, να βρείτε το εμβαδόν του κίτρινου χωρίου.Για μαθητές Β' Γυμνασίου μέχρι αύριο!
Συντονιστής: polysot
, να βρείτε το εμβαδόν του κίτρινου χωρίου.Επαναφορά!Κατερινόπουλος Νικόλας έγραψε:
Αν, να βρείτε το εμβαδόν του κίτρινου χωρίου.
Για μαθητές Β' Γυμνασίου μέχρι αύριο!
,
του κύκλου.

το μέτρο της γωνίας του τόξου.
Παναγιώτη προσοχή !Panagiotis11 έγραψε:Έχουμε,
Άρα το εμβαδόν του είναιτου κύκλου.
Πιο συγκεκριμένα από Π.Θ
Αλλά
'Αρα σύμφωνα με τον τύπο του εμβαδού του κυκλικού τομέα έχουμε
όπουτο μέτρο της γωνίας του τόξου.
Αντικαθιστώντας έχουμε
, και όχι
.Ορέστη, αυτό είναι όντως μια "σημαντική" λεπτομέρια! Αν και η λύση είναι σωστή, επίτηδες έβαλα ακτίναΟρέστης Λιγνός έγραψε: Παναγιώτη προσοχή !
Δεν έχω ελέγξει την λύση σου, αλλά αν είναι ''σωστή'' , το σωστό αποτέλεσμα είναι, και όχι
.
Λεπτομέρεια θα μου πεις, αλλά όπως είδες και στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης φέτος, και κάθε ''φέτος'', στις λεπτομέρειες κόβονται ''κεφάλια'' ...
για να βγει το εμβαδόν
, κι όχι
. Έτσι, το εμβαδόν είναι όπως είπες, 
Καλησπέρα Ορέστη.Ορέστης Λιγνός έγραψε:Παναγιώτη προσοχή !Panagiotis11 έγραψε:Έχουμε,
Πιο συγκεκριμένα από Π.Θ
Αλλά
Αντικαθιστώντας έχουμε
Δεν έχω ελέγξει την λύση σου, αλλά αν είναι ''σωστή'' , το σωστό αποτέλεσμα είναι, και όχι
.
Λεπτομέρεια θα μου πεις, αλλά όπως είδες και στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης φέτος, και κάθε ''φέτος'', στις λεπτομέρειες κόβονται ''κεφάλια'' ...
.Στην απάντηση μου δεν έβαλα τον αριθμό
χωρίς δικαιολόγηση αλλά ανέφερα πως προέρχεται απο το 
Παναγιώτη δες το πρακτικά: Αν ειχες να κανεις πράξεις με το Εμβαδό μετα θα μετέφερες αυτο τοPanagiotis11 έγραψε:Καλησπέρα Ορέστη.Ορέστης Λιγνός έγραψε:Παναγιώτη προσοχή !Panagiotis11 έγραψε:Έχουμε,
Πιο συγκεκριμένα από Π.Θ
Αλλά
Αντικαθιστώντας έχουμε
.
Πρώτα να αναφέρω ότι δεν έχω μπει ακόμα στην κατεύθυνση. Παρ'όλα αυτά είναι ευρέως γνωστό ότι στη θέση του π χρησιμοποιούμε τον αριθμό.Στην απάντηση μου δεν έβαλα τον αριθμό
του συγκεκριμένου τύπου.Δεν νομίζω να μου αφαιρούσαν κάποιο βαθμό αλλά αυτό θα μας το πουν καλύτερα οι τόσοι μαθηματικοί που υπάρχουν στο![]()
μαζι σου και το γεγονός αυτο θα σε δυσκολεύε στις απλοποιησεις (μπορει κάποια
να διαγράφονταν αλλα με το
να μην το έβλεπες)Έχει ένα δίκιο ο Χάρης!ΧΑΡΗΣ ΤΙΟΥΡΙΝΓΚ έγραψε: Παναγιώτη δες το πρακτικά: Αν είχες να κάνεις πράξεις με το Εμβαδό μετά θα μετέφερες αυτό τομαζί σου και το γεγονός αυτό θα σε δυσκόλευε στις απλοποιήσεις (μπορεί κάποια
να διαγράφονταν αλλά με το
να μην το έβλεπες)
Δεν καταλαβαίνω το ειρωνικό σου ύφος.Panagiotis11 έγραψε:Καλησπέρα Ορέστη.Ορέστης Λιγνός έγραψε:Παναγιώτη προσοχή !Panagiotis11 έγραψε:Έχουμε,
Πιο συγκεκριμένα από Π.Θ
Αλλά
Αντικαθιστώντας έχουμε
.
Πρώτα να αναφέρω ότι δεν έχω μπει ακόμα στην κατεύθυνση. Παρ'όλα αυτά είναι ευρέως γνωστό ότι στη θέση του π χρησιμοποιούμε τον αριθμό.Στην απάντηση μου δεν έβαλα τον αριθμό
του συγκεκριμένου τύπου.Δεν νομίζω να μου αφαιρούσαν κάποιο βαθμό αλλά αυτό θα μας το πουν καλύτερα οι τόσοι μαθηματικοί που υπάρχουν στο![]()
με
σε ένα αποτέλεσμα.
.
όμως στον μαγαζάτορα δεν λέει τίποτα.
και βρίσκουμε
.
μέτρα συρματόπλεγμα '' , για να κάνουμε την δουλειά μας.
δεν μπορώ παρά να το αποδεχτώ.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης