Εντολή Latex

Συντονιστής: spyros

Dimessi

Εντολή Latex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimessi » Σάβ Ιουν 28, 2025 12:38 pm

Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω η εντολή \lt στο mathtype δεν μπορεί να περαστεί στο φόρουμ.
Ξέρει κάποιος γιατί;
Επίσης στο mathtype κάποια σύμβολα δεν πατιούνται το ένα μετά το άλλο και στο πληκτρολόγιό μου δεν πατιούνται κάποια σύμβολα αν δεν προσπαθήσω αρκετά.
Ως εκ τούτου δεν μπορώ να γράψω μακροσκελείς λύσεις σε tex όπως απαιτούν οι κανονισμοί μας.

Λέξεις Κλειδιά:
Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Re: Εντολή Latex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Σάβ Ιουν 28, 2025 3:42 pm

Για ποιον λόγο να περαστεί μια εντολή στο LaTeX του forum όταν το «<« είναι εύκολο να περαστεί από το πληκτρολόγιο και σίγουρα δε χρειαζόμαστε εντολή για κάτι τόσο απλό ….

Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
Dimessi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimessi » Σάβ Ιουν 28, 2025 4:14 pm

Θα με βόλευε ιδιαιτέρως Τόλη. :) Το θέμα είναι ότι το πληκτρολόγιο μου είναι σχεδόν χαλασμένο . Γι αυτό δεν με βολεύει το mathtype.
Το eqeditor δεν μου λειτουργεί.

diot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από diot » Κυρ Ιουν 29, 2025 7:09 am

Καλημέρα! Πολύ χρήσιμη η ερώτησή σου — να μερικά σημεία που ίσως σε βοηθήσουν:

1. **Η εντολή `\lt` δεν είναι στάνταρ στη LaTeX/TeX.**
Για μικρότερο από, χρησιμοποίησε απλά το σύμβολο **<** (π.χ. `a < b`). Η `\lt` συνήθως δεν αναγνωρίζεται εκτός MathType ή συγκεκριμένων περιβαλλόντων.

2. **Σχετικά με MathType και το φόρουμ:**
Τα περισσότερα φόρουμ υποστηρίζουν **LaTeX** σε ειδικό πλαίσιο (όπως `...` ή `[math]...[/math]`). Αν κάνεις επικόλληση απευθείας από MathType, ίσως περιέχει μη υποστηριζόμενες εντολές.

3. **Πληκτρολόγιο:**
Αν κάποιες εντολές ή σύμβολα δεν πατιούνται καλά, ίσως φταίει το hardware (ελαττωματικό πλήκτρο) ή πρόβλημα λογισμικού (ρυθμίσεις γλώσσας ή layout).

4. **Εναλλακτικές λύσεις:**

* Δοκίμασε να γράφεις τις λύσεις σε εξωτερικό LaTeX editor (όπως [Overleaf](https://overleaf.com)) και κάνε copy-paste.
* Χρησιμοποίησε Unicode σύμβολα για απλές ανισότητες, π.χ. **≤ ≥ ≠** κ.λπ.
mapquest driving directions
Αν θες, μπορείς να μου δείξεις ακριβώς ποια σύμβολα ή εντολές δε λειτουργούν και να σου προτείνω ισοδύναμα.

Dimessi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimessi » Κυρ Ιουν 29, 2025 11:10 am

Ναι χθες είχα ανεβάσει μακροσκελή λύση σε μια άσκηση και όταν πάταγα επικόλληση μου έτρωγε πολλές μεταβλητές και αναγκάστηκα να την κατεβάσω και να ανεβάσω απλούστερη. Είναι του στυλ μου οι μακροσκελείς λύσεις οπότε γιατί να μην έχω το δικαίωμα να το κάνω. :? Μου αφαιρεί το δικαίωμα το mathtype. :x

Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Κυρ Ιουν 29, 2025 2:59 pm

Το :logo: είναι ένα php based λογισμικό. Το LaTeX που τρέχει το mathematica (σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό) είναι απλά extension το οποίο κουμπώνει στο βασικό πυρήνα του λογισμικού και στηρίζεται στο TeXlive (vanilla installation) και υπόκειται σε περιορισμούς (λόγω της php).

Πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε στο κειμενογράφο εδώ απλά δε γίνονται. Μην τα θέλουμε και όλα. Όσον αφορά το θέμα με το πληκτρολόγιο, αυτό Δημήτρη δυστυχώς είναι you problem. Μήπως να πάρεις καινούργιο; Όχι τίποτα άλλο να είσαι συμβατός με την εποχή. :) :) :)

Αν χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες επί των ανωτέρων, ίσως παρέμβει ο Γρηγόρης ο οποίος έχει κάνει και την εγκατάσταση του LaTeX και ξέρει αρκετά καλά τι "σηκώνει" το λογισμικό και τι όχι.

Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
Nikitas K.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nikitas K. » Τρί Ιούλ 01, 2025 4:13 am

Παρακάτω παραθέτω κάποιες πιθανές λύσεις:

i. Εικονικό Πληκτρολόγιο Οθόνης
Πατώντας (συγχρόνως τα πλήκτρα): Ctrl + Windows Key + O θα εμφανιστεί το εικονικό πληκτρολόγιο οθόνης εκτός, αν λείπει κάποιο από τα παραπάνω πλήκτρα, τότε μπορείτε να αναζητήσετε στην Έναρξη «πληκτρολόγιο οθόνης»

ii. Equation Editor *εδώ

iii. Καταγραφή Συμβόλων σε Αρχείο Κειμένου
Σε ένα αρχείο κειμένου (.txt) καταγράψτε (με αντιγραφή-επικόλληση) από κείμενα άλλων χρηστών μέσω της παράθεσης
σύμβολα ή τελεστές κ.λπ. που σας ενδιαφέρουν αφαιρώντας τις παραμέτρους· κρατώντας μόνο τον σκελετό.

iv. Unicode (Μαθηματικά) Σύμβολα
Unicode Characters in the 'Symbol, Math' Category εδώ
Mathematical operators and symbols in Unicode εδώ

*Μόνο με τη συντόμευση της αντιγραφής (Ctrl + C) γίνεται να αντιγραφεί το γραφικό περιεχόμενο του Equation Editor.

Υ.Γ.
v. Γλωσσικό Μοντέλο
https://chatgpt.com/share/68634ffa-4d18 ... 7846c6e084

Νικήτας Κακούλλης
«Μέτρον ἄριστον» Κλεόβουλος Εὐαγόρου Λίνδιος
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot], SemrushBot και 2 επισκέπτες