ΟΕΦΕ 2014
Συντονιστής: Καρδαμίτσης Σπύρος
ΟΕΦΕ 2014
Είναι δυνατόν να μου στείλει κάποιος τις λύσεις του θέματος Δ του ΟΕΦΕ μεσω pm ή email; Τις χρειάζομαι άμεσα και δεν μπορώ να τις βρω. (Δεν εννοώ τις λύσεις που θα ανακοινώσει ο ΟΕΦΕ αλλά αυτές που προτείνει ένας μαθηματικός.)
Re: ΟΕΦΕ 2014
maraslani@hotmail.comDimitrisH έγραψε:Καλησπέρα ,έχω τις λύσεις
Σε ποια διεύθυνση e-mail να τις στείλω;
Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Νομίζω ότι δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως τα θέματα του ΟΕΦΕ 2014 ήταν τα δυσκολότερο "επίσημο" διαγώνισμα μέχρι τώρα,συμπεριλαμβάνοντας τις πανελλήνιες
Ένα-ένα τα ερωτήματα ξεχωριστά αντιμετωπίζονταν άλλα μαζεμένα σε 1 διαγώνισμα έφτιαχναν μια "βόμβα"
Ένα-ένα τα ερωτήματα ξεχωριστά αντιμετωπίζονταν άλλα μαζεμένα σε 1 διαγώνισμα έφτιαχναν μια "βόμβα"
Είναι δυνατόν να μου στείλει κάποιος τα θεματα οεφε 2014 κατ και γενικης παιδειας
στο gmouzou@sch.gr
ευχαριστώ
στο gmouzou@sch.gr
ευχαριστώ
- Tolaso J Kos
- Επικοινωνία:
Να ρωτήσω κάτι; Μόλις πήρα τα θέματα (BILLVED σε ευχαριστώ που μου τα στειλες) και τα είδα λίγο. Δε πρόλαβα να ασχοληθώ. Αλλά γιατί μόνο
ερωτήματα; Επηρρεαστήκαν από τις πανελλήνιες του
; Μόνο το
ο θέμα είχε
ερωτήματα. Για το δεύτερο θέμα που το κοίταξα λίγο μου φάνηκε λίγο απαιτητικό.
Φιλικά
ερωτήματα; Επηρρεαστήκαν από τις πανελλήνιες του
; Μόνο το
ο θέμα είχε
ερωτήματα. Για το δεύτερο θέμα που το κοίταξα λίγο μου φάνηκε λίγο απαιτητικό.Φιλικά
Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !

Φίλε μου κοίτα πιο προσεκτικά. Στα θέματα 2 και 3 έχει από 5 ερωτήματα! Το 4ο που έχει τέσσερα ερωτήματα έχω περιέργεια να ακούσω από άλλους συναδέλφους αν εμείς όταν ήμασταν μαθητές θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε ερώτημα. Πραγματικά πιστεύω ότι για τα θέματα των τελευταίων ετών έχουμε εμείς οι ίδιοι μερίδιο ευθύνης. Τα θέματα που προτείνουμε είναι δύσκολα και επειδή η επιτροπή θέλει να είναι πάντα πιο "μπροστά" βάζει ακόμη πιο δύσκολα.Tolaso J Kos έγραψε:Να ρωτήσω κάτι; Μόλις πήρα τα θέματα (BILLVED σε ευχαριστώ που μου τα στειλες) και τα είδα λίγο. Δε πρόλαβα να ασχοληθώ. Αλλά γιατί μόνοερωτήματα; Επηρεάστηκαν από τις πανελλήνιες του
; Μόνο το
ο θέμα είχε
Φιλικά
Καλησπέρα.Θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει τα θέματα του ΟΕΦΕ μαθηματικών γενικής παιδείας στη παρακάτω διεύθυνση celia_kar24@hotmail.com .Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
manolinikd
Τα θέματα της κατεύθυνσης ήταν πλήρως εναρμονισμένα στο πνεύμα της εποχής, αντίθετα της γενικής παιδείας τραγικά εύκολα....
Το τελευταίο ερώτημα στο θέμα Γ παρουσιάζει ενδιαφέρον (στα θέματα των μαθ. γενικής παιδείας)
-
βασιλεια96666
Καλημέρα. Θα μπορούσες να μου τα στείλεις; Και θέματα και λύσεις.tdsotm111 έγραψε:Το τελευταίο ερώτημα στο θέμα Γ παρουσιάζει ενδιαφέρον (στα θέματα των μαθ. γενικής παιδείας)
τελευταία επεξεργασία από matha σε Κυρ Μάιος 18, 2014 11:12 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Κεφαλαία σε πεζά!
Λόγος: Κεφαλαία σε πεζά!
- Tolaso J Kos
- Επικοινωνία:
Να κάνω μία ερώτηση στα μαθηματικά γενικής της ΟΕΦΕ?
Είναι στο ερώτημα Β4. για την εύρεση της πιθανότητας
.
Τη βρίσκω μηδέν. Εξηγούμαι... Προφανώς η ένωση
. Άρα: 
Οι λύσεις της ΟΕΦΕ δε το βγάζουν τόσο, αλλά
, διότι δίδουν ως ένωση το σύνολο
. Από πού βγήκε αυτό;
Ευχαριστώ.

Γράψτε λάθος... θεωρώ το Β. ως λάθος ενδεχόμενο... είναι
κα όχι
.
Οπότε , ναι, τόσο είναι..
Ζητώ συγνώμη.
Είναι στο ερώτημα Β4. για την εύρεση της πιθανότητας
.Τη βρίσκω μηδέν. Εξηγούμαι... Προφανώς η ένωση
. Άρα: 
Οι λύσεις της ΟΕΦΕ δε το βγάζουν τόσο, αλλά
, διότι δίδουν ως ένωση το σύνολο
. Από πού βγήκε αυτό; Ευχαριστώ.

Γράψτε λάθος... θεωρώ το Β. ως λάθος ενδεχόμενο... είναι
κα όχι
.Οπότε , ναι, τόσο είναι..
Ζητώ συγνώμη.
τελευταία επεξεργασία από Tolaso J Kos σε Κυρ Μάιος 18, 2014 11:29 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

-
βασιλεια96666
Μπορείς να μου τα στείλεις και μενα;Tolaso J Kos έγραψε:Να ρωτήσω κάτι; Μόλις πήρα τα θέματα (BILLVED σε ευχαριστώ που μου τα στειλες) και τα είδα λίγο. Δε πρόλαβα να ασχοληθώ. Αλλά γιατί μόνοερωτήματα; Επηρρεαστήκαν από τις πανελλήνιες του
; Μόνο το
ο θέμα είχε
Φιλικά
- Tolaso J Kos
- Επικοινωνία:
Φυσικά στείλε μου το e-mail σου σε προσωπικό μήνυμα.βασιλεια96666 έγραψε:μπορεις να μου τα στειλεις και μενα;Tolaso J Kos έγραψε:Να ρωτήσω κάτι; Μόλις πήρα τα θέματα (BILLVED σε ευχαριστώ που μου τα στειλες) και τα είδα λίγο. Δε πρόλαβα να ασχοληθώ. Αλλά γιατί μόνοερωτήματα; Επηρρεαστήκαν από τις πανελλήνιες του
; Μόνο το
ο θέμα είχε
Φιλικά

Τόλη, το ενδεχόμενο
αποτελείται από εκείνα τα στοιχεία
του
για τα οποία η εφαπτόμενη της
στο σημείο της
είναι
παράλληλη στον άξονα των τετμημένων, ισοδύναμα :
. Είναι :

και άρα
.
Επίσης,
.
και επειδή έχουμε ισοπίθανα απλά ενδεχόμενα,
.
Επομένως,
.
Υ.Γ : Μετά είδα ότι το διόρθωσες. Το αφήνω για τον κόπο.
αποτελείται από εκείνα τα στοιχεία
του
για τα οποία η εφαπτόμενη της
στο σημείο της
είναι παράλληλη στον άξονα των τετμημένων, ισοδύναμα :
. Είναι :
και άρα
.Επίσης,
.
και επειδή έχουμε ισοπίθανα απλά ενδεχόμενα,
.Επομένως,
.Υ.Γ : Μετά είδα ότι το διόρθωσες. Το αφήνω για τον κόπο.
Παπαπέτρος Ευάγγελος
Θα ήθελα να πω και εγώ τη γνώμη μου για τα θέματα του ΟΕΦΕ.
Τα θέματα των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας ήταν κλασικά. Ένας πολυ καλός μαθητής έγραφε
.
Δε μου άρεσε καθόλου το θέμα της Στατιστικής.
Τα θέματα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης : ΘΕΜΑ Α: εύκολο, ΘΕΜΑ B: Ωραίο, βατό και διδακτικό.
ΘΕΜΑ Γ: Το τελευταίο ερώτημα δύσκολο. Τα υπόλοιπα ήταν βατά. ΘΕΜΑ Δ: Πολύ δύσκολο. Αναρωτιέμαι πόσοι μαθητές το έλυσαν.
Δεν έχω καταφέρει να αποδείξω τη μονοτονία της παραγώγου.
Έφτασα στη σχέση
και κατάφερα
να δείξω ότι
. Καμιά ιδέα ;
Τα θέματα των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας ήταν κλασικά. Ένας πολυ καλός μαθητής έγραφε
.Δε μου άρεσε καθόλου το θέμα της Στατιστικής.
Τα θέματα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης : ΘΕΜΑ Α: εύκολο, ΘΕΜΑ B: Ωραίο, βατό και διδακτικό.
ΘΕΜΑ Γ: Το τελευταίο ερώτημα δύσκολο. Τα υπόλοιπα ήταν βατά. ΘΕΜΑ Δ: Πολύ δύσκολο. Αναρωτιέμαι πόσοι μαθητές το έλυσαν.
Έφτασα στη σχέση
και κατάφερα να δείξω ότι
. Καμιά ιδέα ;Παπαπέτρος Ευάγγελος
- george visvikis
- Επιμελητής
Καλημέρα σε όλους.BILLVED έγραψε: Φίλε μου κοίτα πιο προσεκτικά. Στα θέματα 2 και 3 έχει από 5 ερωτήματα! Το 4ο που έχει τέσσερα ερωτήματα έχω περιέργεια να ακούσω από άλλους συναδέλφους αν εμείς όταν ήμασταν μαθητές θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε ερώτημα. Πραγματικά πιστεύω ότι για τα θέματα των τελευταίων ετών έχουμε εμείς οι ίδιοι μερίδιο ευθύνης. Τα θέματα που προτείνουμε είναι δύσκολα και επειδή η επιτροπή θέλει να είναι πάντα πιο "μπροστά" βάζει ακόμη πιο δύσκολα.
Πριν από λίγο πήρα τα θέματα. Ευχαριστώ τον Τόλη (Tolaso J Kos) που μου τα έστειλε.
Δεν έχω προλάβει να τα δω όλα, αλλά κοίταξα μόνο το
Κατεύθυνσης. Μου φάνηκε εξωφρενικό. Συμφωνώ απόλυτα "BILLVED". Συναγωνίζεται ο ένας τον άλλο ποιος θα βάλει τα πιο δύσκολα θέματα, κάνοντας τελικά ζημιά στα παιδιά.Είναι σαν να προσπαθούμε να βρούμε τι μπορεί να μην ξέρουν οι μαθητές, ώστε να τους τιμωρήσουμε.
Θα μπορούσε να μου στείλει και εμένα κάποιος τα θέματα της κατεύθυνσης; Όποιος είναι πρόθυμος να επικοινωνήσει μαζί μου με προσωπικό μήνυμα για να του πω διεύθυνση email.
Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει!
Νόμος του Μέρφυ
Νόμος του Μέρφυ
- Tolaso J Kos
- Επικοινωνία:
Βαγγέλη σου δίδω τη λύση της ΟΕΦΕ (δεύτερο τρόπο)BAGGP93 έγραψε:Θα ήθελα να πω και εγώ τη γνώμη μου για τα θέματα του ΟΕΦΕ.
Τα θέματα των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας ήταν κλασικά. Ένας πολυ καλός μαθητής έγραφε.
Δε μου άρεσε καθόλου το θέμα της Στατιστικής.
Έφτασα στη σχέσηκαι κατάφερα
να δείξω ότι. Καμιά ιδέα ;

Τώρα αφού
αποκλείουμε η
να είναι αρνητική.Επίσης δεν είναι μηδέν, άρα ... έχουμε το συμπέρασμα...

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης