Μικτόγραμμο τρίγωνο
Συντονιστής: polysot
-
zorba_the_freak
Μικτόγραμμο τρίγωνο
Καλησπέρα...χαζή ερώτηση αλλά είμαι καινούργιος στο geogebra: Πως κάνω το πρόγραμμα να βλέπει μια περιοχή ως μία; Πχ σε κύκλο φέρνουμε δύο εφαπτόμενες και θέλω το μικτόγραμμο τρίγωνο να το ''βλέπει'' ως μια περιοχή την οποία να τη κάνω ότι θέλω; Ευχαριστώ!
- Christos.N
Re: Μικτόγραμμο τρίγωνο
Αν εννοείς κάτι τέτοιο...
μόνο χαζή δεν είναι η ερώτηση, μπορεί να γίνει με τον λογικό σύνδεσμο (AND - && ) με κατάλληλες διαμορφωμένες ανισότητες στις αλγεβρικές εξισώσεις που προκύπτουν, για παράδειγμα το παραπάνω έγινε με:

μόνο χαζή δεν είναι η ερώτηση, μπορεί να γίνει με τον λογικό σύνδεσμο (AND - && ) με κατάλληλες διαμορφωμένες ανισότητες στις αλγεβρικές εξισώσεις που προκύπτουν, για παράδειγμα το παραπάνω έγινε με:

Χρήστος Ντάβας
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
-
zorba_the_freak
Ναι αυτό εννοούσα σε ευχαριστώ! Κομματάκι ζόρικο μου φαίνεται αλλά θα το συνηθίσω!
- Doloros
- Επιμελητής
Αν και δεν δουλεύω με το Geogebra , δείτε αυτό ( που έγινε με geogebra) και επισυνάπτω αρχείο.zorba_the_freak έγραψε:Καλησπέρα...χαζή ερώτηση αλλά είμαι καινούργιος στο geogebra: Πως κάνω το πρόγραμμα να βλέπει μια περιοχή ως μία; Πχ σε κύκλο φέρνουμε δύο εφαπτόμενες και θέλω το μικτόγραμμο τρίγωνο να το ''βλέπει'' ως μια περιοχή την οποία να τη κάνω ότι θέλω; Ευχαριστώ!
Χρωμάτισα το τετράπλευρο από τις εφαπτόμενες και τις ακτίνες στα σημεία επαφής και μετά όλο το κύκλο επέλεξα άλλο χρώμα ( άσπρο) με τέρμα δεξιά το δρομέα της αδιαφάνειας .
Νίκος
- Συνημμένα
-
- test_2.ggb
- (11.78 KiB) Μεταφορτώθηκε 115 φορές
-
zorba_the_freak
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και οι δύο δουλεύουν άψογα! Έχω άλλη μία: Σε μερικά αρχεία geogebra, υπάρχει ένα κουμπί ''play'' το πατάς και σου φτιάχνει το σχήμα σαν να βλέπεις ταινία...ξέρει κανένας πως γίνεται αυτό; Ευχαριστώ!
- Παναγιώτης Χ.
- Επικοινωνία:
Στην πάνω δεξιά γωνία του Geogebra, πατώντας στο κουμπί με το γρανάζι και μετά "Γραφικά", εμφανίζεται το παράθυρο ιδιότητες. Εκεί, στο πλαίσιο "Μπάρα πλοήγησης για τα βήματα της κατασκευής" πρέπει να είναι επιλεγμένο το "Δείξε την" για να φανεί.zorba_the_freak έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και οι δύο δουλεύουν άψογα! Έχω άλλη μία: Σε μερικά αρχεία geogebra, υπάρχει ένα κουμπί ''play'' το πατάς και σου φτιάχνει το σχήμα σαν να βλέπεις ταινία...ξέρει κανένας πως γίνεται αυτό; Ευχαριστώ!
Παναγιώτης Χαλιμούρδας
- Kostas Tzimoulias
Πανω στο θέμα αυτό υπάρχει κανένας πλήρης οδηγός για geogebra 5.?
“Somewhere, something incredible is waiting to be known...”
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης