Geogebra

Συντονιστής: Καρδαμίτσης Σπύρος

Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Geogebra

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot » Πέμ Φεβ 18, 2010 10:53 pm

Έχω έτοιμα σενάρια geogebra για το λύκειο του υπουργείου. Για όσους ενδιαφέρονται δεν ξέρω, αν μπορώ (είναι ελεύθερα δικαιωμάτων άραγε, δεν αναφέρει) να τα "ανεβάσω" κάπου εδώ...πάντως είναι ενδιαφέροντα!

Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Πέτρος Μάρκου

Re: Geogebra

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πέτρος Μάρκου » Σάβ Φεβ 20, 2010 12:25 am

Θα έβρισκα πολύ ενδιαφέροντα αυτά τα σεμινάρια.
Αν μπορούσατε με κάποιο τρόπο να μου τα στείλετε θα σας ήμουν ευγνώμων.

kika

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kika » Σάβ Φεβ 20, 2010 1:31 am

το ίδιο ισχύει και για μένα!

Άβαταρ μέλους
cretanman
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cretanman » Σάβ Φεβ 20, 2010 12:40 pm

Σωτήρη νομίζω ότι μπορείς να τα αναρτήσεις κανονικά στο mathematica! Πιστεύω ότι θα είναι αρκετά ενδιαφέροντα!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Αλέξανδρος

Αλέξανδρος Συγκελάκης
Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot » Σάβ Φεβ 20, 2010 1:55 pm

cretanman έγραψε:Σωτήρη νομίζω ότι μπορείς να τα αναρτήσεις κανονικά στο mathematica! Πιστεύω ότι θα είναι αρκετά ενδιαφέροντα!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Αλέξανδρος
Αλέξανδρε επειδή δεν ήξερα πώς να το κάνω - είναι μεγάλο το αρχείο - τα έβαλα στην eclass του σχολείου :

http://eclass.sch.gr/courses/EL1366100/ ... %D0%C8.zip

Αν μπορείς να τα μεταφορτώσεις με κάποιον τρόπο (κι αν γράψεις και πώς γίνεται σε δύο κουβέντες, γιατί έχω και διάφορα άλλα όμορφα - όμως μεγάλα, ακόμα καλύτερα).

Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Πέτρος Μάρκου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πέτρος Μάρκου » Κυρ Φεβ 21, 2010 3:28 pm

Ευχαριστώ πολύ!
Πάρα πολύ χρήσιμα!

papel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από papel » Κυρ Φεβ 21, 2010 3:47 pm

Σωτηρη σε ευχαριστω.Επιτελους θα μαθουμε Geogebra. :D

"There are two types of people in this world, those who divide the world into two types and those who do not."
Jeremy Bentham
Άβαταρ μέλους
mathxl
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mathxl » Κυρ Φεβ 21, 2010 3:49 pm

Ευχαριστώ Σωτήρη

Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος

Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
kostas.zig

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kostas.zig » Κυρ Φεβ 21, 2010 4:08 pm

Σε ευχαριστούμε πολύ Σωτήρη!!

Ζυγούρης Κώστας
Άβαταρ μέλους
bilstef
Επικοινωνία:

Re: Geogebra-Τα εγχειρίδια που υπάρχουν στα σχολεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bilstef » Τρί Μαρ 30, 2010 8:55 am

Η ζωή είναι Ωραία,ας την χαρούμε.Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!Γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Η γη δεν μας ανήκει της ανήκουμε !
Βασίλης Στεφανίδης
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Ρίζος
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιώργος Ρίζος » Τρί Μαρ 30, 2010 11:54 pm

Αγαπητοί Σωτήρη και Βασίλη, ευχαριστούμε για τη δυνατότητα πρόσβασης στην ενδιαφέρουσα συλλογή δραστηριοτήτων με το Geogebra.

Ξεκίνησα την περιήγηση στις εφαρμογές Α΄ Λυκείου και ... έπεσα σε ένα σοβαρό λάθος :wtf: !

Η διερεύνηση 3 στη δραστηριότητα με τις Απόλυτες Τιμές λέει:

Να περιγράψετε μία μέθοδο με την οποία μπορούμε να λύσουμε την εξίσωση |χ+8|+|χ-1|=9 με την βοήθεια της κατασκευής.

Στο περιβάλλον του Geogebra μετακινούμε το σημείο Χ, ώστε το άθροισμα των αποστάσεων του από τα Β(-8, 0) και Α(1, 0) να είναι 9.
29-3-2010 Geogebra.png
29-3-2010 Geogebra.png (10.2 KiB) Προβλήθηκε 2655 φορές
Δείτε την υπόδειξη του προγράμματος:
Σκεφτείτε ότι στην ουσία θέλουμε η απόσταση του χ από το -8 και η απόσταση του χ από το 1 να έχουν άθροισμα 9. Θα πρέπει το άθροισμα των δύο τμημάτων α και β να είναι ίσο με 9. Παρατηρήστε ότι αυτό πραγματοποιείται σε δύο διαφορετικές θέσεις του Χ και όχι μόνο σε μία. Όταν το Χ είναι στο -2 και όταν το Χ είναι στο 0.
(Σημείωσα με έντονα στοιχεία το λάθος).
Λύση της εξίσωσης είναι κάθε x στο [-8, 1] κι όχι μόνο το 0 και το -2!

Ελπίζω η αβλεψία να είναι μεμονωμένη και να μην υπάρχουν άλλα λάθη.
Πιστεύω ότι με σωστή χρήση οι εφαρμογές αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση εννοιών από τους μαθητές. Δεν είναι, όμως, πανάκεια! Δεν μπορούν από μόνες τους να υποκαταστήσουν το Έργο της Διδασκαλίας!
Για τη σωστή αξιοποίησή τους απαιτείται:
Η προεργασία εκ μέρους μας. Αν πάμε "ξυπόλητοι στ' αγκάθια" θα αποτύχουμε! Άρα επιπλέον δουλειά από εμάς, κάτι που επαφίεται στον πατριωτισμό του καθενός. Όσοι παρακολουθούν το Mathematica ανήκουν εξ ορισμού στο παραπάνω σύνολο...
Ο συνδυασμός με τις "πατροπαράδοτες" μεθόδους διδασκαλίας ("αυτές που μάθαμε πλάι στους δασκάλους μας, όπως έκαναν πάντα οι συντεχνίες", όπως λέει αλλού ο Νίκος Μαυρογιάννης).
Η εξοικείωση και των μαθητών με αυτά τα εργαλεία (υποθέτοντας, βέβαια, ότι υπάρχει η υποδομή παντού, λέμε τώρα...). Αυτό δεν ξέρω πόσο χρόνο χρειάζεται. Πάντως τα "βιβλία στο σχολείο", με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών ουτοπικό κι ανέφικτο μου φαίνεται, να μην πω επικίνδυνο κι ανόητο ...

Γιώργος Ρίζος

papel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από papel » Τετ Μαρ 31, 2010 12:20 am

κ.Ριζο να σας πως καποιες σκεψεις που κανω βλεποντας οτι σε ορισμενα πανεπιστημια αρχιζουν και βιντεοσκοπουν τις διαλεξεις των καθηγητων διδασκοντων. Με ποια δικαιολογια το κανουν ; Οτι εαν καποιος μαθητης χασει την διαλεξη να την παρακολουθησει σε βιντεο και προφανως και για τα προγραμματα εξ αποστασεως που εχει το καθε πανεπιστημιο. Ωστοσο αναρωτιεμαι εαν οι διαλεξεις υπαρχουν (online), το βιβλιο υπαρχει (online), οι ασκησεις και οι λυσεις των προβληματων για το μαθημα ειναι online ποια θα ειναι η χρησιμοτητα του καθηγητη διδασκοντα στο σχολειο η πανεπιστημιο και γενικοτερα η υπαρξη του μεσα στο πλαισιο της εκπαιδευσης.

"There are two types of people in this world, those who divide the world into two types and those who do not."
Jeremy Bentham
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Ρίζος
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιώργος Ρίζος » Τετ Μαρ 31, 2010 12:45 am

papel έγραψε:κ.Ριζο να σας πως καποιες σκεψεις που κανω βλεποντας οτι σε ορισμενα πανεπιστημια αρχιζουν και βιντεοσκοπουν τις διαλεξεις των καθηγητων διδασκοντων. Με ποια δικαιολογια το κανουν ; Οτι εαν καποιος μαθητης χασει την διαλεξη να την παρακολουθησει σε βιντεο και προφανως και για τα προγραμματα εξ αποστασεως που εχει το καθε πανεπιστημιο. Ωστοσο αναρωτιεμαι εαν οι διαλεξεις υπαρχουν (online), το βιβλιο υπαρχει (online), οι ασκησεις και οι λυσεις των προβληματων για το μαθημα ειναι online ποια θα ειναι η χρησιμοτητα του καθηγητη διδασκοντα στο σχολειο η πανεπιστημιο και γενικοτερα η υπαρξη του μεσα στο πλαισιο της εκπαιδευσης.
Αγαπητέ papel (κατά κόσμον ...;...) Μπορεί κάτι τέτοιο να είναι ενδιαφέρον και να έχει αξία την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Όμως, η Διδασκαλία, ειδικά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια βαθμίδα είναι πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία από την ψυχρή παρακολούθηση κάποιων video ή την ενασχόληση του διδασκόμενου με το υλικό που έχει στη διάθεσή του.
Μην παίρνεις π.χ. ως δεδομένο ότι ο κάθε μαθητής έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα να αυτενεργήσει. Χρειάζεται να δώσεις την ψυχή σου ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (έτσι αντιλαμβάνομαι το μάθημα) για να παρακινήσεις τους μαθητές.
Το σχολείο, η σχολική κοινότητα δεν είναι μόνο μεταφορά πληροφορίας, που γίνεται μέσω οπτικών ινών. Είναι ζωντανός οργανισμός, και μάλιστα αντανάκλαση και μικρογραφία των κοινωνικών συνθηκών που περιβάλλουν τα σχολεία. Άλλο πράγμα η πληροφόρηση, άλλο η εξάσκηση, άλλο η επιμόρφωση, άλλο η εκπαίδευση κι άλλο η Παιδεία.

Φοβάμαι, ότι αν αντί να βελτιώσουμε το ρόλο των Σχολείων, αντικαταστήσουμε αυτόν το ζωντανό οργανισμό με online εξ αποστάσεως διδασκαλίες και αποστολή πτυχίων, τίτλων και διπλωμάτων σε "στικάκια", θα φτάσει μια μέρα που δεν θα υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να βιντεοσκοπήσει τα επόμενα μαθήματα και οι επικοινωνίες θα ξαναρχίσουν να γίνονται όπως παλαιότερα ... με σήματα καπνού!

Σου εύχομαι, αν αυτό επιθυμείς, να μπεις στο χώρο της Εκπαίδευσης και να ζήσεις από μέσα το χώρο. Είτε στη Δημόσια είτε στην Ιδιωτική ή φροντιστηριακή. Ισότιμα σέβομαι όσους προσφέρουν με συνείδηση και στις δύο μορφές. Πιστεύω ότι ζώντας κάτι διαμορφώνεις σωστότερα άποψη γι αυτό.

Γιώργος Ρίζος

Με όλο το θάρρος: Το ατονικό το χρησιμοποιείς εκ πεποιθήσεως ή για σντμια; (συντομία;)

papel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από papel » Τετ Μαρ 31, 2010 2:14 am

Rigio έγραψε: Με όλο το θάρρος: Το ατονικό το χρησιμοποιείς εκ πεποιθήσεως ή για σντμια; (συντομία;)
Το χρησιμοποιω εκ πεποιθησεως θεωρω οτι ο τονος πρεπει να καταργηθει η οπως αρεσει στην κοινωνια να ειναι προαιρετικος.Αλλωστε εζησα στο πετσι μου την μεταβαση στην δημοτικη με τον Τριανταφυλλιδη κρυμμενο κατω απο
το θρανιο σε περιπτωση εφοδου του επιθεωρητη. Αλλωστε και οι Αγγλοι ενα-δυο γραμματα τονιζουν στον γραπτο λογο τους. Παντως θα ηθελα σας συγχαρω για την παρατηρητικοτητα σας.

Jeremy Bentham
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Ρίζος
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιώργος Ρίζος » Τετ Μαρ 31, 2010 11:27 am

papel έγραψε:Αλλωστε εζησα στο πετσι μου την μεταβαση στην δημοτικη με τον Τριανταφυλλιδη κρυμμενο κατω απο
το θρανιο σε περιπτωση εφοδου του επιθεωρητη.
Αγαπητέ Πάπελ (ή Παπέλ;), ας αφήσουμε τους πληθυντικούς, εφόσον, απ΄ότι βλέπω, είσαι μεγαλύτερός μου ή συνομήλικός μου.

Με βάση την παρακάτω έρευνα, μπορούμε να απλοποιήσουμε πολύ περισσότερο τη γλώσσα μας, για να μπορούμε να διαθέτουμε τον πολύτιμο χρόνο μας στην ευγενή ενασχόληση της ρύθμισης των υπολογιστών μας, ώστε να πετύχουμε να είναι συμβατά τα διάφορα προγράμματα και οι γλώσσες προγραμματισμού, που όταν μουλαρώσουν αρνούνται κάθε συνεργασία!

ΔΑΙΑΒΣΕ ΤΟ ΓΗΡΟΓΡ Α! ΜΡΟΠΕΙΣ!
Σνφµύωα µε µια έυρενα στο Πισηναπιµετο του Κµτρπιαίζ, δεν
πεαίζι ρλόο µε τι σριεά ενίαι τοθοπεµετενα τα γταµαµρα σε µια
λξέη, αεκρί το πώτρο και το ταελείτυο γάµρµα να ενίαι στη
στωσή θσέη. Τα υλοπιότα µροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς
και µροπετίε να δαβαιάεστε τις λιεξές χρωίς πλβηµόρα. Α τυό
γνίτεαι γταιί ο απρώωθονις εκέγλφοας δεν δαεβζιάι γαµρµα
γαµρµα κθάε λξέη αλλά τη λξέη σαν σνύλοο.
Ατίπτσυεο, ε;

Δεν σκοπεύω να σε πείσω, κι εγώ ως μαθητής ζοριζόμουν με το πολυτονικό.
Σκέψου, όμως, ότι το "γρήγορο", το "εύκολο", το "απλοποιημένο" δεν είναι απαραίτητα και ποιοτικό.

Επί της ουσίας, δεν είπες τίποτα. Αυτό που τόνισα με την αρχική μου ανάρτηση, ήταν ότι η χρήση εποπτικών μέσων για τη διδασκαλία, δεν πρέπει να σημαίνει υποτίμηση της ουσίας και του περιεχομένου. Να τη βράσω την φαντασμαγορική εποπτική παρουσίαση της εξίσωσης με απόλυτα, όταν ο συντάκτης του κειμένου κάνει τερατώδη μαθηματικά λάθη!

Σμυωφενίς ή όχι;

Γιώργος Ρίζος

Άβαταρ μέλους
Demetres
Γενικός Συντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Demetres » Τετ Μαρ 31, 2010 11:45 am

Rigio έγραψε: ΔΑΙΑΒΣΕ ΤΟ ΓΗΡΟΓΡ Α! ΜΡΟΠΕΙΣ!
Σνφµύωα µε µια έυρενα στο Πισηναπιµετο του Κµτρπιαίζ, δεν
πεαίζι ρλόο µε τι σριεά ενίαι τοθοπεµετενα τα γταµαµρα σε µια
λξέη, αεκρί το πώτρο και το ταελείτυο γάµρµα να ενίαι στη
στωσή θσέη. Τα υλοπιότα µροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς
και µροπετίε να δαβαιάεστε τις λιεξές χρωίς πλβηµόρα. Α τυό
γνίτεαι γταιί ο απρώωθονις εκέγλφοας δεν δαεβζιάι γαµρµα
γαµρµα κθάε λξέη αλλά τη λξέη σαν σνύλοο.
Ατίπτσυεο, ε;
Γιώργο προσοχή στα ορθογραφικά λάθη. :lol:

papel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από papel » Τετ Μαρ 31, 2010 10:59 pm

Rigio έγραψε: εφόσον, απ΄ότι βλέπω, είσαι μεγαλύτερός μου ή συνομήλικός μου.
Ειμαι 34 εαν ειστε και εσεις το ιδιο ναι ειμαστε συνομηλικοι.Γεννηθηκα την χρονια του λαγου κατα το κινεζικο ημερολογιο. Εσεις ποτε ; Χρησιμοποιηστε το κινεζικο ημερολογιο στην παρακατω διευθυνση εαν θελετε καποιο βαθμο ασαφειας στην απαντηση. Παντως το κινεζικο ημερολογιο ειναι καταπληκτικο για τις γυναικες οσον αφορα την αποκρυψη της ηλικιας οπως θα δειτε και στην ιστοσελιδα.

http://www.chinese.new-year.co.uk/calendar.htm

Jeremy Bentham
achilleas
Γενικός Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από achilleas » Πέμ Απρ 01, 2010 8:52 am

papel έγραψε:κ.Ριζο να σας πως καποιες σκεψεις που κανω βλεποντας οτι σε ορισμενα πανεπιστημια αρχιζουν και βιντεοσκοπουν τις διαλεξεις των καθηγητων διδασκοντων. Με ποια δικαιολογια το κανουν ; Οτι εαν καποιος μαθητης χασει την διαλεξη να την παρακολουθησει σε βιντεο και προφανως και για τα προγραμματα εξ αποστασεως που εχει το καθε πανεπιστημιο. Ωστοσο αναρωτιεμαι εαν οι διαλεξεις υπαρχουν (online), το βιβλιο υπαρχει (online), οι ασκησεις και οι λυσεις των προβληματων για το μαθημα ειναι online ποια θα ειναι η χρησιμοτητα του καθηγητη διδασκοντα στο σχολειο η πανεπιστημιο και γενικοτερα η υπαρξη του μεσα στο πλαισιο της εκπαιδευσης.
Δε χρειάζονται δικαιολογία. Γιατί να δικαιολογηθούν; Τι κακό κάνουν;

Προσωπικά, αισθάνομαι τυχερός που μπορώ, αν θέλω, να παρακολουθώ διαλέξεις κορυφαίων καθηγητών από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά (http://www.academicearth.org/).

Δε γνωρίζω τι εμπειρία έχεις από πανεπιστήμια της Αμερικής, αλλά οι υπηρεσίες που προσφέρουν και η γενικότερη νοοτροπία ΟΛΩΝ -φοιτητών, καθηγητών, γραμματειών, υπαλλήλων- είναι τελείως διαφορετική από τη δική μας εδώ. 'Οχι, πάντοτε καλύτερη, αν θέλεις, αλλά διαφορετική.

Ας μου επιτραπεί να υποστηρίξω, επίσης, ότι εκεί με το τρόπο που γίνεται η διδασκαλία και η εξέταση των μαθημάτων, ένας φοιτητής είναι "υποχρεωμένος" εκ των πραγμάτων να παρακολουθήσει, να συμμετάσχει. Η κύρια αιτία είναι ότι οι φοιτητές στοχεύουν στο Α, Α+. Δεν τους αρκεί να περάσουν το μάθημα (πάνω από το 95% το περνάει άλλωστε), αφού στην αγορά εργασίας το καλό πτυχίο, ο καλός βαθμός ΜΕΤΡΑΕΙ. Οι σπουδές εκεί είναι πραγματική επένδυση στο μέλλον.

Και του προσφέρονται πολλές πηγές βοήθειας για να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί.

Το online video είναι μια μόνο υπηρεσία, αν και δε νομίζω να απευθύνεται στο φοιτητή του τρέχοντος εξαμήνου στο οποίο καταγράφεται το βίντεο, αλλά στο "φοιτητή" του μέλλοντος κι από απόσταση, σε όλους όσοι ενδιαφέρονται ανά τον κόσμο.

Θέλει πολύ χρόνο να περιγράψω τις διαφορές των δυο συστημάτων, αλλά σταματώ εδώ.

Καλή Ανάσταση!

Αχιλλέας

papel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από papel » Πέμ Απρ 01, 2010 9:21 am

Αχιλλεα συμφωνω με ολα αυτα που λες. Αλλα ξεχασες το πιο σημαντικο (ηθελημενα;). Ποιο ειναι αυτο; Οτι ο φοιτητης πληρωνει απο 5000 εως 30000 δολαρια το χρονο για διδακτρα. There is no such thing such as a free lunch στα αμερικανικα πανεπιστημια.Προφανως καποιος που πληρωνει τα ανωθεν διδακτρα εχει αυτοματως την πιεση για Α+ στο τελικο βαθμο.Επισης το γεγονος οτι τα περναει το 95% δεν σε βαζει σε σκεψεις για την ποιοτητα.Μηπως υποχωρει υπο το βαρος των διδακτρων;

Jeremy Bentham
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Πέμ Απρ 01, 2010 9:36 am

Rigio έγραψε: Άλλο πράγμα η πληροφόρηση, άλλο η εξάσκηση, άλλο η επιμόρφωση, άλλο η εκπαίδευση κι άλλο η Παιδεία.
Γιώργο,

συμφωνώ βαθύτατα με αυτά που γράφεις.

Ειδικά στην παραπάνω φράση βρίσκω εύστοχη την σήμανση ότι η λέξη Παιδεία γράφεται με κεφαλαίο. Αν δεις δικά μου μηνύματα, γράφω τη λέξη Σχολείο πάντα με κεφαλαίο.

Ευχαριστώ,

Μιχάλης

Απάντηση

Επιστροφή σε “Διδακτική των Μαθηματικών”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες