Έστω
. H συνάρτηση
είναι
φορές παραγωγίσημη. Έστω
με
και
για όλα
.Να αποδέιξεται ότι υπάρχει ένα
έτσι ώστε
.Σκέφτηκα να πάρω την πρόταση του Rolle, αλλά δέν μου έβγαλε κάπου. Έχετε καμία βοήθεια;
Φιλικά,
Νίκος
Συντονιστές: grigkost, Κοτρώνης Αναστάσιος
. H συνάρτηση
είναι
φορές παραγωγίσημη.
με
και
για όλα
.
έτσι ώστε
.Σε καλό δρόμο εισαι ! Πώς εφάρμοσες το Rolle;xmaze έγραψε: ↑Τετ Δεκ 30, 2020 3:03 pmΓεια σας έχω πάλι μια άσκηση μέχρι το Σάββατο και δεν ξέρω απο πού να ξεκινήσω.
Έστω. H συνάρτηση
είναι
φορές παραγωγίσημη.
Έστωμε
και
για όλα
.
Να αποδέιξεται ότι υπάρχει έναέτσι ώστε
.
Σκέφτηκα να πάρω την πρόταση του Rolle, αλλά δέν μου έβγαλε κάπου. Έχετε καμία βοήθεια;
Φιλικά,
Νίκος

Το σεβόμαστε και συγχαρητήρια για την έφεση για μάθηση.xmaze έγραψε: ↑Τετ Δεκ 30, 2020 8:09 pmΈχεις δίκαιο σίγουρα αλλά θα σου πω και την θέση μου. Επίσης θα ήθελα να μην βγούμε εκτός θέματος.
Είμαι σχετικά μεγάλος σε ηλικία και αυτό είναι το τρίτο μου πτυχίο οπότε ξέρω τι θα ήταν λάθος να κάνω και τι σωστό. Παράλληλα εργάζομαι.
Όπως έγραψα και στο θέμα σκέφτηκα κάτι μόνος και απλά ζήτησα βοήθεια γιατί αλλιώς απλά δεν θα την λύσω και θα περιμένω να βγουν οι λύσεις.
Και όπως προείπα επειδή είναι το τρίτο μου πτυχίο, το κάνω καθαρά για να μάθω και δεν ενδιαφέρομαι ούτε για βαθμούς ούτε να ξεμπερδεύω. Ακόμη και την λύση να μου έδινες έτοιμη, θα ρωτούσα ξανά και ξανά μέχρι να καταλάβω και δεν θα κοιτούσα απλά να αντιγράψω.
Αυτό ευτυχώς δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα γιατί το 90% των ασκήσεων είναι λυμένες στο www.mathelounge.de απο το 2017 αλλά εκεί απλά όπως λες εσύ, υπάρχει η λύση αλλά δεν μπορείς να συνομιλήσεις και να καταλάβεις πώς την έλυσε.Mihalis_Lambrou έγραψε: ↑Τετ Δεκ 30, 2020 9:44 pmΤο σεβόμαστε και συγχαρητήρια για την έφεση για μάθηση.xmaze έγραψε: ↑Τετ Δεκ 30, 2020 8:09 pmΈχεις δίκαιο σίγουρα αλλά θα σου πω και την θέση μου. Επίσης θα ήθελα να μην βγούμε εκτός θέματος.
Είμαι σχετικά μεγάλος σε ηλικία και αυτό είναι το τρίτο μου πτυχίο οπότε ξέρω τι θα ήταν λάθος να κάνω και τι σωστό. Παράλληλα εργάζομαι.
Όπως έγραψα και στο θέμα σκέφτηκα κάτι μόνος και απλά ζήτησα βοήθεια γιατί αλλιώς απλά δεν θα την λύσω και θα περιμένω να βγουν οι λύσεις.
Και όπως προείπα επειδή είναι το τρίτο μου πτυχίο, το κάνω καθαρά για να μάθω και δεν ενδιαφέρομαι ούτε για βαθμούς ούτε να ξεμπερδεύω. Ακόμη και την λύση να μου έδινες έτοιμη, θα ρωτούσα ξανά και ξανά μέχρι να καταλάβω και δεν θα κοιτούσα απλά να αντιγράψω.
Όμως φαντάσου να πέσει ο Γερμανός στην ιστοσελίδα μας. Το σενάριο αυτό είναι υπαρκτό, γιατί πολλοί Έλληνες αναγνώστες μας του Εσωτερικού ή του Εξωτερικού έχουν επαφή με ευρύτατο φάσμα γνωριμιών. Κάποιος μπορεί καλή τη πίστη και χωρίς δόλο να τον καθοδηγήσει εδώ. Αν ο ίδιος διαγνώσει και τις ημερομηνίες όπου αναρτούνται οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις, μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση.
Ας προσθέσω ότι η συνήθης πρακτική του φόρουμ είναι να τοποθετούνται ερωτήσεις τις οποίες ο αναρτών γνωρίζει την απάντηση. Τις τοποθετεί εδώ γιατί τις θεωρεί ενδιαφέρουσες και επιθυμεί να τις μοιραστεί μαζί μας.
Η επίλυση άγνωστων θεμάτων (θεμιτή βέβαια και ευπροσδεκτη) είναι η εξαίρεση. Και πρέπει να συνοδεύεται με σχόλιο λόγου χάρη του τύπου "την βρήκα εκεί, δεν την έλυσα και δεν ξερω αν λύνεται", ή κάτι ανάλογο.
Ίσως αξίζει μία ακόμη διευκρίνηση:
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες