Σημειώσεις και ψηφιακή εκτύπωση
Συντονιστής: spyros
-
stranton
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Σημειώσεις και ψηφιακή εκτύπωση
Πολλά μέλη του forum προσφέρουν την εργασία τους, η οποία είναι χρήσιμη στους υπόλοιπους από εμάς.
Αυτό συμβαίνει και με άλλους συναδέλφους που έχουν ιστοσελίδες, στις οποίες αναρτούν διάφορες εργασίες τους.
Θα ήθελα και εγώ να σας δώσω τη διευθυνση της ιστοσελίδας που προσπάθησα να κατασκευάσω πριν λίγο καιρό
(με τη βοήθεια ενός συνάδελφου και φίλου) και στην οποία θα βρείτε μερικές από τις σημειώσεις που έχω γράψει.
http://users.sch.gr/stranton
Βρίσκονται στην επιλογή: Έγγραφα
Επιπλέον θα ήθελα να αναφέρω κάποια πράγματα σχετικά με την ψηφιακή εκτύπωση τα οποία θα βοηθήσουν
όσους θέλουν να εκτυπώσουν την εργασία τους. Μπορεί πολλά από τα μέλη και τους επισκέπτες του forum
να γνωρίζουν το θέμα αλλά θα βοηθήσει αλλους που ψάχνουν τρόπους εκτύπωσης της δουλιάς τους.
Πριν από μερικά χρόνια έδεινα στους μαθητές μου τις σημειώσεις σε φωτοτυπίες.
Αργότερα τις εκτύπωνα σε εκτυπωτή μελάνης, με επαναγέμιση των δοχείων για τη μείωση του κόστους.
Πριν από 4 χρόνια έμαθα για την ψηφιακή μέθοδο εκτύπωσης, από τον υπεύθυνο ενός εκδοτικού οίκου.
Έτσι βρήκα την εταιρεία, που έχει έδρα στην Αθήνα, και ασχολείται με αυτό το είδος εκτύπωσης.
Είναι μία κάθετη μονάδα παραγωγής. Δίνεις το ηλεκτρονικό αρχείο και παίρνεις έτοιμο το βιβλίο.
Δεν αναφέρω το όνομα της εταιρείας, εκτός αν το επιτρέψει υπεύθυνος του forum. Διαφορετικά θα το δώσω σε μήνυμα.
Μπορείτε να εκτυπώσετε σε μικρό μέγεθος, κανονικό μέγεθος βιβλίου ή σε μέγεθος Α4. Ακόμα η βιβλιοδεσία μπορεί να
είναι με κόλλα ή συρμάτινη όπως στα περιοδικά.
Αυτό που είναι σημαντικό όμως, σε σχέση με την κλασσική εκτύπωση είναι ο αριθμός των αντιτύπων.
Μπορείτε να εκτυπώσετε όσα αντίτυπα θέλετε.
Μέχρι πέρυσι έθεταν σαν ελάχιστο αριθμό 30 αντίτυπα. Πριν ένα μήνα τύπωσα το βιβλίο για τη Γ΄ Λυκείου
που θα βρείτε στην ιστοσελίδα, σε 20 αντίτυπα. Φαίνεται ότι λόγω οικονομικής κατάστασης έχουν μειώσει τον ελάχιστο αριθμό αντιτύπων.
Για την εκτύπωση θέλουν την εργασία καθώς και το εξώφυλλο σε μορφή pdf.
Τώρα υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρώσει κάποιος μία φόρμα στην ιστοσελίδα τους, να στείλει τα αρχεία και σε λίγες μέρες
παραλαμβάνει τα έντυπα.
Σχετικά με το κόστος. Στην ιστοσελίδα τους υπάρχει μία φόρμα στην οποία μπορείτε να συμπληρώσετε:
Μέγεθος , σελίδες , είδος χαρτιού , είδος εξώφυλλου κλπ
Στο τέλος φαίνεται το συνολικό κόστος καθώς και το κόστος μονάδας.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι κάθε βιβλίο μου κόστισε 6,12 ευρώ +5,5%ΦΠΑ (452 σελίδες ασπρόμαυρο με έγχρωμο εξώφυλλο, για 20 βιβλία)
Το μειονέκτημα της ψηφιακής εκτύπωσης είναι ότι υπάρχουν δύο επιλογές: ασπρόμαυρο και έγχρωμο (τετραχρωμία)
Στην κλασσική εκτύπωση υπάρχει η δυνατότητα διχρωμίας (ένα ακόμα χρώμα με τις αποχρώσεις του εκτός του μαύρου)
με λογικό επιπλέον κόστος από την ασπρόμαυρη εκτύπωση.
Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω το κόστος της έγχρωμης εκτύπωσης ψηφιακά. Πριν από μερικά χρόνια που τους είχα ρωτήσει
ήταν τετραπλάσιο της ασπρόμαυρης, συνεπώς ασύμφορο.
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία είμαι πρόθυμος να βοηθήσω.
Αυτό συμβαίνει και με άλλους συναδέλφους που έχουν ιστοσελίδες, στις οποίες αναρτούν διάφορες εργασίες τους.
Θα ήθελα και εγώ να σας δώσω τη διευθυνση της ιστοσελίδας που προσπάθησα να κατασκευάσω πριν λίγο καιρό
(με τη βοήθεια ενός συνάδελφου και φίλου) και στην οποία θα βρείτε μερικές από τις σημειώσεις που έχω γράψει.
http://users.sch.gr/stranton
Βρίσκονται στην επιλογή: Έγγραφα
Επιπλέον θα ήθελα να αναφέρω κάποια πράγματα σχετικά με την ψηφιακή εκτύπωση τα οποία θα βοηθήσουν
όσους θέλουν να εκτυπώσουν την εργασία τους. Μπορεί πολλά από τα μέλη και τους επισκέπτες του forum
να γνωρίζουν το θέμα αλλά θα βοηθήσει αλλους που ψάχνουν τρόπους εκτύπωσης της δουλιάς τους.
Πριν από μερικά χρόνια έδεινα στους μαθητές μου τις σημειώσεις σε φωτοτυπίες.
Αργότερα τις εκτύπωνα σε εκτυπωτή μελάνης, με επαναγέμιση των δοχείων για τη μείωση του κόστους.
Πριν από 4 χρόνια έμαθα για την ψηφιακή μέθοδο εκτύπωσης, από τον υπεύθυνο ενός εκδοτικού οίκου.
Έτσι βρήκα την εταιρεία, που έχει έδρα στην Αθήνα, και ασχολείται με αυτό το είδος εκτύπωσης.
Είναι μία κάθετη μονάδα παραγωγής. Δίνεις το ηλεκτρονικό αρχείο και παίρνεις έτοιμο το βιβλίο.
Δεν αναφέρω το όνομα της εταιρείας, εκτός αν το επιτρέψει υπεύθυνος του forum. Διαφορετικά θα το δώσω σε μήνυμα.
Μπορείτε να εκτυπώσετε σε μικρό μέγεθος, κανονικό μέγεθος βιβλίου ή σε μέγεθος Α4. Ακόμα η βιβλιοδεσία μπορεί να
είναι με κόλλα ή συρμάτινη όπως στα περιοδικά.
Αυτό που είναι σημαντικό όμως, σε σχέση με την κλασσική εκτύπωση είναι ο αριθμός των αντιτύπων.
Μπορείτε να εκτυπώσετε όσα αντίτυπα θέλετε.
Μέχρι πέρυσι έθεταν σαν ελάχιστο αριθμό 30 αντίτυπα. Πριν ένα μήνα τύπωσα το βιβλίο για τη Γ΄ Λυκείου
που θα βρείτε στην ιστοσελίδα, σε 20 αντίτυπα. Φαίνεται ότι λόγω οικονομικής κατάστασης έχουν μειώσει τον ελάχιστο αριθμό αντιτύπων.
Για την εκτύπωση θέλουν την εργασία καθώς και το εξώφυλλο σε μορφή pdf.
Τώρα υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρώσει κάποιος μία φόρμα στην ιστοσελίδα τους, να στείλει τα αρχεία και σε λίγες μέρες
παραλαμβάνει τα έντυπα.
Σχετικά με το κόστος. Στην ιστοσελίδα τους υπάρχει μία φόρμα στην οποία μπορείτε να συμπληρώσετε:
Μέγεθος , σελίδες , είδος χαρτιού , είδος εξώφυλλου κλπ
Στο τέλος φαίνεται το συνολικό κόστος καθώς και το κόστος μονάδας.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι κάθε βιβλίο μου κόστισε 6,12 ευρώ +5,5%ΦΠΑ (452 σελίδες ασπρόμαυρο με έγχρωμο εξώφυλλο, για 20 βιβλία)
Το μειονέκτημα της ψηφιακής εκτύπωσης είναι ότι υπάρχουν δύο επιλογές: ασπρόμαυρο και έγχρωμο (τετραχρωμία)
Στην κλασσική εκτύπωση υπάρχει η δυνατότητα διχρωμίας (ένα ακόμα χρώμα με τις αποχρώσεις του εκτός του μαύρου)
με λογικό επιπλέον κόστος από την ασπρόμαυρη εκτύπωση.
Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω το κόστος της έγχρωμης εκτύπωσης ψηφιακά. Πριν από μερικά χρόνια που τους είχα ρωτήσει
ήταν τετραπλάσιο της ασπρόμαυρης, συνεπώς ασύμφορο.
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία είμαι πρόθυμος να βοηθήσω.
Στράτης Αντωνέας
Re: Σημειώσεις και ψηφιακή εκτύπωση
Aς ειμαι ο πρωτος (απο το πληθος που θα ακολουθησει) να σας ευχαριστησω για το υλικο που προσφερεται.

- polysot
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Ευχαριστούμε Στρατή για όλες τις πληροφορίες...
Σωτήρης Δ. Χασάπης
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Ευχαριστούμε πολύ.
Πάντα γερός και δημιουργικός.
Καλή δύναμη.
Σπύρος Κούρτης
Πάντα γερός και δημιουργικός.
Καλή δύναμη.
Σπύρος Κούρτης
1 υ και 3 γ
Θελω δ/νση του μαγαζιου γιατι μενω επαρχια. Αν κανουν αποστολες εδω που ειμαι, τοτε σωθηκα!!!!!!!!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες