Να κάνω την πάπια ή όχι;

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
matha
Γενικός Συντονιστής

Να κάνω την πάπια ή όχι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από matha » Παρ Μάιος 25, 2012 8:40 pm

Δελτίο Τύπου

Οδηγία για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Η απέστειλε Οδηγία στα Βαθμολογικά Κέντρα για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής.

Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα, δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας.

Κατόπιν τούτου, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος.

Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τη γραπτή εξέταση του μαθήματος της Φυσικής, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμη αρχίσει, ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) στο μάθημα, ισχύει η ίδια ρύθμιση.

Γνώμη μου: Έπρεπε να θέσουν τελείως λανθασμένο ερώτημα για να βγούνε οι μεγαλόσχημοι να μας πείσουν ότι ο γάιδαρος πετάει. Και φυσικά εμείς, σαν καλά παιδιά, να πειστούμε.

Μάγκος Θάνος
Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Re: Να κάνω την πάπια ή όχι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos » Παρ Μάιος 25, 2012 9:14 pm

Ένα μπράβο και για την υποδειγματική(κατά τη γνώμη μου πάντα) παληκαριά των συναδέλφων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
Αυτό μόνο.
Κύριοι,κυρίες κάναμε λάθος,συγνώμη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν εντός διδαχθείσας ύλης .
Το θέμα Γ 4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο. Η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ’ άπειρον.
Εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 1\4 των θεμάτων (δηλαδή 25 μονάδες), τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής.
Η χρονική διάρκεια των 3 ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση θεμάτων τέτοιου επιπέδου. Ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ως ύστατη προσπάθεια να σώσει την τιμή και το κύρος της επιστήμης, ζητά συγνώμη για αυτά τα θέματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα. Καλούμε τους συναδέλφους βαθμολογητές μέχρι να υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση, να μην προχωρήσουν στη διόρθωση των γραπτών.

Χρήστος Κυριαζής
Άβαταρ μέλους
pito

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pito » Παρ Μάιος 25, 2012 9:21 pm

Μπράβο στην ένωση ελλήνων φυσικών . Τουλάχιστον το ερώτημα αποσύρθηκε και δεν αποσιωποιήθηκε το θέμα. Το κακό όμως με τη ψυχολογία των μαθητών έγινε. Κουράγιο και καλή δύναμη για τη συνέχεια στα παιδιά. Να κοιτάτε μπροστά, τα επόμενα μαθήματα . Καλή επιτυχία σε όλους!

1. Δεν διδάσκουμε με αυτό που λέμε και κάνουμε. Διδάσκουμε με αυτό που είμαστε.
2. Ο μέτριος δάσκαλος περιγράφει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο σωστός δάσκαλος αποδεικνύει. Ο σπουδαίος δάσκαλος εμπνέει. ( Γουίλιαμ Γουάρντ)
Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos » Παρ Μάιος 25, 2012 9:21 pm

pito έγραψε:Να κοιτάτε μπροστά, τα επόμενα μαθήματα . Καλή επιτυχία σε όλους!
Σωστά!

Χρήστος Κυριαζής
minast1994

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από minast1994 » Παρ Μάιος 25, 2012 9:26 pm

Μπράβο στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών .
Για όσους βάλαν τα θέματα και δεν στείλαν κατάλληλες διευκρινίσεις το αφήνο αχαρακτήριστο...
(Δεν ξέρω άμα ταυτίζονται οι δύο επιτροπές που αναφέρω...)
Απαιτήθηκε διευκρήνηση στο σχολείο μου και μαντέψτε πια ήταν η απάντηση....
όσο σκέφτομαι ότι έχασα 20 ολόκληρα λεπτά για να το απαντήσω ....ενώ θα μπορούσα να είχα απαντήσει κάποιο άλλο ερώτημα.............
θα ήμουν ίσωςαυτήν την στιγμή έναν βαθμό παραπάνω...

Αλλά με την γκρίνια δεν επιτυγχάνουμε τίποτα....

Ελπίζω στα μαθηματικά κατεύθυνσης να πράγματα να είναι όχι καλά ...αλλά άψογα

Αυτά απο έναν μαθητή.

Η απάντηση ήταν <<ΟΡΘΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΑ>>

Μηνάς Χάτζος.
nik21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik21 » Παρ Μάιος 25, 2012 9:48 pm

Γνώμη μου είναι ότι το να λέμε μπράβο είναι υπερβολή όταν έκαναν απλώς το αυτονόητο.

Από εκεί και πέρα το κλάμα που έχει πέσει από το πρωί και η καταρρακωμένη ψυχολογία εν όψει Μαθ Κατ και όχι μόνο, δεν ισοσταθμίζεται ούτε με 100 συγνώμες.

Νασιούλας Αντώνης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νασιούλας Αντώνης » Παρ Μάιος 25, 2012 9:51 pm

Μια λέξη αρκεί: Ελλαδιστάν.

Επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου για το αν η ακύρωση του θέματος ήταν η πιο δίκαιη μεταχείριση.
Ένα λάθος δεν διορθώνεται με μια ευχάριστη προς το ευρύ κοινό απόφαση, για να θολώσουμε έτσι τα νερά.
Δεν γίνεται να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι αυτόν που δεν έγραψε τίποτα στο συγκεκριμένο ερώτημα με αυτόν που απάντησε σωστά, έστω και το ελλιπώς διατυπωμένο ερώτημα.
Η πρότασή μου είναι η εξής: να θεωρηθούν σωστές οι απαντήσεις στο ερώτημα που ήθελαν οι εισηγητές (ναι, τραγικό ακούγεται αυτό το "ήθελαν" αλλά η ισοπέδωση δεν είναι λύση) καθώς και όποιες απαντήσεις έκανα λόγο για ανακύκλωση της ράβδου κτλ, πράγμα το οποίο δείχνει ότι είχαν εντοπίσει το πρόβλημα και ήταν σε σύγχυση.
Και για να μην κοροιδευόμαστε, δεν νομίζω ότι ήταν και πολλοί οι μαθητές που εντόπισαν την συγκεκριμένη ασάφεια και μπερδεύτηκαν. Θαρρώ πως ήταν ελάχιστοι και οι οποίοι με αυτό που προτείνω θα έπαιρναν το σύνολο των μονάδων.
Προφανώς όμως η επιτροπή έπρεπε να γίνει με κάποιον τρόπο ευχάριστη. Ας μην γελιόμαστε, η αξιοκρατία δεν υπάρχει στο ρεπερτόριό μας.
Προτείνω την Δευτέρα να βάλουν τέσσερα θέματα λάθος, να τα ακυρώσουν όλα και να πάρουν όλοι 100. Όχι τίποτα άλλο, απλώς να μην μείνει κανένας δυσαρεστημένος...
Και επειδή αυτά περί κλαμάτων και ψυχολογίας χρόνια τώρα τα ακούω, θέλω να ζητήσω μια χάρη. Όποιος ξέρει εξετάσεις διαγωνιστικές (που δεν κυνηγάς μια καθορισμένη βάση, αλλά ο βαθμός είναι σχετικός με το τι έγραψαν οι άλλοι) στις οποίες όλοι να έχουν ακμαία ψυχολογία και να είναι ευχαριστημένοι, θα τον παρακαλούσα να έρθει να μας εκθέσει τον τρόπο διεξαγωγής τους. Δυστυχώς δεν έχω τόση φαντασία...

Αυτά τα ολίγα από μένα.
Καλή συνέχεια στους συν-υποψηφίους

ΥΓ: Το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι ήρθε διευκρίνηση στην οποία ένα "της" είχε γίνει "τους". Βλέπετε η επιτροπή προσέχει τις λεπτομέρειες...αλλά μάλλον μόνο αυτές.

"Το να έχεις συνείδηση της άγνοιάς σου, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση" , Benjamin Disraeli
"Η αλήθεια ενός θεωρήματος, βρίσκεται στο μυαλό σου, όχι στα μάτια σου" , Άλμπερτ Αϊνστάιν
Άβαταρ μέλους
pito

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pito » Παρ Μάιος 25, 2012 9:57 pm

ΥΓ: Το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι ήρθε διευκρίνηση στην οποία ένα "της" είχε γίνει "τους". Βλέπετε η επιτροπή προσέχει τις λεπτομέρειες...αλλά μάλλον μόνο αυτές.
Αθάνατη Ελλάδα, είμαστε για κλάματα!

1. Δεν διδάσκουμε με αυτό που λέμε και κάνουμε. Διδάσκουμε με αυτό που είμαστε.
2. Ο μέτριος δάσκαλος περιγράφει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο σωστός δάσκαλος αποδεικνύει. Ο σπουδαίος δάσκαλος εμπνέει. ( Γουίλιαμ Γουάρντ)
nik21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik21 » Παρ Μάιος 25, 2012 10:10 pm

Νασιούλας Αντώνης έγραψε: Και επειδή αυτά περί κλαμάτων και ψυχολογίας χρόνια τώρα τα ακούω, θέλω να ζητήσω μια χάρη. Όποιος ξέρει εξετάσεις διαγωνιστικές (που δεν κυνηγάς μια καθορισμένη βάση, αλλά ο βαθμός είναι σχετικός με το τι έγραψαν οι άλλοι) στις οποίες όλοι να έχουν ακμαία ψυχολογία και να είναι ευχαριστημένοι, θα τον παρακαλούσα να έρθει να μας εκθέσει τον τρόπο διεξαγωγής τους. Δυστυχώς δεν έχω τόση φαντασία...
Διαφωνώ κάθετα και το αντιπαράδειγμα είναι απλό και πρόσφατο: Έκθεση, 21-5-2012

Νασιούλας Αντώνης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νασιούλας Αντώνης » Παρ Μάιος 25, 2012 10:14 pm

nik21 έγραψε:
Νασιούλας Αντώνης έγραψε: Και επειδή αυτά περί κλαμάτων και ψυχολογίας χρόνια τώρα τα ακούω, θέλω να ζητήσω μια χάρη. Όποιος ξέρει εξετάσεις διαγωνιστικές (που δεν κυνηγάς μια καθορισμένη βάση, αλλά ο βαθμός είναι σχετικός με το τι έγραψαν οι άλλοι) στις οποίες όλοι να έχουν ακμαία ψυχολογία και να είναι ευχαριστημένοι, θα τον παρακαλούσα να έρθει να μας εκθέσει τον τρόπο διεξαγωγής τους. Δυστυχώς δεν έχω τόση φαντασία...
Διαφωνώ κάθετα και το αντιπαράδειγμα είναι απλό και πρόσφατο: Έκθεση, 21-5-2012
Στην έκθεση είναι διαφορετικά τα πράγματα. Όλοι νομίζουν ότι έχουν γράψει καλά, επειδή τα πράγματα είναι ρευστά και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα καλούπια για το τι είναι σωστό και αποδεκτό και τι όχι.
Τα κλάματα εκεί έρχονται όταν βγουν τα αποτελέσματα.

"Το να έχεις συνείδηση της άγνοιάς σου, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση" , Benjamin Disraeli
"Η αλήθεια ενός θεωρήματος, βρίσκεται στο μυαλό σου, όχι στα μάτια σου" , Άλμπερτ Αϊνστάιν
nik21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik21 » Παρ Μάιος 25, 2012 11:13 pm

Νασιούλας Αντώνης έγραψε: ...επειδή τα πράγματα είναι ρευστά και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα καλούπια για το τι είναι σωστό και αποδεκτό και τι όχι.
Αυτό όντως ισχύει, αν και πολύ λιγότερο από όσο ίσχυε επί δεσμών, όταν η έκθεση ήταν ... σκέτη έκθεση. Πλέον είναι ως ένα βαθμό μετρημένα κουκιά.
Όμως, ακόμα και όπως το λες να ήταν, την Δευτέρα η πλειοψηφία φιλολόγων και υποψηφίων συμφώνησαν στα βατά θέματα. Σήμερα;

Μιλάω καθαρά περί ψυχολογίας που αναφέρεις σε προηγούμενο μήνυμά σου και ότι είναι αδύνατον να μένουν όλοι ευχαριστημένοι.

Αν θέλεις να βάλεις βατά θέματα, βάζεις. Τονίζω βατά, όχι εύκολα. Αναφέρομαι σε κλιμακούμενη δυσκολία. Θέματα που θα δώσουν στον υποψήφιο το βαθμό που αντικατοπτρίζει τον αγώνα που έκανε επί ένα χρόνο +. Επί αυτού του θέματος, σήμερα υπήρξε παταγώδης αποτυχία.

minast1994

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από minast1994 » Παρ Μάιος 25, 2012 11:43 pm

Νασιούλας Αντώνης έγραψε:Μια λέξη αρκεί: Ελλαδιστάν.

Επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου για το αν η ακύρωση του θέματος ήταν η πιο δίκαιη μεταχείριση.
Ένα λάθος δεν διορθώνεται με μια ευχάριστη προς το ευρύ κοινό απόφαση, για να θολώσουμε έτσι τα νερά.
Δεν γίνεται να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι αυτόν που δεν έγραψε τίποτα στο συγκεκριμένο ερώτημα με αυτόν που απάντησε σωστά, έστω και το ελλιπώς διατυπωμένο ερώτημα.
Η πρότασή μου είναι η εξής: να θεωρηθούν σωστές οι απαντήσεις στο ερώτημα που ήθελαν οι εισηγητές (ναι, τραγικό ακούγεται αυτό το "ήθελαν" αλλά η ισοπέδωση δεν είναι λύση) καθώς και όποιες απαντήσεις έκανα λόγο για ανακύκλωση της ράβδου κτλ, πράγμα το οποίο δείχνει ότι είχαν εντοπίσει το πρόβλημα και ήταν σε σύγχυση.
Και για να μην κοροιδευόμαστε, δεν νομίζω ότι ήταν και πολλοί οι μαθητές που εντόπισαν την συγκεκριμένη ασάφεια και μπερδεύτηκαν. Θαρρώ πως ήταν ελάχιστοι και οι οποίοι με αυτό που προτείνω θα έπαιρναν το σύνολο των μονάδων.
Προφανώς όμως η επιτροπή έπρεπε να γίνει με κάποιον τρόπο ευχάριστη. Ας μην γελιόμαστε, η αξιοκρατία δεν υπάρχει στο ρεπερτόριό μας.
Προτείνω την Δευτέρα να βάλουν τέσσερα θέματα λάθος, να τα ακυρώσουν όλα και να πάρουν όλοι 100. Όχι τίποτα άλλο, απλώς να μην μείνει κανένας δυσαρεστημένος...
Και επειδή αυτά περί κλαμάτων και ψυχολογίας χρόνια τώρα τα ακούω, θέλω να ζητήσω μια χάρη. Όποιος ξέρει εξετάσεις διαγωνιστικές (που δεν κυνηγάς μια καθορισμένη βάση, αλλά ο βαθμός είναι σχετικός με το τι έγραψαν οι άλλοι) στις οποίες όλοι να έχουν ακμαία ψυχολογία και να είναι ευχαριστημένοι, θα τον παρακαλούσα να έρθει να μας εκθέσει τον τρόπο διεξαγωγής τους. Δυστυχώς δεν έχω τόση φαντασία...

Αυτά τα ολίγα από μένα.
Καλή συνέχεια στους συν-υποψηφίους

Όσο παράξενο και να φαίνεται για τήν διευκρύνηση που δόθηκε , είναι απολύτως αληθές...

Θα συμφωνήσω με τον Αντώνη στα λεγομενά του...και ελπίζοντας ότι όσοι απαντήσαν το ερώτημα θα επωφεληθούν..έστω και στο ελάχιστο
...δεν ξέρω με ποιόν τρόπο...ας το αφήσουμε στούς διορθωτές,στην επιτροπή

Εύχομαι καλή επιτυχία Αντώνη,και σε όλους τους υποψηφίους

....ελπίζοντας να μην κάνουμε ανάλογη συζήτηση την Δευτέρα....

Μηνάς Χάτζος.
Άβαταρ μέλους
spege

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spege » Σάβ Μάιος 26, 2012 10:36 am

Δεν είχα σκοπό να μιλήσω τώρα το είχα αφήσει για το τέλος των εξετάσεων αλλά παίρνω αφορμή από τον ωραίο λόγο του Αντώνη Νασιούλα. Συμφωνώ με όλα και με όλους βέβαια τους συναδέλφους μου. Εκφράζω την οργή και την αγανάκτηση μου και ως καθηγητής αλλά περισσότερο ως πατέρας υποψηφίου για αυτά που έγινα και στη Γενικής τα Μαθηματικά αλλά και στη Φυσική. Δεν θα ήθελα να μιλαγε κανείς για τα ατοπήματα που συνέβησαν τόσο νωρίς αλλά να αφήναμε και εμείς και η ένωση Φυσικών αφού σταλούν πρώτα οι οδηγίες για να αποκαλυφθούν πολλά. Επιτέλους πρέπει να κατανοήσουν και οι επιτροπές και αυτοί που τις διορίζουν ότι έχουν ευθύνη και ότι πρέπει να λογοδοτούν απέναντι στη δικαιοσύνη κάποτε. Με το να διαγράφεις μια ερώτηση δεν είναι η λύση όπως τόσο εύκολα φτιάχνουν τα θέματα .Να λοιπόν γιατί δεν μας έχει και πολύ σε υπόληψη η κοινωνία μας μας αφού νομίζει, ισοπεδώνοντας τα πάντα ότι αυθαιρετούμε , ότι διδάσκουμε με έλλειψη σεβασμού στον ελληνικό λαό.
Οχι δεν θα κάνω την πάπια
Μπράβο στον Αντώνη
Σπύρος

Νασιούλας Αντώνης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νασιούλας Αντώνης » Σάβ Μάιος 26, 2012 11:35 am

Αυτό όντως ισχύει, αν και πολύ λιγότερο από όσο ίσχυε επί δεσμών, όταν η έκθεση ήταν ... σκέτη έκθεση. Πλέον είναι ως ένα βαθμό μετρημένα κουκιά.
Όμως, ακόμα και όπως το λες να ήταν, την Δευτέρα η πλειοψηφία φιλολόγων και υποψηφίων συμφώνησαν στα βατά θέματα. Σήμερα;

Μιλάω καθαρά περί ψυχολογίας που αναφέρεις σε προηγούμενο μήνυμά σου και ότι είναι αδύνατον να μένουν όλοι ευχαριστημένοι.

Αν θέλεις να βάλεις βατά θέματα, βάζεις. Τονίζω βατά, όχι εύκολα. Αναφέρομαι σε κλιμακούμενη δυσκολία. Θέματα που θα δώσουν στον υποψήφιο το βαθμό που αντικατοπτρίζει τον αγώνα που έκανε επί ένα χρόνο +. Επί αυτού του θέματος, σήμερα υπήρξε παταγώδης αποτυχία.
1) Μετρημένα κουκιά δεν είναι. Σίγουρα όταν είναι σκέτη έκθεση τα πράγματα είναι πιο ρευστά, αλλά, αν αναλογιστούμε ότι η έκθεση πιάνει 40 μονάδες, η περίληψη 25 και υπάρχει και η ερώτηση ανάπτυξης, τότε βλέπουμε ότι πάλι μετράει τι έχεις γράψει και πώς - και όχι τι νομίζεις πως έχεις γράψει.

2) Επειδή οι φιλόλογοι συμφώνησαν ότι ήταν βατά τα θέματα σημαίνει ότι ήταν όντως κατάλληλα? Υποκλινόμαστε στο θέσφατο των φιλολόγων? Με συγχωρείτε αλλά εγώ δεν...
Και στο κάτω κάτω, οι φιλόλογοι είναι μέλη και αυτoί της ελληνικής κοινωνίας με όλες τις αρρωστημένες (κατ' εμέ) αντιλήψεις και νοοτροπίες που την διέπουν.

3) Εγώ δεν είπα ότι είναι αδύνατον συλλήβδην να μένουν όλοι ευχαριστημένοι. Μάλιστα έδωσα και παράδειγμα. Τέσσερα θέματα λάθος της Δευτέρα, ακυρώνονται όλα, όλοι 100. Το θέμα όμως δεν είναι να είναι μόνο όλοι ευχαριστημένοι. Το θέμα είναι να επιτυγχάνεται και ο επιδιωκόμενος διαχωρισμός. Και με "βατά" θέμα αμφιβάλλω έντονα ότι γίνεται κάτι τέτοιο. Αυτό που εννοούσα στο προηγούμενο μήνυμα είναι ότι διαχωρισμός και "όλοι ευχαριστημένοι" είναι ενδεχόμενα ασυμβίβαστα. Και είναι ασυμβίβαστα εξ ορισμού...

4) Στα δύσκολα χθεσινά θέματα της Φυσικής υπήρξαν μαθητές που έγραψαν 100ρια, υπήρξαν αρκετοί που έγραψαν από 90 και πάνω (ξέρω πολλούς τέτοιους) και μάλιστα τελειώνοντας αρκετά γρήγορα -γύρω στις 2 ώρες αρκετοί εξ αυτών. Ας μην γελιόμαστε, οι καλοί (ότι και αν σημαίνει αυτό) πάντα θα γράφουν ό,τι και αν πέφτει. Οι άλλοι απλώς θα ψάχνουν δικαιολογίες. Επειδή όμως η αυτοκριτική δεν είναι και το καλύτερο μας, θα ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες στο "σύστημα", στα θέματα...στους Γερμανούς, στους κερδοσκόπους, στους......ποτέ δεν φταίμε εμείς, αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ έναν μαθητή να παραδέχτηκε ότι απέτυχε επειδή ο ΙΔΙΟΣ έφταιγε, επειδή δεν προετοιμάστηκε καλά.

5) Η αντιμετώπισή μας όσον αφορά τις πανελλήνιες εξετάσεις αποτελεί καθρέφτη γενικότερα της νοοτροπίας μας και της κουλτούρας μας. Το ότι υπάρχει παντελής έλλειψη αυτοκριτικής δεν αφορά μόνο τις πανελλήνιες, το ότι έχουμε μπερδέψει τις έννοιες ισότητα και ισοπέδωση δεν αφορά μόνο τις πανελλήνιες, το ότι δημοκρατία νομίζουμε ότι σημαίνει ασυδοσία και επικράτηση κάθε ανύπαρκτου δεν αφορά μόνο τις πανελλήνιες, το ότι οι λέξεις "αξιοκρατία" και "αξιολόγηση" μας είναι τελείως άγνωστες δεν αφορά μόνο τις πανελλήνιες, η αποθέωση της μερικότητας (να μπει το δικό μου παιδί στη σχολή που θέλει -βασικά όχι σε αυτήν που θέλει, σε αυτήν που θα ανεβάσει το πρεστίζ μας, αλλά αυτά δεν τα λέμε παραέξω) και ο καταποντισμός κάθε συλλογικότητας δεν αφορά μόνο τις πανελλήνιες, το ότι φροντίζουμε επιμελώς για το "φαίνεσθαι", αλλά αγνοούμε τελείως το "είναι" δεν αφορά μόνο τις πανελλήνιες. Ο κατάλογος είναι μακροσκελής και νομίζω πως θα χρειάζονταν αρκετές αράδες ακόμη για να θεωρηθεί πλήρης.

6) Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια φράση του Αριστοτέλη: Τίποτα δεν είναι πιο άδικο από την ισότητα των ανίσων.

ΥΓ1: Κύριε Νίκο (?) νομίζω είναι αυτονόητο ότι η "αντιπαράθεση" δεν είναι σε προσωπικό επίπεδο.
ΥΓ2: Δεν θα επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα. Η συζήτηση είναι πάντοτε ίδια και δεν οδηγεί πουθενά.

STOPJOHN

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από STOPJOHN » Σάβ Μάιος 26, 2012 11:55 am

Καλημέρα, συγχαρητήρια στον ΑΝΤΏΝΗ ΝΑΣΙΟΥΛΑ,που δεν γνωρίζω, καταπληκτικές ιδέες πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα ΔΥΣΤΗΧΩΣ.... δεν έχω γνωρίσει μαθητή που να κάνει την αυτοκριτική του ....πάντοτε φταίνε οι άλλοι βαθμολογητές, καθηγητές το εκπαιδευτικό σύστημα .
Φιλικά
Γιάννης

α. Η δυσκολία με κάνει δυνατότερο.
β. Όταν πέφτεις να έχεις τη δύναμη να σηκώνεσαι.
k-ser
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από k-ser » Σάβ Μάιος 26, 2012 1:27 pm

Νασιούλας Αντώνης έγραψε:6) Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια φράση του Αριστοτέλη: Τίποτα δεν είναι πιο άδικο από την ισότητα των ανίσων.
Αντώνη να είσαι βέβαιος στη ζωή σου: η ζωή δεν επιτρέπει, τελικά, να συμβεί αυτό το άδικο.

Καλή συνέχεια.

Κώστας Σερίφης
nik21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik21 » Σάβ Μάιος 26, 2012 9:35 pm

Νασιούλας Αντώνης έγραψε: 2) Επειδή οι φιλόλογοι συμφώνησαν ότι ήταν βατά τα θέματα σημαίνει ότι ήταν όντως κατάλληλα? Υποκλινόμαστε στο θέσφατο των φιλολόγων? Με συγχωρείτε αλλά εγώ δεν...
Είναι δικαίωμά σου να μην συμφωνείς με τη γνώμη τους. Το ότι όμως τα πράγματα, σε γενικές γραμμές, κύλησαν ομαλά στην έκθεση(το ποια θα είναι τα αποτελέσματα είναι άλλη ιστορία) είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.
Νασιούλας Αντώνης έγραψε:3) Εγώ δεν είπα ότι είναι αδύνατον συλλήβδην να μένουν όλοι ευχαριστημένοι. Μάλιστα έδωσα και παράδειγμα. Τέσσερα θέματα λάθος της Δευτέρα, ακυρώνονται όλα, όλοι 100. Το θέμα όμως δεν είναι να είναι μόνο όλοι ευχαριστημένοι.
Ούτε και τότε θα είναι ευχαριστημένοι, ειδικά ο άριστος μαθητής που θα βλέπει τον τεμπέλη συμμαθητή του να παίρνει 100.
Νασιούλας Αντώνης έγραψε:Το θέμα είναι να επιτυγχάνεται και ο επιδιωκόμενος διαχωρισμός. Και με "βατά" θέμα αμφιβάλλω έντονα ότι γίνεται κάτι τέτοιο.
Αν δεν επιτυγχάνεται ο διαχωρισμός με βατά, τότε με τι επιτυγχάνεται; Με θέματα σαν τα χθεσινά που έκαναν έναν μαθητή του 10 και έναν του 15 να δώσουν παρόμοια γραπτά;
Νασιούλας Αντώνης έγραψε:4) Στα δύσκολα χθεσινά θέματα της Φυσικής υπήρξαν μαθητές που έγραψαν 100ρια, υπήρξαν αρκετοί που έγραψαν από 90 και πάνω (ξέρω πολλούς τέτοιους) και μάλιστα τελειώνοντας αρκετά γρήγορα -γύρω στις 2 ώρες αρκετοί εξ αυτών.
Είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα του περιβάλλοντός σου; Η ένωση φυσικών τλχ έχει άλλη γνώμη όταν δημοσίως υποστηρίζει ότι:
Η χρονική διάρκεια των 3 ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση θεμάτων τέτοιου επιπέδου. Ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Νασιούλας Αντώνης έγραψε:Ας μην γελιόμαστε, οι καλοί (ότι και αν σημαίνει αυτό) πάντα θα γράφουν ό,τι και αν πέφτει.
Εδώ συμφωνούμε. Μόνο που οι εξετάσεις δεν γίνονται μόνο για αυτούς.

ΥΓ. Σαφώς και δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση. Ίσα ίσα που χαίρομαι γιατί από τέτοιες συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων όλοι αποκομίζουμε κάτι. Όμως, καλό είναι να μην συνεχίσουμε προς το παρόν. Έρχονται μαθηματικά κατεύθυνσης και άλλα μαθήματα που προέχουν. Εδώ θα είμαστε μετά το τέλος των εξετάσεων για να κάνουμε απολογισμό.

Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε σένα και σε όλα τα παιδιά.

Eukleidis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eukleidis » Δευ Μάιος 28, 2012 3:44 pm

ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΕΛ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ΄ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ»

Η ΚΕΕ, ως αρμόδια για την επιλογή των θεμάτων και τη διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης, συνήλθε την 28-5-12 για να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση του μαθήματος ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ΄ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ.

Αφού έλαβε υπόψη της:
1) τα στοιχεία που προέκυψαν από την προβλεπόμενη πειραματική βαθμολόγηση γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα, σύμφωνα με τα οποία οι υποψήφιοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στην κατανόηση του ερωτήματος Γ4, όπως ακριβώς διατυπώθηκε,
2) τις απόψεις των Βαθμολογικών Κέντρων,
3) το γεγονός ότι η δοθείσα διατύπωση του ερωτήματος Γ4 ήταν μεν ελλιπής μόνο ως προς τη λέξη «πρώτο» (μέγιστο), πλην, όμως, η έλλειψη αυτή δεν θεωρείται, κατά την κρίση της Επιτροπής, ουσιώδης, ούτε ήταν ικανή να επηρεάσει την απόδοση των υποψηφίων, όπως, άλλωστε, αποδείχτηκε από την πειραματική βαθμολόγηση,
4) το γεγονός ότι η δοθείσα διατύπωση ήταν, κατά την κρίση της Επιτροπής, σύμφωνη με το πνεύμα του σχολικού εγχειριδίου και της εξεταστέας ύλης
5) το γεγονός ότι οι τεκμηριωμένες απαντήσεις επί των ερωτημάτων γίνονται αποδεκτές κατά πάγια αρχή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αποφασίζουμε
Να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά, όπως κατωτέρω:
Γ1: 6 Γ2: 6 Γ3: 6 Γ4: 7
Από την ΚΕΕ

Το θεμα λήγει αισίως!

Γιώργος
Νασιούλας Αντώνης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νασιούλας Αντώνης » Δευ Μάιος 28, 2012 5:03 pm

Έκαναν και κάτι σωστό :!:

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης