Απώλεια εκλεκτού συναδέλφου
Συντονιστής: spyros
-
M.Efstathiou
Re: Απώλεια εκλεκτού συναδέλφου
Πράγματι ! Έτσι είναι Σιλουανέ.
Ήταν μέγιστος Μαθηματικός, μέγιστος Δάσκαλος μα πάνω απ' όλα ένας υπέροχος Άνθρωπος!
Να γράψω και κάτι ακόμα, που δεν είναι γνωστό. Κάθε χρόνο, διόρθωνε πάνω από 3000 γραπτά (δεν μου έχει ξεφύγει κανένα μηδενικό) στους διαγωνισμούς Θαλή και Ευκλείδη. Σιωπηρά, γρήγορα και ανιδιοτελώς.
[/quote]
Ήταν μέγιστος Μαθηματικός, μέγιστος Δάσκαλος μα πάνω απ' όλα ένας υπέροχος Άνθρωπος!
Να γράψω και κάτι ακόμα, που δεν είναι γνωστό. Κάθε χρόνο, διόρθωνε πάνω από 3000 γραπτά (δεν μου έχει ξεφύγει κανένα μηδενικό) στους διαγωνισμούς Θαλή και Ευκλείδη. Σιωπηρά, γρήγορα και ανιδιοτελώς.
[/quote]
Λέξεις Κλειδιά:
- S.E.Louridas
- Επικοινωνία:
Alexis14 έγραψε: ↑Σάβ Απρ 23, 2022 3:07 pmΠοιες χρονιες ήταν στο Αττικό φροντιστήριο ο Βαγγέλης, μήπως γνωρίζετε; Εγώ φοίτησα στο Αττικόν τη διετία 1976-77. Μαθηματικοί ήταν οι Κουκλάδας, Γεωργιακάκης, Αλευράς, Ντάνης και Βικάτος. Ο Ψύχας δεν ήταν τότε στο Αττικόν.S.E.Louridas έγραψε: ↑Παρ Απρ 22, 2022 10:04 amΑυτά δεν είναι καλά νέα. Και δυστυχώς δεν έγινε φτωχώτερη μόνο η Γεωμετρία. Κρίμα που έφυγε νέος και ενώ είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. Άριστος Μαθηματικός, Οικογενειάρχης, Διδάσκων, γενικά Κύριος. Για όσους δεν το γνωρίζουν επιπλέον ήταν ο νεώτερος εκ των άριστων διδασκόντων και μέλος του Μεγάλου φροντιστηρίου "Αττικόν" ( Ψύχας κτλ.) αλλά επί σειρά ετών και Άριστος διδάσκων με επιτυχία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε φοιτητές του Πολυτεχνείου και της Φυσικομαθηματικής εκεί στην Κάνιγγος. Και βέβαια έχει σημασία να αναφέρουμε ότι την κεντρική επιτροπή διαγωνισμών της ΕΜΕ (άρα και την ΕΜΕ) την βοήθησε όσο δεν μπορεί κανείς να φανταστεί και σε πολλά επίπεδα. Οι άνθρωποι φεύγουν αλλά το έργο τους μένει. Καλό ταξίδι του Βαγγέλη και ειλικρινή συλληπητήρια στους οικείους του.
Ήταν ο τελευταίος χρονικά εκ των ιδιοκτητών του "Αττικόν Φροντιστήριο" (ως ο κατά πολύ νεότερος ηλικιακά των άλλων Ντάνη, Κουκλάδα, Γεωργιακάκη, Βικάτο κτλ.) και μετά από την μετακόμιση του φροντιστηρίου από την Ομόνοια. Ο Βαγγέλης έφυγε δυστυχώς νέος, ήταν από την φουρνιά των γνωστών μαθηματικών Τυρλή και Στεργίου, με τους οποίους ήταν συνομήλικος με πιθανή πολύ μικρή απόκλιση. Όμως συνυπήρξε ως διδάσκων και για ένα διάστημα με τους καθηγητές που ήδη ανέφερα (Ντάνη, Κουκλάδα, Γεωργιακάκη, Βικάτο κτλ.).
S.E.Louridas
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
Λυπάμαι πολύ για την απώλεια ενός σημαντικού Γεωμέτρη. Το κενό του δυσαναπλήρωτο. Ο Βαγγέλης ήταν ασύγκριτα μικρότερος (ηλικιακά) από μένα, στη θητεία μας σαν δάσκαλοι Γεωμετρίας στο ''ΑΤΤΙΚΟ''. Τα επιυεύγματά του τα γνώρισα στη Μαθηματική Εταιρεία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του
Γιάννης Κερασαρίδης
Γιάννης Κερασαρίδης
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης