Δίνεται η συνάρτηση
με
. Να βρεθεί το πεδίο ορισμού της συνάρτησης.Μαθητής 1:
.Μαθητής 2:
.Μαθητής 3:
.Μαθητής 4:
.Υπάρχει λάθος απάντηση;
Συντονιστής: stranton
με
. Να βρεθεί το πεδίο ορισμού της συνάρτησης.
.
.
.
.
;Η ισότητα στο ερώτημα (1) δεν ισχύει . Θα γράφαμεΠρωτοπαπάς Λευτέρης έγραψε:
Ερωτήματα:
1) Ισχύει η ισότητα;
2) Είναι απαραίτητες οι παρενθέσεις στις πράξεις στα σύνολα; Αν όχι ισχύει το από αριστερά προς τα δεξιά;
;
ή 
Η παραπάνω αναφορά μου ήταν για τους μαθητές που έγραψα εγώ. Δεν αναφέρθηκα πουθενά ούτε στον μαθητή του κυρίου Λάμπρου, ούτε στον μαθητή του Γιώργου.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε:Λάθος και μάλιστα σοβαρό έχει ο μαθητής 5.
Ο μαθητής 2 έχει ξεχάσει να βάλει παρενθέσεις.
Ο μαθητής 4 έχει βάλει λάθος παρενθέσεις.
Καθόλου ρητορικές δεν είναι οι ερωτήσεις. Και επειδή έχω ψάξει και δεν έχω βρει, θα παρακαλούσα να μου υποδείξετε βιβλίο θεωρίας συνόλων που να αναφέρει ότι η παράλειψη των παρενθέσεων είναι λάθος. Με μια φωτογραφία του βιβλίου αυτού λύνεται πολύ εύκολα... Αυτό που ψάχνω είναι ακριβώς αυτό.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: Όσο για τις δύο ερωτήσεις τις θεωρώ ρητορικές για αυτό δεν απαντώ.
(η απάντηση βρίσκετε σε κάθε σοβαρό βιβλίο που στην αρχή του έχει κεφάλαιο η παράγραφο για σύνολα)
Από που πηγάζουν αυτά; Θα ήθελα μια πηγή, κάποια αναφορά ή κάτι τέλος πάντων...NIZ έγραψε: Η ισότητα στο ερώτημα (1) δεν ισχύει . Θα γράφαμε;
Άρα η απάντηση στο ερώτημα (2) είναι ότι οι παρενθέσεις χρειάζονται και επομένως είναι φανερό ότι οι μαθητές 2 και 4 έχουν δώσει λάθος απαντήσεις.
Και κάτι ακόμη για τις παρενθέσεις. Δεν χρειάζονται όταν π.χ. γράφουμεή
Λευτέρη, ίσως κάτι να μην κατάλαβα καλά. Νόμισα ότι ζήτησες πηγή ή αναφορά για τη γραφή δίχως παρανθέσεων της ένωσης (ή της διαφοράς)Πρωτοπαπάς Λευτέρης έγραψε: Αυτά που ποστάρεις είναι γνωστά όταν έχουμε παρενθέσεις. Το ερώτημα αφορά αν δεν υπάρχουν ...
συνόλων π.χ.
.
: Διαφορά συνόλων)Γιώργο όταν έχουμε μόνο ένωση δεν διαφωνεί νομίζω κανένας για το ότι η έλλειψη παρενθέσεων δεν επηρρεάζει κάτι.Γιώργος Ρίζος έγραψε: Λευτέρη, ίσως κάτι να μην κατάλαβα καλά. Νόμισα ότι ζήτησες πηγή ή αναφορά για τη γραφή δίχως παρανθέσεων της ένωσης (ή της διαφοράς)συνόλων π.χ.
.
Λευτέρη, μάς οδήγησες σε μια όμορφη και νοσταλγική η αναζήτηση στα παλιά βιβλία. Η οποία όμως είναι και λίγο τρομακτική, συγκρίνοντας το περιεχόμενο των τότε "σχολικών" βιβλίων με τα σημερινά. Όσοι π.χ. δεν έχετε δει ή όσοι έχετε ξεχάσει, ξεφυλίστε την θεωρία συνόλων στην Άλγεβρα (τ.Α) του Θ. Καζαντζή και θα εκπλαγείτε από το περιεχόμενό της.
Και μια απορία (σελ. 20 Θ. Καζαντζή): Εδώ θέλει ή δε θέλει παρένθεση; (: Διαφορά συνόλων)
19-02-2017 Σύνολα δ.jpg
ισχύει
ενώ
τέτοια ώστε
, είναι προφανές ότι δεν ισχύει
η ισότητα
.
.
συμβολίζει μόνο το σύνολο
.Καθόλου ρητορικές δεν είναι οι ερωτήσεις. Και επειδή έχω ψάξει και δεν έχω βρει, θα παρακαλούσα να μου υποδείξετε βιβλίο θεωρίας συνόλων που να αναφέρει ότι η παράλειψη των παρενθέσεων είναι λάθος. Με μια φωτογραφία του βιβλίου αυτού λύνεται πολύ εύκολα... Αυτό που ψάχνω είναι ακριβώςΠρωτοπαπάς Λευτέρης έγραψε:Η παραπάνω αναφορά μου ήταν για τους μαθητές που έγραψα εγώ. Δεν αναφέρθηκα πουθενά ούτε στον μαθητή του κυρίου Λάμπρου, ούτε στον μαθητή του Γιώργου.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε:Λάθος και μάλιστα σοβαρό έχει ο μαθητής 5.
Ο μαθητής 2 έχει ξεχάσει να βάλει παρενθέσεις.
Ο μαθητής 4 έχει βάλει λάθος παρενθέσεις.
Όσον αφορά τον μαθητή 2 δεν έχει ξεχάσει κάτι... Δεν έχει βάλει διότι πιστεύει ότι δεν χρειάζονται και ακριβώς αυτό το ερώτημα διατυπώνω παρακάτω.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: Όσο για τις δύο ερωτήσεις τις θεωρώ ρητορικές για αυτό δεν απαντώ.
(η απάντηση βρίσκετε σε κάθε σοβαρό βιβλίο που στην αρχή του έχει κεφάλαιο η παράγραφο για σύνολα)
Σταύρο, ακριβώς όπως τα λες.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ έγραψε: Ως προς το πρώτο δεν κατάλαβα.Ο Μιχάλης έγραψε την απάντηση ενός υποθετικού μαθητή.
Δεν έπρεπε να γράψω ότι είναι λάθος;
![D_f = (-\infty, \, +\infty) - ( \{ 0 \} \cup [1,\, 2]) D_f = (-\infty, \, +\infty) - ( \{ 0 \} \cup [1,\, 2])](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/b3e1724475ab6b1df229da134783e9f6.png)
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες