Ασκήσεις
Συντονιστής: Τηλέγραφος Κώστας
-
Αναστασία;
Ασκήσεις
Καλησπέρα σας μετά από μια εβδομάδα και αφού έλυσα αρκετές ασκήσεις από το βιβλίο (και ευχαριστω παρά πολύ για την βοήθεια που μου προσφέρθηκε στις προηγούμενες)αποφάσισα να συνεχίσω με μερικές από το ίντερνετ.Ωστοσο οι παρακάτω δύο με περδεψαν αρκετά όσο και αν προσπάθησα.....
1)Να αποδειχθεί ότι η εξίσωση χ²-y²-4λy-2λχ-3λ²=0 παριστάνει δύο ευθείες κάθετες μεταξύ τους.
2) να εξετάσετε αν η ευθεία: x+1998y=4 ανήκει στην οικογένεια ευθειών που έχει εξίσωση:(Χ+y-4)=λ(χ-3y-4)=0
(Ξέρω ότι μπορεί να μην υπάρχει χρόνος να λυθούν αλλά έστω κάποια μεθοδολογία για ασκήσεις τέτοιου τύπου θα με βοηθούσε πολύ.Ευχαριστω)
1)Να αποδειχθεί ότι η εξίσωση χ²-y²-4λy-2λχ-3λ²=0 παριστάνει δύο ευθείες κάθετες μεταξύ τους.
2) να εξετάσετε αν η ευθεία: x+1998y=4 ανήκει στην οικογένεια ευθειών που έχει εξίσωση:(Χ+y-4)=λ(χ-3y-4)=0
(Ξέρω ότι μπορεί να μην υπάρχει χρόνος να λυθούν αλλά έστω κάποια μεθοδολογία για ασκήσεις τέτοιου τύπου θα με βοηθούσε πολύ.Ευχαριστω)
Λέξεις Κλειδιά:
-
Αναστασία;
Re: Ασκήσεις
Ευχαριστώ πάρα πολύ είδα τα πρώτα σχόλια πριν τεθεί και άλλο ερώτημα αλλά δεν κατάλαβα πως βγήκε το λ που λένε ή αυτό το κοινό σημείο κλπ...
-
Αναστασία;
Αααα κατάλαβα ευχαριστω πολυυ
Προσπάθησε να γράψεις την αρχική στην μορφή
οπου k,m σταθερές που πρέπει να προσδιορίσεις.
οπου k,m σταθερές που πρέπει να προσδιορίσεις.Αναστασία; έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 28, 2020 9:22 pm
Αααα κατάλαβα ευχαριστω πολυυΓια την άλλη την άσκηση υπάρχει κάποια μεθοδολογία!;Γιατί ενώ έλυσα κάτι παρόμοιες του βιβλίου με Χ και y αυτή επειδή έχει και λ δεν ξέρω τι να κάνω....
-
Αναστασία;
Να ρωτήσω μόνο από πού προκύπτει αυτό που έλεγε ένας συνάδελφος σας στο θέμα που μου είπατε να κοιτάξω:
Ότι αν αχ+βy+γ=0 και kx+my+n=0 τότε
α/κ=β/m=γ/n
-
Αναστασία;
Τέλεια ευχαριστω πολυυmick7 έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 28, 2020 10:25 pmΠροσπάθησε να γράψεις την αρχική στην μορφήοπου k,m σταθερές που πρέπει να προσδιορίσεις.
Αναστασία; έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 28, 2020 9:22 pm
Αααα κατάλαβα ευχαριστω πολυυΓια την άλλη την άσκηση υπάρχει κάποια μεθοδολογία!;Γιατί ενώ έλυσα κάτι παρόμοιες του βιβλίου με Χ και y αυτή επειδή έχει και λ δεν ξέρω τι να κάνω....
Σκέψου το παράδειγμα :Αναστασία; έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 28, 2020 10:42 pmΝα ρωτήσω μόνο από πού προκύπτει αυτό που έλεγε ένας συνάδελφος σας στο θέμα που μου είπατε να κοιτάξω:
Ότι ανκαι
τότε :
.
και
. Παριστάνουν οι δύο εξισώσειςτην ίδια ευθεία ; Γενίκευσέ το !
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Ελπίζω να έχεις αντιληφθεί ότι τα
και
που γράφεις εδώ
. Όλοι θεωρήσαμε ότι έγραφες πότε
και πότε
, από τυπογραφική αβλεψία. Έχεις όμως και εσύ αντιληφθεί ότι είναι ίδια; Αν ναι, δεν πρέπει να δυσκολευτείς να λύσεις την άσκηση, δεδομένων των υποδείξεων που σου έγραψαν παραπάνω.
Κάτι ακόμα. Οι κανονισμοί (τους διάβασες άραγε;) ζητούν ορθότατα να γράφουμε σε latex. Κάνε μια προσπάθεια.
Καλή τύχη με την άσκηση που έχεις να λύσεις.
και
που γράφεις εδώ και εδώΑναστασία; έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 28, 2020 8:09 pm2) να εξετάσετε αν η ευθεία: x+1998y=4 ανήκει στην οικογένεια ευθειών που έχει εξίσωση:(Χ+y-4)=λ(χ-3y-4)=0
είναι το ίδιο πράγμα. Έπρεπε και τα δύο να είναιΑναστασία; έγραψε: ↑Σάβ Μαρ 28, 2020 9:22 pmΑααα κατάλαβα ευχαριστω πολυυΓια την άλλη την άσκηση υπάρχει κάποια μεθοδολογία!;Γιατί ενώ έλυσα κάτι παρόμοιες του βιβλίου με Χ και y αυτή επειδή έχει και λ δεν ξέρω τι να κάνω....
. Όλοι θεωρήσαμε ότι έγραφες πότε
και πότε
, από τυπογραφική αβλεψία. Έχεις όμως και εσύ αντιληφθεί ότι είναι ίδια; Αν ναι, δεν πρέπει να δυσκολευτείς να λύσεις την άσκηση, δεδομένων των υποδείξεων που σου έγραψαν παραπάνω. Κάτι ακόμα. Οι κανονισμοί (τους διάβασες άραγε;) ζητούν ορθότατα να γράφουμε σε latex. Κάνε μια προσπάθεια.
Καλή τύχη με την άσκηση που έχεις να λύσεις.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

...
και
τότε :
.