Μοριοδότηση μαθηματικών κατεύθυνσης

Συντονιστής: spyros

plat_man

Μοριοδότηση μαθηματικών κατεύθυνσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plat_man » Τετ Φεβ 27, 2013 12:19 am

Η παρατήρηση αυτή υπάρχει και στο σχέδιο βαθμολόγησης.
Συνημμένα
ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012.doc
(121 KiB) Μεταφορτώθηκε 211 φορές

Πλατής Παναγιώτης
Θωμάς Ποδηματάς

Re: Μοριοδότηση μαθηματικών κατεύθυνσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Θωμάς Ποδηματάς » Τετ Φεβ 27, 2013 11:57 pm

Καλησπέρα σε όλη την εκλεκτή παρέα του :logo:

Μήπως θα μπορούσατε κ. Πλατή να ανεβάσετε και το υπόλοιπο σχέδιο βαθμολόγησης των εξετάσεων του 12;;;

Θα σας παρακαλούσα θερμά αν μπορείτε να το μοιραστείτε μαζί μας... Τα μελετώ για να πω στους μαθητές μου ΠΩΣ γίνεται η βαθμολόγηση.

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων

Φιλικά

Θωμάς

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες την ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου
(ΙΘΑΚΗ - Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ)
xr.tsif
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xr.tsif » Πέμ Φεβ 28, 2013 1:14 pm

Θωμά εδώ είναι
Συνημμένα
ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012.zip
(150.9 KiB) Μεταφορτώθηκε 199 φορές

Γιατί πάντα αριθμόν έχοντι. Άνευ τούτου ουδέν νοητόν και γνωστόν.
Θωμάς Ποδηματάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Θωμάς Ποδηματάς » Πέμ Φεβ 28, 2013 11:34 pm

Χρήστο θερμά ευχαριστώ !!! Αν έχεις και των άλλων ετών θα σου ήμουν υπόχρεος...

Ευχαριστώ θερμά και πάλι

Φιλικά

Θωμάς

(ΙΘΑΚΗ - Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ)
xr.tsif
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xr.tsif » Παρ Μαρ 01, 2013 12:09 am

πρέπει να έχω ένα του 2010 αλλά πρέπει να το ψάξω

Γιατί πάντα αριθμόν έχοντι. Άνευ τούτου ουδέν νοητόν και γνωστόν.
perpant

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perpant » Παρ Μαρ 01, 2013 12:37 am

Καλησπέρα. Μια ερώτηση: Αυτή η μοριοδότηση έχει σταλθεί στα κέντρα που διορθώνονται τα γραπτά από το υπουργείο, ή είναι η μοριοδότηση που έχουν φτιάξει οι διορθωτές σε κάποιο συγκεκριμένο κέντρο για να ακολουθήσουν κοινή γραμμή στη διόρθωση;

Παντούλας Περικλής
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Παρ Μαρ 01, 2013 10:20 am

Αγαπητοί φίλοι !

Γενικά η μοριοδότηση είναι αποκλειστικά ζήτημα των βαθμολογικών κέντρων.Μικρές αποκλείσεις (μέχρι ένα μόριο)από κέντρο σε κέντρο είναι δυνατές, αλλά αυτό συνολικά δεν επηρεάζει τη βαθμολογία, ειδικά των καλών γραπτών.

Δεν ξέρω αν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω η ανάρτηση μιας ακόμα μοριοδότησης.Νομίζω πως όχι.Διαφορετικά θα σας έδινα τις δικές μας που καλύπτουν σχεδόν 10 χρόνια.

Δημόσια , αυτό μόνον προβλήματα και σύγχιση μπορεί να δημιουργήσει, διότι η μοριοδότηση αφορά τους συγκεκριμένους βαθμολογητές ενός συγκεκριμένου ΒΚ, οι οποίοι το έχουν συζητήσει και αποδεχθεί, ώστε να συγκλίνει κατά το δυνατόν η εκτίμηση των γραπτών, ειδικά -το τονίζω αυτό- σε ελλειπή γραπτά.
Για παράδειγμα, αν ένας μαθητής παραλείψει μια υπόθεση στο θεώρημα Fermat τι συνέπεια θα έχει ; Λέει πχ η μοριοδότηση 1 μονάδα και αυτό τηρούν όλοι.Θα ήταν άδικο προφανώς κάποιος να αφαιρέσει 3 μονάδες και άλλος καμία.
Αυτά είναι γνωστά στους συναδέλφους βαθμολογητές,άρα βαρετά,τα αναφέρω όμως για τους νέους κυρίως συναδέλφους που δεν έχουν γνωρίσει από κοντά τη διαδικασία βαθμολόγησης.
Το αν θα έπρεπε η μοριοδότηση να δίνεται από την επιτροπή εξετάσεων είναι άλλο ζήτημα.Παλιότερα πίστευα πως αυτό θα ήταν το καλύτερο.Τώρα πιστεύω πως όχι. Είναι καλύτερα να διορθωθούν τα γραπτά με ένα σύστημα που θα συμφωνήσουν οι ίδιοι οι βαθμολογητές ύστερα από διεξοδική συζήτηση και ανάλυση όλων των περιπτώσεων, παρά αυτό το σύστημα να δοθεί από μια μικρή ομάδα τριών - πέντε ανθρώπων και μάλιστα υπό την πίεση του χρόνου, ειδικά τη στιγμή που ο αν ο βαθμολογητής διαφωνεί, δεν θα υπακούσει.
Τη στιγμή μάλιστα που σχεδόν σε όλα τα ΒΚ τηρούνται σχεδόν τα ίδια κριτήρια, η βαθμολόγηση γίνεται σωστά κατά το δυνατόν και κανένας δεν αδικείται(κατά την προσφιλή στους Έλληνες έκφραση).
Υπάρχουν βέβαια κάποιες αντιρρήσεις με αυτό το σκεπτικό, τις γνωρίζω πολύ καλά γιατί τις επιδιώκω στο διάλογο, αλλά ζυγίζοντας θετικά και αρνητικά συγκλίνω προς αυτή τη θέση.
Αν ωστόσο κάποιος συνάδελφος θέλει να μάθει ή να ρωτήσει κάτι ιδιαίτερο, ας μου γράψει με προσωπικό μήνυμα.

Μπάμπης

Θωμάς Ποδηματάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Θωμάς Ποδηματάς » Τρί Μαρ 05, 2013 11:17 pm

Φίλε Μπάμπη, την θερμότατη καλησπέρα μου

Ζήτησα την μοριοδότηση νομίζοντας ότι δίνεται κεντρικά από την επιτροπή εξετάσεων. Εγώ προφανώς και δεν βαθμολογώ, όμως αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι τι "γίνεται" γενικά, αν μου επιτρέπεται η έκφραση. Προσπαθώ κάθε χρόνο να συλλέξω τις απαντήσεις που στέλνει η Κεντρική επιτροπή Εξετάσεων, με αποκλειστικό στόχο να μπορώ να απαντήσω σε απορίες μαθητών μου : "Αν γράψω αυτό ή εκείνο πόσο θα χάσω;;;" Στην πόλη όπου ζω και εργάζομαι όλα τα χρόνια της ζωής μου, ακούω διάφορα από τους συναδέλφους στα Σχολεία, με άλλα συμφωνώ με άλλα πάλι όχι. Θα μπορούσα να γράψω μακροσκελέστατο μήνυμα, αλλά νομίζω θα ήταν για όλους κουραστικό... Προτιμώ όμως να αναφέρω ότι συνάδελφος είπε στα παιδιά - ακριβές είναι, δεν μου μεταφέρθηκε εσφαλμένα όπως και εγώ αρχικά φαντάστηκα - ότι αν κάποιος έκανε δύο φορές DLH στο 4ο Θέμα του 2008 θα έπαιρνε όλα τα μόρια του θέματος ΚΑΙ Η g'' ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΣΥΝΕΧΗΣ...Ξέρω, αποδεικνύεται ότι το ίδιο είναι, αλλά δεν το γράφει το Σχολικό εγχειρίδιο... Τα παιδιά δεν ξέρουν Μπάμπη... Ακούν ότι τους λέγεται και κάποιες φορές τα λεγόμενα κάποιων είναι αποκαρδιωτικά τουλάχιστον... Συνάδελφος βάζει ασκήσεις Στατιστικής και ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ τον τύπο IV της σελίδας 94 λέγοντας ότι "πρέπει να τον ξέρετε" (!) Άλλος, γράφει το παιδάκι (λανθασμένα) ότι το πεδίο ορισμού της f είναι x \ne 2 αντί του ορθού D_f= \mathbb{R} \setminus \left\{ 2  \right\} και ο Δάσκαλος βάζει 90 στα 100 και όχι Μπάμπη δεν έχει άλλο λάθος Μπάμπη δυστυχώς... Το παιδί φοβάται να μιλήσει ή να αντιμιλήσει διότι αυτό - συνήθως - έχει άμεσο αντίκτυπο στη βαθμολογία στο τετράμηνο... και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται... Στις αγωνίες αυτών των παιδιών ήθελα να δώσω απάντηση, να τους δώσω λίγο ελπίδα, γιατί πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος μέρος το καθήκοντός μας είναι να ζωντανέψουμε μέσα τους την ελπίδα, να τους δώσουμε θάρρος - ακόμα και σε εκείνα που πραγματικά δεν μπορούν - και όχι να γινόμαστε τροχοπέδη στα όνειρά τους κυρίως λέγοντας ανυπόστατες "χαζαμάρες" που έλεγε ο παππούς μου...

Με έντονα αισθήματα αγωνίας για τα παιδιά και ελπίδας ότι οι διορθωτές είναι σαν τον Μπάμπη, τον Βασίλη, το Νίκο, τον .......... ...................................................................................................................................................................
ΕΝΤΙΜΟΙ πω απ' όλα...

Καληνύχτα σας

Φιλικά

Θωμάς

(ΙΘΑΚΗ - Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ)
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Τετ Μαρ 06, 2013 11:20 am

Θωμάς Ποδηματάς έγραψε:Φίλε Μπάμπη, την θερμότατη καλησπέρα μου

........................
Με έντονα αισθήματα αγωνίας για τα παιδιά και ελπίδας ότι οι διορθωτές είναι σαν τον Μπάμπη, τον Βασίλη, το Νίκο, τον .......... ...................................................................................................................................................................
ΕΝΤΙΜΟΙ πω απ' όλα...

Καληνύχτα σας

Φιλικά

Θωμάς
Θωμά,
θα ήθελα να μπορούσα από υπηρεσιακής πλευράς να σε προσκαλέσω να παρακολουθήσεις μια φορά την εισήγηση των συντονιστών, τη συζήτηση και γενικά όλο τον αγώνα που κάνουν οι συνάδελφοι για τη σωστή διόρθωση. Σε διαβεβαιώνω ότι γίνεται όπως το εύχεσαι.Υπάρχουν συνάδελφοι το ίδιο αλλά και πιο τίμιοι και πιο υπεύθυνοι ίσως , από όσους ονομάζεις ή εννοείς με τις κουκίδες(εκατοντάδες συμπληρώνω εγώ !) παραπάνω και αυτό είναι η μεγάλη εγγύηση για το έργο που επιτελείται στα Β.Κ.

Τυχόν λάθη - ελάχιστα πιστεύω - γίνονται από την υπερβολική κούραση και σπάνια από κακή πρόσθεση ή άγνοια. Γι αυτό υπάρχει όμως και η αναβαθμολόγηση, ώστε τυχόν παραλλείψεις να διορθωθούν.

Συστήνω σε συναδέλφους -εκτός ή εντός σχολείων που δεν έχουν εμπειρία από βαθμολόγηση στα Β.Κ.-, μαθητές και γονείς ,να περιβάλλουν το θεσμό με απόλυτη εμπιστοσύνη .Όλα θα κυλήσουν για άλλη μία φορά άψογα και τα χαμόγελα θα ανατείλουν και πάλι στα πρόσωπα των υποψηφίων που κάνουν σωστή προετοιμασία, μέσα και έξω από το σχολείο.

Μπάμπης

Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Τετ Μαρ 06, 2013 11:40 am

την προτεινόμενη μοριοδότηση της ΚΕΓΕ των μαθηματικών γενικής και κατεύθυνσης για το 2012
την έχει αναρτήσει κι ο Μάκης εδώ

Άβαταρ μέλους
nsmavrogiannis
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nsmavrogiannis » Τετ Μαρ 06, 2013 6:59 pm

parmenides51 έγραψε:την προτεινόμενη μοριοδότηση της ΚΕΓΕ των μαθηματικών γενικής και κατεύθυνσης για το 2012
Επειδή ως μαθηματικοί πρωτίστως πρέπει να είμαστε όσο μπορούμε πιο ακριβείς θα ήθελα να πω ότι ουδέποτε έφθασε στα βαθμολογικά κέντρα από την ΚΕΕ η παραπάνω μοριοδότηση.
Μαυρογιάννης

Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Άβαταρ μέλους
Καρδαμίτσης Σπύρος
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καρδαμίτσης Σπύρος » Τετ Μαρ 06, 2013 7:30 pm

Aγαπητοί συνάδελφοι, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλά πράγματα μπορεί εύκολα να παρερμηνευτούν θα ήθελα:

Α)Nα σας ενημερώσω ότι ουδέποτε η κεντρική επιτροπή εξετάσεων έδωσε μοριοδότηση των θεμάτων της. Πλήρη ταύτιση με τον Νίκο Μαυρογιάννη και

Β) Η μοριοδότηση που κυκλοφορεί προφανώς ανήκει σε κάποιο από τα βαθμολογικά κέντρα της Ελλάδας όπου αρκετοί συνάδελφοι και μέλη της λέσχης είναι υπεύθυνοι. Είμαι σίγουρος ότι αυτή και κάθε άλλη μοριοδότηση που πιθανώς να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι χωρίς την έγκριση του συντονιστή των μαθηματικών που την συνέταξε και είναι υπεύθυνος γι αυτήν. Καλό και φρόνιμο είναι να αποσυρθεί τόσο από την λέσχη όσο και από τα blog των μελών της.

Καρδαμίτσης Σπύρος
Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Τετ Μαρ 06, 2013 7:47 pm

καλύτερα τότε να διαγραφτεί το προηγούμενο μου μήνυμα κι όσα σχετίζονται με την παραπομπή που έδωσα

Θωμάς Ποδηματάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Θωμάς Ποδηματάς » Τετ Μαρ 06, 2013 8:27 pm

Παιδιά ο στόχος δεν ήταν να δημιουργήσω πρόβλημα...Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους συναδέλφους διορθωτές και πιστεύω ότι επιτελούν το λειτούργημά τους ως Λειτούργημα με απέραντο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά που εξετάζονται... Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τη συμμετοχή σας στους προβληματισμούς μου...

Ανησυχώ απλά για τα παιδάκια που ακούνε διάφορα και αγχώνονται...

Σας ευχαριστώ ξανά όλους που προσπαθείτε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς συμβαίνει

Φιλικά

Θωμάς

(ΙΘΑΚΗ - Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ)
Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Πέμ Μαρ 07, 2013 8:03 am

parmenides51 έγραψε:την προτεινόμενη μοριοδότηση της ΚΕΓΕ των μαθηματικών γενικής και κατεύθυνσης για το 2012
Για αποκατάσταση της αλήθειας.

Τα παραπάνω (μοριοδότηση της ΚΕΓΕ ή ΚΕΕ) τα βρήκα στο διαδίκτυο, όπως έμαθα μετά αυτή η μοριοδότηση ανήκει σε ένα συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και όχι από την ΚΕΕ, επίσης αυτή την βαθμολόγηση μπορεί να την βρει κάποιος στην ιστοσελίδα http://www.mathscorner-r.blogspot.gr (προϋπήρχε της δικής μου δημοσίευσης), εκ των υστέρων τα βρίσκουμε στο blog του φίλου Σωκράτη Ρωμανίδη (eisatopon.blogspot.com), στον Μαθηματικό Περιηγητή του Ιωάννη Καραγιάννη Σχολικό Σύμβουλο Δωδεκανήσων.

Θεωρώ ότι μετά το πέρας των εξετάσεων και της τελικής βαθμολογίας των μαθητών, αυτά τα στοιχεία πρέπει να δίνονται στην δημοσιότητα, δεν βοηθούν κανένα να είναι υπό κρυπτόν. Κάτι ανάλογο αναφέρει και στην ιστοσελίδα του ο αγαπητός και φίλος Ιωάννης Καραγιάννης.

Τέλος να αναφέρω ότι η ΚΕΕ δίνει ΠΑΝΤΑ "πρόχειρες" λύσεις (χειρόγραφες, μία λύση σε κάθε θέμα, όχι εναλλακτικοί τρόποι, με βαθμολογία σε κάθε βήμα) μετά από την αποστολή των θεμάτων στους καθηγητές που εξετάζουν τους φυσικά αδυνάτους (=προφορικά εξεταζόμενους), όμως δεν αποστέλλονται στα βαθμολογικά κέντρα από ότι γνωρίζω. Πάντως είναι ένα δείγμα βαθμολόγησης που καλό θα ήταν να το κατέχουν όλοι οι καθηγητές που διδάσκουν στην Γ΄ Λυκείου...

Σημείωση: Τέτοιες χειρόγραφες λύσεις της επιτροπής εξετάσεων κατέχω και εγώ, όταν παραβρέθηκα στην εξέταση μαθητών που έδιναν προφορικά στην Ρόδο.

Αυτά! Καλή Τσικνοπέμπτη παιδιά!

(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
erxmer
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από erxmer » Πέμ Μαρ 07, 2013 2:45 pm

Θεωρώ ότι μετά το πέρας των εξετάσεων και της τελικής βαθμολογίας των μαθητών, αυτά τα στοιχεία πρέπει να δίνονται στην δημοσιότητα, δεν βοηθούν κανένα να είναι υπό κρυπτόν.
Συμφωνώ με τον συνάδελφο, καθώς μετα το πέρας της όποιας εξέτασης καλό είναι να γίνεται και ένα είδος απολογιστικού διαλόγου. Πάντοτε με την έννοια της γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και προς εξαγωγή θετικών και ουσιαστικών τρόπων βελτίωσης εως την επόμενη εξέταση.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες