Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει με την αλλαγή των ορίων στον υπολογισμό του ολοκληρώματος στην παρακάτω άσκηση?

πως βγάζω τα νέα όρια?
Ευχαριστώ.
Συντονιστές: grigkost, Κοτρώνης Αναστάσιος

stratos_mgr έγραψε:Καλησπέρα.
Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει με την αλλαγή των ορίων στον υπολογισμό του ολοκληρώματος στην παρακάτω άσκηση?
πως βγάζω τα νέα όρια?

Mihalis_Lambrou έγραψε:stratos_mgr έγραψε:Καλησπέρα.
πως βγάζω τα νέα όρια?
Είναι πολύ δύσκολο από πληκτρολόγιο να εξηγήσω την διαδικασία. Περιγράφεται πάντως επαρκέστατα, είμαι βέβαιος, στην βιβλιογραφία που ακολουθείς.stratos_mgr έγραψε:
Οπότε, ορίσω χ=rσυνθ και y=rημθ , και έπειτα μετά την αλλαγή μεταβλητών, ποια είναι η μεθοδολογια με την οποία βγάζουμε τα νέα όρια στο D' ?
ακτίνας 2, πάνω από τον άξονα των
.
. Καλημέρα.Mihalis_Lambrou έγραψε:Είναι πολύ δύσκολο από πληκτρολόγιο να εξηγήσω την διαδικασία. Περιγράφεται πάντως επαρκέστατα, είμαι βέβαιος, στην βιβλιογραφία που ακολουθείς.stratos_mgr έγραψε:
Οπότε, ορίσω χ=rσυνθ και y=rημθ , και έπειτα μετά την αλλαγή μεταβλητών, ποια είναι η μεθοδολογια με την οποία βγάζουμε τα νέα όρια στο D' ?
Με λίγα λόγια πάντως:
α) ζωγράφισε το σχήμα στο οποίο κάνεις την ολοκλήεωση. Είναι ημικύκλιο κέντρουακτίνας 2, πάνω από τον άξονα των
.
β) Δες πώς περιγράφεται το ίδιο σχήμα όταν κάνεις αλλαγή σε πολικές. Θα διαπιστώσεις ότι είναι το.
Ελπίζω να βοήθησα, και ζητώ συγνώμη που δεν γράφω περισσότερα αλλά θα μου έπερνε πολλές σελίδες. Στον πίνακα, παραδείγματος χάριν, η πλήρης περιγραφή θα μου έπερνε μία διδακτική ώρα με σχήματα κλπ. Δεν γίνεται από πληκτρολόγιο.
Φιλικά,
Μιχάλης Λάμπρου
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης