με
των οποίων οι ρίζες ικανοποιούν τις σχέση
με
.Το ερώτημα μου είναι το εξής.
Ξέρουμε ότι ℛ⊆ ℂ,άρα πρέπει να πάρουμε περιπτώσεις αν Δ<0,Δ>0,Δ=0;
Συντονιστής: Πρωτοπαπάς Λευτέρης
με
με
.
οι ρίζες τότε πρέπει
και
.
άρα
ή
.
και επειδή
άρα o
μπορεί να είναι κάποιος από τους αριθμούς 
που ικανοποιούν τις συνθήκες του προβλήματος.Δηλαδή βγαίνουν 6 εξισώσεις;cretanman έγραψε:Νομίζω ότι θα πρέπει να ψάξεις περισσότερο με τον τρόπο που προτείνεις.
Από τους τύπους Vieta ανοι ρίζες τότε πρέπει
και
.
Παίρνοντας μέτρα έχουμεάρα
ή
.
Επίσηςκαι επειδή
άρα o
μπορεί να είναι κάποιος από τους αριθμούς
Παίρνοντας τις 10 περιπτώσεις που προκύπτουν κρατάς τα ζεύγηπου ικανοποιούν τις συνθήκες του προβλήματος.
Αλέξανδρος
Γενικότερα, τα μέτρα των δυο ριζών (είτε μιγαδικών είτε πραγματικών) είναι ίσα αν και μόνον αν b = 0 ή Δ = 0 (καθώς πιο γενικά |x+y| = |x-y| αν και μόνον αν xy = 0)^ βεβαίως στην δεύτερη περίπτωση οι δυο ρίζες είναι πραγματικές και ταυτίζονται ενώ στην πρώτη οι δυο ρίζες είναι μιγαδικές (αντίθετες φανταστικές για την ακρίβεια) αν και μόνον αν c > 0.Denton έγραψε:Καταγράψτε όλες τις δευτεροβάθμιες εξισώσειςμε
με
.
Το ερώτημα μου είναι το εξής.
Ξέρουμε ότι ℛ⊆ ℂ,άρα πρέπει να πάρουμε περιπτώσεις αν Δ<0,Δ>0,Δ=0;
.Γιατί όχι πχ και οιgbaloglou έγραψε:Συμπεραίνουμε ότι η μοναδική εξίσωση που ικανοποιεί τις συνθήκες του προβλήματος είναι η
και
;Στην δεύτερη περίπτωση οι ρίζες είναι πραγματικές, στην πρώτη όμως έχουμε να κάνουμε με χοντρό εκ μέρους μου λάθος: ο συλλογισμός ισχύει μόνον για πραγματικές ρίζες!coyote έγραψε:Γιατί όχι πχ και οιgbaloglou έγραψε:Συμπεραίνουμε ότι η μοναδική εξίσωση που ικανοποιεί τις συνθήκες του προβλήματος είναι ηκαι
;
, άρα ή
(μόνη αποδεκτή εξίσωση η
)ή
(οπότε
(λόγω μοναδιαίου μέτρου ριζών) και
, αποδεκτές εξισώσεις οι
).
(κάτι που βεβαίως ισχύει πάντοτε) με
(λόγω μοναδιαίου μέτρου ριζών) και
. Εύκολα συμπεραίνουμε, με
, ότι