'Ασκηση με εμβαδό
Συντονιστής: gbaloglou
-
Μαρία Σαμπάνη
'Ασκηση με εμβαδό
Η παρακάτω άσκηση δόθηκε σε κάποια θέματα κατατακτηρίων εξετάσεων.Δεν έχω λύση και θα ήθελα τη γνώμη σας.Εντύπωση μου έκανε δε η υπόδειξη,μιας και η διαγώνιος φέρεται με την κατασκευή του σχήματος. Η εκφώνηση :
Στο τετράπλευρο ΑΒΓΔ, η Γ γωνία είναι ορθή και ΑΒ=ΑΔ=ΒΔ. Να υπολογίσεις το εμβαδόν του τετραπλεύρου αν η πλευρά ΑΒ είναι 1 εκατοστό.(Υπόδειξη : Φέρε τη διαγώνιο ΒΔ.)
Στο τετράπλευρο ΑΒΓΔ, η Γ γωνία είναι ορθή και ΑΒ=ΑΔ=ΒΔ. Να υπολογίσεις το εμβαδόν του τετραπλεύρου αν η πλευρά ΑΒ είναι 1 εκατοστό.(Υπόδειξη : Φέρε τη διαγώνιο ΒΔ.)
Λέξεις Κλειδιά:
Re: 'Ασκηση με εμβαδό
Τα δεδομένα δεν αρκούν για εμβαδόν. Μήπως ζητείται το μέγιστο εμβαδόν;
Δημήτρης Σκουτέρης
Τα μαθηματικά είναι η μοναδική επιστήμη που θα μπορούσε κανείς να εξακολουθήσει να ασκεί αν κάποτε ξυπνούσε και το σύμπαν δεν υπήρχε πλέον.
Τα μαθηματικά είναι η μοναδική επιστήμη που θα μπορούσε κανείς να εξακολουθήσει να ασκεί αν κάποτε ξυπνούσε και το σύμπαν δεν υπήρχε πλέον.
- george visvikis
- Επιμελητής
Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με την εκφώνηση.Μαρία Σαμπάνη έγραψε:Η παρακάτω άσκηση δόθηκε σε κάποια θέματα κατατακτηρίων εξετάσεων.Δεν έχω λύση και θα ήθελα τη γνώμη σας.Εντύπωση μου έκανε δε η υπόδειξη,μιας και η διαγώνιος φέρεται με την κατασκευή του σχήματος. Η εκφώνηση :
To
είναι ισόπλευρο και το
οποιοδήποτε σημείο του ημικυκλίου παυ φαίνεται στο σχήμα. Άρα το τετράπλευρο δεν έχει σταθερό εμβαδό.ΥΓ. Τι κατατακτήριες εξετάσεις είναι αυτές;
-
Μαρία Σαμπάνη
Συμφωνούμε.Στο φροντιστήριο που εργάζομαι ήρθε ένας κύριος που θέλει να δώσει και μας έφερε τυπογραφημένα τα θέματα των παλαιότερων ετών για να τον βοηθήσουμε.Σχολή δε ρώτησα.Αλλά δεν έχει νόημα και η υπόδειξη.Ευχαριστώ.
- Christos.N
Μήπως ο ποιητής εννοεί... έγραψε: Σε τραπέζιο ΑΒΓΔ, η Γ γωνία είναι ορθή και ΑΒ=ΑΔ=ΒΔ. Να υπολογίσεις το εμβαδόν του τετραπλεύρου αν η πλευρά ΑΒ είναι 1 εκατοστό.(Υπόδειξη : Φέρε τη διαγώνιο ΒΔ.)
Χρήστος Ντάβας
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης