Έφυγε ο Σταύρος Παπαδόπουλος
Συντονιστής: spyros
- Ορέστης Λιγνός
- Επικοινωνία:
Έφυγε ο Σταύρος Παπαδόπουλος
Ο Μιχάλης Κολουντζάκης με μία δημοσίευσή του στο facebook ανακοίνωσε την απώλεια του αγαπημένου Σταύρου Παπαδόπουλου.
Αντίο κ. Σταύρο... Θα μας λείψετε. Σπανίζουν Μαθηματικοί με την ευρύτητα του πνεύματος και την οξυδέρκειά σας...
Καλό σας ταξίδι. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους σας.
Αντίο κ. Σταύρο... Θα μας λείψετε. Σπανίζουν Μαθηματικοί με την ευρύτητα του πνεύματος και την οξυδέρκειά σας...
Καλό σας ταξίδι. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους σας.
Κερδίζουμε ό,τι τολμούμε!
Λέξεις Κλειδιά:
-
Τσιαλας Νικολαος
Re: Έφυγε ο Σταύρος Παπαδόπουλος
Με τάραξε η είδηση .Με τον κύριο Σταυρο είχαμε συνομιλήσει και παλιότερα μέσω Π.Μ. Ήταν ένας εξαιρετικός μαθηματικός και πολύ ευφυής άνθρωπος με ήθος.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
-
ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ
- nsmavrogiannis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Λυπηρό...
Πολύ άξιος μαθηματικός.
Θα μας λείψει.
Συλλυπητήρια στους οικείους του.
Πολύ άξιος μαθηματικός.
Θα μας λείψει.
Συλλυπητήρια στους οικείους του.
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Ηράκλειτος
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.
Στο
μοιράστηκε απλόχερα μαζί μας τις αστείρευτες γνώσεις του, σε ευρύτατο φάσμα των σχολικών και πανεπιστημιακών μαθηματικών,
πάντα με σεμνότητα, ήθος και επιστημονική αυστηρότητα και λακωνικότητα.
Στο
πάντα με σεμνότητα, ήθος και επιστημονική αυστηρότητα και λακωνικότητα.
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Αξιότατος Μαθηματικός. Στο mathematica άφησε το ίχνος του. Τον θυμάμαι ως μεταπτυχιακό φοιτητή στο Μαθηματικό Κρήτης, όπου η παρουσία του ήταν εμφανής.
Ένα διάστημα δίδασκε Μαθηματικό Κρήτης, μαζί με τον Μιχάλη Κολουτζάκη, ένα μάθημα με τίτλο "Σεμινάριο Προβλημάτων", με εμβριθές υλικό.
Αιωνία του η μνήμη.
Ένα διάστημα δίδασκε Μαθηματικό Κρήτης, μαζί με τον Μιχάλη Κολουτζάκη, ένα μάθημα με τίτλο "Σεμινάριο Προβλημάτων", με εμβριθές υλικό.
Αιωνία του η μνήμη.
- cretanman
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Πολύ κρίμα...
Εξαιρετικός μαθηματικός με πολύ έντονη και ουσιαστική συμβολή στο mathematica.gr
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!
Εξαιρετικός μαθηματικός με πολύ έντονη και ουσιαστική συμβολή στο mathematica.gr
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!
Αλέξανδρος Συγκελάκης
- gbaloglou
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Λακωνικός όπως έγραψε και ο Γιώργος Ρίζος: αυτό κυρίως θυμάμαι από τον εκλιπόντα, μαζί φυσικά με τις εκτενείς γνώσεις του και τις ευφυείς λύσεις και παρεμβάσεις του - - ήταν το πρώτο νέο που έλαβα στο ΦΒ ξυπνώντας από τον απογευματινό ύπνο μου, και είναι στο μυαλό μου από τότε ο Σταύρος...
Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω
Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Ένας εξαίρετος φίλος και συνάδελφος!
Υπέροχος άνθρωπος, αληθινός, με ευθύτητα κρίσης και έκφρασης της γνώμης του και πολύ καλός γνώστης της μαθηματικής επιστήμης .
Πολλοί τον γνωρίσατε μέσα από τα προβλήματα που έλυνε στις μαθηματικές ομάδες και το αγαπημένο του MATHEMATICA.GR
Είναι πολλές εκατοντάδες οι φοιτητές που για δεκαετίες πήραν πτυχίο ή έκαναν
μεταπτυχιακά χάρις στη δική του βοήθεια και διδασκαλία.
Με αυτούς πορεύτηκε στη μέχρι σήμερα μακρόχρονη διαδρομή του. Γνώριζε τα Πανεπιστημιακά μαθηματικά
πιο καλά από όσο ξέρω εγώ την Ισότητα Τριγώνων (Έτσι τον πείραζα και καταλάβαινα ότι μέσα του καμάρωνε, δεν
έλεγε όμως τίποτα, από σεμνότητα .)
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΕΙΡΟ ΦΙΛΕ ΣΤΑΥΡΟ.
Θα σε θυμόμαστε για πάντα και θα μας λείπεις. Η απουσία σου θα μας πονά !!
Να έρχεσαι στον ύπνο μας
και να μας δίνεις τη λύση σε όλα τα προβλήματα Γεωμετρίας, Αριθμών ή Ανάλυσης που θα βλέπεις να μας βασανίζουν!
Πάντα σε αυτά ήσουν πιο γρήγορος και σε θαυμάζαμε ! Άλλωστε είσαι από τους λίγους που ήδη από την Γ Γυμνασίου είχες
διαβάσει με λεπτομέρεια κάθε σελίδα από τον ΝΤΑΝΗ!
Όσο για μένα, θα περιμένω τις Παρασκευές ή τα Σάββατα που ερχόσουν στη ΧΑλκίδα, να ξαναπάμε για καφέ!
Να βγάλεις από τις τσέπες σου τα στυλό και τα χαρτιά, να λύσουμε ασκήσεις , να μου πεις τα ωραία προβλήματα διαγωνισμών που
συνάντησες και που για αυτά ξενύχτησες.
Εγώ να κερνάω τους καφέδες κι εσύ τα τσίπουρα !
Κι αν με βλέπεις σήμερα να δακρύζω, είναι από αγάπη, είναι γιατί έφυγες πολύ νωρίς, γιατί σε λάτρευε η γυναίκα και ο γιος σου και δεν πρόλαβες να τους προσφέρεις όλα, όσα θα ήθελες.
Κλαίω όμως και γιατί η ζωή μου στη ΧΑλκίδα από δω και πέρα θα είναι πολύ πιο φτωχή χωρίς έναν φίλο όπως εσύ.Ναι, θα κλαίω φίλε, αλλά εσύ συνέχισε το ταξίδι σου και να μου δείχνεις το δρόμο από άλλους γαλαξίες, αυτός δεν ήταν μάλλον για σένα.
ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΜΟΛΙΣ ΟΡΙΣΤΕΙ.
Υπέροχος άνθρωπος, αληθινός, με ευθύτητα κρίσης και έκφρασης της γνώμης του και πολύ καλός γνώστης της μαθηματικής επιστήμης .
Πολλοί τον γνωρίσατε μέσα από τα προβλήματα που έλυνε στις μαθηματικές ομάδες και το αγαπημένο του MATHEMATICA.GR
Είναι πολλές εκατοντάδες οι φοιτητές που για δεκαετίες πήραν πτυχίο ή έκαναν
μεταπτυχιακά χάρις στη δική του βοήθεια και διδασκαλία.
Με αυτούς πορεύτηκε στη μέχρι σήμερα μακρόχρονη διαδρομή του. Γνώριζε τα Πανεπιστημιακά μαθηματικά
πιο καλά από όσο ξέρω εγώ την Ισότητα Τριγώνων (Έτσι τον πείραζα και καταλάβαινα ότι μέσα του καμάρωνε, δεν
έλεγε όμως τίποτα, από σεμνότητα .)
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΕΙΡΟ ΦΙΛΕ ΣΤΑΥΡΟ.
Θα σε θυμόμαστε για πάντα και θα μας λείπεις. Η απουσία σου θα μας πονά !!
Να έρχεσαι στον ύπνο μας
και να μας δίνεις τη λύση σε όλα τα προβλήματα Γεωμετρίας, Αριθμών ή Ανάλυσης που θα βλέπεις να μας βασανίζουν!
Πάντα σε αυτά ήσουν πιο γρήγορος και σε θαυμάζαμε ! Άλλωστε είσαι από τους λίγους που ήδη από την Γ Γυμνασίου είχες
διαβάσει με λεπτομέρεια κάθε σελίδα από τον ΝΤΑΝΗ!
Όσο για μένα, θα περιμένω τις Παρασκευές ή τα Σάββατα που ερχόσουν στη ΧΑλκίδα, να ξαναπάμε για καφέ!
Να βγάλεις από τις τσέπες σου τα στυλό και τα χαρτιά, να λύσουμε ασκήσεις , να μου πεις τα ωραία προβλήματα διαγωνισμών που
συνάντησες και που για αυτά ξενύχτησες.
Εγώ να κερνάω τους καφέδες κι εσύ τα τσίπουρα !
Κι αν με βλέπεις σήμερα να δακρύζω, είναι από αγάπη, είναι γιατί έφυγες πολύ νωρίς, γιατί σε λάτρευε η γυναίκα και ο γιος σου και δεν πρόλαβες να τους προσφέρεις όλα, όσα θα ήθελες.
Κλαίω όμως και γιατί η ζωή μου στη ΧΑλκίδα από δω και πέρα θα είναι πολύ πιο φτωχή χωρίς έναν φίλο όπως εσύ.Ναι, θα κλαίω φίλε, αλλά εσύ συνέχισε το ταξίδι σου και να μου δείχνεις το δρόμο από άλλους γαλαξίες, αυτός δεν ήταν μάλλον για σένα.
- Christos.N
Τι;;;;;;;;;;;
Απίστευτο μου φαίνεται, ο Σταύρος;
Πω .... ράγισε η καρδιά μου!
Υ.Γ.: Ο Σταύρος ήταν ο πιο μποέμ τύπος ανθρώπου που έχω γνωρίσει στην ζωή μου, πέρα από τις απίστευτες και τεράστιες γνώσεις του στα μαθηματικά τα οποία και αυτά τα αντιμετώπιζε μποέμ και μπορούσε να μιλάει για ώρες με τεράστια ανιδιοτέλεια και ανυποκρισία, ο άνθρωπος αυτός που γνώρισα είχε τόσο δύναμη και αγάπη για την ζωή που στην μετέδιδε με τον πιο απλό τρόπο, ορισμένες στιγμές μου θύμιζε τον Μπουκόφσκι,τι ωραίος άνθρωπος, τι προσωπικότητα!
Αισθάνομαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα, μοναδικός. Χαθήκαμε τον τελευταίο καιρό, όταν έφυγα για το εξωτερικό, όπως συμβαίνει στην ζωή να χάνονται οι άνθρωποι σε τροχιές, αλλά ήταν από αυτές τις γνωριμίες που ενσωματώνονται μέσα σου και ζεις μαζί τους.
Ευτυχώς Σταύρο πρόλαβα να σου πω το ευχαριστώ, έτσι νομίζω.
Α ρε Σταύρο θα μου λείψεις πολύ.
Καλό ταξίδι!
Φτωχύναμε...
Απίστευτο μου φαίνεται, ο Σταύρος;
Πω .... ράγισε η καρδιά μου!
Υ.Γ.: Ο Σταύρος ήταν ο πιο μποέμ τύπος ανθρώπου που έχω γνωρίσει στην ζωή μου, πέρα από τις απίστευτες και τεράστιες γνώσεις του στα μαθηματικά τα οποία και αυτά τα αντιμετώπιζε μποέμ και μπορούσε να μιλάει για ώρες με τεράστια ανιδιοτέλεια και ανυποκρισία, ο άνθρωπος αυτός που γνώρισα είχε τόσο δύναμη και αγάπη για την ζωή που στην μετέδιδε με τον πιο απλό τρόπο, ορισμένες στιγμές μου θύμιζε τον Μπουκόφσκι,τι ωραίος άνθρωπος, τι προσωπικότητα!
Αισθάνομαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα, μοναδικός. Χαθήκαμε τον τελευταίο καιρό, όταν έφυγα για το εξωτερικό, όπως συμβαίνει στην ζωή να χάνονται οι άνθρωποι σε τροχιές, αλλά ήταν από αυτές τις γνωριμίες που ενσωματώνονται μέσα σου και ζεις μαζί τους.
Ευτυχώς Σταύρο πρόλαβα να σου πω το ευχαριστώ, έτσι νομίζω.
Α ρε Σταύρο θα μου λείψεις πολύ.
Καλό ταξίδι!
Φτωχύναμε...
τελευταία επεξεργασία από Christos.N σε Τρί Μαρ 31, 2026 10:37 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Χρήστος Ντάβας
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
- Christos.N
Μπάμπη σε παρακαλώ πολύ, στείλε μου και στο messengerΜπάμπης Στεργίου έγραψε: ↑Τρί Μαρ 31, 2026 12:19 am
Χρήστος Ντάβας
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Είναι όντως Σοκ. Μας την κοπάνησε ο Σταύρος. Φίλος που μιλάγαμε, όποτε συναντιόμασταν, για ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και την ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ και μίλαγε πάντα όπως οι κορυφαίοι άνθρωποι της λογοτεχνίας και της τέχνης για ωραία ποιήματα ή διηγήματα και μίλαγε με το πάθος του ανθρώπου που απορρέει από την κορυφαία Μαθηματική του συγκρότηση, ζούσε με πάθος τις ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ κουβέντες. Θυμάμαι την τελευταία φορά που φάγαμε πέρσι σε ένα καλό εστιατόριο στο Περιστέρι που μας είχε καλέσει ένας κοινός Πανεπιστημιακός φίλος (Φυσικός), που ενώ απολαμβάναμε το φαγητό και τις κουβέντες με την παρέα, ξαφνικά πάνω σε μία χαρτοπετσέτα μου εξηγούσε τον προβληματισμό του για μία ιδέα που είχε πάνω σε μία δική του κατασκευή. Υπήρχε μεταξύ μας ειλικρινής και αμοιβαία αλληλοεκτίμηση. Τεράστια η μαθηματική προσφορά του ουσίας. Τα θερμά ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους Ανθρώπους του.
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
Θλιβερή είδηση...
Συλλυπητήρια στην οικονένειά σου Σταύρε!
Για σένα: - Γαιαν έχοις ελαφράν!
Κώστας Δόρτσιος
Συλλυπητήρια στην οικονένειά σου Σταύρε!
Για σένα: - Γαιαν έχοις ελαφράν!
Κώστας Δόρτσιος
- george visvikis
- Επιμελητής
Δεν μπορώ να το πιστέψω. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Με το Σταύρο δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ από κοντά, αλλά
μιλούσαμε στο τηλέφωνο για μαθηματικά και όχι μόνο. Ευθύς, οξυδερκής με σταράτες κουβέντες. Δεν χάιδευε αυτιά. Μιλούσε
με πάθος κι έλεγε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Θα μας λείψει πολύ. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό ταξίδι Σταύρο!
μιλούσαμε στο τηλέφωνο για μαθηματικά και όχι μόνο. Ευθύς, οξυδερκής με σταράτες κουβέντες. Δεν χάιδευε αυτιά. Μιλούσε
με πάθος κι έλεγε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Θα μας λείψει πολύ. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό ταξίδι Σταύρο!
- Γιώργος Μήτσιος
Αναπάντεχη όσο και θλιβερή η είδηση για την απώλεια του Σταύρου ..
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, σε όλους τους δικούς του ανθρώπους
και βεβαίως στους πολλούς καλούς φίλους του και εδώ στο
Είχα την τύχη να τον συναντήσω και από κοντά στην Λευκάδα, έστω και για λίγο.. Καλό του ταξίδι..
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, σε όλους τους δικούς του ανθρώπους
και βεβαίως στους πολλούς καλούς φίλους του και εδώ στο
Είχα την τύχη να τον συναντήσω και από κοντά στην Λευκάδα, έστω και για λίγο.. Καλό του ταξίδι..
- grigkost
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Βαθύς γνώστης της Ανάλυσης, αλλά και της Γεωμετρίας και της Άλγεβρας. Με πολύ καλή αίσθηση του μαθηματικού κριτηρίου.
Σημαντική και χαρακτηριστική η συνεισφορά του στο mathematica.gr.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Σημαντική και χαρακτηριστική η συνεισφορά του στο mathematica.gr.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
- Al.Koutsouridis
Τον κύριο Παπαδόπουλο δεν τον γνώριζα προσωπικά παρά μόνο μέσο των δημοσιεύσεων του στο
. Είχε ένα ιδιαίτερο, όμορφο και διδακτικό τρόπο να λύνει προβλήματα ανάλυσης (..και όχι μόνο). Ήταν εντυπωσιακό!
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Κύριε Παπαδόπουλε θα μας λείψετε όλους,
Είχα την τύχη να σας γνωρίσω πριν από 2 χρόνια και να ξεκινήσω να κάνω μαθήματα για μαθηματικούς διαγωνισμούς μαζί σας. Χωρίς εσάς δεν θα είχα αναπτύξει την αγάπη για τα μαθηματικά την οποία μου μεταφέρετε με τον καλύτερο τρόπο και σε εσάς οφείλεται όποια επιτυχία είχα. Από τα μαθήματα σας πέρα από μαθηματικές γνώσεις κρατάω τις συμβουλές που μου δίνατε για την ζωή, για τον τρόπο σκέψης και για τους ανθρώπους. Θα μου λείψουν τα εβδομαδιαία μαθήματα που κάναμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα όσα μου προσφέρατε τα οποία ήταν ανεκτίμητης αξίας. Δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι τώρα χωρίς εσάς.
Συλλυπητήρια σε όλους τους ανθρώπους που είχαν την τύχη να γνωρίσουν αυτόν τον καταπληκτικό καθηγητή και άνθρωπο
Ειρήνη Ευγενίδου
Είχα την τύχη να σας γνωρίσω πριν από 2 χρόνια και να ξεκινήσω να κάνω μαθήματα για μαθηματικούς διαγωνισμούς μαζί σας. Χωρίς εσάς δεν θα είχα αναπτύξει την αγάπη για τα μαθηματικά την οποία μου μεταφέρετε με τον καλύτερο τρόπο και σε εσάς οφείλεται όποια επιτυχία είχα. Από τα μαθήματα σας πέρα από μαθηματικές γνώσεις κρατάω τις συμβουλές που μου δίνατε για την ζωή, για τον τρόπο σκέψης και για τους ανθρώπους. Θα μου λείψουν τα εβδομαδιαία μαθήματα που κάναμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα όσα μου προσφέρατε τα οποία ήταν ανεκτίμητης αξίας. Δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι τώρα χωρίς εσάς.
Συλλυπητήρια σε όλους τους ανθρώπους που είχαν την τύχη να γνωρίσουν αυτόν τον καταπληκτικό καθηγητή και άνθρωπο
Ειρήνη Ευγενίδου
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες