'Ασκηση με εμβαδό

Συντονιστής: gbaloglou

Μαρία Σαμπάνη

'Ασκηση με εμβαδό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαρία Σαμπάνη » Σάβ Νοέμ 19, 2016 11:10 am

Η παρακάτω άσκηση δόθηκε σε κάποια θέματα κατατακτηρίων εξετάσεων.Δεν έχω λύση και θα ήθελα τη γνώμη σας.Εντύπωση μου έκανε δε η υπόδειξη,μιας και η διαγώνιος φέρεται με την κατασκευή του σχήματος. Η εκφώνηση :
Στο τετράπλευρο ΑΒΓΔ, η Γ γωνία είναι ορθή και ΑΒ=ΑΔ=ΒΔ. Να υπολογίσεις το εμβαδόν του τετραπλεύρου αν η πλευρά ΑΒ είναι 1 εκατοστό.(Υπόδειξη : Φέρε τη διαγώνιο ΒΔ.)

Λέξεις Κλειδιά:
dement
Διευθύνον Μέλος

Re: 'Ασκηση με εμβαδό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dement » Σάβ Νοέμ 19, 2016 11:15 am

Τα δεδομένα δεν αρκούν για εμβαδόν. Μήπως ζητείται το μέγιστο εμβαδόν;

Δημήτρης Σκουτέρης

Τα μαθηματικά είναι η μοναδική επιστήμη που θα μπορούσε κανείς να εξακολουθήσει να ασκεί αν κάποτε ξυπνούσε και το σύμπαν δεν υπήρχε πλέον.
Άβαταρ μέλους
george visvikis
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από george visvikis » Σάβ Νοέμ 19, 2016 11:31 am

Μαρία Σαμπάνη έγραψε:Η παρακάτω άσκηση δόθηκε σε κάποια θέματα κατατακτηρίων εξετάσεων.Δεν έχω λύση και θα ήθελα τη γνώμη σας.Εντύπωση μου έκανε δε η υπόδειξη,μιας και η διαγώνιος φέρεται με την κατασκευή του σχήματος. Η εκφώνηση :
Στο τετράπλευρο ΑΒΓΔ, η Γ γωνία είναι ορθή και ΑΒ=ΑΔ=ΒΔ. Να υπολογίσεις το εμβαδόν του τετραπλεύρου αν η πλευρά ΑΒ είναι 1 εκατοστό.(Υπόδειξη : Φέρε τη διαγώνιο ΒΔ.)
Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με την εκφώνηση.
Άσκηση με εμβαδό.png
Άσκηση με εμβαδό.png (8.61 KiB) Προβλήθηκε 1547 φορές
To AB\Delta είναι ισόπλευρο και το \Gamma οποιοδήποτε σημείο του ημικυκλίου παυ φαίνεται στο σχήμα. Άρα το τετράπλευρο δεν έχει σταθερό εμβαδό.

ΥΓ. Τι κατατακτήριες εξετάσεις είναι αυτές;

Μαρία Σαμπάνη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαρία Σαμπάνη » Σάβ Νοέμ 19, 2016 11:35 am

Συμφωνούμε.Στο φροντιστήριο που εργάζομαι ήρθε ένας κύριος που θέλει να δώσει και μας έφερε τυπογραφημένα τα θέματα των παλαιότερων ετών για να τον βοηθήσουμε.Σχολή δε ρώτησα.Αλλά δεν έχει νόημα και η υπόδειξη.Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
Christos.N

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Christos.N » Σάβ Νοέμ 19, 2016 12:41 pm

Μήπως ο ποιητής εννοεί... έγραψε: Σε τραπέζιο ΑΒΓΔ, η Γ γωνία είναι ορθή και ΑΒ=ΑΔ=ΒΔ. Να υπολογίσεις το εμβαδόν του τετραπλεύρου αν η πλευρά ΑΒ είναι 1 εκατοστό.(Υπόδειξη : Φέρε τη διαγώνιο ΒΔ.)

Χρήστος Ντάβας
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γεωμετρία”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης