,
. Κατά παρόμοιο τρόπο τι μπορούμε να πούμε για την σειρά
;Συντονιστής: chris_gatos
,
;Από τον τύποΩmega Man έγραψε:Να αποδείξετε ότι για,
;

, όχι μόνο
).
,

Συγνώμη, αλλά τοΩmega Man έγραψε:Να αποδείξετε ότι για,
;
δεν είναι σειρά. Είναι ένα άθροισμα n προσθετέων, όπου 
σταθερό μπορεί να θεωρηθεί ως το άπειρο άθροισμα της ακολουθίας με γενικό όρο
.Συγνώμη, αλλά τοδεν είναι σειρά.
Είναι ένα άθροισμα n προσθετέων, όπου
θέλετε να μου πείτε ότι δεν θα είχε νόημα;Οι τοποθετησεις του κ.Αντωνη νομιζω αναβαθμιζουν το επιπεδο των μαθηματικων γνωσεων και ειναι παντα καλοδεχουμενες τουλαχιστον απο εμας που θεωρουμε οτι μπορουμε να βελτιωθουμε με αυτες.Αλλοι παλι εχοντας κατακτησει την μαθηματικη κορυφη τις θεωρουν περιττες.Εμεις κ.Αντωνη θα συνεχισουμε να σας διαβαζουμε με προσοχη θεωρωντας οτι η πειρα και η σοφια των δεκαετιων σας ειναι πολυτιμο εργαλειο αναρριχησης στο βουνο της μαθηματικης γνωσης.Ωmega Man έγραψε:Συγνώμη, αλλά τοδεν είναι σειρά.
Αυτό δεν θα το σχολιάσω, γιατί και παλιότερα είχα πει και αναγκάστηκα (ανωτέρα βία) να το σβήσω, ότι καλύτερα θα ήταν να ασχολείστε περισσότερο με το μαθηματικό μέρος των διαφόρων προβλημάτων και όχι με το ξεψείρισμα εκφωνήσεων, λεκτικών εκφράσεων , κτλ.
Είναι ένα άθροισμα n προσθετέων, όπου
δηλαδή αν έγραφαθέλετε να μου πείτε ότι δεν θα είχε νόημα;
Οι τοποθετησεις του κ.Αντωνη νομιζω αναβαθμιζουν το επιπεδο των μαθηματικων γνωσεων και ειναι παντα καλοδεχουμενες τουλαχιστον απο εμας που θεωρουμε οτι μπορουμε να βελτιωθουμε με αυτες.Αλλοι παλι εχοντας κατακτησει την μαθηματικη κορυφη τις θεωρουν περιττες.Εμεις κ.Αντωνη θα συνεχισουμε να σας διαβαζουμε με προσοχη θεωρωντας οτι η πειρα και η σοφια των δεκαετιων σας ειναι πολυτιμο εργαλειο αναρριχησης στο βουνο της μαθηματικης γνωσης.
Αναστάση Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει στα μαθηματικά ο όρος: « άπειρο άθροισμα ακολουθίας». Αν είναι εννοείς το:Κοτρώνης Αναστάσιος έγραψε:Γιασταθερό μπορεί να θεωρηθεί ως το άπειρο άθροισμα της ακολουθίας με γενικό όρο
.
, τότε πρόκειται για σειρά και θα έπρεπε να συμβολιστή ως εξής:
.
.Ωmega Man έγραψε:Αυτό δεν θα το σχολιάσω, γιατί και παλιότερα είχα πει και αναγκάστηκα (ανωτέρα βία) να το σβήσω, ότι καλύτερα θα ήταν να ασχολείστε περισσότερο με το μαθηματικό μέρος των διαφόρων προβλημάτων και όχι με το ξεψείρισμα εκφωνήσεων, λεκτικών εκφράσεων , κτλΣυγνώμη, αλλά τοδεν είναι σειρά.
Από πού βγάζετε αυτό το συμπέρασμα;Ωmega Man έγραψε:δηλαδή αν έγραφαΕίναι ένα άθροισμα n προσθετέων, όπουθέλετε να μου πείτε ότι δεν θα είχε νόημα;
Κοτρώνης Αναστάσιος έγραψε:Γιασταθερό μπορεί να θεωρηθεί ως το άπειρο άθροισμα της ακολουθίας με γενικό όρο
.
Επαναδιατυπώνω:Α.Κυριακόπουλος έγραψε:Αναστάση Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει στα μαθηματικά ο όρος: « άπειρο άθροισμα ακολουθίας». Αν είναι εννοείς το:, τότε πρόκειται για σειρά και θα έπρεπε να συμβολιστή ως εξής:
.
σταθερό, είναι
όπου
,
μπορεί να θεωρηθεί σειρά.Noμιζω Ανασταση το τελευταιο λεγεται μερικο αθροισμα της σειρας (partial sum of the series) και οχι σειρα σκετα νετα.Κοτρώνης Αναστάσιος έγραψε:Κοτρώνης Αναστάσιος έγραψε:Γιασταθερό μπορεί να θεωρηθεί ως το άπειρο άθροισμα της ακολουθίας με γενικό όρο
.
Επαναδιατυπώνω:Α.Κυριακόπουλος έγραψε:Αναστάση Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει στα μαθηματικά ο όρος: « άπειρο άθροισμα ακολουθίας». Αν είναι εννοείς το:, τότε πρόκειται για σειρά και θα έπρεπε να συμβολιστή ως εξής:
.
Γιασταθερό, είναι
όπου
,
συνεπώς τομπορεί να θεωρηθεί σειρά.
, όπου κάλλιστα θα μπορούσε να είναι όλο το
. Για τους σχολιασμούς, δεν θα παίξω την κολοκυθιά και βάζω ένα τέλος εδώ.Τοnonlinear έγραψε:Noμιζω Ανασταση το τελευταιο λεγεται μερικο αθροισμα της σειρας (partial sum of the series) και οχι σειρα σκετα νετα.
είναι πράγματι το μερικό άθροισμα της
, αλλά είναι ταυτόχρονα και ίσο με το
όπως το έχω ορίσει παραπάνω, συνεπώς μπορεί να θεωρηθεί σαν μια άπειρη σειρά.Δηλαδή, Αναστάση:Κοτρώνης Αναστάσιος έγραψε: Τοείναι πράγματι το μερικό άθροισμα της
όπως το έχω ορίσει παραπάνω, συνεπώς μπορεί να θεωρηθεί σαν μια άπειρη σειρά.
είναι το ίδιο, δηλαδή είναι ίσο με το:
, δηλαδή:
!!!
είναι το ίδιο, δηλαδή είναι ίσο με το:
, αλλά αυτό δεν υπάρχει!!!
• Συνάδελφε, αυτά που συζητάμε εδώ είναι ουσία, γιατί από τέτοιες παρανοήσεις προέρχονται πολλά σφάλματα. Για φαντάσου να μας ζητάνε το άθροισμα της σειράς:matha έγραψε:Επιτέλους, ας βλέπουμε από μερικούς και τοποθετήσεις ουσίας. Αρκετά με το spamming!!!
Ναι. Και όμως. Υπάρχουν και τα π.μ.
και εμείς να βρίσκουμαι το άθροισμα των μερικών αθροισμάτων:
!!! (Η λέξη spamming μου είναι άγνωστη και δεν ξέρω τι εννοείς ).συμπεράνατε ότι πιστεύω πωςΚοτρώνης Αναστάσιος έγραψε: Τοείναι πράγματι το μερικό άθροισμα της
όπως το έχω ορίσει παραπάνω, συνεπώς μπορεί να θεωρηθεί σαν μια άπειρη σειρά.
σημαίνει ότι μάλλον καταλάβατε πως είπα:Α.Κυριακόπουλος έγραψε:• Το:είναι το ίδιο, δηλαδή είναι ίσο με το:
, δηλαδή:
!!!
• Τοείναι το ίδιο, δηλαδή είναι ίσο με το:
![]()
και
ισχύει
.Ανστάση. ποτέ δεν πίστεψα ότι δεν έχεις καλά στο μυαλό σου τις σειρές. Άλλωστε δεν είναι και το δυσκολότερο θέμα στα μαθηματικά. Ακριβώς με αυτά που σου γράφω ήθελα να επισημάνω ότι κάτι άλλο πρέπει να εννοείς.Κοτρώνης Αναστάσιος έγραψε: Νομίζω ότι αν ανατρέξει κανείς στις δημοσιεύσεις μου θα καταλάβει ότι δεν μπορεί η έννοια της άπειρης σειράς να βρίσκεται στο μυαλό μου σε τόση σύγχυση όσο την παρουσιάζετε να υπάρχει...αλοίμονο δηλαδη!

είναι φραγμένη.

![\sum\limits_{n = 1}^{10^9 } {\frac{1}
{{\sqrt[3]{{n^2 }}}},\,o\tau \alpha \nu \;n \in \mathbb{N}.} \sum\limits_{n = 1}^{10^9 } {\frac{1}
{{\sqrt[3]{{n^2 }}}},\,o\tau \alpha \nu \;n \in \mathbb{N}.}](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/d426979ab651e76eb7344649b349129e.png)
• Εσείς νομίζετε ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι άνευ σημασίας; Είναι σωστό να περάσει το μήνυμα, ότι το σύμβολοΩmega Man έγραψε:Πάντως το ότι η δική μου δημοσίευση είναι η 15η μετά την τελευταία απάντηση του μαθηματικού μέρους του προβλήματος , πιστεύω είναι κάτι που οφείλεται σε εσάς κ. Αντώνη, καταφέρατε να μας αναλώσετε όλους σε μια άνευ σημασίας συζήτηση. Αυτό που γράφει ο Αναστάσης είναι τόσο ξεκάθαρο και δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε , μήπως πρέπει εσείς να ξεκαθαρίσετε τις σειρές που όπως λέτε δεν είναι και ότι δυσκολότερο στα μαθηματικά; Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς!
παριστάνει μια σειρά; ,όπως γράψατε; Εσείς διογκώσατε το θέμα. Εγώ απλώς μια κουβέντα είπα ότι το σύμβολο αυτό δεν είναι σειρά. Εσείς παρεξηγηθήκατε. Εκτός αν επιμένετε ακόμα, οπότε εγώ τουλάχιστον σηκώνει ψηλά τα χέρια.
δεν παριστάνει σειρά.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες