Και εγώ αυτό νόμιζα για το πρόβλημα 1 της Γ Γυμνασίου.
Επικοινώνησα αλλά μου είπαν ότι έτσι είναι.
Αν είναι έτσι, τότε νομίζω δεν θα έπρεπε να λέει αριθμητική τιμή στην εκφώνηση
αλλά απλοποίηση της παράστασης.
Νίκος Κατσίπης
Συντονιστές: cretanman, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, socrates
Και εγώ αυτό νόμιζα για το πρόβλημα 1 της Γ Γυμνασίου.
Επικοινώνησα με την ΕΜΕ 9:45 περίπου και μου είπαν ότι έτσι είναι.george visvikis έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 11, 2017 2:02 pmΠρόβλημα 1/Γ' Γυμνασίου
Προφανώς προβλεπόταν να φύγουν όλα και να μείνει μόνο το, αλλά έπεσε αυτό το τυπογραφικό με το πρόσημο του
στον εκθέτη και χάλασε τη συνταγή. Πώς θα μπαλωθεί αυτό; Και μην πει κανείς ότι θα το βρούμε συναρτήσει του
, γιατί η εκφώνηση μιλάει σαφώς για αριθμητική τιμή της παράστασης (και όχι απλοποίηση). Δεν είναι δυνατόν να μην το πρόσεξε κανείς από την επιτροπή!
Κατά τη γνώμη μου, η προσπάθεια της ΕΜΕ να σώσει μια λάθος εκφώνηση δεν πείθει κανέναν.nkatsipis έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 11, 2017 2:06 pmΕπικοινώνησα με την ΕΜΕ 9:45 περίπου και μου είπαν ότι έτσι είναι.george visvikis έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 11, 2017 2:02 pmΠρόβλημα 1/Γ' Γυμνασίου
Προφανώς προβλεπόταν να φύγουν όλα και να μείνει μόνο το, αλλά έπεσε αυτό το τυπογραφικό με το πρόσημο του
στον εκθέτη και χάλασε τη συνταγή. Πώς θα μπαλωθεί αυτό; Και μην πει κανείς ότι θα το βρούμε συναρτήσει του
, γιατί η εκφώνηση μιλάει σαφώς για αριθμητική τιμή της παράστασης (και όχι απλοποίηση). Δεν είναι δυνατόν να μην το πρόσεξε κανείς από την επιτροπή!
Μπερδεύτηκαν αρκετά οι μαθητές.
Νίκος

κατά συνέπεια κανένας από αυτούς τους αριθμούς δεν διαιρείται με το 9 αφού η διαίρεση θα αφήνει υπόλοιπο 4.
που σημαίνει ότι ούτε με το 3 διαιρείται διότι η διαίρεση με το 3 αφήνει υπόλοιπο 1.
είναι ισόπλευρο, ως ισοσκελές (
) με μια γωνία βάσης 

είναι ισόπλευρο και 
είναι ισόπλευρο.
και
, τότε 
και
είναι
και 
και
.)
.
, το άθροισμα των βάσεων είναι
και το ύψος είναι ίσο με αυτό του τριγώνου
.
, το οποίο έχει πλευρά πλευρά
, έπεται ότι ![[T\Lambda K]=\dfrac{1}{4}[AB\Gamma]. [T\Lambda K]=\dfrac{1}{4}[AB\Gamma].](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/26c978fa0ed0730c446e64d9911bf495.png)
achilleas έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 11, 2017 10:15 amΘΕΜΑ 2/ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
Με συμπλήρωση τετραγώνου παίρνουμε
.
Συνεπώς θέλουμε να βρούμε τους ακεραίους με
Αλλά το 3 δεν είναι τέλειο τετράγωνο, αλλά ούτε άθροισμα δύο τετραγώνων. Γράφεται μοναδικά ωςκι άρα
και
και
Συνεπώς,
ή
,
ή
![]()
και
Οι λύσεις, λοιπόν, είναι
,
,
και
Φιλικά,
Αχιλλέας
Το 1/3 δεν είναι ακέραιος.
Γίνεται η βάσεις να είναι και -1 αλλά ναι δεν είχανε δει την διευκρινηση ακέραιοςΒασίλης Κρανιώτης έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 11, 2017 2:52 pmachilleas έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 11, 2017 10:15 amΘΕΜΑ 2/ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
Με συμπλήρωση τετραγώνου παίρνουμε
.
Συνεπώς θέλουμε να βρούμε τους ακεραίους με
Αλλά το 3 δεν είναι τέλειο τετράγωνο, αλλά ούτε άθροισμα δύο τετραγώνων. Γράφεται μοναδικά ωςκι άρα
και
και
Συνεπώς,
ή
,
ή
![]()
και
Οι λύσεις, λοιπόν, είναι
,
,
και
Φιλικά,
Αχιλλέας
Η άσκηση ζητάει x,y,z ακεραίους.
ΘΕΜΑ 4/Β ΛΥΚΕΙΟΥgiannis_drav έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 11, 2017 2:26 pmΈχει κανείς τη λύση του θέματος Δ της Β λυκείου; Αν γίνεται με χρήση γνώσεων μέχρι και α λυκείου, ή έστω μέχρι β.
, οπότε
κι άρα
,
με το ίσο αν και μόνο αν 
(*) με το "=" αν και μόνο αν 
ισχύει
)
δηλαδή ότι
δηλαδή ότι
δηλαδή ότι
δηλαδή
που ισχύει.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης