ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ?/ΔΙΩΝΥΜΙΚΗ
ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ?/ΔΙΩΝΥΜΙΚΗ
Καλημέρα σας.
Μια μικρή βοήθεια αν είναι εφικτό για την παρακάτω άσκηση.Η πρότασή μου για λύση των έχω δώσει στο Θέμα αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Ένα ποσοστό 2% των φοιτητών έρχεται στις εξετάσεις της Στατιστικής χωρίς το απαραίτητο κομπιουτεράκι.
(0 Αν σε μια εξεταστική δίνουν το μάθημα 200 φοιτητές να υπολογιστεί η πιθανότητα να μην έχουν κομπιουτεράκι περισσότεροι από δυο άλλα όχι πάνω από πέντε φοιτητές.
(ii) Αν στην επαναληπτική εξέταση οι φοιτητές είναι 150 ποια η πιθανότητα τουλάχιστον 4 να μην έχουν κομπιουτεράκι;
Μια μικρή βοήθεια αν είναι εφικτό για την παρακάτω άσκηση.Η πρότασή μου για λύση των έχω δώσει στο Θέμα αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Ένα ποσοστό 2% των φοιτητών έρχεται στις εξετάσεις της Στατιστικής χωρίς το απαραίτητο κομπιουτεράκι.
(0 Αν σε μια εξεταστική δίνουν το μάθημα 200 φοιτητές να υπολογιστεί η πιθανότητα να μην έχουν κομπιουτεράκι περισσότεροι από δυο άλλα όχι πάνω από πέντε φοιτητές.
(ii) Αν στην επαναληπτική εξέταση οι φοιτητές είναι 150 ποια η πιθανότητα τουλάχιστον 4 να μην έχουν κομπιουτεράκι;
-
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Re: ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ?/ΔΙΩΝΥΜΙΚΗ
https://en.wikipedia.org/wiki/Central_limit_theorem
Νομίζω ότι τα δύο προβλήματα λύνονται με χρήση του Κεντρικού Οριακού Θεωρήματος
Νομίζω ότι τα δύο προβλήματα λύνονται με χρήση του Κεντρικού Οριακού Θεωρήματος
Re: ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ?/ΔΙΩΝΥΜΙΚΗ
Και τα 2 ερωτηματα νομιζω λυνονται με διωνυμικη κατανομη. Επειδη το n ομως ειναι μεγαλο (200 και 150 στην προκειμενη περιπτωση) προσεγγιζεις με Κανονικη κατανομη.

Οπου n = 200, 150 και q = 1-p.
Και βρισκεις τις πιθανοτητες απο τους πινακες της τυπικης κανονικης.
Οπου n = 200, 150 και q = 1-p.
Και βρισκεις τις πιθανοτητες απο τους πινακες της τυπικης κανονικης.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης