και
για κάθε
Μπάμπης
(Ενώ την έφτιαξα για κάποιο λόγο, τώρα για να τη λύσω κάνω αρκετά πραγματάκια.Είναι όντως έξυπνη ή δε βλέπω κάτι από τη ..χαρά μου ;
Συντονιστής: R BORIS
και
για κάθε
και έχουμε 
,λίγο Καλησπέρα, Μπάμπη,Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Να βρεθεί η παραγωγίσιμη συνάρτηση μεκαι
για κάθε
![]()
Μπάμπης
(Ενώ την έφτιαξα για κάποιο λόγο, τώρα για να τη λύσω κάνω αρκετά πραγματάκια.Είναι όντως έξυπνη ή δε βλέπω κάτι από τη ..χαρά μου ;)
, να θέσουμε
και να παρατηρήσουμε ότι 
και δίνει
, κτλ.Πολύ εύκολα: Φιλικά,Atemlos έγραψε:Ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται η δικαιολόγηση ότι η συνάρτηση είναι μη μηδενική για να διαιρέσουμε ;
Atemlos έγραψε:Ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται η δικαιολόγηση ότι η συνάρτηση είναι μη μηδενική για να διαιρέσουμε ;

Διονύση, στο πρώτο βήμα η παρένθεση του πρώτου μέλους που έχεις γράψει είναι η δεύτερη παράγωγος μιαςdennys έγραψε:Πολ'ζω μεκαι έχουμε
,λίγο
συνοπτικά ,χωρίς να γράφω ακριβώς για τις σταθερές . Ζητώ συγγνώμη απο τον Μπάμπη ,θα την φτιάξω μετά.
Διονύσης
και η σχέση
με καθυστερούσε. Βιάζεσαι ή υποτιμάς τα εύκολα = χάσιμο χρόνου !!!. Άλλο να το λες , άλλο να το εφαρμόζεις πάντα ! Τώρα που το ξανακοιτάζω, είχα κάνει και ένα τυπογραφικό με μια παράγωγο στο β΄μέλος.Θέλει
αντί για
! Για αυτό είχα αλλάξει μέθοδο και ακολούθησα έναν τρόπο λύσης που είχα δει από το Βασίλη Μαυριφρύδη σε ένα παρόμοιο θέμα,πολύ καλόν βέβαια, αλλά λίγο πιο μακρύ.
της συνάρτησης
με
και να εργασούμε ακριβώς παρόμοια.)

μου φαινεται ολόσωστη και ιδανικά λυμένη !konstantogeo έγραψε:ελπίζω να μην έχω κάνει κάποιο λάθος
Ναι διδάσκεται στην β λυκείου (άλγεβρα γενικής πολυώνυμα) και η λύση έχει πρόβλημα την στιγμή που διαιρούμε μεunknown_x έγραψε:
ωστοσο αμφιβαλλω αν η ασκηση αυτη ειναι επιπεδου λυκείου. π.χ. διδάσκεται στο λυκειο η τεχνικη μετατροπης γινομενου κλασματων σε αθροισμα κλασματων ?
και δεν έχουμε δείξει αν μηδενίζεται.εχεις δικιο θα πρεπε να βαλει σε κεινο το σημειο έναν περιορισμο για να μπορεσει να διαιρεσει, και στη συνεχεια μετα τη λυση που βρηκε ξεχωριστά θα "ανακαλυπτε" οτι ανmathxl έγραψε:Ναι διδάσκεται στην β λυκείου (άλγεβρα γενικής πολυώνυμα) και η λύση έχει πρόβλημα την στιγμή που διαιρούμε μεunknown_x έγραψε:
ωστοσο αμφιβαλλω αν η ασκηση αυτη ειναι επιπεδου λυκείου. π.χ. διδάσκεται στο λυκειο η τεχνικη μετατροπης γινομενου κλασματων σε αθροισμα κλασματων ?και δεν έχουμε δείξει αν μηδενίζεται.
οι συναρτησεις που προκύπτουν δεν ικανοποιουν την δεδομενη σχεση αρα αποκλειεται
και αρα του μενει μονο αυτη που εχει βρει και τωρα. Καλησπέρα,konstantogeo έγραψε:ελπίζω να μην έχω κάνει κάποιο λάθος
Καλησπέρα. Αν το προσπαθήσετε θα δείτε πως δεν είναι και τόσο δύσκολο.konstantogeo έγραψε:δεν ξέρω (ακόμα;) να γράφω με tex.Θα προσπαθησω να μάθω,αλλά βλέπω να αργεί.
τελικά είχε ένα - δυο λαθάκιαkonstantogeo έγραψε:ελπίζω να μην έχω κάνει κάποιο λάθος
![]()
![]()
![]()
Συμπλήρωμα
Λόγω των αρχικών συνθηκών για τον τύπο της συνάρτησης ισχύεικαι
(χωρίς αυτό να σημαίνει πως ενδεχομένως για μερικά μόνο x να ισχύει η ισότητα), οπότε διαδοχικά προκύπτει
και
απ'τις σχέσεις (1) και (2) με πολλαπλασιασμό κατά μέλη προκύπτει ότι![]()
![]()
![]()
![]()
Για
edit
διαγραφή συνημμένου
η απάντηση σε
Φωτεινή
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης