Λίγες τελευταίες ερωτήσεις για τον διαγωνισμό Αρχιμήδη
Συντονιστής: spyros
-
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
Λίγες τελευταίες ερωτήσεις για τον διαγωνισμό Αρχιμήδη
Έχω ξανά κάνει ορισμένες ερωτήσεις για τον Αρχίμηδη του Γυμνασίου στο ποστ μου "Έρώτηση για Διαγωνισμούς" όμως έχω ακόμη λίγες απορίες οπότε θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιο μέλος μου απαντούσε. Σκεύτηκα πως αφού ο στόχος μου είναι απλά να πάρω μετάλλιο στον Αρχιμήδη Γυμνασίου την επόμενη χρονιά όταν είμαι Γ Γυμνασίου και όχι να γίνουν οι διαγωνισμοί όλη μου η ζωή μήπως θα ήταν καλύτερο να δουλεύσω καλά μόνο την θεωρία αριθμών, γεωμετρία και άλγεβρα και να μην ασχοληθώ καθόλου με την συνδυαστική γιατί αν λύσω τα 2 προβλήματα από τα 4 και μπορεί να πάρω κάποιες λίγες μονάδες από ένα 3 πρόβλημα ή ακομά και να λύσω μόνο 2 προβλήματα τελείως και να πάρω 0 στα άλλα 2 τότε 100% παίρνω χάλκινο μετάλλιο, μπορεί και αργυρό κάποιες χρονιές. Θα ήθελα κάποιες να σχολειάσει αυτή μου την στρατηγική. Επίσης δεν ξέρω ποία είναι η ύλη του Αρχιμήδη, βασικά γνώριζω σχεδόν όλη την ύλη που απαιτεί ο Αρχιμήδης Γυμνασίου όσον αφορά την Γεωμετρία, για την άλγεβρα από ότι έχω καταλάβει κάνοντας ανάγνωση κάποια θέματα είναι πάνω κάτω η ύλη άλγεβρας του Γυμνασίου δηλαδή Α,Β,Γ Γυμνασίου και για την θεωρία αριθμών δεν ξέρω ποία είναι η ύλη όμως πιστέυω πως μπορώ να την μάθω από το βιβλίο της Ε.Μ.Ε. "Θεωρία Αριθμών για μαθηματικούς διαγωνισμούς". Θα ήθελα κάποιος να με διορθώσει αν έχω κάνει λάθος στην ύλη της άλγεβρας και αν το βιβλίο της Ε.Μ.Ε. που ανέφερα είναι κάλο για την Θ.Α. Κάτι τελευταίο που σκεύτηκα είναι μήπως τελικά δεν ασχοληθώ σοβαρά με τον Αρχιμήδη, δηλαδή αντί να κάνω σοβαρή προετοιμασία, απλά να λύνω προβλήματα από τον διαγωνισμό όταν έχω όρεξη για να μην πιέσω τον εαυτό μου στην προετοιμασία ή βαρεθώ. Θα ήθελα να μοιραστεί κάποιο μέλος την γνώμη του και σε αυτήν την σκέψη μου.
Φιλικά,
Γιώργος
Φιλικά,
Γιώργος
Λέξεις Κλειδιά:
Re: Λίγες τελευταίες ερωτήσεις για τον διαγωνισμό Αρχιμήδη
Καλησπέρα,
Πιστεύω πως η στρατηγική που σκέφτεσαι, είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Αν θέλεις κάποιο μετάλλιο, πρέπει να εξασκηθείς και στους 4 κλάδους και να μην πας στον διαγωνισμό για να λύσεις μόνο ολόκληρα τα 2 θέματα. Αν πετύχουν δύο προβλήματα , τα οποία δεν τα ξανά έχεις δει ποτέ ; Θα χάσεις μονάδες για αυτόν τον λόγο. Να σου πω και την δίκια μου ιστορία: Πέρσι, που συμμετείχα στον Αρχιμήδη, είχα πάει για να λύσω την θεωρία αριθμών και την Άλγεβρα. Έλα όμως που ούτε την Θεωρία Αριθμών ούτε την Άλγεβρα έλυσα, ή μπορεί να έκλεψε λίγες μονάδες ίσως και καμιά. Για αυτόν τον λόγο φέτος, ελπίζοντας ότι θα προκριθώ, προσπαθώ να αφιερώσω τον ίδιο χρόνο σε όλους τους κλάδους. Όσον αφορά, το τελευταίο , μπορείς να κάνεις ο,τι επιθυμείς, αρκεί να είσαι ευχαριστημένος.
Φιλικά
και με εκτίμηση,
Φώτης
Πιστεύω πως η στρατηγική που σκέφτεσαι, είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Αν θέλεις κάποιο μετάλλιο, πρέπει να εξασκηθείς και στους 4 κλάδους και να μην πας στον διαγωνισμό για να λύσεις μόνο ολόκληρα τα 2 θέματα. Αν πετύχουν δύο προβλήματα , τα οποία δεν τα ξανά έχεις δει ποτέ ; Θα χάσεις μονάδες για αυτόν τον λόγο. Να σου πω και την δίκια μου ιστορία: Πέρσι, που συμμετείχα στον Αρχιμήδη, είχα πάει για να λύσω την θεωρία αριθμών και την Άλγεβρα. Έλα όμως που ούτε την Θεωρία Αριθμών ούτε την Άλγεβρα έλυσα, ή μπορεί να έκλεψε λίγες μονάδες ίσως και καμιά. Για αυτόν τον λόγο φέτος, ελπίζοντας ότι θα προκριθώ, προσπαθώ να αφιερώσω τον ίδιο χρόνο σε όλους τους κλάδους. Όσον αφορά, το τελευταίο , μπορείς να κάνεις ο,τι επιθυμείς, αρκεί να είσαι ευχαριστημένος.
Φιλικά
και με εκτίμηση,
Φώτης

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες