ισχύουν τα παρακάτω:
και
.Να βρείτε τη γωνία
.Συντονιστής: nsmavrogiannis
, τότε
και 
![3\sin B-3\cos B+4\left [ \cos \left ( 30^\circ-B \right )-\sin \left ( 30^\circ-B \right ) \right ]=5. 3\sin B-3\cos B+4\left [ \cos \left ( 30^\circ-B \right )-\sin \left ( 30^\circ-B \right ) \right ]=5.](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/2a462366c4fc4db2841691f2d0e86a9e.png)
και
και συνεπώς :
και τελικά: 
και άρα
που είναι άτοπο , εφόσον 
και καταλήγουμε ότι είναι εφικτό. 
Kαλησπέρα σε όλους. Προσεγγιστικά, με την επιφύλαξη τυχόν λάθους.mick7 έγραψε: ↑Δευ Οκτ 23, 2023 4:17 pmΑγαπητέ Λάμπρο ποιες είναι αυτές οι δυο γωνίες..?

με
, από όπου έχουμε ότι 

, άρα 
.
έγινε
; Είναι σαν να παίρνεις
, αλλά παρακάτω έβγαλες το συμπέρασμα ότι
. Συμβιβάζονται αυτά; .
;Προς Venizelos:
Γεια σας κύριε Λάμπρου! Ευχαριστώ πολύ που μου επισημάνατε τα λάθη μου. Ξεκίνησα σήμερα την προσπάθειά μου να ξεκαθαρίσω την απάντηση (με μαθήματα και λοιπά δεν μου έχει απομείνει πολύς χρόνος). Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και θα προσπαθήσω εντός του Σαββατοκυριάκου να ξεκαθαρίσω την απάντησή μου. Έχετε απόλυτο δίκιο και πλέον θα γράφω αποκλειστικά σε LaTeX. Ελπίζω να τα ξαναπούμε πάνω σε κάποιο άλλο θέμα!Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Παρ Νοέμ 24, 2023 11:03 pmΠρος Venizelos:
Καμιά πρόοδο εδώ; Στο προηγούμενο ποστ επισήμανα κάποια σημεία προς εξέταση. Έχεις ξακαθαρίσει τα θέματα αυτά; Εδώ είμαστε να βοηθήσουμε, όπως άλλωστε ζήτησες, αλλά πρέπει και εσύ να ανταποκριθείς.

![\displaystyle{
\begin{aligned}
& 9\left(\sin ^2 B+\cos ^2 B\right)+16\left(\sin ^2 C+\cos ^2 B\right)+24(\sin B \cdot \cos C+\cos B \cdot \sin C)=3 \\
& \Rightarrow 9+16+24 \sin (B+C)=37 \quad\left[\because \sin ^2 \theta+\cos ^2 \theta=1\right] \\
& \Rightarrow 24 \sin (B+C)=12 \\
& \Rightarrow \sin (B+C)=\frac{1}{2} \\
& \therefore B+C=150^{\circ} \\
\end{aligned}
} \displaystyle{
\begin{aligned}
& 9\left(\sin ^2 B+\cos ^2 B\right)+16\left(\sin ^2 C+\cos ^2 B\right)+24(\sin B \cdot \cos C+\cos B \cdot \sin C)=3 \\
& \Rightarrow 9+16+24 \sin (B+C)=37 \quad\left[\because \sin ^2 \theta+\cos ^2 \theta=1\right] \\
& \Rightarrow 24 \sin (B+C)=12 \\
& \Rightarrow \sin (B+C)=\frac{1}{2} \\
& \therefore B+C=150^{\circ} \\
\end{aligned}
}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/88dcf5d329fa3f679ddce1635c1ea2b4.png)

Venizelos έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 25, 2023 11:45 amΈχουμε
Υψώνουμε τις (1) και (2) στο τετράγωνο και έχουμε:
Προσθέτουμε τις (3) και (4) κατά μέλη και έχουμε:
Οπότε η γωνία Α είναι 30 μοίρες.
Σημείωση: στη σχέσηαπέρριψα την πιθανότητα να είναι 30 μοίρες, καθώς το άθροισμα δύο γωνιών ενός τριγώνου πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την τρίτη γωνία. [\color]
Henri van Aubel έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 25, 2023 1:59 pmVenizelos έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 25, 2023 11:45 amΈχουμε
Σημείωση: στη σχέσηαπέρριψα την πιθανότητα να είναι 30 μοίρες, καθώς το άθροισμα δύο γωνιών ενός τριγώνου πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την τρίτη γωνία. [\color]
Καλημερα. Για δες αυτό που κοκκινισα.
Από που προκύπτει αυτό;
Συγγνώμη για την αναστάτωση, έχετε απόλυτο δίκιο. Θα είμαι πιο προσεκτικός στις πληροφορίες που "αναβλύζουν" από διαδικτυακές "πηγές".
Venizelos έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 25, 2023 2:07 pmHenri van Aubel έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 25, 2023 1:59 pmVenizelos έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 25, 2023 11:45 amΈχουμε
Βέβαια, εκ παραδρομής λάθος, παρασύρθηκα από τον ενθουσιασμό μου στην προσπάθεια να κατασκευάσω μια κομψή λύση. Αφού δεν μπορούμε πλέον να απορρίψουμε καμία περίπτωση, η γωνία θα είναι είτε 30 είτε 150 μοίρες.
Henri van Aubel έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 25, 2023 2:24 pmVenizelos έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 25, 2023 2:07 pmHenri van Aubel έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 25, 2023 1:59 pmVenizelos έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 25, 2023 11:45 amΈχουμε
Βέβαια, εκ παραδρομής λάθος, παρασύρθηκα από τον ενθουσιασμό μου στην προσπάθεια να κατασκευάσω μια κομψή λύση. Αφού δεν μπορούμε πλέον να απορρίψουμε καμία περίπτωση, η γωνία θα είναι είτε 30 είτε 150 μοίρες.
Η γωνιά είναι 30 μοίρες. Την περίπτωση των 150 μοιρών την έχω αποκλείσει παραπάνω.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης