Νέο Λύκειο
Συντονιστής: spyros
-
nikolovasilis
Νέο Λύκειο
Καλησπέρα σαs .Έχει ανακοινωθεί η ύλη, στα μαθηματικά για την Β' τάξη του νέου λυκείου;Γνωρίζετε κάτι;
Re: Νέο Λύκειο
Καλημέρα σας .Επειδή και εγώ την ίδια απορία έχω , μήπως ξέρει κανείς καμία αλλαγή στην ύλη της β΄λυκείου ;
-
kleovoulos
- Επικοινωνία:
Είχα διαβάσει πριν ένα μήνα περίπου ένα άρθρο στο internet που περιείχε συνέντευξη του υφυπουργού παιδείας (δεν θυμάμαι την ακριβή τοποθεσία) αλλά απ'όσο θυμάμαι έγραφε ότι δε θα δημιουργηθούν νέα βιβλία των "παλιών" μαθημάτων για τη Β' Λυκείου, εκτός από την Πολιτική Παιδεία, την Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και τη Διαχείρηση Φυσικών Πόρων λόγω έλλειψης χρόνου. Συνεπώς αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι δε θα υπάρξει κάποια αλλαγή στην ύλη της Β' λυκείου. Επίσης ο υφυπουργός είπε ότι θα φτιαχτούν νέα βιβλία για τη Γ' λυκείου, οπότε εκεί φαντάζομαι θα υπάρξουν και οι αλλαγές, όπως φαίνεται και από την αλλαγή των ωρών κατεύθυνσης τόσο στη Β' (π.χ. η Χημεία δεν αποτελεί μάθημα κατεύθυνσης στη Β') όσο και στη Γ' λυκείου. Ο Θεός βοηθός τόσο για εμάς τους μαθητές της τωρινής Α' όσο και για εσάς τους καθηγητές!
Κλεόβουλος Κοφονικόλας
Άλλαξε η ηγεσία ομως και ισως να προκύψουν κάποιες αλλαγές για τα μάτια του κόσμου. Το πιο πιθανό για την ύλη είναι να είναι μέσα οι ενότητες που τώρα είναι εκτος ύλης οπως στη γ λυκείου η άλγεβρα, τα υπόλοιπα απο μιγάδες, συνδυαστική κλπ. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στις άλλες τάξεις. Τελείως νέο βιβλίο πολύ χλωμό, με κοπτοραπτική βέβαια μπορεί να παρουσιαστεί ως νέο.
-
nikolaos p.
Γνωρίζουμε πότε θα είναι έτοιμη η τράπεζα θεμάτων για την Β Λυκείου; Απο την αρχή της χρονιάς ή στο τέος όπως έγινε φέτος;
Αν λάβουμε υπόψη οσα είπε το υπουργείο φέτος για το σκοπό της τράπεζας κλπ, μαλλον δε θα δωθεί νωρίς γιατι αυτομάτως ολοι θα αναλωθούν στη λύση της τράπεζας, αλλα ουτε και τελευταία ώρα οπως φέτος. Ισως δωθεί 20 μέρες ας πούμε πριν τις εξετάσεις. Προσωπική εκτίμηση είναι αυτή αλλα ένα μέσο διάστημα πιστεύω οτι θα είναι, οχι νωρίς πάντως γιατι ολοι θα σταματήσουν τα πάντα και θα πέσουν να λύσουν τα θέματα της τράπεζας. Δεν έχουν πει επίσης αν η νέα τράπεζα θα εμπεριέχει τα θέματα των προηγουμένων ετών ή οχι.
-
nightchild
margk σύμφωνα με δηλώσεις του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας η τράπεζα θεμάτων θα εμπλουτιστεί
ώστε τα θέματα να φτάσουν στο (μαγικό) αριθμό των 1000 ασκήσεων περίπου ανά μάθημα.
Όσο για την τράπεζα θεμάτων για την Β' Λυκείου , προσωπικά διαφωνώ στο να ανοίξει τόσο αργά.
Δηλαδή πάλι θα έχουμε μια χρονιά με παιδιά να αγωνιούν τι θα έχει η τράπεζα μέσα;
Ας δώσουν σχετικά νωρίς (Οκτώβρη μεριά) ένα μέρος της τράπεζας να δούμε που κυμαίνονται
οι απαιτήσεις των θεμάτων .
Στο θέμα της ύλης και εγώ περιμένω μια κοπτοραπτική , αν κρίνω από την ύλη της φυσική όπου
κατεβηκαν κάποια κεφάλαια από την Γ Λυκείου και κάποια από την Β Λυκείου μάλλον θα ανέβουν
στην Γ λυκείου. Με μειωμένες ώρες στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης (2 αντί για 3) η λογική λέει οτι
κάποιο κομμάτι θα βγεί.
Υ.Γ. Έχει μήπως κάποιος ενημέρωση αν οι 2 ώρες που θα έχουν τα παιδιά για Γεωμετρία στην Β' Λυκείου
θα είναι όπως στην Α Λυκείου (2 το Α' τετράμηνο , 3 το Β') ; Μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο με 2 ώρες όλη
τη χρονιά να βγάλουμε σωστά όλα τα κεφάλαια 7 εώς 12
ώστε τα θέματα να φτάσουν στο (μαγικό) αριθμό των 1000 ασκήσεων περίπου ανά μάθημα.
Όσο για την τράπεζα θεμάτων για την Β' Λυκείου , προσωπικά διαφωνώ στο να ανοίξει τόσο αργά.
Δηλαδή πάλι θα έχουμε μια χρονιά με παιδιά να αγωνιούν τι θα έχει η τράπεζα μέσα;
Ας δώσουν σχετικά νωρίς (Οκτώβρη μεριά) ένα μέρος της τράπεζας να δούμε που κυμαίνονται
οι απαιτήσεις των θεμάτων .
Στο θέμα της ύλης και εγώ περιμένω μια κοπτοραπτική , αν κρίνω από την ύλη της φυσική όπου
κατεβηκαν κάποια κεφάλαια από την Γ Λυκείου και κάποια από την Β Λυκείου μάλλον θα ανέβουν
στην Γ λυκείου. Με μειωμένες ώρες στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης (2 αντί για 3) η λογική λέει οτι
κάποιο κομμάτι θα βγεί.
Υ.Γ. Έχει μήπως κάποιος ενημέρωση αν οι 2 ώρες που θα έχουν τα παιδιά για Γεωμετρία στην Β' Λυκείου
θα είναι όπως στην Α Λυκείου (2 το Α' τετράμηνο , 3 το Β') ; Μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο με 2 ώρες όλη
Τσαπαρικος Βασίλειος
Το "3 ώρες γεωμετρία στο ένα τετράμηνο της Α' Λυκείου και 2 ώρες στο άλλο", αν δεν κάνω λάθος, ίσχυε μέχρι πέρσι και φέτος ήταν 2 ώρες όλη τη χρονιά. Όσο για τη Γεωμετρία της Β', αν δεν αλλάξει κάτι, θα έχουμε και φέτος στην πλειοψηφία των σχολείων, τη γνωστή ξεπέτα των κεφαλαίων 7 και 8 και το κλείσιμο της ύλης στο 11.nightchild έγραψε:Έχει μήπως κάποιος ενημέρωση αν οι 2 ώρες που θα έχουν τα παιδιά για Γεωμετρία στην Β' Λυκείου
-
kleovoulos
- Επικοινωνία:
Η δημοσιοποίηση των θεμάτων της Τράπεζας για την Α΄ Λυκείου γίνεται μέσω της ιστοσελίδας http://exams-repo.cti.gr, η οποία είναι προσβάσιμη σε όλους, χωρίς κανένα περιορισμό και θα παραμένει ανοικτή συνεχώς. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα εμπλουτισθεί και με νέα θέματα για το σχολ. έτος 2014-2015 (όσον αφορά την Α΄ Λυκείου), ενώ θα αναρτηθούν και τα θέματα για τη Β΄ Τάξη.
Πηγή: http://meleagros.iep.edu.gr/?p=384
Πηγή: http://meleagros.iep.edu.gr/?p=384
Κλεόβουλος Κοφονικόλας
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης