Παρατήρηση

Συντονιστής: spyros

mick7

Παρατήρηση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mick7 » Πέμ Απρ 27, 2023 1:45 pm

Οι ομάδες παρακάτω εκπροσωπούν το Ηνωμένο Βασίλειο , ΗΠΑ και Καναδά στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΙΜΟ). Γιατί συμβαίνει να είναι σχεδόν όλοι ασιατικής καταγωγής (Κίνα)...? (Δεν έχω απάντηση...)

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Λέξεις Κλειδιά:
Τσιαλας Νικολαος

Re: Παρατήρηση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τσιαλας Νικολαος » Πέμ Απρ 27, 2023 2:17 pm

Καλησπέρα. Δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να δώσει ακριβείς εξηγήσεις για αυτό το διαχρονικό "φαινόμενο". Θα επιχειρήσω να δώσω μια καθαρά προσωπική μου άποψη η οποία φυσικά μπορεί να είναι και λανθασμένη.
Γενικά οι χώρες της Ασίας και ειδικά Κίνα και Κορέα είχαν ανέκαθεν ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο είναι αρκετά "πιεστικό" για τα παιδιά. Έχοντας διαβάσει διάφορα άρθρα για τις Ασιατικές χώρες γενικότερα έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι γενικά όλο τους το σύστημα είναι δομημένο-βασισμένο πάνω στο εκπαιδευτικό! Με τα χρόνια λοιπόν ο συναγωμισμός μεταξύ των μαθητών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο με αποτέλεσμα την συνεχόμενα ραγδαία αύξηση της επίδοσης τους. Έτσι ακόμα και οι μετανάστες σε άλλες χώρες όπως αυτές που αναφέρατε, συνεχίζουν αυτή την "κουλτούρα"!!!
Φυσικά για να επιτευχθούν όλα αυτά δαπανώνται τεράστια ποσά στην εκπαίδευση είτε δημόσια είτε ιδιωτική. Ειδικά στην ιδιωτική τα νούμερα προκαλούν ίλλιγγο!!!

Άβαταρ μέλους
Al.Koutsouridis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al.Koutsouridis » Πέμ Απρ 27, 2023 2:55 pm

Κύριοι παράγοντες νομίζω είναι:

Το μοντέλο οικονομίας, αλλά και η θέση τους ως ηγετικές δυνάμεις στο finance δίνει την δυνατότητα σε αυτές τις χώρες να μην στηρίζονται σε όλους τους τομείς της οικονομίας τους στον γηγενή πληθυσμό.

Η νοοτροπία και το έξτρα κίνητρο που έχουν οι Ασιάτες για την ανάδειξή τους σε αυτές τις κοινωνίες μέσο του μορφωτικού τους στάτους.

Εξ «ορισμού» είναι χώρες μεταναστών (γρήγορη κοινωνική ενσωμάτωση) και η ασιατική ομάδα είναι πολυπληθής.

Άβαταρ μέλους
gbaloglou
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gbaloglou » Πέμ Απρ 27, 2023 11:59 pm

Τσιαλας Νικολαος έγραψε:
Πέμ Απρ 27, 2023 2:17 pm
Καλησπέρα. Δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να δώσει ακριβείς εξηγήσεις για αυτό το διαχρονικό "φαινόμενο". Θα επιχειρήσω να δώσω μια καθαρά προσωπική μου άποψη η οποία φυσικά μπορεί να είναι και λανθασμένη.
Γενικά οι χώρες της Ασίας και ειδικά Κίνα και Κορέα είχαν ανέκαθεν ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο είναι αρκετά "πιεστικό" για τα παιδιά. Έχοντας διαβάσει διάφορα άρθρα για τις Ασιατικές χώρες γενικότερα έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι γενικά όλο τους το σύστημα είναι δομημένο-βασισμένο πάνω στο εκπαιδευτικό! Με τα χρόνια λοιπόν ο συναγωμισμός μεταξύ των μαθητών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο με αποτέλεσμα την συνεχόμενα ραγδαία αύξηση της επίδοσης τους. Έτσι ακόμα και οι μετανάστες σε άλλες χώρες όπως αυτές που αναφέρατε, συνεχίζουν αυτή την "κουλτούρα"!!!
Φυσικά για να επιτευχθούν όλα αυτά δαπανώνται τεράστια ποσά στην εκπαίδευση είτε δημόσια είτε ιδιωτική. Ειδικά στην ιδιωτική τα νούμερα προκαλούν ίλλιγγο!!!
Έτυχε κάποτε να συνταξιδέψω με μία Κορεάτισσα η οποία ισχυρίσθηκε ότι στις Αγγλοσαξωνικές χώρες τα παιδιά των Ασιατών μελετούν ακόμη πιο σκληρά απ' ότι οι συνομήλικοι τους στις χώρες καταγωγής των γονέων τους!

[Χαρακτηριστικά δε θυμάμαι κάτι που είχα διαβάσει για την έκπληξη που ένιωσαν 'λευκοί' μαθητές όταν έφτασαν οργανωμένα κάποιο απόγευμα στο σχολείο τους για να αθληθούν ή/και να παίξουν ... και διεπίστωσαν ότι οι Ασιάτες συμμαθητές τους ήταν ήδη εκεί για επιπλέον μάθημα (στα Μαθηματικά πιιθανώς) :) ]

Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω

Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
mick7

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mick7 » Κυρ Απρ 30, 2023 4:44 pm

Σχετικά βρήκα το άρθρο εδώ ===> https://thechinaproject.com/2019/08/12/ ... ot-racial/

αλλά και την άποψη ενός κινέζου με διδακτορικό στα Μαθηματικά εδώ ===> https://www.docdroid.net/8XHLCBA/china-math-pdf

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες