f συνεχής
f γνησίως αύξουσα

Συνεχής
Να δείξετε ότι

είναι γνησίως αυξουσα
Μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι γνησίως αύξουσα η

Έστω

Το θεωρείτε σωστό ως σκέψη
( Καλή χρονιά ,χρόνια πολλά με υγεία σε όλους )
[/quote]
Συντονιστής: m.pαpαgrigorakis

Όχι. Η σκέψη είναι πολύ λάθος. Δεν μπορείς να υποθέσεις το αποδεικτέο.
Ελπίζω να μην αρχίσουμε και πάλι έναν ατέρμονα διάλογο όπως εδώ όπου γράφεις χωρίς να το έχεις σκεφτεί επαρκώς.
στηρίχθηκες; Η υπόθεση για την
λέει άλλο πράγμα..
Η υπόθεση ότι ηMihalis_Lambrou έγραψε: ↑Παρ Ιαν 04, 2019 9:51 pmΠαρακαλώ να γράφεις ΜΟΝΟ αφού έχεις σκεφθεί πολύ αυτό που πας να γράψεις. Θέλουμε να σε βοηθήσουμε, και θα το κάνουμε με χαρά, αλλά αν δεν μας βοηθάς και εσύ, σπαταλάμε άσκοπη ενέργεια.
γνησίως αύξουσα σημαίνει
, δηλαδή σαν να "προσθέτουμε" την
στα δύο μέλη της
. Ο τρόπος που την χρησιμοποίησες στο σημείο που ανέφερα, δηλαδή το
με
και έστω ότι ισχύει:
το οποίο είναι ισοδύναμο με το:
είναι γνησίως αύξουσα σημαίνει ότι για κάθε
είναι
. Η αντίστροφη συνεπαγωγή αποδεικνύεται. Βέβαια στις πανελλήνιες μπορεί κάποιος να την επικαλεστεί χωρίς απόδειξη. Από αυτή τη σκοπιά για την τελευταία συνεπαγωγή στο παρακάτω
επαρκή αιτιολόγηση αποτέλει το ότι η
είναι γνησίως αύξουσα.Ακόμα περιμένω για την υπόδειξη του λάθους μου στην λύση που έδειξα .....Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Παρ Ιαν 04, 2019 10:41 pmΠαραδίνομαι. Έκανα φιλότιμες προσπάθειες αλλά δεν φαίνεται να ευόδωσαν.
Ας συνεχίσει άλλος την ατέρμονα συζήτηση.
.
.
(απλή συνεπαγωγή)
(διπλή συνεπαγωγή).χρησιμοποιείς τον δεύτερο. Άρα η απόδειξη σου είναι εσφαλμένη, όπως επεσήμανα στο ποστ μου #6.
. Χάθηκε το μέρος της απόδειξης που θέλει το
για να συμπληρωθεί το
. Πάλι
ποστ για να αποφανθούμε. Και για να θυμηθώ την αρχαία παροιμία, "ώδινεν όρος και έτεκεν μυν". Πάλι δεν φαίνεται να έχεις καταλάβει τι γράφω. Σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Η ένστασή μου είναι ότι αυτό πρέπει να αποδειχθεί και όχι να χρησιμοποιούμε την μία φορά τον έναν ορισμό και την άλλη, τον άλλο.
έχουμε διπλό χρέος να τον ενθαρρύνουμε να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του την κατάσταση. Τελεία και παύλα.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες