Βιβλία μιγαδικών - Ανάλυσης
Συντονιστής: spyros
-
Kati
Βιβλία μιγαδικών - Ανάλυσης
Καλησπέρα. Οδεύω προς τη γ' λυκείου και δε θα κάνω φροντιστήρια. Επειδή έχω υψηλούς στόχους, θέλω και το κατάλληλο υλικό.
Θέλω επομένως να ρωτήσω κάτι:
-Όσον αφορά τους μιγαδικούς αριθμούς, το βιβλίο των Andreescu - Dorin-Andrica -Complex numbers from A to... Z, είναι κατάλληλο για προετοιμασία;
-Αντίστοιχα για την ανάλυση, τα βιβλία: Piskunov - Differential and Integral Calculus (για θεωρία), Maron - Problems in calculus of one variable/ Demidovich - Problems in mathematical Analysis (για ασκήσεις). Και αν είναι κατάλληλα αυτά για προετοιμασία, τότε ποιο από τα δυο βιβλία με προβλήματα προτείνετε και γιατί;
Προλαβαίνω επίσης να βάλω την ύλη με αυτά τα βιβλία;
Μια επισήμανση: Δε θέλω να διαβάσω για να γράψω στις πανελλήνιες και μόνο. Σαφώς και το θέλω αυτό, αλλά θέλω και να μάθω με σωστά θεμέλια.
Θέλω επομένως να ρωτήσω κάτι:
-Όσον αφορά τους μιγαδικούς αριθμούς, το βιβλίο των Andreescu - Dorin-Andrica -Complex numbers from A to... Z, είναι κατάλληλο για προετοιμασία;
-Αντίστοιχα για την ανάλυση, τα βιβλία: Piskunov - Differential and Integral Calculus (για θεωρία), Maron - Problems in calculus of one variable/ Demidovich - Problems in mathematical Analysis (για ασκήσεις). Και αν είναι κατάλληλα αυτά για προετοιμασία, τότε ποιο από τα δυο βιβλία με προβλήματα προτείνετε και γιατί;
Προλαβαίνω επίσης να βάλω την ύλη με αυτά τα βιβλία;
Μια επισήμανση: Δε θέλω να διαβάσω για να γράψω στις πανελλήνιες και μόνο. Σαφώς και το θέλω αυτό, αλλά θέλω και να μάθω με σωστά θεμέλια.
-
kostas136
- Επικοινωνία:
Re: Βιβλία μιγαδικών - Ανάλυσης
Αν μου επιτρέπεις, παίξε με το τρίτομο του Σκομπρή ή το δίτομο του Παπαδάκη σε συνδυασμό με το κίτρινο επαναληπτικό του Παπαδάκη, όλα εκδόσεις Σαββάλα και άσε αυτά για αργότερα. Τα παραπάνω που ανέφερα, αν λυθούν όλες μα όλες οι ασκήσεις τους, σε καλύπτουν και σε κρατούν στο πνεύμα των σχολικών εξετάσεων. Μια γνώμη απλώς, ας περιμένεις και τους υπόλοιπους φίλους να σου πούν, υπάρχουν στο forum κάποιοι εξαιρετικά έμπειροι και πιστεύω ότι θα σε καθοδηγήσουν.
Life is like a box of chocolates. You never know what you might find inside!
To be the Black Swan, to be perfect!
Κώστας Καπένης
To be the Black Swan, to be perfect!
Κώστας Καπένης
-
Kati
Δε θέλω καθοδήγηση. Ρώτησα απλώς γιατί ίσως υπάρχουν άτομα που τα γνωρίζουν τα βιβλία και έχουν μια άποψη επί του θέματος. Από εκεί και πέρα, εγώ θα αποφασίσω τι θα κάνω.
Όσον αφορά τα βοηθήματα, δεν πρόκειται να πάρω. Δε μου αρέσουν. Θέλω κάτι πιο επιστημονικό, και όχι βιβλία που είναι γραμμένα λες και απευθύνονται σε παιδάκια.
Όσον αφορά τα βοηθήματα, δεν πρόκειται να πάρω. Δε μου αρέσουν. Θέλω κάτι πιο επιστημονικό, και όχι βιβλία που είναι γραμμένα λες και απευθύνονται σε παιδάκια.
-
Thanasis Tasoulas
Εγώ από την φετινή μου εμπειρία που έδινα πανελλαδικές θεωρώ ότι με τα παρακάτω που αναφέρω είσαι υπερκαλυμένη/νος.
-Βοήθημα Χ. & Ι. Στεργίου - Χ. Νάκη(όπου από κάθε ενότητα έκανα το πολύ καμία δεκαπενταριά εκτός από την προτελευταία και την προ προτελευταία όπου έκανα γύρο στις 25)
-Βοήθημα Παπαδάκη όπου έκανα μόνο τις τελευταίες ασκήσεις από την ενότητα ''Ερωτήσεις κρίσεως''
Από επανάληψη τώρα:
-Επαναληπτικό βοήθημα Παπαδάκη(έκανα μόνο τις ασκήσεις από την 5η ενότητα)
-Προτεινόμενα θέματα της ΕΜΕ του 2012(φαντάζομαι θα βγουν και 2014 μιας και βγαίνουν κάθε δύο έτη οπότε καλό είναι να δεις και αυτά)
Επίσης παρακολουθούσα και έλυνα τις ασκήσεις που ανέβαιναν στο site και στο συνιστώ και σε εσένα αν και οι περισσότερες είναι αυξημένης δυσκολίας και είδα και τις ασκήσεις των περιοδικών του site που αναφέρονταν στην Γ΄ Λυκείου.
Νομίζω ότι με αυτά κάποιος είναι υπερπροετοιμασμένος για τις πανελλαδικές αλλά είναι και πολλή καλή προετοιμασία για διαγωνισμούς μαθηματικών.
Από ότι είδα έγραψες ότι δεν θες καθοδήγηση αλλά εγώ το ανεβάζω και αν θες αγνόησέ το.
-Βοήθημα Χ. & Ι. Στεργίου - Χ. Νάκη(όπου από κάθε ενότητα έκανα το πολύ καμία δεκαπενταριά εκτός από την προτελευταία και την προ προτελευταία όπου έκανα γύρο στις 25)
-Βοήθημα Παπαδάκη όπου έκανα μόνο τις τελευταίες ασκήσεις από την ενότητα ''Ερωτήσεις κρίσεως''
Από επανάληψη τώρα:
-Επαναληπτικό βοήθημα Παπαδάκη(έκανα μόνο τις ασκήσεις από την 5η ενότητα)
-Προτεινόμενα θέματα της ΕΜΕ του 2012(φαντάζομαι θα βγουν και 2014 μιας και βγαίνουν κάθε δύο έτη οπότε καλό είναι να δεις και αυτά)
Επίσης παρακολουθούσα και έλυνα τις ασκήσεις που ανέβαιναν στο site και στο συνιστώ και σε εσένα αν και οι περισσότερες είναι αυξημένης δυσκολίας και είδα και τις ασκήσεις των περιοδικών του site που αναφέρονταν στην Γ΄ Λυκείου.
Νομίζω ότι με αυτά κάποιος είναι υπερπροετοιμασμένος για τις πανελλαδικές αλλά είναι και πολλή καλή προετοιμασία για διαγωνισμούς μαθηματικών.
Από ότι είδα έγραψες ότι δεν θες καθοδήγηση αλλά εγώ το ανεβάζω και αν θες αγνόησέ το.
η άποψή μου(μιας και ήμουν κι εγώ υποψήφιος) είναι ότι και τα 2 βοηθήματα του Α.Μπάρλα είναι πολύ αξιόλογα
έχουν όλη τη γκάμα των ασκήσεων, δυνατά θέματα και πολύ οργανωμένη θεωρία
έχουν όλη τη γκάμα των ασκήσεων, δυνατά θέματα και πολύ οργανωμένη θεωρία
- thanasis kopadis
- Επικοινωνία:
Kati, γιατί τέτοια επιθετικότητα; Το νεαρό της ηλικίας σου δικαιολογεί την αμφισβήτιση και την επανάσταση, αρκεί να είναι με αιτία. Ο σεβασμός όμως σε ανθρώπους που και είναι μεγαλύτεροι σου, αλλά και που αυτό που προσπάθησαν είναι να σε βοηθήσουν (με τις γνώσεις τους) και όχι να σε καθοδηγήσουν, θα πρέπει να είναι δεδομένος. Τέλος πάντων, θα προσπαθήσω να σου δώσω και εγώ μια απάντηση. Το πρώτο βιβλίο το γνωρίζω, αφού ο Μιχαηλίδης (εκδόσεις Διόφαντος) έχει βγάλει ένα βιβλίο σε συνεργασία μαζί του. Το θεωρώ πολύ καλό. Οι συλλογές και τα θέματα του
, θα σε βοηθήσουν επίσης, είναι πρωτότυπα, εμβαθύνουν και είναι δωρεάν. Επίσης εκτός από τα φροντιστηριακά βιβλία που προαναφέρθηκαν (Στεργίου, Παπαδάκης, Μπάρλας) θα πρότεινα και Μιχαήλογλου (εκδόσεις Λιβάνη). Λύσε και τα επαναληπτικά θέματα της ΟΕΦΕ. Ψάξε βέβαια και τις δημοσιεύσεις του κου Μπάμπη Στεργίου εδώ. Καλή επιτυχία σου εύχομαι στην προσπάθειά σου.
«Τι είναι το μηδέν, Μπαμπά ;»
«Ο αριθμός των φτερωτών ελεφάντων που στέκονται δίπλα σου.»
«Οι ροζ ή οι άσπροι;»
«Οι ροζ ή οι άσπροι;»
Παιδιά νομίζω το πρόβλημα είναι ότι ο υποψήφιος έχει ήδη επίλεξει από ποια γκάμα βιβλίων θέλει να διαβάσει και εμείς πάμε και του λέμε άλλα βιβλία.
Τέλοςπαντων, η βιβλιογραφεία που παραθέτεις εδώ είναι άκρως ανώτερη από την θεματολογία των παννελληνίων.
Τέλοςπαντων, η βιβλιογραφεία που παραθέτεις εδώ είναι άκρως ανώτερη από την θεματολογία των παννελληνίων.
~Κώστας
-
Kati
Thanasis Tasoulas, όταν λέω ότι δε θέλω καθοδήγηση, εννοώ να μου πει η "αυθεντία" τι πρέπει να κάνω και τι όχι. Οι απόψεις του καθενός/της καθεμίας, σαφώς και είναι επιθυμητές και δεκτές. Αν δεν ήθελα τη γνώμη της κοινότητας του mathematica, προφανώς και δε θα ρωτούσα.
Giorgos S, είπα ότι δε θέλω βοηθήματα. Αν δω ότι αυτά τα βιβλία που ανέφερα δεν ενδύκνεινται για την προετοιμασία μου ως προς τις πανελλαδικές εξετάσεις, τότε έχω βρει συλλογή ασκήσεων, που είναι στο στυλ που ζητάω.
thanasis kopadis, δε νομίζω να έδειξα πουθενά επιθετικότητα. Απλά το ύφος μου είναι έτσι. Όσον αφορά την αμφισβήτηση και την επανάσταση, δε νομίζω ότι είναι λέξεις που ταιριάζουν σε συγκεκριμένη ηλικία. Μάλιστα οι μεγαλύτεροι διανοητές/αμφισβητίες/επαναστάτες ήταν μεγάλοι ηλικιακά, προφανώς γιατί χρειάζεται κανείς αρκετή μελέτη και ανάλυση, για να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχω άποψη με επιχειρήματα, γεγονός που δυστηχώς εκλείπει από τους συνομιλήκους μου και την κοινωνία γενικά.
Όσον αφορά το mathematica, μου αρέσει πάρα πολύ η αφιλοκερδώς παροχή υλικού, πόσο μάλλον όταν είναι και αυξημένης δυσκολίας. Έχω σκοπό να λύσω και από το mathematica (συγκεκριμένα τη συλλογή ασκήσεων που υπάρχει), όπως επίσης και από την Ε.Μ.Ε.
Broly, είπα ότι θέλω κάτι πιο επιστημονικό, και όχι σε στυλ βοηθημάτων. Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία (πάνω σε αυτό ήθελα πληροφορίες -όσον αφορά το επίπεδο των συγκεκριμένων βιβλίων π.χ.).
Giorgos S, είπα ότι δε θέλω βοηθήματα. Αν δω ότι αυτά τα βιβλία που ανέφερα δεν ενδύκνεινται για την προετοιμασία μου ως προς τις πανελλαδικές εξετάσεις, τότε έχω βρει συλλογή ασκήσεων, που είναι στο στυλ που ζητάω.
thanasis kopadis, δε νομίζω να έδειξα πουθενά επιθετικότητα. Απλά το ύφος μου είναι έτσι. Όσον αφορά την αμφισβήτηση και την επανάσταση, δε νομίζω ότι είναι λέξεις που ταιριάζουν σε συγκεκριμένη ηλικία. Μάλιστα οι μεγαλύτεροι διανοητές/αμφισβητίες/επαναστάτες ήταν μεγάλοι ηλικιακά, προφανώς γιατί χρειάζεται κανείς αρκετή μελέτη και ανάλυση, για να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχω άποψη με επιχειρήματα, γεγονός που δυστηχώς εκλείπει από τους συνομιλήκους μου και την κοινωνία γενικά.
Όσον αφορά το mathematica, μου αρέσει πάρα πολύ η αφιλοκερδώς παροχή υλικού, πόσο μάλλον όταν είναι και αυξημένης δυσκολίας. Έχω σκοπό να λύσω και από το mathematica (συγκεκριμένα τη συλλογή ασκήσεων που υπάρχει), όπως επίσης και από την Ε.Μ.Ε.
Broly, είπα ότι θέλω κάτι πιο επιστημονικό, και όχι σε στυλ βοηθημάτων. Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία (πάνω σε αυτό ήθελα πληροφορίες -όσον αφορά το επίπεδο των συγκεκριμένων βιβλίων π.χ.).
απλά ένα βοήθημα τη στιγμή που δεν κάνεις φροντιστήριο και πορεύεσαι μόνος σου στις εξετάσεις σου δείχνει τις συντεταγμένες και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσεις, κάτι που θα έκανε (καλύτερα) ένας καθηγητής.
σε κάθε περίπτωση πάντως η επιλογή είναι δική σου
καλό διάβασμα και φυσικά επιτυχία
σε κάθε περίπτωση πάντως η επιλογή είναι δική σου
καλό διάβασμα και φυσικά επιτυχία
-
Kati
Giorgos S, η ύλη είναι συγκεκριμένη. Δε χρειάζεται κανείς να σε καθοδηγήσει. Γενικά πιστεύω στην αυτομόρφωση/αυτοδιδασκαλία, για να μιλήσω πιο ξεκάθαρα. Eυχαριστώ για την ευχή
Γενικά, ποια είναι η γνώμη σας για τη συλλογή ασκήσεων του Νίκου Μαυρογιάννη;
http://www.nsmavrogiannis.gr/cthet/Cthet1213.pdf
Γενικά, ποια είναι η γνώμη σας για τη συλλογή ασκήσεων του Νίκου Μαυρογιάννη;
http://www.nsmavrogiannis.gr/cthet/Cthet1213.pdf
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Στη ζωή υπάρχουν δύο τρόποι για να βοηθήσεις έναν άνθρωπο :Kati έγραψε:Δε θέλω καθοδήγηση. Ρώτησα απλώς γιατί ίσως υπάρχουν άτομα που τα γνωρίζουν τα βιβλία και έχουν μια άποψη επί του θέματος. Από εκεί και πέρα, εγώ θα αποφασίσω τι θα κάνω.
- ή να τον αφήσεις ,όταν βλέπεις ότι κάνει λάθος επιλογές , να χαρεί τις επιλογές αυτές και μάλιστα να περιμένεις με αγωνία , χωρίς κακία όμως , να αποτύχει παταγωδώς για να διδαχθεί ορισμένα πράγματα για τη ζωή του,
- ή να συνεχίσεις ήρεμος και νηφάλιος να του ανοίγεις δρόμους , έστω κι αν αυτός σε βρίζει ή σε περιφρονεί .
Εδώ στο Mathematica, επειδή γνωριζόμαστε χρόνια μεταξύ μας , έχουμε επιλέξει τον δεύτερο τρόπο, όπως θα κατάλαβες ήδη , που είναι επίπονος,βασανιστικός και γενναίος αναμφίβολα,αλλά ανθρώπινος και πνευματικά ανώτερος .
Θα σου πρότεινα λοιπόν να πάρεις (όχι να αγοράσεις αλλά να ζητήσεις από έναν φοιτητή, πια) ένα από τα βοηθήματα που σου είπαν οι συνάδελφοι ή φετινοί υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν και έγραψαν καλά. Άσε στην άκρη τα βιβλία των Νάκη -Στεργίου ,σου αρκούν τα άλλα που είναι ίσως πολύ καλύτερα.Εϊμαι σίγουρος ότι θα μάθεις πράγματα που δεν θα τα βρεις στα ωραία και κορυφαία βιβλία που ανέφερες, πράγματα για τις εξετάσεις και όχι τόσο για την καλή μαθηματική παιδεία.
Για τους φίλους που θέλουν να μάθουν κάτι από την ιστορία, αρκεί να αναφέρω ότι ο Galois - αν νομίζει κάποιος ότι διαθέτει περισσότερη μαθηματική ευφυία από αυτόν, ας μη συνεχίσει να διαβάζει αυτό το μήνυμα -, απέτυχε να περάσει στην Ecole ....., δε θυμάμαι ποια ακριβώς , ακριβώς λόγω ελλειπούς προετοιμασίας !!! Ποιος, ο Galois ! .Με άλλα λόγια, άλλα μαθηματικά διάβαζε ή δημιουργούσε και σε άλλα εξετάστηκε !
Οι εξετάσεις δεν εξετάζουν αν ξέρεις μαθηματικά, αλλά αν ξέρεις τα συγκεκριμένα μαθηματικά!!!
Εϊναι διαφορετικά πράγματα, μην τα μπερδεύουμε ! Ξέρω παιδιά που στην Γ' Λυκείου διάβαζαν πανεπιστημικά βιβλία και απέτυχαν. Ξέρω όμως και ελάχιστους που πέτυχαν, είχαν όμως για ένα απλό ξεφύλλισμα στα γραφείο τους ένα βοηθηματάκι και το ρίχναν μια ματιά, έτσι ως πυξίδα.Το ίδιο έχει συμβεί και με μαθητές που ενώ πέτυχαν σημαντικά πράγματα στους διαγωνισμούς, στην τρίτη Λυκείου μελέτησαν λάθος πράγματα με λάθος τρόπο και απέτυχαν.
Δεν έχω στους καλούς φίλους του mathematica να προσθέσω κάτι άλλο, παρά να ευχηθώ σε όλους τους υποψήφιους που ξεκίνησαν τώρα, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην σημαντική αυτή προσπάθεια της ζωής τους !
Μπάμπης
-
Kati
Φαντάζομαι η αναφορά γίνεται επειδή είπα πως τα βοηθήματα είναι λες και απευθύνονται σε παιδάκια. Αυτό από πού κι ως πού είναι βρίσιμο ή/και περιφρόνηση; Νομίζω πως καλό είναι να αποδεχόμαστε και την κακή κριτική, που ίσως όμως είναι καλή, καθώς θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε.Μπάμπης Στεργίου έγραψε:
- ή να συνεχίσεις ήρεμος και νηφάλιος να του ανοίγεις δρόμους , έστω κι αν αυτός σε βρίζει ή σε περιφρονεί .
Αναφέρθηκα και πριν για το mathematica, και είπα ότι μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η προσπάθεια, καθώς διατίθεται τόσο υλικό και τέτοιας ποιότητας, αφιλοκερδώς.Εδώ στο Mathematica, επειδή γνωριζόμαστε χρόνια μεταξύ μας , έχουμε επιλέξει τον δεύτερο τρόπο, όπως θα κατάλαβες ήδη , που είναι επίπονος,βασανιστικός και γενναίος αναμφίβολα,αλλά ανθρώπινος και πνευματικά ανώτερος .
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθούμε. Πώς γίνεται να έχεις φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο με κάποια βιβλία, και μετά να μην είσαι ικανή/ικανός να ανταποκριθείς σε μικρότερης δυσκολίας προβλήματα; Μήπως απλώς, αν δεν έχω εξασκηθεί σε συγκεκριμένου τύπου ασκήσεις, αργήσω λίγο την ώρα των εξετάσεων να λύσω τα προβλήματα, τη στιγμή που γνωρίζουμε το ζήτημα του χρόνου, και εν τέλει δεν ανταποκριθώ όπως θα ήθελα;Εϊμαι σίγουρος ότι θα μάθεις πράγματα που δεν θα τα βρεις στα ωραία και κορυφαία βιβλία που ανέφερες, πράγματα για τις εξετάσεις και όχι τόσο για την καλή μαθηματική παιδεία.
----------------------------------------
Αν προετοιμαστώ με τις ασκήσεις του Μαυρογιάννη, ασκήσεις από το mathematica και θέματα της Ε.Μ.Ε., είμαι εντάξει;
Στους γονείς οφείλομεν το ζήν στους δε διδασκάλους το εύ ζήν .Μπάμπης Στεργίου έγραψε: Οι εξετάσεις δεν εξετάζουν αν ξέρεις μαθηματικά, αλλά αν ξέρεις τα συγκεκριμένα μαθηματικά!!!
Εϊναι διαφορετικά πράγματα, μην τα μπερδεύουμε ! Ξέρω παιδιά που στην Γ' Λυκείου διάβαζαν πανεπιστημικά βιβλία και απέτυχαν. Ξέρω όμως και ελάχιστους που πέτυχαν, είχαν όμως για ένα απλό ξεφύλλισμα στα γραφείο τους ένα βοηθηματάκι και το ρίχναν μια ματιά, έτσι ως πυξίδα.Το ίδιο έχει συμβεί και με μαθητές που ενώ πέτυχαν σημαντικά πράγματα στους διαγωνισμούς, στην τρίτη Λυκείου μελέτησαν λάθος πράγματα με λάθος τρόπο και απέτυχαν.
Μπάμπης
Συμφωνώ με τον κ. Στεργίου και προσθέτω (επειδή διακρίνω και κάποια έπαρση).
Αν δεν έχεις σωστή υποστήριξη από δάσκαλο (στα μαθηματικά ) στο σχολείο ή στο φροντιστήριο ( ενδεχομένως και στα δύο) του χρόνου τέτοιες μέρες θα ψάχνεσαι .
Ευχήσου να είμαι κακός μάντης , αλλά φοβάμαι ότι θα είμαι μάντης κακών .
- parmenides51
- Επικοινωνία:
-
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
- Επιμελητής
Καλησπέρα "Kati ". Αρχικά να σε συγχαρώ που ξεκινας την προετοιμασία σου με μεγάλη όρεξη και θέληση για να μάθεις πράγματα πέραν αυτών που συνηθίζεται.Kati έγραψε: Πώς γίνεται να έχεις φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο με κάποια βιβλία, και μετά να μην είσαι ικανή/ικανός να ανταποκριθείς σε μικρότερης δυσκολίας προβλήματα; Μήπως απλώς, αν δεν έχω εξασκηθεί σε συγκεκριμένου τύπου ασκήσεις, αργήσω λίγο την ώρα των εξετάσεων να λύσω τα προβλήματα, τη στιγμή που γνωρίζουμε το ζήτημα του χρόνου, και εν τέλει δεν ανταποκριθώ όπως θα ήθελα;
Για να σε συμβουλέψουμε όμως σωστά, θα πρέπει να έχουμε κάποιες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, αν στις προηγούμενες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου είχες επεκταθεί στην μελέτη πολύ πέραν του σχολοκού βιβλίου ή όχι, αν ήδη έχεις βγάλει κάποια ύλη από την Γ Λυκείου (που αρκετοί μαθητές έχουν κάνει από τις προηγούμενες τάξεις), αν έχεις διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς ή όχι.
Επειδή λοιπόν δεν γνωρίζουμε το επίπεδό σου ως προς τις μαθηματικές γνώσεις , είναι λογικό να σε θεωρήσουμε ως έναν
απλό υποψήφιο, και να σου προτείνουμε να μελετήσεις ότι είναι λογικό: Ένα δηλαδή βοήθημα, που να περιέχει την ύλη την οποία συνηθίζεται να ζητούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Ένας απλός υποψήφιος, ειδικά δε όταν μελετάει μόνος του χωρίς καμία φροντιστηριακή υποστήριξη, είναι πολύ σπάνιο να μπορέσει να ξεκινήσει την μελέτη δυσκολώτερων από τα ήδη δύσκολα που ζητούνται στις εξετάσεις.
Και η δική μου λοιπόν συμβουλή, είναι να ξεκινήσεις έστω μόνος σου να μελετάς τα συνήθη θέματα από κάποιο βοήθημα
(αφού πρώτα εξαντλήσεις την θεωρία και τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου) και όταν με το καλό γίνεις φοιτητής,
ανάλογα με αυτό που θέλεις να σπουδάσεις, δώσε όλη σου την όρεξη να μελετήσεις αυτά που πρέπει,και ότι περισσότερο μπορείς, ώστε να γίνεις άριστος επιστήμονας.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
- chris_gatos
- Επιμελητής
Καλησπέρα. Επεμβαίνω στην κουβέντα απλά για να κάνω μία σχετική διόρθωση. Ο Μιχαηλίδης συνέγραψε βιβλίο μιγαδικών με τον Octavian Stanasilathanasis kopadis έγραψε: Το πρώτο βιβλίο το γνωρίζω, αφού ο Μιχαηλίδης (εκδόσεις Διόφαντος) έχει βγάλει ένα βιβλίο σε συνεργασία μαζί του.
και όχι με τον Andreescu. Απλά ο Μιχαηλίδης το ονόμασε "Μιγαδικοί αριθμοί από το Α έως το Ω" ενώ ο Andreescu το είπε "Complex numbers from A to Z".
Σύμπτωση απόψεων; Μπορεί, δε γνωρίζω ποιός προηγήθηκε ποιού.
Καλό βράδυ.
Χρήστος Κυριαζής
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Όχι, δεν υπάρχει τίποτα το προσωπικό στο μήνυμά μου, πόσο μάλλον για τα βιβλία και τόσα άλλα ανούσια πράγματα.
Απλά η ευγένεια στην επικοινωνία, όχι προς εμένα, αλλά προς όλους, είναι κάτι που με συγκινεί .Νομίζω ότι μπορούμε να επικοινωνούμε πιο καλά, πιο ουσιαστικά.Από την άλλη πάλι, παραβλέπω τις αστοχίες κάθε μορφής και μένω στην ουσία που είναι ότι ένα παιδί αναμετριέται ως γίγαντας ,μόνος του , με τον γίγαντα των εξετάσεων.
Ελπίζω αυτά που ειπώθηκαν να βοήθησαν !Όλα τα άλλα ξεχνιούνται !
Καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία !
Μπάμπης
Απλά η ευγένεια στην επικοινωνία, όχι προς εμένα, αλλά προς όλους, είναι κάτι που με συγκινεί .Νομίζω ότι μπορούμε να επικοινωνούμε πιο καλά, πιο ουσιαστικά.Από την άλλη πάλι, παραβλέπω τις αστοχίες κάθε μορφής και μένω στην ουσία που είναι ότι ένα παιδί αναμετριέται ως γίγαντας ,μόνος του , με τον γίγαντα των εξετάσεων.
Μπάμπης
-
Kati
AIAS:
Όσον αφορά την υποστήριξη, θα σου πω το εξής: μια άποψη είναι άποψη, όταν έχει και επιχειρήματα. Αλλιώς είναι "άποψη".
Δεν εύχομαι τίποτα. Μπορείς να βγάζεις όσα συμπεράσματα θες. Δε μου δημιουργείς ούτε άγχος, ούτε τίποτα. Τρανό παράδειγμα όσα άτομα που συμμετέχουν σε επιστημονικούς διαγωνισμούς, πετυχαίνουν κάποια διάκριση, και όλα αυτά με την ατομική τους προσπάθεια και μόνο, διαβάζοντας εξωσχολική ύλη χωρίς καμία βοήθεια.
parmenidis51:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ:
chris_gatos:
1)Πώς γίνεται να έχεις φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο με κάποια βιβλία, και μετά να μην είσαι ικανή/ικανός να ανταποκριθείς σε μικρότερης δυσκολίας προβλήματα; Μήπως απλώς, αν δεν έχω εξασκηθεί σε συγκεκριμένου τύπου ασκήσεις, αργήσω λίγο την ώρα των εξετάσεων να λύσω τα προβλήματα, τη στιγμή που γνωρίζουμε το ζήτημα του χρόνου, και εν τέλει δεν ανταποκριθώ όπως θα ήθελα;
2)Αν προετοιμαστώ με τις ασκήσεις του Μαυρογιάννη, τις ασκήσεις από τη συλλογή για τη γ λυκείου από το mathematica και θέματα της Ε.Μ.Ε., είμαι εντάξει;
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό κάποιων ατόμων, να θεωρούν την κριτική και την επιλογή άλλης σταδιοδρομίας από τη συνηθισμένη, ως έπαρση. Δε με γνωρίζεις για να μου επισυνάπτεις τέτοιους χαρακτηρισμούς. Δυστηχώς η επικοινωνία πίσω από έναν υπολογιστή, τέτοια αποτελέσματα έχει...AIAS έγραψε:Στους γονείς οφείλομεν το ζήν στους δε διδασκάλους το εύ ζήν .
Συμφωνώ με τον κ. Στεργίου και προσθέτω (επειδή διακρίνω και κάποια έπαρση).
Αν δεν έχεις σωστή υποστήριξη από δάσκαλο (στα μαθηματικά ) στο σχολείο ή στο φροντιστήριο ( ενδεχομένως και στα δύο) του χρόνου τέτοιες μέρες θα ψάχνεσαι .
Ευχήσου να είμαι κακός μάντης , αλλά φοβάμαι ότι θα είμαι μάντης κακών .
Όσον αφορά την υποστήριξη, θα σου πω το εξής: μια άποψη είναι άποψη, όταν έχει και επιχειρήματα. Αλλιώς είναι "άποψη".
Δεν εύχομαι τίποτα. Μπορείς να βγάζεις όσα συμπεράσματα θες. Δε μου δημιουργείς ούτε άγχος, ούτε τίποτα. Τρανό παράδειγμα όσα άτομα που συμμετέχουν σε επιστημονικούς διαγωνισμούς, πετυχαίνουν κάποια διάκριση, και όλα αυτά με την ατομική τους προσπάθεια και μόνο, διαβάζοντας εξωσχολική ύλη χωρίς καμία βοήθεια.
parmenidis51:
Ένα σχόλιό μου πάνω σε αυτό, είναι ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ. Ακόμα και τα άτομα, που δεν είχαν καλή σχολική πορεία, πάντα έχουν την ευκαιρία να "επανορθώσουν".για την ιστορία ο Galois απέτυχε δις στις εξετάσεις
ΔΗΜΗΤΡΗΣ:
Αρχικά ευχαριστώ. Οι θετικές επιστήμες για εμένα είναι μια πολύ όμορφη ασχολία και ποιοτική.Καλησπέρα "Kati ". Αρχικά να σε συγχαρώ που ξεκινας την προετοιμασία σου με μεγάλη όρεξη και θέληση για να μάθεις πράγματα πέραν αυτών που συνηθίζεται.
Στο γυμνάσιο, δεν είχα επεκταθεί. Έκανα πάντα τις ασκήσεις που μου έβαζαν. Στο λύκειο έχω κάνει και εξωσχολικές ασκήσεις, αλλά αν επεκτάθηκα πολύ, δεν το γνωρίζω. Συγκεκριμένα έκανα ασκήσεις από το βιβλίο Prilepko - Problems in High School Mathematics, και κάνω και τώρα στην επανάληψη. Από βαθμολογία, είμαι στο 18. Δεν έχω διαβάσει καθόλου τα μαθηματικά της γ λυκείου.Σε μαθηματικούς διαγωνισμούς δεν έχω πάει, καθώς πιστεύω πως διαβάζουμε για εμάς, και όχι για τα μπράβο και τα γιούχα.Για να σε συμβουλέψουμε όμως σωστά, θα πρέπει να έχουμε κάποιες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, αν στις προηγούμενες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου είχες επεκταθεί στην μελέτη πολύ πέραν του σχολοκού βιβλίου ή όχι, αν ήδη έχεις βγάλει κάποια ύλη από την Γ Λυκείου (που αρκετοί μαθητές έχουν κάνει από τις προηγούμενες τάξεις), αν έχεις διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς ή όχι.
Δεν αντιλέγω στο γιατί με συμβουλεύετε αυτά τα πράγματα. Απλά ρωτάω, αν γίνεται να πετύχω το ίδιο αποτέλεσμα, αφενός με αυτά τα βιβλία που παρέθεσα, τα οποία φαντάζομαι θα ξεκινάνε από εύκολα και θα πηγαίνουν σε δύσκολα, και αφετέρου, αν δε γίνεται με τα συγκεκριμένα βιβλία, μήπως με καλύπτουν οι ασκήσεις του σχολικού, του Μαυρογιάννη, του mathematica και θέματα της Ε.Μ.Ε.. Αυτό είναι όλο.Επειδή λοιπόν δεν γνωρίζουμε το επίπεδό σου ως προς τις μαθηματικές γνώσεις , είναι λογικό να σε θεωρήσουμε ως έναν
απλό υποψήφιο, και να σου προτείνουμε να μελετήσεις ότι είναι λογικό: Ένα δηλαδή βοήθημα, που να περιέχει την ύλη την οποία συνηθίζεται να ζητούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Ένας απλός υποψήφιος, ειδικά δε όταν μελετάει μόνος του χωρίς καμία φροντιστηριακή υποστήριξη, είναι πολύ σπάνιο να μπορέσει να ξεκινήσει την μελέτη δυσκολώτερων από τα ήδη δύσκολα που ζητούνται στις εξετάσεις.
Φυσική θέλω να σπουδάσω, οπότε σίγουρα αυτά τα βιβλία, αν όντως είναι πολύ καλά, θα με συνοδέψουν στην πορεία.Και η δική μου λοιπόν συμβουλή, είναι να ξεκινήσεις έστω μόνος σου να μελετάς τα συνήθη θέματα από κάποιο βοήθημα
(αφού πρώτα εξαντλήσεις την θεωρία και τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου) και όταν με το καλό γίνεις φοιτητής,
ανάλογα με αυτό που θέλεις να σπουδάσεις, δώσε όλη σου την όρεξη να μελετήσεις αυτά που πρέπει,και ότι περισσότερο μπορείς, ώστε να γίνεις άριστος επιστήμονας.
Ευχαριστώ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
chris_gatos:
Η ονομασία "Complex numbers from A to... Z", θέλει κατά τη γνώμη μου να δείξει δύο πράγματα: πρώτον ότι είναι πλήρες βιβλίο (Α to Z, δηλαδή όλη η αγγλική αλφάβητος), και δεύτερον είναι λογοπαίγνιο, καθώς το γράμμα z έχει σχέση με τους μιγαδικούς αριθμούς. Αυτό εξάλλου δηλώνουν και τα αποσιωπητικά.Απλά ο Μιχαηλίδης το ονόμασε "Μιγαδικοί αριθμοί από το Α έως το Ω" ενώ ο Andreescu το είπε "Complex numbers from A to Z".
1)Πώς γίνεται να έχεις φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο με κάποια βιβλία, και μετά να μην είσαι ικανή/ικανός να ανταποκριθείς σε μικρότερης δυσκολίας προβλήματα; Μήπως απλώς, αν δεν έχω εξασκηθεί σε συγκεκριμένου τύπου ασκήσεις, αργήσω λίγο την ώρα των εξετάσεων να λύσω τα προβλήματα, τη στιγμή που γνωρίζουμε το ζήτημα του χρόνου, και εν τέλει δεν ανταποκριθώ όπως θα ήθελα;
2)Αν προετοιμαστώ με τις ασκήσεις του Μαυρογιάννη, τις ασκήσεις από τη συλλογή για τη γ λυκείου από το mathematica και θέματα της Ε.Μ.Ε., είμαι εντάξει;
-
Kati
Δεν προσέβαλλα κανέναν πάντως. Απλά ξαναλέω ότι έτσι είναι το ύφος μου. Αν παρ' όλα αυτά πιστεύει κάποιος ότι τον προσέβαλλα, θα ήθελα να το ξέρω.Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Όχι, δεν υπάρχει τίποτα το προσωπικό στο μήνυμά μου, πόσο μάλλον για τα βιβλία και τόσα άλλα ανούσια πράγματα.
Μπάμπης
Εγώ αναμετριέμαι μόνος μου με αυτόν τον γίγαντα, από προσωπική άποψη. Δε λέω ότι δε θα στενευόμασταν οικογενειακά οικονομικά, αλλά θα τα βγάζαμε πέρα. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και παιδιά που θα αναμετρηθούν και αυτά μόνα τους, όχι από άποψη, αλλά λόγω οικονομικού προβλήματος. Ακούγονται απόψεις που λένε ότι, όταν η καταπίεση και οι συνθήκες σκλαβιάς γίνονται εμφανέστερες, συνειδητοποιείται η κοινωνία. Τίποτα πάντως από αυτό δε φαίνεται στον ορίζοντα. Άλλη κουβέντα αυτό βέβαια...
- thanasis kopadis
- Επικοινωνία:
Καλημέρα Χρήστο (ελπίζω να μου επιτρέπεις τον ενικό, είδα ότι είμαστε συνομήλικοι). Έχεις δίκιο για το βιβλίο. Ο Μιχαηλίδης συνέγραψε με τον Stanasila το βιβλίο αυτό (και ένα ακόμη). Με μπέρδεψε το "από το Α εως..το Ζ". Βέβαια και το όνομα του Andreescu μου είναι γνωστό από τα ίδια βιβλία, αφού έχει πολλά προτεινόμενα θέματα από τον ίδιο και τον έχει ως πηγή στη ξένη βιβλιογραφία του. Πάντως μας δίνουν και οι δύο μια πολύ καλή γεύση της δυνατής ως προς τα μαθηματικά ρουμάνικης σχολής.chris_gatos έγραψε:Καλησπέρα. Επεμβαίνω στην κουβέντα απλά για να κάνω μία σχετική διόρθωση. Ο Μιχαηλίδης συνέγραψε βιβλίο μιγαδικών με τον Octavian Stanasilathanasis kopadis έγραψε: Το πρώτο βιβλίο το γνωρίζω, αφού ο Μιχαηλίδης (εκδόσεις Διόφαντος) έχει βγάλει ένα βιβλίο σε συνεργασία μαζί του.
και όχι με τον Andreescu. Απλά ο Μιχαηλίδης το ονόμασε "Μιγαδικοί αριθμοί από το Α έως το Ω" ενώ ο Andreescu το είπε "Complex numbers from A to Z".
Σύμπτωση απόψεων; Μπορεί, δε γνωρίζω ποιός προηγήθηκε ποιού.
Καλό βράδυ.
Επειδή το έψαξα λίγο, να αναφέρω για κάθε ενδιαφερόμενο, πως το βιβλίο του Complex Numbers from A to Z μπορεί να το βρει εδώ:
http://archive.org/details/ComplexNumbe ... rinAndrica
τελευταία επεξεργασία από Γενικοί Συντονιστές σε Τετ Ιούλ 03, 2013 6:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Αλλαγή συνδέσμου
Λόγος: Αλλαγή συνδέσμου
«Τι είναι το μηδέν, Μπαμπά ;»
«Οι ροζ ή οι άσπροι;»
«Οι ροζ ή οι άσπροι;»
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης