Βιβλία στο MAthematica.gr

Συντονιστής: swsto

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Βιβλία στο MAthematica.gr

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Σάβ Ιαν 03, 2009 10:29 pm

Μου έστειλαν ένα βιβλίο ηλεκτρονικά και το μοιράζομαι μαζί σας. Βρίσκεται

σε αυτή τη διεύθυνση

(πατείστε πάνω στα μπλε-πράσινα γράμματα !)
Σίγουρα θα είναι χρήσιμο, αλλά μια πιο καλή κριτική μπορεί να κάνει ο Μιχάλης. Να σκεφτείτε ότι δεν πρόλαβα ακόμα να το ...ξεφυλλίσω.

Θέλω όμως να ρωτήσω τους κατασκευαστές της σελίδας : Μπορούμε και εδώ να φτιάξουμε ένα χώρο όπως στο pathfinder όπου να βάζουμε βιβλία(διευθύνσεις - συνδέσμους με το mediafire ή το ifile.it ; Θα είναι όντως χρήσιμο αυτό το υλικό να το έχουμε μαζεμένο κάπου , διότι αποτελεί μια μοναδική και σπάνια βιβλιοθήκη.

Μπάμπης

Άβαταρ μέλους
nsmavrogiannis
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Re: Βιβλία στο MAthematica.gr

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nsmavrogiannis » Σάβ Ιαν 03, 2009 11:25 pm

Φίλε Μπάμπη σε ευχαριστούμε για την καλή σου και γεναιόδωρη διάθεση να μοιραστείς κάτι μαζί μας. Νομίζω όμως ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εϊναι θέμα που πρέπει να το συζητήσουμε και είναι κάτι που δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τους κατασκευαστές της ιστοσελίδας. Προσωπικά είμαι εντελώς αντίθετος με το να ανεβάζουμε στο mathematica συνδέσμους σε υλικό, λογισμικό, μουσική και άλλα που υπόκειται σε copyright. Είναι θέμα που είχαμε συζητήσει και στον παλιό mathematica. Αν αρχίσουμε να ανεβάζουμε ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου και θέτουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια μας. Μπορεί κάποιος, ακόμα και κακοπροαίρετα, να μας κοτσάρει δύο links που καίνε και να τραβιόμαστε χωρίς λόγο. Υπάρχουν άλλες διέξοδοι* για να βρεί κάποιος αυτό που ψάχνει και δεν υπάρχει λόγος να εμπλέξουμε σε αυτό το mathematica.

*Για όσους ενδιαφέρονται για τέτοιες διεξόδους τους παραπέμπω στο:
http://www.nsmavrogiannis.gr/books/tutorial.pdf
(δεν το ανεβάζω στο mathematica γιατί υπερβαίνει το συνηθισμένο μεγεθος για συνημμένα)

Μαυρογιάννης

Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Κυρ Ιαν 04, 2009 12:02 pm

Νίκο , έχεις δίκαιο ότι δεν πρέπει αν αναμίξουμε τη σελίδα με υλικό που έχει δικαιώματα. Εϊχα την εντύπωση ότι αφού φιλοξενεί άλλος χώρος τα βιβλία δεν υπάρχει πρόβλημα.Επειδή εμείς μόνο το σύνδεσμο χρησιμοποιούμε , νόμιζα ότι δεν μπαίνει νομικό ζήτημα. Μια και έχεις μελετήσει όμως το θέμα , συμφωνώ απόλυτα και ευθυγραμμίζομαι μαζί σου ως την τακτική που θα ακολουθήσουμε .
Αν κάποιος από δω και πέρα χρειάζεται κάτι, ας κάνει μια ερώτηση στο φόρουμ και θα του στέλνουμε υλικό με προσωπικό μήνυμα.

Δεν θα σβήσω το σύνδεσμο , μια και δεν έχει όνομα βιβλίου . Δεν ξέρω όμως αν σε ένα μέρος βάζαμε μόνο στα ελληνικά τον τίτλο και δίναμε το σύνδεσμο, ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μη μας βρίσκουν. Όχι ότι αυτό είναι κάτι σημαντικό, αλλά διότι τα σπασμένα βιβλία τα έχουν ήδη με ολόκληρο τίτλο, συγγραφείς και εκδότη μεγάλες σελίδες.΄
Προσωπικά πάντως δεν με ενοχλεί όποια τακτική και να ακολουθήσουμε, μια και σκοπός μου είναι να βοηθήσουμε και όχι να μπλέξουμε !
Καλή Κυριακή !
Μπάμπης

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Δευ Ιαν 05, 2009 3:21 pm

Το Γερμανικό περιοδικό Monoid δίνει τα παλιά του τεύχη δωρεάν στο δίκτυο. Σήμερα μάζεψα όλα αυτά τα τεύχη και , νόμιμα πια, τα έβαλα στο σύνδεσμο:

MONOID

Είναι ένα εξαιρετικό περιοδικό και λυπάμαι που δεν το είχα από παλιότερα για να διαβάζω λίγο - λίγο όλα τα άρθρα του. Νομίζω, ότι όσοι ξέρετε γερμανικά, θα το χαρείτε. Όποιος χρειαστεί σε κάποιο πρόβλημα τη μετάφραση, ας μου γράψει για να τον βοηθήσω .
Καλό μεσημέρι - Μπάμπης

Άβαταρ μέλους
mairh.c.p
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mairh.c.p » Πέμ Ιαν 08, 2009 11:01 am

Μπάμπης Στεργίου έγραψε: Δεν ξέρω όμως αν σε ένα μέρος βάζαμε μόνο στα ελληνικά τον τίτλο και δίναμε το σύνδεσμο, ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μη μας βρίσκουν. Όχι ότι αυτό είναι κάτι σημαντικό, αλλά διότι τα σπασμένα βιβλία τα έχουν ήδη με ολόκληρο τίτλο, συγγραφείς και εκδότη μεγάλες σελίδες.΄
Προσωπικά πάντως δεν με ενοχλεί όποια τακτική και να ακολουθήσουμε, μια και σκοπός μου είναι να βοηθήσουμε και όχι να μπλέξουμε !
Καλή Κυριακή !
Μπάμπης
Αγαπητέ Μπάμπη οτιδήποτε βάζεις μέσα σε Quote
δηλαδή αυτό
μένει κρυφό από τις μηχανές αναζήτησης :)
Αυτό απλά ως πληροφόρηση.

Σχετικά με το θέμα των βιβλίων με copyright, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή περισσότερο με τους Έλληνες συγγραφείς!!!!

\sum_{n=0}^{\infty} \frac{1}{n!} = e
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Πέμ Ιαν 08, 2009 11:33 am

mairh.c.p έγραψε:
Μπάμπης Στεργίου έγραψε: Δεν ξέρω όμως αν σε ένα μέρος βάζαμε μόνο στα ελληνικά τον τίτλο και δίναμε το σύνδεσμο, ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μη μας βρίσκουν. Όχι ότι αυτό είναι κάτι σημαντικό, αλλά διότι τα σπασμένα βιβλία τα έχουν ήδη με ολόκληρο τίτλο, συγγραφείς και εκδότη μεγάλες σελίδες.΄
Καλή Κυριακή !
Μπάμπης
Αγαπητέ Μπάμπη οτιδήποτε βάζεις μέσα σε Quote
δηλαδή αυτό
μένει κρυφό από τις μηχανές αναζήτησης :)
Αυτό απλά ως πληροφόρηση.

Σχετικά με το θέμα των βιβλίων με copyright, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή περισσότερο με τους Έλληνες συγγραφείς!!!!

Με τους Έλληνες συγγραφείς τα πράγματα είναι πιο απλά διότι :
α) Τα βιβλία κυκλοφορούν , οπότε μάς είναι πιο εύκολο να τα αποκτήσουμε , από ότι να τα τυπώσουμε(αν τα έχουμε και σε pdf).Ποιος Έλληνας αυτή τη στιγμή έχει πχ.πρόβλημα να βρει , ακόμα και δωρεάν , ένα βιβλίο του Μπάρλα ή του Στεργίου ή του Σκουμπρή κλπ;
β) Για τα εξαντλημένα ελληνικά βιβλία που έχουν μια κλασική δομή μπορούμε να ζητήσουμε από τους συγγραφείς τους ή τους εκδότες να μας δώσουν άδεια να τα ανεβάσουμε. Αρκεί όμως μας πει κάποιος ποιο βιβλίο θα ήθελε και μετά βλέπουμε. Πιθανόν καμιά γεωμετρία του Ντάνη ή του Κανέλλου ή του Τσίτσιφα ή ίσως κάποιο βιβλίο δεσμών του Μπαϊλάκη να άξιζε τον κόπο.
Το πρόβλημα είναι με ορισμένα χρήσιμα ξένα βιβλία των μεγάλων οίκων , τα οποία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι εντός δικαιωμάτων.
Στο mathematica του pathfinder έχουμε πχ τόσα βιβλία και μέχρι τώρα δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα. Αλλά σε αυτό το χώρο ας είμαστε πιο προσεκτικοί.

Όπως κουβέντιασα και με το Νίκο, η καλύτερη τακτική είναι η εξής :
Όποιος χρειάζεται κάποιο βιβλίο, ελληνικό ή ξένο , να γράφει ένα μήνυμα εδώ στο club και αν το έχουμε να του το στέλνουμε . Αν πρόκειται για ελληνικό βιβλίο που κυκλοφορεί , πχ των Στεργίου ή Μπάρλα ή Σκομπρή , οι συνάδελφοι μπορούν να το έχουν στην ανάγκη δωρεάν, από τα σχετικά βιλιοπωλεία των εκδοτών. Αλλά και κάθε άλλος συγγραφέας δεν θα αρνηθεί να βοηθήσει χαρίζοντας κάποια βιβλία σε ανθρώπους που τα έχουν πιο πολύ ανάγκη.
Όσον αφορά εμένα , δεν έχω βιβλία μου σε pdf και το κυριότερο δεν έχω το copyright, οπότε δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έχω όμως ανεβάσει ένα αδημοσίευτο επαναληπτικό στην παρακάτω διεύθυνση ,από όπου μπορείτε να το πάρετε.

Στεργίου - Νάκης, Επαναληπτικό βιβλίο Γ΄Λυκείου

Τα παλιά βιβλία των δεσμών θα τα ανέβαζα, αλλά δεν τα έχω σε pdf ούτε μπορώ να τα κάνω, διότι δεν έχω σκάνερ.
Να το επαναλάβω και σε αυτό το χώρο :
Όποιος συνάδελφος θέλει κάποιο βιβλίο μου , να μου στείλει ένα e mail ή μήνυμα για να δώσω το όνομά του στον εκδότη να περάσει να το πάρει δωρεάν . Είναι χαρά μου να εξυπηρετήσω κάθε συνάδελφο και κυρίως τους νεότερους που μπαίνουν στο επάγγελμα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Να πω όμως και αυτό : Η ελληνική αγορά εναι πολύ μικρή και για ορισμένα βιβλία οι εκδότες ή οι συγγραφείς τους πληρώνουν και από την τσέπη τους. Είναι κρίμα λοιπόν να σκοτώσουμε μόνοι μας τη δυνατότητα έκδοσης ενός νέου βιβλίου - εμείς, το αναγνωστικό κοινό θα χάσουμε πάνω από άλους - σπάζοντας βιβλία και κρεμώντας τα στο δίκτυο.
Ελπίζω να μην παρεξηγήσετε προθέσεις μου.
Μπάμπης

Άβαταρ μέλους
mairh.c.p
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mairh.c.p » Πέμ Ιαν 08, 2009 12:45 pm

Νομίζω πως αν ξεκινήσουμε να περνάμε σιγά σιγά και στη λογική των ηλεκτρονικών βιβλίων όπου η τιμή θα είναι σαφώς χαμηλότερη, τότε θα μειωθεί σημαντικά και το φαινόμενο της "κλοπής"..

Ένα βιβλίο με τιμή 15-20 ευρώ, ειδικά αν είναι καινούριο κ άγνωστο στον κόσμο, δύσκολα θα προτιμηθεί. Βλέπετε όλοι προτιμούν (ειδικά για τα βοηθήματα), τα "μεγάλα ονόματα" !.
Αντιθέτως ένα βιβλίο με ηλεκτρονική μορφή και κόστος 8-10 ευρώ τα οποία θα μπουν Μόνο στην τσέπη του συγγραφέα, σίγουρα θα είναι πιο προσιτό..

Είμαι υπέρ του να στηρίξουμε την προσπάθεια κάθε νέου συγγραφέα και γιατί όχι...., με τη συνεργασία όλων στο Mathematica να δημιουργήσουμε ένα βοήθημα ηλεκτρονικό που όμοιό του δε θα υπάρχει!

Άβαταρ μέλους
mairh.c.p
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mairh.c.p » Πέμ Ιαν 08, 2009 12:50 pm

Μπάμπης Στεργίου έγραψε: Έχω όμως ανεβάσει ένα αδημοσίευτο επαναληπτικό στην παρακάτω διεύθυνση ,από όπου μπορείτε να το πάρετε.

Αγαπητέ Μπάμπη, το βιβλίο είναι απίστευτα χρήσιμο!. Επίτρεψέ μου να προτείνω να κλειδώσεις το .pdf διότι πολύ εύκολα διάφοροι θα το "κλέψουν" και με μικρές παραλαγές θα το δημοσιεύσουν ως δικό τους.!.

ΥΓ: Τουλάχιστον εμένα σε άρθρα που δημοσιεύουν "μεγάλες" σελίδες για μαθηματικά, μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Βλέπω το άρθρο και δε βλέπω καν το όνομά μου!

Άβαταρ μέλους
nsmavrogiannis
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nsmavrogiannis » Πέμ Ιαν 08, 2009 2:06 pm

Αυτό που σημείωσε ο Μπάμπης είναι το καλλίτερο. Λέει κάποιος "ψάχνω αυτό". 'Οποιος ξέρει και θέλει να τον βοηθήσει του στέλνει ένα προσωπικό μήνυμα ή ένα mail δηλαδή πληροφορία που δεν είναι σε κοινή θέα και πάει τελείωσε. 'Οπως έχω σημειώσει και παλιότερα οτιδήποτε υπάρχει μπορει να βρεθεί και αλλού και δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε το mathematica. Xρήσιμο είναι δε τα μέλη μας να μάθουν μόνοι τους να βρίσκουν πράγματα στο διαδίκτυο. Δεν είναν δα και δύσκολο. Τέλος θα ήθελα να πώ ότι για θέματα παραβίασης copyright δεν είναι μόνο οι μηχανές αναζήτησης αλλά και οι καλοθελητές.

Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Πέμ Ιαν 08, 2009 8:47 pm

mairh.c.p έγραψε:
Μπάμπης Στεργίου έγραψε: Έχω όμως ανεβάσει ένα αδημοσίευτο επαναληπτικό στην παρακάτω διεύθυνση ,από όπου μπορείτε να το πάρετε.

Αγαπητέ Μπάμπη, το βιβλίο είναι απίστευτα χρήσιμο!. Επίτρεψέ μου να προτείνω να κλειδώσεις το .pdf διότι πολύ εύκολα διάφοροι θα το "κλέψουν" και με μικρές παραλαγές θα το δημοσιεύσουν ως δικό τους.!.

ΥΓ: Τουλάχιστον εμένα σε άρθρα που δημοσιεύουν "μεγάλες" σελίδες για μαθηματικά, μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Βλέπω το άρθρο και δε βλέπω καν το όνομά μου!
Αγαπητή mairh.c.p! (ελπίζω να μην κάνω λάθος το φύλο!, διαφορετικά να διορθώσω και να ζητήσω συγνώμη.Αλλά το mairh με οδηγεί το Μαίρη.)
Πρώτα πρώτα να σε καλωσορίσουμε στην παρέα μας και να σου ευχηθούμε Καλή χρονιά.
α) Χαίρομαι που σου άρεσε αυτό το δείγμα από το βιβλίο. Είναι ένας μέρος του όμως και σίγουρα μπορεί να γίνει καλύτερο, τώρα ειδικά που δεν εχω την πίεση χρόνου.
β) Η ιδέα σου για ένα ηλεκτρονικό βιβλίο είναι πολύ καλή και θα την κουβεντιάσουμε ξανά. Δυστυχώς είναι δύσκολη η θέση μου να προτείνω κάτι εδώ στο κλαμπ.Δεν θέλω να καταχραστώ τη φιλία μας και να εκληφθεί ότι θέλω να κερδίσω κάτι , από μια τέτοια ενέργεια, όσο και όλοι σας να γνωρίζετε ότι δεν επιθυμώ να φτάσω παραπάνω από αυτό το λίγο που είμαι και μάλιστα χάρη στη δική σας εκτίμηση και ενθάρρυνση.

Λοιπόν, έχω πει παλιότερα ότι αν ενδιαφέρει την κοινότητα, να αναλάβω να συντάξουμε ένα ωραίο βιβλίο(γιατί όχι ηλεκτρονικό) με βάση υλικό που το έχω έτοιμο - πληκτρολογημένο , να το τελειοποίησουμε και να το αποκτήσουμε όλοι μας σε τιμή κόστους, χωρίς μεσάζοντες. Δεν θα έχει το δικό μου όνομα αλλά ένα τίτλο που θα τον αποφασίσουμε. Στείλε μου όμως ένα μήνημα προσωπικό να μου πεις τις σκέψεις σου και τα ξαναλέμε!
γ) Δεν ξέρω να κλειδώνω τα pdf.Σε ευχαριστώ ωστόσο για το φιλικό ενδιαφέρον σου. Αλλά αυτό το βιβλίο το έχω χαρίσει σε όλη την παρέα του mathmatica, οπότε ας το έχουν όλοι για χρήση. Αν και έχω ακούσει απίστευτες ιστορίες για το τι κάνουν αρκετοί με τα βιβλία - δεν λέω τη φωτοτυπία, αλλά το από κει και πέρα, αυτό το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε σας . Ο καθένας ας κάνει ό,τι του λέει η συνείδησή του. Μου αρέσει να εμπιστεύομαι τους ανθρωπους , αν και συχνά μερικοί σε κερνάνε πίκρα. Η πλειοψηφία όμως είναι παιδιά.. τζιμάνια και τους αγαπώ.Σε αυτούς απαυθύνομαι και μέχρι τώρα δεν με έχουν διαψεύσει :) .
Μπάμπης

MichailidisK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MichailidisK » Σάβ Ιαν 10, 2009 7:08 pm

Pros melos mairh.c.p. Den tha itan oraio na gnorizoume to onoma sou kai sigxaritiria
gia tin oraia istoselida.Apo Athina eisai profanos?

Agapite Mpampi dont shoot blanks because sometimes they kill also too.Elpizo
na mi xreiastei translation.Sinexizontas to kleidoma pdf einai axristo afou iparxei
programma pou to spazei.Ean to theleis pm sto :michailk@hotmail.com.
Milame gia epitixia giro sto 99.99% ton periptoseon.
Deuteron meine makria apo ilektroniki diathesi ton biblion sou akoma kai ean o editor
sou milisei gia to super format pou einai adinato na parabiastei.Auto tha ginei arga
i grigora.Gia paradeigma oikos pou diathetei titlous se eidiko format stin ellada
nomizei oti exei exasfalisei steganotita alla koimatai na mi po pos.Tha sto steilo
na to deis oti ginetai.Metaxi mas auta.
Filika MK

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Σάβ Ιαν 10, 2009 10:51 pm

MichailidisK έγραψε:Pros melos mairh.c.p. Den tha itan oraio na gnorizoume to onoma sou kai sigxaritiria
gia tin oraia istoselida.Apo Athina eisai profanos?

Agapite Mpampi dont shoot blanks because sometimes they kill also too.Elpizo
na mi xreiastei translation.Sinexizontas to kleidoma pdf einai axristo afou iparxei
programma pou to spazei.Ean to theleis pm sto :michailk@hotmail.com.
Milame gia epitixia giro sto 99.99% ton periptoseon.
Deuteron meine makria apo ilektroniki diathesi ton biblion sou akoma kai ean o editor
sou milisei gia to super format pou einai adinato na parabiastei.Auto tha ginei arga
i grigora.Gia paradeigma oikos pou diathetei titlous se eidiko format stin ellada
nomizei oti exei exasfalisei steganotita alla koimatai na mi po pos.Tha sto steilo
na to deis oti ginetai.Metaxi mas auta.
Filika MK
Κώστα, επειδή είσαι παιδί του λαού και με αυτά που μου λές μου ανοίγεις τα μάτια, θα το πω και γω λαϊκά :
Δεν γουστάρω κλειδώματα ούτε τίποτα. Ό,τι αποφασίζω να κάνω, το κάνω για όλους και χωρίς να θέλω κανένα αντάλλαγμα . Πές το ψώνιο , πες το βίτσιο , πές το όπως θέλεις , αλλά έτσι είναι. Στόχος μου είναι να φτιάξω ένα βιβλίο που θα το βάλω δωρεάν στο δίκτυο για όλους εκείνους, μαθητές ή συναδέλφους , που είτε δεν θέλουν να αγοράσουν βιβλία , είτε επειδή δεν έχουν χρήματα είτε έχουν πόρωση με τα pdf είτε για χίλιους δυο λόγους που δε θέλω να ξέρω . Ξέρω πως για το σκοπό αυτό, αν χρειαστώ τη βοήθειά σου , θα την έχω, όπως επίσης και πολλών άλλων συναδέλφων και αυτό μου δίνει πείσμα και όρεξη.

Ένας λόγος που θέλω να συστήσουμε νόμιμο σύλλογο με τίτλο κλπ( πχ mathematica) , είναι γιατί θέλω να μπορούμε να κόβουμε τιμολόγια και να πουλάμε ή να αγοράζουμε . Ξαναλέω , θέλω να γράψω από την αρχή ένα βιβλίο ή ένα που δεν το έχω κυκλοφορήσει, όπως πχ αυτό που έχω στη σελίδα(και ξέρεις γιατί το έβαλα!) , δεν ξέρω ακόμα τη δομή του κλπ , να το χαρίσω στο mathematica , να το αγοράζουν τα μέλη και όσοι άλλοι θέλουν στην τιμή κοστους + 5 ευρώ , ώστε όλα τα έσοδα(5 ευρώ) να πηγαίνουν στο mathematica. Με τα έσοδα αυτά θα μπορούμε να πληρώνουμε τη συντήρηση του site κλπ . Εϊναι το μόνο που ξέρω να κάνω και ο μόνος τρόπος για να βοηθήσω τη σελίδα.Εσύ θα βοηθήσεις αλλού, εκεί που έχεις ικανότητα και άλλοι δεν έχουν , ο Γρηγόρης αλλού, ο καθένας όπου θέλει και μπορεί.Κάτι σαν κοινόβιο δηλαδή.
Νομίζω ότι επίσης δεν είναι δύσκολο να έχουμε συνδρομή στα μέλη του συλλόγου(όχι στα μέλη του κλαμπ!) και να βρούμε ένα ηλεκτρονικό τρόπο να καταχωρούνται οι συνδρομές , αν δεν μπορούμε με άλλον τρόπο.
Για όλα υπάρχει λύση . Δεν χρειάζεται πανικός και φόβος , κυρίως δεν χρειάζεται δυσπιστία. Είμαστε πολλοί και αυτό φτάνει. Αυτό είναι η δύναμή μας !
Άποψή μου είναι ότι το διοικητικό μέρος της σελίδας να το κουβεντιάζουν τηλεφωνικά ορισμένα μόνο μέλη του κλαμπ που έχουν σκοπό να το στηρίξουν μακροχρόνια. Για παράδειγμα οι διαχειριστές του παλιού mathmetica αρκούν. Άντε να μπουν μερικοί ακομα που το θέλουν διακαώς και είναι και νέοι.Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ακούγεται η φωνή όλων , αλλά ότι θα υπάρχει η δυνατότητα γρήγορων αποφάσεων. Τη μαθηματική κοινότητα δεν την απασχολεί άμεσα η διοίκηση του κλαμπ αλλά η επικοινωνία και η ουσία . Αν για παράδειγμα λέγαμε στο παλιό mathematica να ψηφίσουμε , να βγάλουμε προεδρείο , να μαζέψουμε κλειστές προσφορές για διακομιστές ή σχεδιαστές ιστοσελίδων , να τις ανοίξουμε παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου , να τις επικυρώσουμε στον Άριο Πάγο , να αφήσουμε περίοδο 2 ετών για την συζήτηση των ενστάσεων κλπ , όχι mathematica.gr δεν θα είχαμε ακόμα δει , αλλά μπορεί να και να χρειαζόμασταν τα ΜΑΤ να μας χωρίσουν !
Λοιπόν , το λέω ξακάθαρα : να περνάμε γρήγορα σε αποφάσεις και να παράγουμε έργο. Να συστήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το νομικό πρόσωπο, να αναλάβουν οι πρωτεργάτες και μερικά ακόμα μέλη που επιθυμούν για δύο χρόνια τη διοίκηση , να αποκτήσουμε εμπειρία και να ασχολούμασατε μόνο με την ουσία.
Ο ..κοινοβουλευτικός έλεγχος μπορεί να γίνεται με μηνύματα και ανοικτές απαντήσεις. Δεν θα ανοίξουμε πολλά μέτωπα , αλλά τα απαραίτητα: τις συνδρομές, τα έξοδα συντήρησης της σελίδας και άντε, αν μας αξιώσει ο ...Euler να βγάλουμε και κανα βιβλιαράκι για τα έξοδα. Κανένας δε νομίζω ότι θέλει να μπλέξει με πολούς κύκλους(μπελάδες) και να αρχίσουν διάφοροι να μας πολεμάνε δεξιά - αριστερά. Η δουλειά μας θα είναι αυτή που ήταν και στον παλιό χώρα συν ακόμα μερικές πιο ευέλικτες αποφάσεις γύρω από τη διαμόρφωση των αναγκών την κοινότητας.
Αυτά ήθελα να πω και σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ωραία αυτή αφορμή.
Μπάμπης

MichailidisK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MichailidisK » Κυρ Ιαν 11, 2009 12:09 am

Μπαμπη επι τροχαδην σε αυτα που μου λες :
1)Ακομα και το βιβλιο που εστειλες αν θυμαμαι δεν εχει τις λυσεις .Οποτε θα μπορουσες να τις διαθεσεις
ειτε κλασσικα ειτε ηλεκτρονικα.αρα βλεπεις και εδω που νομιζεις οτι δεν υπαρχει κερδος τελικα κατι υπαρχει
αμα το ψαξεις.
2)Η ιδεα για το βιβλιο προς ενισχυση του ταμειου ειναι ωραια ιδεα.Αλλα και η προβολη τιτλων απο
καποιο εκδοτικο οικο δεν κρυβω την προτιμηση μου για τον Σαββαλα ωστε μονο στα μαθηματικα
θα βοηθουσε τι ειναι για ενα εκδοτικο οικο 100 ευρω το χρονο?Αλλα αυτο θα γινει μονο εαν γινουμε πολλοι
και με καποια ταυτοτητα .Τα ονοματα του κ.Κυριακοπουλου,Στεργιου,Λαμπρου και αλλων δεν βοηθαει καπως στην φημη του ιστοτοπου?Φυσικα υπαρχουν και αλλοι συγγραφεις εδω μεσα που ισως διαμαρτυρηθουν για το ταδε οικο και ολα
αυτα θα πρεπει καπως να τα βαλουμε στην ευθεια (με την ευκλειδια ερμηνεια).
3)Τωρα ο διαλογος για συλλογο ειναι καπως προωρος και πολυπλοκος φοβαμαι εξαιτιας των νομικιστικων επιπλοκων
οπως λεπτομερως εξεθεσες.Ας το δουμε λιγο αργοτερα.

Φιλικα ΜΚ

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Κυρ Ιαν 11, 2009 12:17 pm

MichailidisK έγραψε:Μπαμπη επι τροχαδην σε αυτα που μου λες :
1)Ακομα και το βιβλιο που εστειλες αν θυμαμαι δεν εχει τις λυσεις .Οποτε θα μπορουσες να τις διαθεσεις
ειτε κλασσικα ειτε ηλεκτρονικα.αρα βλεπεις και εδω που νομιζεις οτι δεν υπαρχει κερδος τελικα κατι υπαρχει
αμα το ψαξεις.
..............................................
Κώστα , σιγά σιγά όλα θα γίνουν ! Σε μια εποχή που ο κόσμος αγοράζει ακριβά τα σκουπίδια, από κάθε μέσο ή χώρο , εμείς δεν δικαιούμαστε να χαρίζουμε ... μαθηματικά και επιστήμη ! Αυτό ανατρέπει τις αξίες και παραμορφώνει την κοινωνία. Το καλώς εννοούμενο κέρδος (όχι μόνο το οικονομικό)και το όφελος, παντού υπάρχουν.Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση , αλλά και κάθε φύση. Αλοίμονο αν δεν υπήρχε κάτι !Και εσύ που γράφεις εδώ ,αλλά και και κάθε άλλος , έχει όφελος. Αν για παράδειγμα αύριο ανοίξεις ένα εκδοτικό οίκο ή μια εταιρεία υπολογιστών , όλοι θα ξέρουμε ότι ο Μιχαηλίδης είναι συνάδελφος που έχει προσφέρει στην παρέα και θα σε στηρίξουμε ή θα σε προτιμήσουμε !Πρέπει λοιπόν εμείς να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι εσύ έχεις κέρδος από το κλαμπ και άρα κινείσαι από ιδιοτελείς σκοπούς ; Προφανώς ΟΧΙ.
Λοιπόν , και η χαρά που εισπράττει κάποιος από το φόρουμ , κέρδος είναι . Και ο καλός Σαμαρείτης που βοήθησε , όφελος είχε !Και το ότι είχε χρήματα πάλι τον οφέλησε : αλλιώς δεν θα τον ήξερε κανένας !

Να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη σωστή τους θέση και διάσταση για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις :

Είμαστε μια παρέα : μοιραζόμαστε σκέψεις , ιδέες , ασκήσεις, αγωνίες, προβληματισμούς .Όλοι απολαμβάνουμε τη φιλία και την άμεση επικοινωνία. Όλοι μας δίνουμε από αυτό που διαθέτουμε στο βαθμό που ξέρουμε ή μπορούμε ή προλαβαίνουμε.
Μερικά μέλη ,κάποια στιγμή στο μέλλον , θα βγάλουν ένα βιβλίο.Όπως ήδη βγάλαν μερικά στον τελευταίο χρόνο. Αυτό είναι πρόοδος και καταξίωση.Και για το κλαμπ , αλλά και για την κοινότητα ολόκληρη. Σήμερα μπορεί να είναι εκείνοι ( εγώ τα είχα βέβαια τα βιβλία πριν μπω στο κλαμπ και πολλές φορές ,όταν βλέπω νοσηρές νοοτροπίες λέω καλύτερα να μην τα είχα), αύριο θα είσαι εσύ και σιγά σιγά( οι παλιότεροι γερνάμε κιόλας) θα αναλάβει τα σκήπτρα η πιο νέα γενιά. Λοιπόν , αν αρχίσουν τα μέλη να σκέφτονται ότι επειδή έχεις ένα βιβλίο , έχεις κέρδος που συμμετέχεις ή που λύνεις μια άσκηση ή λες μια ιδέα, τότε ..βράστα.Τα παρατάς , ρίχνεις και μία μούτζα και ή κάνεις δικό σου κλαμπ , ή κάνεις τέλος πάντων ό,τι θέλεις.

Μακάρι αυτή τη στιγμή να γραφούν επώνυμα στο κλαμπ όλοι οι συνάδελφοι που έχουν γράψει βιβλία και να μπουν στην παρέα. Και να φτιάξουμε και ένα υποφάκελο να βάλουμε μέσα και τα βιβλία τους και ό,τι άλλο θέλουν ! Χαλάει αυτό την λέσχη ; Νομίζω το αντίθετο .Και λίγο περαπέρα : και επειδή είναι μέλη στο κλαμπ δικαιούμαστε να τους ασκούμε πίεση να ανεβάσουν τα βιβλία τους σε pdf στο δίκτυο ; Για το Θεό δηλαδή !!! Είναι σαν να θέλουμε από κάποιο πλούσιο με τον οποίο πίνουμε καφέ να μας χαρίσει την περιουσία του.Δεν μας αρκεί δηλαδή που είμαστε μαζί στο σκάφος του ,που σχίζουμε το Αιγαίο , δεν μας αρκεί που μας κερνάει τον καφέ, θέλουμε και το σκάφος ;
Αναγκάζομαι να σχολιάζω αυτονόητα πράγματα, αλλά και αυτό φαίνεται ότι τελικά είναι αναγκαίο.

Αν υπάρχουν μέλη που ενοχλούνται από τη συμμετοχή στο κλαμπ ανθρώπων που είτε έχουν γράψει ένα βιβλίο είτε έχουν σκοπό να γράψουν είτε έχουν μια ιστοσελίδα , είτε έχουν ένα φροντιστήριο με 500 άτομα είτε δεν ξέρω τι άλλο , να μας το πουν ξεκάθαρα για να αποχωρήσουμε , να φτιάξουμε έναν άλλο χώρο και να συνεχίσουμε ήρεμα τη ζωή μας . Και αν έτσι θέλουν τα περισσότερα μέλη , να γραφεί και δω στον κανονισμό του φόρουμ με μεγάλα κόκκινα γράμματα ότι απαγορεύτεται η συμμετοχή στις συζητήσεις των συγγραφέων ή πιο γνωστών συναδέλφων , ώστε να ξέρουν και αυτοί να διαφυλλάξουν την αξιοπρέπειά τους.

Υστερόγραφο :

Όποιος θέλει τις λύσεις στο βιβλίο που έχω ανεβάσει , να μου γράψει κατ ιδίαν. Δημόσια δεν τις ανεβάζω ακόμα. Είτε γιατί υπάρχει κέρδος, όπως λέει ο φίλος μου ο Κώστας , είτε γιατί υπάρχει ζημιά ,είτε γιατί πολλοί συνάδελφοι δεν θέλουν τις λύσεις , είτε για χίλιους άλλους λόγους, που δεν τους ξέρω και γω, μερικά πράγματα πρέπει να γίνονται σωστά και στην ώρα τους. Ας μη βιάζεται κανένας και δε θα χάσει από τη συμμετοχή μου στο κλαμπ, όσο απαιτητικός και να είναι .Το ελπίζω δηλαδή!
Καλή Κυριακή !

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Κυρ Ιαν 11, 2009 12:59 pm

nsmavrogiannis έγραψε:Φίλε Μπάμπη σε ευχαριστούμε για την καλή σου και γεναιόδωρη διάθεση να μοιραστείς κάτι μαζί μας. Νομίζω όμως ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εϊναι θέμα που πρέπει να το συζητήσουμε και είναι κάτι που δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τους κατασκευαστές της ιστοσελίδας. Προσωπικά είμαι εντελώς αντίθετος με το να ανεβάζουμε στο mathematica συνδέσμους σε υλικό, λογισμικό, μουσική και άλλα που υπόκειται σε copyright. Είναι θέμα που είχαμε συζητήσει και στον παλιό mathematica. Αν αρχίσουμε να ανεβάζουμε ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου και θέτουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια μας. Μπορεί κάποιος, ακόμα και κακοπροαίρετα, να μας κοτσάρει δύο links που καίνε και να τραβιόμαστε χωρίς λόγο. Υπάρχουν άλλες διέξοδοι* για να βρεί κάποιος αυτό που ψάχνει και δεν υπάρχει λόγος να εμπλέξουμε σε αυτό το mathematica.

*Για όσους ενδιαφέρονται για τέτοιες διεξόδους τους παραπέμπω στο:
http://www.nsmavrogiannis.gr/books/tutorial.pdf
(δεν το ανεβάζω στο mathematica γιατί υπερβαίνει το συνηθισμένο μεγεθος για συνημμένα)

Μαυρογιάννης
Νίκο, καταφερα τελικά και μπήκα στο gigapedia.Είναι νομίζω η απόλυτη σελιδα των ηλεκτρονικών βιβλίων .
Σε ευχαριστώ που μου την υπέδειξες και γλύτωσα χρόνο από το να ψάχνω ανά τον γαλαξία !
Μπάμπης

Άβαταρ μέλους
nsmavrogiannis
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nsmavrogiannis » Κυρ Ιαν 11, 2009 1:20 pm

Πράγματι Μπάμπη είναι πολύ χρήσιμη. Μπορούν τα μέλη μας να φτιάξουν μόνοι τους την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη τους.
Μαυρογιάννης

Ηράκλειτος
mkouimtzis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mkouimtzis » Κυρ Ιαν 11, 2009 5:53 pm

Αγαπητέ κύριε Στεργίου, γεια σας
Είμαι Πολ. Μηχανικός και μέλος στο δικό σας forum. Επειδή παρακολούθησα τη συζήτησή σας με συναδέλφους σχετικά με το ανέβασμα βιβλίων ή χρήσιμων στοιχείων στο forum και διάβασα τις επιφυλλάξεις των μελών σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχει κανείς παρά την καλή του πρόθεση σας λέω το εξής:
Σχεδόν από το 2005 οι μηχανικοί της χώρας έχουμε το forum michanikos.gr, όπου ανταλλάσσουμε σκέψεις, προβληματισμούς, ανησυχίες κ.λπ. Όταν κάποιος συνάδελφος ζητάει κάτι στο οποίο υπάρχει copyrihgt τότε του στέλνουμε pm (προσωπικό μήνυμα) με τα στοιχεία που θέλει (αν τα έχουμε). Μέχρι σήμερα από όσο γνωρίζω δεν υπήρξε πρόβλημα. Τώρα αν πρόκειται για βιβλίο και δεν έχει κάποιος το copyrihgt φυσικά δεν μπορεί να το ανεβάσει στο forum. Εγω έχω γράψει το βιβλίο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ EXCEL-ΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, εκδ. ΖΗΤΗ, 2006, σελ 596, επανεκδοση 2008. Έχω το copyrihgt και ήδη έχω ανεβάσει στο forum σχεδόν όλες τις εφαρμογές που αναφέρονται στο βιβλίο (Πέρα από τις τεχνικές εφαρμογές ανάβασα και αρχεία με επιλύσεις εξισώσεων 1ου, 2ου και 3ου βαθμού, επίλυση πολυωνυμικών και υπερβατικών εξισ., υπολογισμό παραγώγων και ολοκληρωμάτων, επιλύσεις γραμμικών και μη γραμμικών συστημάτων κ.λπ όλα με το Excel). Εγώ τα ανέβασα για να τα χρησιμοποιήσουν και να διευκολύνουν την υπολογιστική δουλειά τους. Αν κάποιος θελήσει τώρα να τις δημοσιεύσει με το όνομά του χωρίς να αναφέρει την πηγη (φαινόμενο πολύ συνηθισμένο στην Ελλάδα) θα μπορούσε να το κάνει και χωρίς το ανέβασμα μου. Απλά θα προσπαθούσε περισσότερο. Άρα το συγκεκριμένο θέμα είναι θέμα παιδείας και ηθικής εντιμότητας όλων μας.
Φιλικά
Μιχ. Κουϊμτζής

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Κυρ Ιαν 11, 2009 7:20 pm

mkouimtzis έγραψε:Αγαπητέ κύριε Στεργίου, γεια σας
Είμαι Πολ. Μηχανικός και μέλος στο δικό σας forum. Επειδή παρακολούθησα τη συζήτησή σας με συναδέλφους σχετικά με το ανέβασμα βιβλίων ή χρήσιμων στοιχείων στο forum και διάβασα τις επιφυλλάξεις των μελών σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχει κανείς παρά την καλή του πρόθεση σας λέω το εξής:
Σχεδόν από το 2005 οι μηχανικοί της χώρας έχουμε το forum michanikos.gr, όπου ανταλλάσσουμε σκέψεις, προβληματισμούς, ανησυχίες κ.λπ. Όταν κάποιος συνάδελφος ζητάει κάτι στο οποίο υπάρχει copyrihgt τότε του στέλνουμε pm (προσωπικό μήνυμα) με τα στοιχεία που θέλει (αν τα έχουμε). Μέχρι σήμερα από όσο γνωρίζω δεν υπήρξε πρόβλημα. Τώρα αν πρόκειται για βιβλίο και δεν έχει κάποιος το copyrihgt φυσικά δεν μπορεί να το ανεβάσει στο forum. Εγω έχω γράψει το βιβλίο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ EXCEL-ΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, εκδ. ΖΗΤΗ, 2006, σελ 596, επανεκδοση 2008. Έχω το copyrihgt και ήδη έχω ανεβάσει στο forum σχεδόν όλες τις εφαρμογές που αναφέρονται στο βιβλίο (Πέρα από τις τεχνικές εφαρμογές ανάβασα και αρχεία με επιλύσεις εξισώσεων 1ου, 2ου και 3ου βαθμού, επίλυση πολυωνυμικών και υπερβατικών εξισ., υπολογισμό παραγώγων και ολοκληρωμάτων, επιλύσεις γραμμικών και μη γραμμικών συστημάτων κ.λπ όλα με το Excel). Εγώ τα ανέβασα για να τα χρησιμοποιήσουν και να διευκολύνουν την υπολογιστική δουλειά τους. Αν κάποιος θελήσει τώρα να τις δημοσιεύσει με το όνομά του χωρίς να αναφέρει την πηγη (φαινόμενο πολύ συνηθισμένο στην Ελλάδα) θα μπορούσε να το κάνει και χωρίς το ανέβασμα μου. Απλά θα προσπαθούσε περισσότερο. Άρα το συγκεκριμένο θέμα είναι θέμα παιδείας και ηθικής εντιμότητας όλων μας.
Φιλικά
Μιχ. Κουϊμτζής
Κύριε Κουϊμτζή,
μας τιμά η παρουσία σας στο κλαμπ και μας χαροποιεί η παρέμβασή σας .
Τη δική σας άποψη συμμεριζόμαστε και οι περισσότεροι από μας . Προσπαθούμε να εδραιώσουμε κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ μας , αλλά και να κινούμαστε μέσα στα πλαίσια του άγραφου ηθικού νόμου ή της τυπικής ακόμα νομιμότητας , όσον αφορά τους τρότους επικοινωνίας . Δεν θέλουμε να ζημιώσουμε, με την ευρεία έννοια του όρου , κανέναν . Τα μέλη είναι ελεύθερα να εκφράζονται , να δημιουργούν , να αμφισβητούν και όλα αυτά μέσα στα όρια που από μόνη τους επιβάλει μια πλατιά επιστημονική λέσχη.
Με τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουμε πια τακτοποιήσει το θέμα. Αυτό τουλάχιστον θέλω να πιστεύω. Αν κάποιο μέλος θέλει να ανεβάσει κάποιο δικο του πνευματικό πόνημα, αυτό πρέπει να το κάνει εκείνο και μόνο και με τον τρόπο που εκείνο θέλει. Λυπάμαι που μερικές φορές επανέρχομαι στο ίδιο θέμα και ξοδεύω χρόνο για να αποδείξω τα αυτονόητα, αλλά μέσα σε μια μικρή κοινωνία ανθρώπων είναι και αυτό μερικές φορές απαραίτητο.
Ελπίζω να μη χρειαστεί να ξανατοποθετηθώ για το θέμα αυτό.
Θα χαρούμε να μας επισκέφτεστε συχνά και να μας προτείνετε ή να λύνετε προβλήματα που σας άρεσαν ή ακόμα εξακολουθούν να σας αρέσουν.
Με εκτίμηση - Μπάμπης

mkouimtzis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mkouimtzis » Κυρ Ιαν 11, 2009 8:01 pm

Έτσι ακριβώς είναι. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Φιλικά
Μιχ. Κουϊμτζής

Απάντηση

Επιστροφή σε “Ελεύθερα ηλεκτρονικά Βιβλία (free e-books)”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης