Προετοιμασία για Αρχιμήδη

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
NimbusNight2405

Προετοιμασία για Αρχιμήδη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NimbusNight2405 » Τετ Μαρ 01, 2017 1:35 pm

Καλημέρα
Τα αποτελέσματα του Ευκλείδη βγήκαν πριν απο περίπου 4 μέρες και ο Αρχιμήδης ειναι το Σάββατο. Όντας δευτέρα λυκείου είναι πιο λογικό να καλύψω ύλη της τρίτης στο χρόνο που έχω (μιγαδικους, παραγώγους κλπ) η να κάνω ασκήσεις πάνω στην ύλη που ήδη κατέχω - δεδομένου οτι ο χρόνος είναι πιεσμένος.
Επίσης, ειναι πιο σκοπιμο να κοιτάξω τις λύσεις πολλών θεμάτων αρχιμήδη ή να προσπαθήσω να λύσω μόνη μου λιγότερα?
Ευχαριστώ πολύ

Λέξεις Κλειδιά:
Άβαταρ μέλους
matha
Γενικός Συντονιστής

Re: Προετοιμασία για Αρχιμήδη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από matha » Τετ Μαρ 01, 2017 8:24 pm

NimbusNight2405 έγραψε:Καλημέρα
Τα αποτελέσματα του Ευκλείδη βγήκαν πριν απο περίπου 4 μέρες και ο Αρχιμήδης ειναι το Σάββατο. Όντας δευτέρα λυκείου είναι πιο λογικό να καλύψω ύλη της τρίτης στο χρόνο που έχω (μιγαδικους, παραγώγους κλπ) η να κάνω ασκήσεις πάνω στην ύλη που ήδη κατέχω - δεδομένου οτι ο χρόνος είναι πιεσμένος.
Επίσης, ειναι πιο σκοπιμο να κοιτάξω τις λύσεις πολλών θεμάτων αρχιμήδη ή να προσπαθήσω να λύσω μόνη μου λιγότερα?
Ευχαριστώ πολύ
Εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να καλύψει κανείς την ύλη μιγαδικών και παραγώγων σε μερικές μέρες (μήνες;). Και όταν λέω καλύπτω, δεν εννοώ κάνω μια επιφανειακή ανάγνωση. Και μάλλον δεν είναι ουσιαστικά ζητούμενα του διαγωνισμού. Σπάνια ζητείται θέμα αμιγώς μιγαδικών (ποτέ δεν έχει ζητηθεί θέμα που απατεί γνώσεις διαφορικού λογισμού).
NimbusNight2405 έγραψε:Καλημέρα
Ευχαριστώ πολύ
Και τα δύο! Το πρώτο για να πάρεις μια ιδέα σε τι πλαίσιο κινείται ο διαγωνισμός. Το δεύτερο γιατί τα μαθηματικά δε μαθαίνονται δια της ανάγνωσης, αλλά δια της εξάσκησης.

Καλή επιτυχία!

Μάγκος Θάνος
christodoulos703

Re: Προετοιμασία για Αρχιμήδη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από christodoulos703 » Τετ Μαρ 01, 2017 10:28 pm

Εκ πείρας μιλώντας πιστεύω πως για κάποιον ο οποίος προετοιμάζεται για Αρχιμήδη θα έπρεπε αρχικά να μάθει εξονυχιστικά την ύλη του διαγωνισμού και κάποιες εφαρμογές της και μετά να προσπαθήσει να λύσει κάποια θέματα.Έπειτα,θα ήταν καλύτερο να δει τις προτεινόμενες λύσεις.

Με τιμή,
Χατζηγρηγοριάδης Χριστόδουλος.

Χατζηγρηγοριάδης Χριστόδουλος
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες