Ερώτηση στα Ολοκληρώματα

Theoxaris Malamidis

Ερώτηση στα Ολοκληρώματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theoxaris Malamidis » Δευ Οκτ 15, 2012 4:25 pm

Υπάρχει περίπτωση άσκηση στα ολοκληρώματα να είναι αδύνατη? Αυτό το στηρίζω στην παρακάτω άσκηση που με όλες της μεθόδους που ξέρω δεν μπορώ να την λύσω η εγώ δεν μπορώ να την λύσω η δεν ξέρω: \int_{1}^{e} e^{x} \times lnx  \times dx

Today i will do what others won't
so tomorrow i can do what others cant !
Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Re: Ερώτηση στα Ολοκληρώματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Δευ Οκτ 15, 2012 8:42 pm

καλησπέρα

μάλλον εννοείς πως δεν υπολογίζεται στοιχειωδώς (=με ένα κλειστό τύπο γνωστών συναρτήσεων) το ολοκλήρωμα \int_{1}^{e} e^{x}  lnx  dx

το wolfram λέει όχι, δεν υπολογίζεται, το δοκίμασα γράφοντας integral_1^e{e^xlnx}dx στο κουτάκι

το ότι δεν υπολογίζεται το παραπάνω ολοκλήρωμα αναφέρεται εδώ (συνημμένα) και πιο επιστημονικά εξηγείται εδώ

σταμάτα να ψάχνεις φευγάτα ολοκληρώματα, για τα ΕΠΑΛ μιλάμε

δεν ξέρω τι νομίζεις οτι βάζουν στα ολοκληρώματα στα ΕΠΑΛ αλλά όπως κι εδώ στραβά αρμενίζεις, κι όσο περνά ο καιρός πιο στραβά ..

φιλικά

Theoxaris Malamidis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theoxaris Malamidis » Δευ Οκτ 15, 2012 9:11 pm

Απλά προσπαθώ να καλύψω όλα τα ενδεχόμενα, θέλω να γράψω 100/100 και εγώ και ο αδερφός μου, πέρσι στην Β ομάδα Επαλ λέγανε εύκολα θέματα θα τύχουν διότι στο σχολικό έτος 2010-2011 είχανε τύχη δύσκολα, και αυτά που κάναμε στο σχολείο ούτε ένα θέμα δεν είχε σχέση με της πανελλήνιες .. Όταν θα σε λέγανε κάθε μέρα ότι δεν μπορείς πάνε Α ομάδα , όταν έκανες λάθος ο καθηγητής γέλαγε πάνω σου.
Τι ήθελες να κάνω? θα μάθω και στον αδερφό μου ότι πιο δύσκολο για να μπορεί αυτός να γελάει πάνω στον καθηγητή..
Φιλικά μην νομίζεις ότι έχω κάτι απέναντι σου parm και σε ευχάριστο για την απάντηση σου. :D

Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Δευ Οκτ 15, 2012 9:35 pm

Theoxaris Malamidis έγραψε:Απλά προσπαθώ να καλύψω όλα τα ενδεχόμενα, θέλω να γράψω 100/100 και εγώ και ο αδερφός μου, πέρσι στην Β ομάδα Επαλ λέγανε εύκολα θέματα θα τύχουν διότι στο σχολικό έτος 2010-2011 είχανε τύχη δύσκολα, και αυτά που κάναμε στο σχολείο ούτε ένα θέμα δεν είχε σχέση με της πανελλήνιες .. Όταν θα σε λέγανε κάθε μέρα ότι δεν μπορείς πάνε Α ομάδα , όταν έκανες λάθος ο καθηγητής γέλαγε πάνω σου.
Τι ήθελες να κάνω? θα μάθω και στον αδερφό μου ότι πιο δύσκολο για να μπορεί αυτός να γελάει πάνω στον καθηγητή..
Φιλικά μην νομίζεις ότι έχω κάτι απέναντι σου parm και σε ευχάριστο για την απάντηση σου. :D
πρώτον
μαθηματικά της ομάδας Β ΕΠΑΛ = μαθηματικά ΙΙ = Τα μαθηματικά Θετικής και τεχνολογικής Κατεύθυνσης του Γενικού Λυκείου, από που και ως που πιστεύεις ότι θα βάλουν ποτέ εύκολα; μερικές φορές πιστεύουμε ο,τι θέλουμε να πιστεύουμε, δεν θα βάλουν ποτέ εύκολα επειδή την περασμένη χρονιά έβαλαν δύσκολα, αμάν πια με αυτό το παραμύθι, δεν υπάρχει Αη Βασίλης , πας όσο γίνεται καλύτερα προετοιμασμένος για το χειρότερο δυνατό σενάριο
δεύτερον
συνήθως στα ΕΠΑΛ δεν εμβαθύνουν στις μαθηματικές έννοιες όσο στο γενικό Λύκειο επειδή συνήθως το επίπεδο των μαθητών δεν είναι το ίδιο ικανό να ανταπεξέλθει
τρίτον
τα μαθηματικά της ομάδας Α ΕΠΑΛ (= μαθηματικά I ) δεν έχουν καμία σχέση με τα μαθηματικά της ομάδας Β, χοντρικά είναι 2 κεφάλαια από τα μαθηματικά γενικής παιδείας του Γενικού και με ελάχιστα της Γ' Κατεύθυνσης του Γενικού, είναι παιδικά μπροστά τους συγκριτικά, καμία σχέση οι απαιτήσεις στο κάθε μάθημα, μέρα νυχτα
τέταρτον
αν τόσο καιρό αναφέρεσαι σε μαθηματικά της ομάδας Β' (με τα 6 μαθήματα ή 7 πανελλαδικά) τότε να κάνεις τις όποιες σου απορίες στον αντίστοιχο φάκελο
ΛΥΚΕΙΟ ‹ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ‹ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ' εδώ (ανάλογα το κεφάλαιο της ύλης), ειδάλλως αν ρωτάς για ομάδα Α (με τα 4 μαθήματα) ορθά ρωτάς στον συγκεκριμένο φάκελο
πέμπτον
σοβαρή προετοιμασία σημαίνει ξεσκονίζω κάθε γραμμή, κάθε άσκηση από ένα σοβαρό βοήθημα
έκτον
ποτέ δεν κατάλαβα ποιος ο λόγος να πάει καλός μαθητής εξαρχής στο ΕΠΑΛ για να δώσει 6 μαθήματα, αν ήταν τόσο καλός ας έμενε στο Γενικό, άλλα αυτό είναι μια άλλη κουβέντα και ενδεχομένως να μην είμαι ο πιο σχετικός να απαντήσω λόγω λιγοστής πείρας από ΕΠΑΛ

φιλικά

Theoxaris Malamidis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theoxaris Malamidis » Δευ Οκτ 15, 2012 11:01 pm

Σε όσο αναφορά το πρώτο έχω και εγώ μερίδιο ευθύνης, το εύκολα είναι σχετικό όπως και το δύσκολα υπάρχει το "γνωστό" και το "άγνωστο", και εγώ φέτος αυτό κάνω προσπαθώ να ετοιμαστώ για το χειρότερο σενάριο που μπορεί να γίνει.
Για το δεύτερο που λέτε δεν συμφωνώ για το επίπεδο μαθητών δεν λέω ότι είναι οι Αιστάιν απλά ότι δεν τους ενδιαφέρει τους περισσότερους μαθητές αλλά και ο καθηγητής έχει μερίδιο ευθύνης ,για τον καθηγητή του ΓΕΛ είναι πιο εύκολο γιατί έχει μαθητές έτοιμους από τα φροντιστήρια.
Για το τρίτο συμφωνώ και επαυξάνω.
Για το τέταρτο: Δεν ρωτάω για το ΓΕΛ και ούτε για Β ομάδα
Για το 5ο: Αυτό κάνω
Για το 6ο: Μιας και το έφερε η συζήτηση, αυτό γίνεται για δύο λόγους κατά την δική μου άποψη: 1ος Διότι άμα βγάλει στο ΕΠΑΛ 17-18 μέσο όρο του λένε οι άλλη "άμα πήγαινες ΓΕΛ ούτε 13 δεν θα έβγαζες" και ο 2ος λόγος είναι γιατί κάνεις ότι κάνουνε στο ΓΕΛ και επιπλέον τα μαθήματα ειδικότητας.Σε ότι έχει να κάνει "ο καλός μένει στο γενικό" δεν συμφωνώ γιατί αυτός που πάει Β ομάδα ΕΠΑΛ είναι πιο δύσκολο π.χ. εγώ άλλαξα σχολείο ξύπναγα 6:30 από εκεί που ξύπναγα 7:50 ωστόσο ήταν μακριά το σχολείο γύρναγα στο σπίτι 16:00 και έφευγα δουλεία γύρναγα 23:00 μετά τη να έκανα να διάβαζα? άντε άντεξα μια φορά όλη την χρονιά το αντέχεις?" Ενώ ένα παιδί του ΓΕΛ ξυπνούσε 8 η ώρα το πρωί 2:30 πήγαινε σπίτι και το μόνο που είχε στο μυαλό του ήτανε τα μαθήματα δεν είχε να σκεφτεί τίποτα άλλο. Ε λογικά δεν θα φαίνεται ότι είναι πιο καλός από έναν μαθητή του επαλ?! (αυτή είναι η άποψη μου ) Φιλικά

Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Τρί Οκτ 16, 2012 10:58 pm

Χαίρομαι που αγωνίζεσαι παρά τις αντιξοότητες. Ίσες ευκαιρίες στο ΓΕΛ και στο ΕΠΑΛ (ομάδα Β') θεωρώ πως δεν υφίστανται στην πράξη.

Απάντηση

Επιστροφή σε “ΕΠΑ.Λ.”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης