Απορία

Συντονιστής: Πρωτοπαπάς Λευτέρης

Denton

Απορία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Denton » Κυρ Δεκ 05, 2010 3:20 am

Ορίζεται μέγιστη απόσταση κύκλου-ευθείας;

pana1333
Επικοινωνία:

Re: Απορία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pana1333 » Κυρ Δεκ 05, 2010 3:45 am

Denton έγραψε:Ορίζεται μέγιστη απόσταση κύκλου-ευθείας;
Ορίζεται όπως ακριβώς ορίζεται η απόσταση σημείου από ευθεία. Δηλαδή το μήκος της καθέτου απο το σημείο στην ευθεία (που είναι η μικρότερη απόσταση του σημείου απο την ευθεία).....Η διαφορά στην περίπτωση μας είναι ότι το σημείο ανήκει στο κύκλο. Άρα ψάχνουμε ποιο σημείο του κύκλου έχει την μεγαλύτερη απόσταση (κάθετη που περνά απο το κέντρο του κύκλου) απο την ευθεία....

Ελπίζω να σε βοήθησα......

Υ.Σ

Επειδή μόλις είδα ότι το θέμα σου το έχεις αναρτήσει στους μιγαδικούς και "υποθέτοντας" ότι είσαι μαθητής θα προσθέσω το εξής. Έστω η εικόνα ενός μιγαδικού z που κινείται σε κύκλο (Κ,ρ) και η εικόνα του μιγαδικού w που κινείται σε μια ευθεία (ε). Τότε μέγιστη τιμή του \left|z-w \right| δεν υπάρχει αλλά υπάρχει η μέγιστη απόσταση της εικόνας του z από την ευθεία που υπολογίζεται με το τρόπο που περιέγραψα παραπάνω.....

Κανάβης Χρήστος
Μαθηματικός
Denton

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Denton » Κυρ Δεκ 05, 2010 1:06 pm

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ναι είμαι μαθητής.

Η ευθεία θεωρητικά δεν έχει άπειρο μήκος;
Πώς γίνεται κάποιο σημείο της ευθείας να απέχει την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από κάποιο σημείο του κύκλου;
Για να μην μιλάμε γενικά και αόριστα, κάντε τον κόπο αν έχετε την καλοσύνη να δείτε τα

http://www.oefe.gr/%CE%A6%CF%81%CE%BF%C ... fault.aspx

θέματα του οεφε και τον τρόπο που λύνεται το τελευταίο ερώτημα του 2ου θέματος στα μαθηματικά κατεύθυνσης Γ λυκείου 2010, γιατί κάτι δεν μου κολλάει.

pana1333
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pana1333 » Κυρ Δεκ 05, 2010 2:57 pm

Denton έγραψε:Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ναι είμαι μαθητής.

Πώς γίνεται κάποιο σημείο της ευθείας να απέχει την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από κάποιο σημείο του κύκλου;
Για να μην μιλάμε γενικά και αόριστα, κάντε τον κόπο αν έχετε την καλοσύνη να δείτε τα

θέματα του οεφε και τον τρόπο που λύνεται το τελευταίο ερώτημα του 2ου θέματος στα μαθηματικά κατεύθυνσης Γ λυκείου 2010, γιατί κάτι δεν μου κολλάει.
Είναι ακριβώς αυτό που σου έστειλα... Με τον όρο Απόσταση σημείου απο ευθεία στα μαθηματικά ορίζουμε τη μικρότερη απόσταση του σημείου απο την ευθεία δηλαδή το μήκος της μοναδικής καθέτου που διέρχεται απο το σημείο. Οπότε ζητώντας η άσκηση την μεγαλύτερη απόσταση των εικόνων των μιγαδικών z από την ευθεία εννοεί την μεγαλύτερη "μικρότερη απόσταση". Ενώ δεν θα μπορούσε να ζητάει την μέγιστη τιμή του μέτρου της διαφοράς z-w που είναι αυτό που λες εσύ δηλαδή όταν η εικόνα του z κινείται στον κύκλο και η εικόνα του w στην ευθεία, στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει μέγιστη τιμή της απόστασης που σε αυτήν όμως την περίπτωση δεν ορίζεται ως η κάθετη αλλά ως η απόσταση των εικόνων των δύο μιγαδικών δηλαδή των δύο σημείων.... Νομίζω ότι κατάλαβα ακριβώς τον προβληματισμό σου απλά το θέμα είναι καθαρά θέμα ορισμού.....και για να γίνω πιο συγκεκριμένος στην μεν πρώτη περίπτωση εχουμε ορισμό απόστασης σημείου απο ευθεία που ορίζεται ως το μήκος της καθέτου που φέρουμε από σημείο εκτός ευθείας ενώ στη δεύτερη έχουμε ορισμό απόστασης μεταξύ δύο σημείων που ορίζεται ως το μήκος του ευθύγραμμου τμήματος με αρχή και τέλος τις εικόνες των δύο μιγαδικών.....

Κανάβης Χρήστος
Μαθηματικός
Denton

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Denton » Κυρ Δεκ 05, 2010 3:35 pm

pana1333 έγραψε:
Denton έγραψε:Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ναι είμαι μαθητής.

Είναι ακριβώς αυτό που σου έστειλα... Με τον όρο Απόσταση σημείου απο ευθεία στα μαθηματικά ορίζουμε τη μικρότερη απόσταση του σημείου απο την ευθεία δηλαδή το μήκος της μοναδικής καθέτου που διέρχεται απο το σημείο. Οπότε ζητώντας η άσκηση την μεγαλύτερη απόσταση των εικόνων των μιγαδικών z από την ευθεία εννοεί την μεγαλύτερη "μικρότερη απόσταση". Ενώ δεν θα μπορούσε να ζητάει την μέγιστη τιμή του μέτρου της διαφοράς z-w που είναι αυτό που λες εσύ δηλαδή όταν η εικόνα του z κινείται στον κύκλο και η εικόνα του w στην ευθεία, στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει μέγιστη τιμή της απόστασης που σε αυτήν όμως την περίπτωση δεν ορίζεται ως η κάθετη αλλά ως η απόσταση των εικόνων των δύο μιγαδικών δηλαδή των δύο σημείων.... Νομίζω ότι κατάλαβα ακριβώς τον προβληματισμό σου απλά το θέμα είναι καθαρά θέμα ορισμού.....και για να γίνω πιο συγκεκριμένος στην μεν πρώτη περίπτωση εχουμε ορισμό απόστασης σημείου απο ευθεία που ορίζεται ως το μήκος της καθέτου που φέρουμε από σημείο εκτός ευθείας ενώ στη δεύτερη έχουμε ορισμό απόστασης μεταξύ δύο σημείων που ορίζεται ως το μήκος του ευθύγραμμου τμήματος με αρχή και τέλος τις εικόνες των δύο μιγαδικών.....
Νομίζω πως ήσασταν κατανοητός.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας κύριε χρήστο.

Απάντηση

Επιστροφή σε “ΜΙΓΑΔΙΚΟΙ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης