών στις οδηγίες αναφέρονται ότι όλα τα θέματα είναι ισότιμα. Δεν υπάρχει διευκρίνιση για το πώς βαθμολογούμε τα προβλήματα. Δηλάδη, εαν οι μαθητές έχουν μια σωστή μαθηματική σκέψη ,αλλά η απάντηση που δίνουν είναι λάθος ,γιατί κάτι τους ξέφυγε, τότε βαθμολογούμε την μαθηματική σκέψη ή όχι;Κι αν ναι, είναι στην υποκειμενική κρίση του κάθε βαθμολογητή;
-
Κατερινόπουλος Νικόλας
Αναρτώ τα θέματα εδώ (ΣΤ' Δημοτικού)
Πιστεύω πως το 10ο θέμα ήθελε μια διευκρίνιση: Με κάθε αυτοκινητάκι που παίρνει δώρο από τα κουπόνια, παίρνει κι άλλο κουπόνι.
Ίσως κάποια παιδιά να μπερδεύτηκαν και να απάντησαν 6 αντί 8
Πιστεύω πως το 10ο θέμα ήθελε μια διευκρίνιση: Με κάθε αυτοκινητάκι που παίρνει δώρο από τα κουπόνια, παίρνει κι άλλο κουπόνι.
Ίσως κάποια παιδιά να μπερδεύτηκαν και να απάντησαν 6 αντί 8
τελευταία επεξεργασία από Κατερινόπουλος Νικόλας σε Τετ Μαρ 29, 2017 1:40 pm, έχει επεξεργασθεί 10 φορές συνολικά.
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Νομίζω ότι είναι ωραιότατα διατυπωμένο το ερώτημα, και δεν χρειάζεται η διευκρίνηση που λες.Κατερινόπουλος Νικόλας έγραψε: Πιστεύω πως το 10ο θέμα ήθελε μια διευκρίνιση: Με κάθε αυτοκινητάκι που παίρνει δώρο από τα κουπόνια, παίρνει κι άλλο κουπόνι.Ίσως κάποια παιδιά να μπερδεύτηκαν και να απάντησαν 6 αντί 8
Τα κουπόνια είναι κουπόνια, άσχετα αν προέρχονται από αυτοκινητάκι που αγόρασες ή που σου χάρισαν.
-
Κατερινόπουλος Νικόλας
Συμφωνώ μαζί σας κύριε Λάμπρου απλώς δεν ήταν εντελώς ξεκάθαρο το ότι με κάθε αυτοκινητάκι δώρο έπαιρνα κι ένα κουπόνι.Mihalis_Lambrou έγραψε: Νομίζω ότι είναι ωραιότατα διατυπωμένο το ερώτημα, και δεν χρειάζεται η διευκρίνηση που λες.
Τα κουπόνια είναι κουπόνια, άσχετα αν προέρχονται από αυτοκινητάκι που αγόρασες ή που σου χάρισαν.
-
Τσιαλας Νικολαος
Σήμερα "εμφανίστηκε" ένα θεματάκι με την επίσημη λύση στο θέμα 5ο. Το θέμα λέει ότι το ψηφίο των δεκάδων είναι πολ/σιο του 2 και του 3. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να είναι και το 0; Μάλιστα μαθήτρια μου είπε πως το σχολικό αναφέρει κάπου ότι τα πολ/σια του 6 είναι τα 0,6,12,18.... Στην επίσημη λύση της Ε.Μ.Ε όμως δεν έχει το 0. Τι γίνεται; 
- george visvikis
- Επιμελητής
Κι όμως, είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Όταν λέει "παίρνει δώρο ένα αυτοκινητάκι της ίδιας συσκευασίας", αυτό ακριβώς εννοεί. Η συσκευασία περιέχει και το κουπόνι.Κατερινόπουλος Νικόλας έγραψε:Συμφωνώ μαζί σας κύριε Λάμπρου απλώς δεν ήταν εντελώς ξεκάθαρο το ότι με κάθε αυτοκινητάκι δώρο έπαιρνα κι ένα κουπόνι.Mihalis_Lambrou έγραψε: Νομίζω ότι είναι ωραιότατα διατυπωμένο το ερώτημα, και δεν χρειάζεται η διευκρίνηση που λες.
- Al.Koutsouridis
Ίσως να χρειάζεται ένα "μπορεί" στην τελευταία πρόταση του 10ου θέματος. Βέβαια υπονοείται και είναι αυτό που προσπαθεί να εκμαιεύσει το πρόβλημα.
-
Κατερινόπουλος Νικόλας
Κύριε Νίκο στο Διαγωνισμό το σκέφτηκα. Ρώτησα και τον δάσκαλό μου στο τέλος και μου είπε πως δεν είναι το μηδέν. Ούτε εγώ το κατάλαβα...Τσιάλας Νικόλαος έγραψε:Σήμερα "εμφανίστηκε" ένα θεματάκι με την επίσημη λύση στο θέμα 5ο. Το θέμα λέει ότι το ψηφίο των δεκάδων είναι πολλαπλάσιο του 2 και του 3. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να είναι και το 0; Μάλιστα μαθήτρια μου είπε πως το σχολικό αναφέρει κάπου ότι τα πολλαπλάσια του 6 είναι τα 0,6,12,18... Στην επίσημη λύση της Ε.Μ.Ε όμως δεν έχει το 0. Τι γίνεται;
-
Κατερινόπουλος Νικόλας
george visvikis έγραψε: Κι όμως, είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Όταν λέει "παίρνει δώρο ένα αυτοκινητάκι της ίδιας συσκευασίας", αυτό ακριβώς εννοεί. Η συσκευασία περιέχει και το κουπόνι.
Το κατάλαβα!
Νικόλας
-
Κατερινόπουλος Νικόλας
Τώρα κατάλαβα! Αφού οΤσιαλας Νικολαος έγραψε:Σήμερα "εμφανίστηκε" ένα θεματάκι με την επίσημη λύση στο θέμα 5ο. Το θέμα λέει ότι το ψηφίο των δεκάδων είναι πολλαπλάσιο του 2 και του 3. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να είναι και το 0; Μάλιστα μαθήτρια μου είπε πως το σχολικό αναφέρει κάπου ότι τα πολ/σια του 6 είναι τα 0,6,12,18.... Στην επίσημη λύση της Ε.Μ.Ε όμως δεν έχει το 0. Τι γίνεται;
είναι τριψήφιος, αν
, θα είναι διψήφιος. Άρα απορρίπτεται.Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης