Μαθηματικά Γενικής παιδείας 2013
Re: Μαθηματικά Γενικής παιδείας 2013
Καλησπέρα
Τα θέματα κατά την άποψή μου ήταν δύσκολα, όσον αφορά την "παράδοση" αλλά και την σχετική θέση του μαθήματος. Δηλαδή ότι είναι ισοδύναμο με άλλα τρία, στα δύο από τα οποία τα θέματα ήταν πιο απλά. Άρα υφίσταται μία αδικία.
Δεύτερον. Ως καθηγητής θα τα χαρακτήριζα ως όμορφα.
Τέλος θα ήθελα να πω ότι ήταν πάρα πολλά ! Αυτό το τελευταίο με εκνευρίζει αφάνταστα. Δεν θέλω να βλέπω μαθητές που δεν έγραψαν το 100 επειδή δεν πρόλαβαν ! ( Όπως πέρυσι στην κατεύθυνση ). Δεν επιλέγουμε στενογράφους. Επιλέγουμε ανθρώπους που να έχουν κατανοήσει τις έννοιες που διδάσκονται. Όταν όμως τα παιδιά τα ξέρουν, αλλά δεν προλαβαίνουν ( κι ίσως πάνω στην βιασύνη κάνουν λάθη σε πράξεις ), ε αυτό με θυμώνει.
Ηλίας
Τα θέματα κατά την άποψή μου ήταν δύσκολα, όσον αφορά την "παράδοση" αλλά και την σχετική θέση του μαθήματος. Δηλαδή ότι είναι ισοδύναμο με άλλα τρία, στα δύο από τα οποία τα θέματα ήταν πιο απλά. Άρα υφίσταται μία αδικία.
Δεύτερον. Ως καθηγητής θα τα χαρακτήριζα ως όμορφα.
Τέλος θα ήθελα να πω ότι ήταν πάρα πολλά ! Αυτό το τελευταίο με εκνευρίζει αφάνταστα. Δεν θέλω να βλέπω μαθητές που δεν έγραψαν το 100 επειδή δεν πρόλαβαν ! ( Όπως πέρυσι στην κατεύθυνση ). Δεν επιλέγουμε στενογράφους. Επιλέγουμε ανθρώπους που να έχουν κατανοήσει τις έννοιες που διδάσκονται. Όταν όμως τα παιδιά τα ξέρουν, αλλά δεν προλαβαίνουν ( κι ίσως πάνω στην βιασύνη κάνουν λάθη σε πράξεις ), ε αυτό με θυμώνει.
Ηλίας
margk έγραψε:Αυτοί οι κύριοι που βγάζουν τα θέματα πρέπει πρώτα από όλα να σκέφτονται το άγχος των παιδιών ,την ψυχολογική τους
κούραση και τον προηγούμενο κόπο που έχουν κάνει τα περισσσότερα από αυτά. Το γνωρίζουμε ότι μπορούν να επινοούν
δύσκολα θέματα και πρωτότυπα. Αν το κάνουν για να τους θαυμάσουμε ας τους δώσουμε τα συγχαρητηριά μας.Ας τους
θυμήσουμε όμως ότι τα θέματα απευθύνονται σε παιδιά που έχουν κάνει προετοιμασία με βάση το σχολικό βιβλίο που
τους προσφέρει το κράτος και δεν είναι μαθηματικοί . Άραγε το σχολικό βιβλίο το ανοίγουν πριν προτείνουν τα θέματά τους;
Δε νομίζω ότι αξίζουν ούτε το ειρωνικό μας χειροκρότημα. Τα άτομα δεν έχουν ιδέα ούτε από εκπαίδευση (σχολικό εγχειρίδιο- ώρες διδασκαλίας) ούτε απο αξιολόγηση διότι καταστρατήγησαν το δικαίωμα του " διαγωνιζεσθαι επι ίσοις όροις" μιας και:
α) Απέκλεισαν τα παιδιά της θεωρητικής κατεύθυνσης απο το 5ο πεδίο "νυν και αεί", γιατί δε νομίζω να επιλέξουν πολλά παιδιά μαθηματικά όσο ισχύει αυτό το σύστημα.
β) Πριμοδότησαν ασύστολα τα παιδιά της τεχνολογικής κατεύθυνσης που επέλεξαν την βιολογία, στο 2ο - 4ο πεδίο.(με πόσα μόρια ας τα υπολογίσουν αυτοί που είναι καλοί μαθηματικοί)
Αν αυτό το έκανε ένας απλός εκπαιδευτικός, μετά απο καταγγελία ενός γονέα μάλλον θα βρισκόταν στη διαθεσιμότητα (με το ισχύον σύστημα).
Δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλοί μαθηματικοί (αν καλός νοείται αυτός που βάζει δύσκολα και είναι εκτός πραγματικότητας), αλλά το λιγότερο που μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει είναι "απαράδεκτοι", εκτός και αν εκτελούν εντεταλμένη αποστολή για την "ψυχική ηρεμία και το καλό" των μαθητών -παιδιών μας.
Συνάδελφε μάλλον χρειάζομαι λίγη βοήθεια με τα ελληνικά μου.siobaras έγραψε:Καλησπέρα συνάδελφοι.
Αρχικά για το Γ2, ίσως να πρέπει να πάρεις π.χ. 1 μόριο αν συμπλήρωσες σωστά τις κλάσεις χωρίς δικαιολόγηση, με δεδομένο τοαπό το Γ1, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσεις τις σχετικές συχνότητες που δίνονται στο Γ3.
Τώρα, αν κάποιος έκανε αυτά που έπρεπε στο πρόχειρο και έβαλε στο καθαρό μόνο τα αποτελέσματα, κρίμα, αλλά ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ και αυτός και ο καθηγητής του που δεν του το τόνισε!
Δηλαδή αν μια άσκηση ζητάει να βρεις ακρότατα κι εσύ γράψεις "έχει ολικό μέγιστο το 5", δεν πρέπει να δείξεις πώς το βρήκες;
Το βρήκες και η διατύπωση της εκφώνησης αυτό σου ζητάει, αλλά ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πρέπει να κάνεις στο καλό και την απόδειξη;
Ή μήπως έχει και αυτή η εκφώνηση πρόβλημα;
Άλλο τα Μαθηματικά, άλλο το sudoku, κατά τη γνώμη μου.
Για τα θέματα, τώρα, ασφαλώς ήταν τα πιο δύσκολα που έχουν πέσει ποτέ. Και αυτό είναι άξιο απορίας. Γιατί ούτε οι ώρες διδασκαλίας αυξήθηκαν, ούτε η ύλη έχει αλλάξει εδώ και χρόνια (από τότε που ήταν η παλινδρόμηση και η επικρατούσα τιμή εντός).
Πώς, δηλαδή, σταδιακά, απαιτούμε όλο και περισσότερα από αντίστοιχης προετοιμασίας μαθητές;
Δική μου γνώμη είναι ότι, αρχικά, ούτε οι Μαθηματικοί δεν ξέρανε καλά Στατιστική και Πιθανότητες, εξ'ού και πολλά αρχικά βοηθήματα είχαν απίστευτα λάθη και πολύ εύκολες ασκήσεις, με λίγες ιδέες.
Αλλά επειδή ως κλάδος έχουμε μεράκι, αν μας δοθεί χρόνος φτιάχνουμε παπάδες, ακόμα και με την ελάχιστη ύλη αυτού του μαθήματος.
Μήπως όμως είναι άδικο για τα παιδιά να απαιτούμε να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι, με τεχνηέντως δύσκολα και μαθηματικώς άχρηστα θέματα;
Για να μην παρεξηγηθώ, είμαι σαφώς υπέρ της εμβάθυνσης και από όσο έχω προλάβει να δω αυτό το forum είναι κορυφαίο!
Αρχικά γιατί νομίζετε πως αν ζητηθεί "να βρείτε" κι όχι να αποδείξετε ή να υπολογίσετε τα ακρότατα της f, είναι λάθος;
Στη συνέχεια θα σας πρότεινα να ελέγξετε όλα τα θέματα Γενικής Παιδείας ώστε να διαπιστώσετε ότι σε καμμία των περιπτώσεων δεν ζητείται
στο ερώτημα που θέσατε "να βρείτε"!
Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση προς όλα τα μέλη του forum και να πάρω μια ξεκάθαρη απάντηση όπως συνηθίζουμε να δίνουμε στα μαθηματικά προβλήματα:
"Να μεταφέρετε στο τετράδιό σας τον παρακάτω πίνακα συμπληρωμένο σωστά" είναι διατύπωση θέματος που απαιτεί ή όχι αιτιολόγηση;
Κατά τη ταπεινή μου άποψη ΟΧΙ. Και έχει ζητηθεί με την ίδια διατύπωση και άλλες φορές το ίδιο θέμα χωρίς να υπάρχει θέμα δυσνόησης του πως θα απαντήσουν οι μαθητές.
Εδώ λοιπόν γιατί να υπάρχει τέτοιο θέμα; Μήπως επειδή οι θεματοδότες υπέπεσαν σε τραγικό σφάλμα να το πληρώσουν άλλη μια φορά τα παιδιά;;;
Με συγχωρείς πολύ Κώστα. Αλλά τώρα θα μπούν στο Μαθηματικό και στο Φυσικό πολλοί περισσότεροι που δεν ξέρουν μαθηματικά. Γιατί απλούστατα διάλεξαν βιολογία. Νομίζω καταλαβαίνεις γιατί. Πολύ εύκολα τους δικαιολόγησες.kbour1 έγραψε:Τα θέματα θεωρώ οτι ήταν πολλά και κάπως δύσκολα, σίγουρα ήταν για μαθητές με καλές βάσεις, και για μαθητές που μελετούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος προσσεγίζουν τα θέματα της κατεύθυνσης παλαιοτέρων όμως χρόνων. Εαν το δούμε συντεχνιακά δεν μας συμφέερουν τα δύσκολα θέματα, αλλά όμως ειναι σωστό να εισέρχονται στις οικονομικές και στρατιωτκές σχολές μαθητές χωρίς ιδιαίτερες βάσεις στα μαθηματικά. Άρα ας μην αδικούμε και τους θεματοδότες.
Κώστας Μπουραζάνας
Καλησπέρα σε όλους. Εύχομαι καλή τύχη και καλή δύναμη σε όλους και κυρίως στους μαθητές που τα δεν τα πήγαν και τόσο καλά εύχομαι κουράγιο και καλή συνέχεια. Παιδιά δεν έγινε τίποτα πάμε γερά για το επόμενο. Όσο για τα σημερινά θέματα ένα σχόλιο μόνο. Αν τα σημερινά θέματα που προσωπικά μου άρεσαν (όχι για πανελλήνιες εξετάσεις γενικής παιδείας) θεωρούνται θέματα μαθήματος γενικής παιδείας τότε τι θα πρέπει να μπει στα μαθηματικά κατεύθυνσης; Δεν διαφωνώ στο να ανέβει το επίπεδο των θεμάτων αλλά με το επίπεδο των μαθητών και της εκπαίδευσης γενικά που έχει πάρει τον κατήφορο ασχολείται κανείς;
Κανάβης Χρήστος
Μαθηματικός
Μαθηματικός
Hello!
Πιστεύω οτι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης θα εξισοροπίσει την δυσκολία και την μερική αποτυχία των διαγωνιζομένων στα φετινά θέματα(μαθηματικών)...Άλλωστε η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία(καλό ε?) το σύστημα έδειξε για ακόμη μια φορά το πρόσωπο του...Ο Καλύτερος Ας Κερδίσει!
Πιστεύω οτι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης θα εξισοροπίσει την δυσκολία και την μερική αποτυχία των διαγωνιζομένων στα φετινά θέματα(μαθηματικών)...Άλλωστε η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία(καλό ε?) το σύστημα έδειξε για ακόμη μια φορά το πρόσωπο του...Ο Καλύτερος Ας Κερδίσει!
- exdx
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Στο δείγμα
, η διάμεσος δεν επηρεάζεται από ακραίες παρατηρήσεις !
, η διάμεσος δεν επηρεάζεται από ακραίες παρατηρήσεις !Kαλαθάκης Γιώργης
Απο τη στιγμη που υπάρχουν οι λεγόμενες "Ειδικές Κατηγορίες" το σύστημα δεν είναι αξιοκρατικό ...Nek έγραψε:Hello!
Στο ερώτημα Δ3 των Ημερησίων, υπάρχουν τέτοιοι
; Μια σκέψη με αφορμή το Δ3 των Εσπερινών
; Μια σκέψη με αφορμή το Δ3 των Εσπερινών
τελευταία επεξεργασία από Γενικοί Συντονιστές σε Δευ Μάιος 20, 2013 8:46 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Διόρθωση κώδικα $\LaTeX$
Λόγος: Διόρθωση κώδικα $\LaTeX$
Πλατής Παναγιώτης
Συνάδελφε,1=object? έγραψε: Συνάδελφε μάλλον χρειάζομαι λίγη βοήθεια με τα ελληνικά μου.
Αρχικά γιατί νομίζετε πως αν ζητηθεί "να βρείτε" κι όχι να αποδείξετε ή να υπολογίσετε τα ακρότατα της f, είναι λάθος;
Στη συνέχεια θα σας πρότεινα να ελέγξετε όλα τα θέματα Γενικής Παιδείας ώστε να διαπιστώσετε ότι σε καμμία των περιπτώσεων δεν ζητείται
στο ερώτημα που θέσατε "να βρείτε"!
Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση προς όλα τα μέλη του forum και να πάρω μια ξεκάθαρη απάντηση όπως συνηθίζουμε να δίνουμε στα μαθηματικά προβλήματα:
"Να μεταφέρετε στο τετράδιό σας τον παρακάτω πίνακα συμπληρωμένο σωστά" είναι διατύπωση θέματος που απαιτεί ή όχι αιτιολόγηση;
Κατά τη ταπεινή μου άποψη ΟΧΙ. Και έχει ζητηθεί με την ίδια διατύπωση και άλλες φορές το ίδιο θέμα χωρίς να υπάρχει θέμα δυσνόησης του πως θα απαντήσουν οι μαθητές.
Εδώ λοιπόν γιατί να υπάρχει τέτοιο θέμα; Μήπως επειδή οι θεματοδότες υπέπεσαν σε τραγικό σφάλμα να το πληρώσουν άλλη μια φορά τα παιδιά;;;
(ζητώ συγνώμη για τον ενικό που χρησιμοποιώ παρακάτω, δεν αποτελεί έλλειψη σεβασμού)
Αρχικά αυτό που γράφεις εννοώ κι εγώ. Ότι η έκφραση "να βρείτε" δεν εννοεί απλά βρες το αποτέλεσμα, αλλά δείξε μου και τον τρόπο που το βρήκες.
Επίσης η έκφραση "να βρείτε" υπάρχει σε άπειρα ερωτήματα πανελληνίων.
Τυχαία άνοιξα του 2011 και στο Β θέμα έχει 2 τέτοια ερωτήματα.
Μπορεί να εννοείς σε ερώτημα με ακρότατα, αλλά δεν έχω και κανένα έρωτα με τα ακρότατα, στην τύχη το έγραψα. Ως παράδειγμα.
Στο θέμα μας λοιπόν: Στο ερώτημα 2011 Β3 που λέει "να βρείτε πόσες μαύρες και πόσες κόκκινες σφαίρες υπάρχουν στο κουτί", αν κάποιος απλά βρει τα νούμερα (ακόμα κι αν έχει κάνει πράξεις στο πρόχειρο) θα πάρει όλα τα μόρια; Εγώ λέω φυσικά όχι.
Επίσης, στο άλλο που γράφω δε σχολίασες: Τις σχετικές συχνότητες τις δίνει παρακάτω. Για το συγκεκριμένο ερώτημα δεν είναι γνωστές. Πώς τις βρήκε;
Πώς ξέρει ότι είναι σωστά συμπληρωμένος ο πίνακας ώστε να ισχύουν όλα τα δεδομένα;
Πώς ξέρει ότι δεν προκύπτουν π.χ. 3 διαφορετικοί τρόποι σωστής συμπλήρωσης του πίνακα;
Και ξαναλέω: Για τις κλάσεις, παρόλο που ο εξεταστής είχε στο μυαλό του κάποια επεξήγηση για το πώς βρέθηκαν οι κλάσεις, επειδή το c θεωρείται ότι έχει βρεθεί από το Γ1, ας πάρει κάποιο-α μόρια αυτός που δεν δίνει εξήγηση. Για τις σχετικές συχνότητες ούτε λόγος..
Ασφαλώς, τα παραπάνω είναι η δική μου γνώμη. Υπάρχουν και πιο έμπειροι από μένα στο φόρουμ!
Νίκος Σιώμος
Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ...
Εχεις δίκιο φίλε μου αλλά τι να πούμε?
τελευταία επεξεργασία από Nek σε Δευ Μάιος 20, 2013 8:52 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Συνάδελφοι καλησπέρα σας!
Αν κάποιος βρει το κύρος των εξετάσεων παίρνει
Γιατί;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φετινές εξετάσεις δεν έγιναν με ίσους όρους για όλους τους διαγωνιζόμενους:
Ανάμεσα σε δυο μαθητές με τους ίδιους στόχους και δυνατότητες ευνοήθηκε εμφανώς αυτός που επέλεξε ή βιολογία ή φυσική ή ιστορία, τυχαίο
Οι μαθητές της θεωρητικής αποκλείονται από το 5ο πεδίο , τυχαίο
Οι "θεματοδότες" "ξέχασαν" ότι το μάθημα είναι γενικής παιδείας, τυχαίο:?:
Οι "θεματοδότες" πρέπει να γνωρίζουν και την ελληνική γλώσσα εκτός από μαθηματικά:
Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι οδηγίες θα δώσουν στα βαθμολογικά για τη βαθμολόγηση του Γ2. Γλωσσικά η ερώτηση είναι σαφής και κακώς μερικοί συνάδελφοι ανέφεραν προηγουμένως, ότι η απόδειξη "ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ" ότι πρέπει να γραφεί. Σε αυτό το επίπεδο "εννοείται" ότι είναι γραμμένο στα θέματα που έχουν οι διαγωνιζόμενοι μπροστά τους και όχι ότι έχουν οι "θεματοδότες" στο μυαλό τους. Αυτό που είχαν μπροστά τους ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣ, έλεγε ότι πρέπει να μεταφέρουν συμπληρωμένο τον πίνακα και όχι να τον υπολογίσουν (αιτιολογήσουν). ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Ή ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ("που δεν τους το είπαν", σύμφωνα με συνάδελφο). Έπρεπε να είχαν έγκαιρα ανακαλύψει την ασάφεια και να την είχαν διορθώσει με το σωστό ρήμα. Τώρα ας μαζεύουν τις προσφυγές, γιατί υπάρχουν πολλοί που ενώ τα υπολόγισαν στο πρόχειρο για να κερδίσουν χρόνο έκαναν αυτό που τους έλεγε η εκφώνηση της άσκησης.
Αν κάποιος βρει το κύρος των εξετάσεων παίρνει
Γιατί;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φετινές εξετάσεις δεν έγιναν με ίσους όρους για όλους τους διαγωνιζόμενους:
Ανάμεσα σε δυο μαθητές με τους ίδιους στόχους και δυνατότητες ευνοήθηκε εμφανώς αυτός που επέλεξε ή βιολογία ή φυσική ή ιστορία, τυχαίο
Οι μαθητές της θεωρητικής αποκλείονται από το 5ο πεδίο , τυχαίο
Οι "θεματοδότες" πρέπει να γνωρίζουν και την ελληνική γλώσσα εκτός από μαθηματικά:
Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι οδηγίες θα δώσουν στα βαθμολογικά για τη βαθμολόγηση του Γ2. Γλωσσικά η ερώτηση είναι σαφής και κακώς μερικοί συνάδελφοι ανέφεραν προηγουμένως, ότι η απόδειξη "ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ" ότι πρέπει να γραφεί. Σε αυτό το επίπεδο "εννοείται" ότι είναι γραμμένο στα θέματα που έχουν οι διαγωνιζόμενοι μπροστά τους και όχι ότι έχουν οι "θεματοδότες" στο μυαλό τους. Αυτό που είχαν μπροστά τους ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣ, έλεγε ότι πρέπει να μεταφέρουν συμπληρωμένο τον πίνακα και όχι να τον υπολογίσουν (αιτιολογήσουν). ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Ή ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ("που δεν τους το είπαν", σύμφωνα με συνάδελφο). Έπρεπε να είχαν έγκαιρα ανακαλύψει την ασάφεια και να την είχαν διορθώσει με το σωστό ρήμα. Τώρα ας μαζεύουν τις προσφυγές, γιατί υπάρχουν πολλοί που ενώ τα υπολόγισαν στο πρόχειρο για να κερδίσουν χρόνο έκαναν αυτό που τους έλεγε η εκφώνηση της άσκησης.
- parmenides51
- Επικοινωνία:
όταν σε μια τυχαία εξίσωση λέμε ''να βρείτε το
'' , δεν ζητάμε αυτονόητα και τον τρόπο εύρεσης του;
οπότε με την ίδια λογική όταν ζητάμε να συμπληρωθεί ένας πίνακας (με τιμές που θα βρείτε), δεν ζητάμε αυτονόητα και τον τρόπο εύρεσης αυτών;
αμάν πια
'' , δεν ζητάμε αυτονόητα και τον τρόπο εύρεσης του;οπότε με την ίδια λογική όταν ζητάμε να συμπληρωθεί ένας πίνακας (με τιμές που θα βρείτε), δεν ζητάμε αυτονόητα και τον τρόπο εύρεσης αυτών;
αμάν πια
Καλησπέρα Αγαπητοί Μαθηματικοί και Υποψήφιοι.
Ανήκω στους λίγους εκείνους μαθητές που ενώ δεν έχουν την δυνατότητα Φροντιστηρίου,προσπαθώ μόνος μου.
Και σας ρωτάω,είναι αυτά θέματα για μάθημα Γενικής ΠΑΙΔΕΙΑΣ?Ανταποκρίνονται σε άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα φροντιστηρίου?
Ανταποκρίνονται στο 3ωρο της εξέτασης?
Έχω βγάλει αριστείο και τα 6 χρόνια της μαθηματικής μου πορίας,δίαβασα πολύ,και σήμερα μου έκοψαν τα φτερά.
Δεν είναι δίκαιο κάθε χρόνο να βάζουν εύκολα στη Βιολογία Γενικής και στη Φυσική Γενικής ,και σε εμάς να βάζουν θέματα απο το Υπερπέραν.
Το μόνο που έχω να πω είναι οτι αυτά τα άτομα γελοιοποιούν την όλη διαδικασια .Ντροπή.
Αρης,απο Πατρα.
Ανήκω στους λίγους εκείνους μαθητές που ενώ δεν έχουν την δυνατότητα Φροντιστηρίου,προσπαθώ μόνος μου.
Και σας ρωτάω,είναι αυτά θέματα για μάθημα Γενικής ΠΑΙΔΕΙΑΣ?Ανταποκρίνονται σε άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα φροντιστηρίου?
Ανταποκρίνονται στο 3ωρο της εξέτασης?
Έχω βγάλει αριστείο και τα 6 χρόνια της μαθηματικής μου πορίας,δίαβασα πολύ,και σήμερα μου έκοψαν τα φτερά.
Δεν είναι δίκαιο κάθε χρόνο να βάζουν εύκολα στη Βιολογία Γενικής και στη Φυσική Γενικής ,και σε εμάς να βάζουν θέματα απο το Υπερπέραν.
Το μόνο που έχω να πω είναι οτι αυτά τα άτομα γελοιοποιούν την όλη διαδικασια .Ντροπή.
Αρης,απο Πατρα.
Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στον Κ.Μπάμπη Στεργίου και στον Κ. Χρήστο Ντάβα.
Ευχαριστώ επίσης και τον κ. Demetres για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Ευχαριστώ επίσης και τον κ. Demetres για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Μερικές σκόρπιες σκέψεις.
Σωστός θεματοδότης είναι πρώτα απ' όλα αυτός που έχει επίγνωση ότι τα θέματα απευθύνονται αποκλειστικά στους διαγωνιζόμενους και μάλιστα σε όλους τους διαγωνιζόμενους.
Το μάθημα είναι γενικής παιδείας και επομένως περισσότερο πρέπει να παίρνεται υπόψη α) το σχολικό βιβλίο που αποτελεί την βάση διδασκαλίας (αν δεν τους αρέσει ας το αλλάξουν) β) η "ποιότητα" των μαθητών , γνώση της
οποίας δεν μπορεί να μην έχει όποιος έχει επαφή με την σχολική πραγματικότητα.
Τα "περιέργως δύσκολα" σημερινά θέματα ικανοποιούν τα παραπάνω;
Ας προσέξουμε και την "καραμέλα" της κλιμάκωσης , της διαβάθμισης κλπ . Το ζητούμενο της εξέτασης δεν είναι να ξεχωρίσουν τα ταλέντα , οι άριστοι.
Σωστή διαβάθμιση είναι αυτή που απλώνεται σε όλη την κλίμακα της βαθμολογίας.
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους μαθητές μας.
Γιώργος
ΥΓ1. Περισσότερος σεβασμός στους μαθητές. Οι διατυπώσεις να μην επιδέχονται αμφισβητήσεις.
ΥΓ2. Αν πρέπει να επιδειχθεί επιείκεια στην επιτροπή που ανακάλυψε νέους αριθμούς(εσπερινά) , πρέπει να επιδειχθεί και κατά την διόρθωση σε αντίστοιχες αβλεψίες των μαθητών;
Σωστός θεματοδότης είναι πρώτα απ' όλα αυτός που έχει επίγνωση ότι τα θέματα απευθύνονται αποκλειστικά στους διαγωνιζόμενους και μάλιστα σε όλους τους διαγωνιζόμενους.
Το μάθημα είναι γενικής παιδείας και επομένως περισσότερο πρέπει να παίρνεται υπόψη α) το σχολικό βιβλίο που αποτελεί την βάση διδασκαλίας (αν δεν τους αρέσει ας το αλλάξουν) β) η "ποιότητα" των μαθητών , γνώση της
Ας προσέξουμε και την "καραμέλα" της κλιμάκωσης , της διαβάθμισης κλπ . Το ζητούμενο της εξέτασης δεν είναι να ξεχωρίσουν τα ταλέντα , οι άριστοι.
Γιώργος
ΥΓ1. Περισσότερος σεβασμός στους μαθητές. Οι διατυπώσεις να μην επιδέχονται αμφισβητήσεις.
ΥΓ2. Αν πρέπει να επιδειχθεί επιείκεια στην επιτροπή που ανακάλυψε νέους αριθμούς(εσπερινά) , πρέπει να επιδειχθεί και κατά την διόρθωση σε αντίστοιχες αβλεψίες των μαθητών;
Γιώργος Ροδόπουλος
- Γιώργος Απόκης
- Διευθύνον Μέλος
- Επικοινωνία:
Νομίζω είναι το σχόλιο - ευχή που τα λέει όλα!hsiodos έγραψε:
...Περισσότερος σεβασμός στους μαθητές ...
Γιώργος
- Christos75
- Επικοινωνία:
parmenides51 έγραψε:όταν σε μια τυχαία εξίσωση λέμε ''να βρείτε το'' , δεν ζητάμε αυτονόητα και τον τρόπο εύρεσης του;
οπότε με την ίδια λογική όταν ζητάμε να συμπληρωθεί ένας πίνακας (με τιμές που θα βρείτε), δεν ζητάμε αυτονόητα και τον τρόπο εύρεσης αυτών;
αμάν πια
Θα συμφωνήσω με τον "προλαλήσαντα" νομίζω, ότι μερικά πράγματα είναι αυτονόητα. Μην αμφισβητούμε τα αυτονόητα και προκαλούμε πανικό αδίκως!!!
Αντιλαμβανομαι το άχγος των παιδιών, των γονιών αλλά και των καθηγητών-φροντιστών, ωστόσο, να προσέχουμε τι διαβάζουμε και βεβαίως τι απαντάμε!
Ένας ταπεινός Μαθηματικός.
Χρήστος Λοΐζος
Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως σε ενόχλησε το ύφος μου;epim έγραψε:Συνάδελφοι καλησπέρα σας!
Αν κάποιος βρει το κύρος των εξετάσεων παίρνει![]()
Γιατί;
Ανάμεσα σε δυο μαθητές με τους ίδιους στόχους και δυνατότητες ευνοήθηκε εμφανώς αυτός που επέλεξε ή βιολογία ή φυσική ή ιστορία, τυχαίο![]()
Οι μαθητές της θεωρητικής αποκλείονται από το 5ο πεδίο , τυχαίο![]()
Ασφαλώς πρέπει να το λέει ο καθηγητής αυτό, ακόμα και για θέματα που ΕΙΝΑΙ αυτονόητα.
Το συγκεκριμένο, όχι μόνο δεν ήταν αυτονόητο, αλλά ήθελε και κάποια δουλειά για να βγουν τα
, γι'αυτό και δίνει τόσα μόρια.Το θέμα έλεγε να μεταφέρουν ΣΩΣΤΑ συμπληρωμένο τον πίνακα.
Νίκος Σιώμος
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Γιώργο,hsiodos έγραψε:Μερικές σκόρπιες σκέψεις.
Γιώργος
μια και οι εξετάζεις συνεχίζονται, θα προτιμήσω να πω την άποψή μου μια άλλη μέρα, αφού στο χώρο αυτό παρεμβαίνουν και πολλοί υποψήφιοι και μάλιστα καλοί υποψήφιοι.Δεν θα ήθελα να τους κουράσω άλλο. Μη με.... παρεξηγήσεις που δείχνω ψύχραιμος. Το προσπαθώ πολύ .Ο προβληματισμός μου όμως είναι παράλληλος με τον δικό σου και ίσως πάει και λίγο παραπέρα .
Όπως είπα ήδη , ας περάσουν οι κρίσιμες ώρες για μαθητές, γονείς και συναδέλφους και θα τα πούμε όλα, ωραία και έξω από τα δόντια, προς κάθε κατεύθυνση !
Διότι κάθε είδους σιωπή, από ενοχή ή από συμφέρον ,αποτελεί τελικά υποκρισία και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.
Δεν παραλείπω να συγχαρώ και όλους τους προλαλήσαντες που με θάρρος εξέφρασαν τη γνώμη τους.Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε,είναι ανάγκη όμως να μιλήσουμε !
Εύχομαι καλή συνέχεια στα παιδιά,με ηρεμία και πίστη και να περάσουν στο επόμενο μάθημα, που είναι μάλιστα πολύ σοβαρό!
Ήταν μόνο μια μάχη από τις 6-7, αλλά ο πόλεμος κερδίζεται συνολικά !
-
aspinoulas
Θα συμφωνήσω με πολλούς από τους συναδέλφους. Τα θέματα είναι κατά βάση εκτός πνεύματος μιας εξέτασης η οποία είναι παράλληλα και για εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και για απολυτήριο λυκείου. Απαιτητικά εξ 'αρχής και χωρίς την κλιμάκωση παλαιοτέρων ετων, σίγουρα εκμηδενίζουν την προσπάθεια του μέτριου υποψηφίου.
Μια εξέταση όμως δεν απευθύνεται στους "καλούς" μαθητές αλλά στο σύνολο τους.
Και φυσικά τέτοια θέματα "καταργούν" το σχολείο καθώς οι υποψήφιοι που στηρίζονται μόνο σε αυτό και το σχολικό βιβλίο -που λόγω κρίσης είναι περισσότεροι από άλλες χρονιές - είναι απλά καταδικασμένοι.
Καλή συνέχεια στα παιδιά. Να θυμάστε ότι οι πανελλήνιες είναι μαραθώνιος 6 ή 7 στάσεων και όχι σπριντ...
Μια εξέταση όμως δεν απευθύνεται στους "καλούς" μαθητές αλλά στο σύνολο τους.
Και φυσικά τέτοια θέματα "καταργούν" το σχολείο καθώς οι υποψήφιοι που στηρίζονται μόνο σε αυτό και το σχολικό βιβλίο -που λόγω κρίσης είναι περισσότεροι από άλλες χρονιές - είναι απλά καταδικασμένοι.
Καλή συνέχεια στα παιδιά. Να θυμάστε ότι οι πανελλήνιες είναι μαραθώνιος 6 ή 7 στάσεων και όχι σπριντ...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

από το Γ1, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσεις τις σχετικές συχνότητες που δίνονται στο Γ3.