Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητης)

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
cretanman
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Re: Διημερίδα για Γεωμετρία (mathematica - Παραρτήματα Κρητη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cretanman » Σάβ Απρ 18, 2015 2:49 pm

Καλησπέρα από τα Ανώγεια!

Μαζί με τα χαιρετίσματα μας σας στέλνουμε και μια αναμνηστική φωτογραφία.

Από αριστερά όπως βλέπετε τη φωτογραφία: Μιχάλης Σμαριανάκης, Τζένυ (σύζυγος Κ. Βήττα), Κώστας Βήττας, Σωτήρης Λουρίδας, Αλέξανδρος Γαλανάκης (πίσω), Μίλτος Παπαγρηγοράκης, Κώστας Ρεκούμης, Θάνος Μάγκος, Ανδρέας Βαρβεράκης, Μιχάλης Βαβουρανάκης, Μιχάλης Λάμπρου, Βαγγέλης Μουρούκος, Αλέξανδρος Συγκελάκης, Νίκος Φραγκάκης, Αντώνης Νασιούλας, Μιχάλης Νάννος, Χρήστος Κανάβης.

Λείπουν μερικά ακόμη μέλη μας που δεν ήταν εκείνη τη στιγμή παρόντες.

Αλέξανδρος
Συνημμένα
IMG_2015041854551.jpg
IMG_2015041854551.jpg (271.45 KiB) Προβλήθηκε 2113 φορές

Αλέξανδρος Συγκελάκης
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Κυρ Απρ 19, 2015 3:19 am

Αγαπητότατοι φίλοι ,Χρόνια πολλά !!!

Συγχαρητήρια για την όλη εκδήλωση , στους διοργανωτές και σε όλους τους ομιλητές !!!

Εύχομαι να υπάρξει συνέχεια κι αν είναι δυνατόν η αρχή αυτή να γίνει Θεσμός , κάτι δηλαδή σαν ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ !

Μακάρι να ξαναγίνει και του χρόνου στην Κρήτη, ίσως όμως αυτό το ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ να είναι καλύτερα να ...περιοδεύει χρόνο με το χρόνο σε όλη την Ελλάδα

για να το χαίρονται όλοι !!!

Η εμπειρία που θα προστίθεται σε ομιλητές και Διοργανωτές θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και το ΔΙΗΜΕΡΟ όλο και πιο ελκυστικό, όλο και πιο πλούσιο !!!

Μπάμπης

Άβαταρ μέλους
Ηλιας Φραγκάκος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ηλιας Φραγκάκος » Κυρ Απρ 19, 2015 3:07 pm

Μόλις επιστρέψαμε από τα Ανώγεια. Παρακολουθήσαμε όλες τις εισηγήσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Περάσαμε τις δύο πιο όμορφες μέρες της ζωής μας. Στεναχωρεθήκαμε που δεν ήμασταν στο γλέντι της Παρασκευής και στην αστροπαρατήρηση του Σαββατου, αλλά ήμασταν κουρασμένοι, δώδεκα ώρες στις άβολες καρέκλες και το ταξίδι μέχρι εκεί πάνω. Συγχαρητήρια στον κ. Μιχἀλη με τη συλλογή από τους αστρολάβους και τα κεραμικά που μας τα έδειξε το βράδυ του Σαββάτου, πριν την τελευταία εισήγηση για τη Γεωμε3 στα σχολεία. Και για την οργάνωση που είχε πάρει πάνω του, από όσα μας είπαν κι οι άλλοι. Ήταν παντού, όλη την ημέρα, σαν το Γιάννη Μανιάτη στο κέντρο του Ολυμπιακού! :-) Αισθανθήκαμε ως μέλη μιας μεγάλης παρέας, μια οικογένειας που συνδέεται από δεσμούς πλεγμένους με σχήματα, αριθμούς, αποδοχή και καλοσύνη. Συγχαρητήρια για την ιδέα, την οργάνωση, και πολλές ευχαριστίες για τη ζεστή υποδοχή...Όσο για τα καλά λόγια που είχαν τόσοι για μας, (μάλλον επειδή ήμασταν οι πιο μικροί) μακάρι να ανταποκρίνονταν έστω και λιγάκι, στην πραγματικότητα. Ραντεβού, το 2016, στα Χανιά; Μακάρι!

" Ή ταν, ή τα παρατάν " Είπε ο Λεωνίδας με τα λίγα Περσικά του και ίδρυσε το σύλλογο προς διάδοση της Ελληνοτουρκικής Φιλίας με το διακριτικό τίτλο "Νικηταράς ο Τουρκοφάγος"
Άβαταρ μέλους
R BORIS
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από R BORIS » Δευ Απρ 20, 2015 8:07 am

Ήταν όλα τόσο όμορφα!!!
Οι ομολίες!
Η διαμονή!
Το γλέντι!
Η αστροπαρατήρηση!
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
ΜΠΡΑΒΟ στους διοργανωτές.Υπέροχα αυτά που συζητήσαμε. Η Γεωμετρία βγήκε καρδισμένη.Ας το ακούσουν κάποιοι επιτέλους.
Περιμένουμε και άλλα τέτοια.

Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Δευ Απρ 20, 2015 2:31 pm

Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς προσωπικές ευχαριστίες μου στους ανθρώπους που διοργάνωσαν αυτό το Επιστημονικό Συνέδριο, που θεωρώ ότι τελικά έπεισε με επιστημονικά επιχειρήματα, για την Ευκλείδεια Γεωμετρία μας που την ανέδειξε ως αναγκαίο προαπαιτούμενο για την υψηλή απόδοση του Νου παντού αφού αναδεικνύει την Μαθηματική σκέψη. Έπεισε κόντρα σε αυτούς που προσπάθησαν ή προσπαθούν να την παραγκωνίσουν με αφορισμούς και συνθήματα. Αλλά οι ευχαριστίες μου προς τους καταξιωμένους Επιστήμονες Διοργανωτές εστιάζονται και στην διαπίστωση της εκπληκτικής φιλοξενίας. Όπως θα δείτε και από τα πρακτικά η θεματολογία αλλά και οι επιστημονικοί διάλογοι ξεπέρασαν με την βαρύτητα τους κάθε προσδοκία. Η όμορφη Κρήτη για άλλη μία φορά απάντησε δυναμικά και ουσιαστικά. Εύχομαι το συνέδριο αυτό να είναι η πηγή για έναν αστείρευτο ποταμό Επιστημονικής γνώσης. Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στην καλλίτερη και ποιοτικότερη Μαθηματική - επιστημονική πλατφόρμα στην Ελλάδα αλλά και από τις καλλίτερες στον κόσμο το mathematica. Εκεί αναδεικνύονται οι πραγματικές δυνατότητες και τα δείγματα γραφής (στην μάχη) των μαθηματικών όντων και ως εκ τούτου το κατοχυρώνουν συρρικνώνοντας το πέπλο της αμφισβήτησης. Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να δεχόμαστε να παίξουμε ρόλο λόγω τοποθέτησης, δηλαδή χωρίς να έχουμε πρώτα πείσει με βάση τα συνεχή δείγματα γραφής και όχι με βάση ετικέτες τίτλων και μόνο τέτοιες. Έτσι όταν πατάμε το κουμπί με το ονοματεπώνυμο το mathematica μας κατοχυρώνει προβάλλοντας την δουλειά μας έμπρακτα, αναδεικνύοντας ουσιαστικά την ποιότητα μακριά από την διαδικασία ... "εγκάθετος" ή ... "δικός μας" .
Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Λάμπρου για την προσφορά του σε μένα προσωπικά για την επί ώρες συζήτηση που είχαμε πάνω σε εξειδικευμένα θέματα που προσωπικά μου πρόσφεραν, αλλά και επειδή με έκανε να αισθανθώ πολύ όμορφα δίπλα του.
τελευταία επεξεργασία από S.E.Louridas σε Δευ Απρ 20, 2015 8:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
STOPJOHN

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από STOPJOHN » Δευ Απρ 20, 2015 7:13 pm

Kαλησπέρα σε όλους να γράψω τις εντυπώσεις μου από τη Διημερίδα Γεωμετρίας στα Ανώγεια .
Πρώτα το οργανωτικό μέρος υπήρξε σχεδόν άψογο και ο εμπνευστής της ιδέας για να δημιουργηθεί η Διημερίδα Γεωμετρίας κ.Μιχάλης Λάμπρου , κάνει μια καλή αρχή και η παρουσίαση ιστορικών στοιχείων στην εισήγηση του υπήρξε άριστη ,εμαθα αρκετά .....Ακόμη Ανδρέας Βαρβεράκης,Αλέξανδρος Συγκελάκης , Κώστας Γαρεδάκης με τον Μιχάλη Περάκη σε ρόλο μπαλαντέρ δημιούργησαν την ομάδα κρούσης και οργάνωσης του διημερου Γεωμετρίας τους αξίζουν συγχαρητήρια .
Η διαμονή στα Ανώγεια μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε το καταπληκτικό συγκρότημα στο κέντρο Γκαγκάρης να δούμε την πολιτιστική παράδοση και τον αυθορμητισμό των Ανωγειανών που με εντυπωσίασε ....
Δεν ήθελα να χάσω καμία εισήγηση και συγχρόνως σκεπτόμουνα πως θα επισκευτώ κάποια αξιόλογα μέρη στα Ανώγεια
διαταύτα πήγανε οι δυο φίλοι και συνάδελφοι που είμαστε μαζί στη αδελφή του Νίκου Ξυλούρη και έμαθαν ωραίες ιστορίες από πρώτο χέρι για τον Ν.Ξ. και τα Ανώγεια ...
Αρκετοι φίλοι από την Αθήνα δεν βρήκαν δωμάτια για να παρακολουθήσουν την Διημερίδα ...ίσως αυτό να είναι το μοναδικό αρνητικό σημείο. Πιστευω να συνεχισθεί η προσπάθεια αναβάθμισης της Γεωμετρίας

Γιάννης

ΥΓ Να ευχαριστήσω και τον συνάδεκφο Λ.Σαρζετάκη για την εξυπηρέτηση του
τελευταία επεξεργασία από STOPJOHN σε Τετ Απρ 22, 2015 6:32 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

α. Η δυσκολία με κάνει δυνατότερο.
β. Όταν πέφτεις να έχεις τη δύναμη να σηκώνεσαι.
Άβαταρ μέλους
Ανδρέας Πούλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας Πούλος » Τρί Απρ 21, 2015 11:47 pm

Έμαθα από τον Θάνο τον Μάγκο και τον Φώτη Μαραντίδη ότι η ομιλία του Βαγγέλη του Μουρούκου ήταν εξαιρετική.
Επίσης, για εμάς που δεν βρεθήκαμε στο διήμερο είμαστε διπλά άτυχοι, διότι ήταν η μόνη ομιλία που δεν βιντεοσκοπήθηκε για λόγους τεχνικούς.
Άρα, πρέπει να ξαναγίνει με την πρώτη ευκαιρία.
Επίσης, οι υπόλοιπες ομιλίες - παρουσιάσεις, οι οποίες προφανώς έχουν σημαντικό ενδιαφέρον, πότε και που θα αναρτηθούν;
Τα μπουζάκια της διημερίδας επίσης ήταν μία πολύ καλή ιδέα προβολής και της εκδήλωσης και των ίδιων των Μαθηματικών.
Είδα ένα δείγμα που το φορούσε η μικρή κόρη του Μαραντίδη, σήμερα στο σχολείο της που το επισκέφτηκα.

Ανδρέας Πούλος

AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ » Τετ Απρ 22, 2015 1:28 am

Δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω!
Θα πω χωρίς περιστροφές αυτό που ένοιωσα και αυτό που αισθάνομαι μετά τον πρώτο μινι απολογισμό που έκανα μέσα μου...
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τη συμμετοχή σας και τα καλά σας λόγια.
Εκείνο που θα ήθελα να πω αρχικά, είναι να μπορούσα να προσφέρω περισσότερα, τόσο σε επίπεδο εισήγησης, όσο και διοργάνωσης και φιλοξενίας.
Δεν θα μπορούσα να ετοιμάσω την εισήγηση μου χωρίς τη συμμετοχή του Κώστα Βήττα. Δεν βάζω κανένα άλλο προσδιορισμό μπροστά από το όνομα του, καθώς ότι και να πώ για τον Κώστα είναι λίγο. Και εννοώ πρώτα απόλα σαν άνθρωπος, αλλά και σαν Επιστήμονας και Γεωμέτρης. Την ευθύνη για τα όποια σφάλματα και ατέλειες της εισήγησης μας την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου εγώ. Τις επόμενες μέρες θα την αναρτήσουμε και σε μορφή παρουσίασης αλλά και το πλήρες κείμενο ναζί με τις ασκήσεις που δεν χώρεσαν στην παρουσίαση.
Για τις ευχαριστίες που εισπράττω, θέλω να πώ ότι παρά την μεγάλη πίεση και άγχος που αισθάνθηκα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, η ικανοποίηση για το αποτέλεσμα τα καλύπτει όλα. Πραγματικά αισθάνομαι ότι όλα αυτά με βοηθούν ουσιαστικά στο να γίνω καλύτερος Μαθηματικός αλλά και καλύτερος άνθρωπος.
Θα προσπαθήσω να γράψω αυτά που είπα η προσπάθησα να πώ εν μέσω της σχετικής φόρτισης στη Διημερίδα μας.
Ευχαριστώ τον εξαιρετικό συνάδελφο Μαθηματικό Φροντιστή και Συγγραφέα Μανώλη Φασουλά για την πρόταση (η το προξενιό όπως λέμε εδώ στην Κρήτη) να διοργανωθεί μία εκδήλωση στα Ανώγεια που να αφορά τα Μαθηματικά. Είχαμε τη σχετική συζήτηση κατά το τέλος του περασμένου καλοκαιριού σε μία εκδρομή μου στα Ανώγεια. Μου μετέφερε την πρόθεση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Μανώλη Καλλέργη, συναδέλφου μαθηματικού, να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα Ανώγεια αποτελούν κέντρο ανάπτυξης του Πολιτισμού και των Επιστημών, καθώς έχουν να επιδείξουν πάμπολλες σχετικές εκδηλώσεις σε συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Ευχαριστώ λοιπόν από καρδιάς τον Δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη, καθώς και την επίσης μαθηματικό και Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Μπαγκέρη για την μεγάλη προσφορά τους. Δύσκολα θα βρούμε αντίστοιχη συμπαράσταση από άλλους Δήμους.
Από καιρό είχα βάλει στόχο να διοργανωθεί ένα συνέδριο στην Κρήτη με θέμα τη Γεωμετρία, ώστε να γίνει αφορμή να συγκεντρωθούμε, όλη η Γεωμετρική παρέα και όχι μόνο του :logo: εδώ στην Κρήτη.
Ήρθε και η προτροπή του συντονιστή μας και Πανεπιστημιακού Δάσκαλου Μιχάλη Λάμπρου για τη διοργάνωση Γεωμετρικού Σεμιναρίου και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Φυσικά ευελπιστούμε να υπάρχει και καλύτερη συνέχεια.
Ευχαριστώ λοιπόν τον Μιχάλη Λάμπρου, δάσκαλο όλων μας με τον ένα η τον άλλο τρόπο και επιστημονικό υπεύθυνο της Διημερίδας. Οι συμβουλές του και οι παρατηρήσεις του ήταν πολύ σημαντικές, όπως και οι γενικότερη καθοδήγηση για τη σύνταξη των ομιλιών. Τον ευχαριστώ επίσης για τα καλά του λόγια για τον γιό μου τον Λευτέρη, τον οποίο και εγώ φυσικά ευχαριστώ, ο οποίος μας βοήθησε όλους στα τεχνικά ζητήματα (είναι το χόμπυ του, καθώς είναι τελειόφοιτος φαρμακοποιός).
Αλλά το Διήμερο, δύσκολα θα διοργανώνονταν σωστά, χωρίς τη μεγάλη συμβολή του Μιχάλη Περάκη, Προέδρου του Παραρτήματος Λασιθίου της ΕΜΕ και από τους νεότερους αλλά κυριως πιο δραστήριους Προέδρους όλων των Παραρτημάτων της χώρας. Μιχάλη,ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους και του :logo: . Καθώς ο Μιχάλης είχε μεγάλη εμπειρία από αντίστοιχες διοργανώσεις, ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην όλη οργάνωση.
Μεγάλες ευχαριστίες οφείλω και στον συνάδελφο Μάριο Κιοστεράκη κατασκευαστή και διαχειριστή της σχετικής ιστοσελίδας του συνεδρίου αλλά και της ιστοσελίδας του Παραρτήματος Ηρακλείου της ΕΜΕ, καθώς και της θαυμάσιας αφίσας της Διημερίδας μας.
Πολλά ευχαριστώ αξίζει και ο διαχειριστής μας Αλέξανδρος Συγκελάκης ο οποίος βοήθησε σε όλους τους τομείς, ακόμα και στην αφίσα, καθώς γνωρίζει άριστα μεταξύ άλλων και τις νέες τεχνολογίες.
Την ομάδα των διοργανωτών, κλείνει και τον ευχαριστώ, ο παλιός συμφοιτητής και συνάδελφος, Πρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων της ΕΜΕ, Κώστας Γαρεδάκης, ο οποίος βοήθησε παρά τη μεγάλη απόσταση που είχε να διανύσει, αλλά θα αναλάβει και τη διοργάνωση του επόμενου Πανελλήνιου συνεδρίου της ΕΜΕ το 2016.
Ευχαριστώ ακόμα τα μέλη της ΔΕ του Παραρτήματος μας Δημήτρη Καλυκάκη, Μιχάλη Βαβουρανάκη, Λευτέρη Σαρτζετάκη, Λένα Παπαδάκη, Νίκο Δουλγεράκη, καθώς και το μέλος της εξ. επιτροπής Ανδρέα Παντερή και όλα τα μέλη των Παραρτημάτων Λασιθίου και Χανίων.
Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Παναγιώτη Σημαντηράκη για τη στήριξη τους, καθώς και όλους τους χορηγούς.
Ευχαριστώ τη Διευθύντρια αλλά και το προσωπικό του Δημοτικού σχολείου Ανωγείων για τη φιλοξενία.
Πολλές ευχαριστίες αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο.
Οφείλω τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εξαιρετικούς συναδέλφους Γιάννη Θωμαϊδη, Κώστα Δόρτσιο, Νίκο Φραγκάκη, Σωτήρη Λουρίδα, Βαγγέλη Μουρούκο, Μιχάλη Νάννο., που μας προσέφεραν θαυμάσιες εισηγήσεις. Έχω τη χαρά να γνωριζόμαστε από καιρό με όλους, με εξαίρεση τον Βαγγέλη Μουρούκο που γνώρισα και φυσικά θαύμασα πρώτη φορά από κοντά.
Να είστε όλοι καλά και συγγνώμη που μακρηγόρησα...

Για ότι πιθανόν ξέχασα,.. αύριο.
Στάθη και Θανάση (KARKAR). Ελπίζω την επόμενη φορά να είστε παρόντες. Η απουσία σας ήταν αισθητή!

AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ » Πέμ Απρ 23, 2015 12:13 am

Μεγάλη παράλειψη! Βλέπετε η κούραση και το προχωρημένο της ώρας είναι κακοί συμβουλοι...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φοιτητές που βοήθησαν με όρεξη και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και έδωσαν ένα νεανικό παλμό στο Διήμερο.
Θα αναφέρω ιδιαίτερα τον ηγέτη της ομάδας των φοιτητών, τον Αλέξανδρο τον Γαλανάκη, ο οποίος συμμετέχει τα τελευταία χρόνια και στα μαθήματα για τους Μαθηματικούς διαγωνισμούς.

KDORTSI
Διακεκριμένο Μέλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KDORTSI » Παρ Απρ 24, 2015 10:56 am

Θέλω κι εγώ από την πλευρά μου να εκφράσω μερικές ιδέες και απόψεις για το σπουδαίο αυτό γεγονός, της 1ης Διημερίδας στα Ανώγεια.

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την οργανωτική επιτροπή που με συμπεριέλαβε ανάμεσα στους οκτώ ομιλητές του. Μετά χαράς δέχθηκα την πρόταση
και μετακινήθηκα από τα Γρεβενά στην Κρήτη. Ήταν για μένα ένα τετραήμερο γεμάτο από πλούσιες εντυπώσεις γεμάτες ενθουσιασμό,
μεράκι και πνευματικότητα στηριγμένες στη σοφή πλατωνική ρήση "Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω".

Σ' όλη τη διάρκεια του δρώμενου αυτού συνάντησα ανθρώπους που τους γνώριζα από τα γραπτά και τις ιδέες τους, όπως και συναδέλφους
που ήξερα από πριν. Έπίσης γνώρισα πολλούς συναδέλφους με κοινά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις κι αυτό για μένα είναι πολύ σπουδαίο.

Άκουσα με προσοχή όλες τις ομιλίες των συναδέλφων και για μια ακόμα φορά διαπίστωσα ότι στη χώρα μας υπάρχουν άριστοι εκπαιδευτικοί που
υπηρετούν τα Μαθηματικά από οποιοδήποτε μετερίζι(δημόσιο, ιδιωτικό ή φροντιστηριακό κ.ά) και είναι ταπεινοί μαχητές της πρώτης γραμμής. Μπράβο!
Ακόμα αξίζει να τονιστεί και η έντονη παρουσία των φοιτητών καθόλη τη διαρκεια της διημερίδας πράγμα που σημαίνει ότι και οι νέοι στο Πανεπιστήμιο
της Κρήτης είναι ευαισθητοποιημένοι στους στόχους της διημερίδας.

Επίσης, για μένα που ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Κρήτη, τα Ανώγεια ήταν για μένα η αντιπροσώπευσή της. Από το παράθυρο του δωματίου μου
πρωί -πρωί αγνάντευα το Ψηλορείτη γεμάτος στις κορφές του με χιόνια που έστελναν την ανοιξιάτικη αυτή περίοδο σε μας μόνο τη δροσιά τους.

Κλείνοντας το μικρό μου αυτό σημείωμα θέλω να πώ και κάτι που νιώθω ως ανάγκη να το εκφράσω δημόσια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μιχάλη το Λάμπρου που μόλις πάτησα το πόδι στην Κρήτη μέχρι και το βράδυ της Κυριακής που έφυγα
ήταν δίπλα σε μένα, το Σωτήρη Λουρίδα και το Βαγγέλη το Μουρούκο. Μας καλωσόρισε και μας ξεπροβόδισε στο αεροδρόμιο με χαρά και υπομονή.
Την Κυριακή μας φιλοξένησε στο σπίτι του στις όμορφες πλαγιές του Ηρακλείου, όπου μαζί με τη γυναίκα του τη Λουκία, μας είπε πολλά
και ενδιαφέροντα. Μας ξενάγησε στη μεγάλη του βιβλιοθήκη και για το καθένα βιβλίο είχε να πεί και μια ιστορία. Τον ευχαριστώ πολύ και
τον αναμένω στα Γρεβενά!
Ακόμα θέλω να πω ένα μπράβο στο γιό του Ανδρέα Βαρβεράκη, το Λευτέρη, φοιτητή που με τόση εμπειρία στην ψηφιακή τεχνολογία στήριξε το δρώμενο των
ομιλιών της διημερίδας.

Επιγραμματικά: Η διημερίδα είχε άρτιο προγραμματισμό, συγχαρητήρια σ' όλους τους Κρήτες που τη δούλεψαν και την ανάδειξαν.

Ευχαριστώ!

Κώστας Δόρτσιος
Γρεβενά

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης