Είναι καιρός να συζητήσουμε περί του mathematica.gr

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
Τηλέγραφος Κώστας
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Είναι καιρός να συζητήσουμε περί του mathematica.gr

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τηλέγραφος Κώστας » Παρ Ιαν 09, 2009 9:44 pm

Παίρνοντας ως αφορμή την ανακοίνωση του Γρηγόρη περί οικονομικής συνεισφοράς στο παλιό mathematica .

Νομιζω οτι είναι καιρός να συζητήσουμε περί του mathematica.gr
Θυμίζω

Διετής συνδρομή 120+ 20 κατοχύρωση domain = 140ΕΥΡΩ
Δημιουργία καί Τεχνική Υποστήριξη ιστοτόπου ( τό έργο τής 1ης ομάδας ) = 100ΕΥΡΩ/έτος

Εκτός αν άλλαξε κάτι ….σίγουρα δεν φτάνουν

Παραθέτω τα παρακάτω

1. Τι γίνεται με τα οικονομικά

2. Ποσό στοιχίζει τελικά η συντήρηση του site .

3. Τι γίνεται με τις συνδρομές

4. Προτείνω όποιος συμμετέχει οικονομικά να κατέχει και ένα βαθμό πιο πάνω από το μέλος που δεν συνεισφέρει οικονομικά

5. Πιστεύω ότι 10-20ατομα με σταθερή ετήσια συνδρομή, αρκούν να συνεισφέρουν οικονομικά , και να διατηρείτε το site δεν είναι ανάγκη όλα τα μέλη να συνεισφέρουν εκτός αν το θέλουν …. .

6. Τι γίνεται με την διοίκηση του site προτείνω να δημιουργηθεί ένα συμβούλιο Ταμίας Πρόεδρος κ .τ. λ , δεν πρέπει να τα φορτωθούν όλα στον Αλέξανδρο και τον Γρήγορη .

ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
email:thlegraf@otenet.gr
τελευταία επεξεργασία από Τηλέγραφος Κώστας σε Σάβ Ιαν 10, 2009 9:31 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Φιλικά
Τηλέγραφος Κώστας
\displaystyle{
F(x) = \int_a^x {f(t)dt} 
}
Άβαταρ μέλους
grigkost
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Re: Είναι καιρός να συζητήσουμε περί του mathematica.gr

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από grigkost » Παρ Ιαν 09, 2009 10:25 pm

Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:... Τι γίνεται με την διοίκηση του site προτείνω να δημιουργηθεί ένα συμβούλιο Ταμίας Πρόεδρος κ .τ. λ , δεν πρέπει να τα φορτωθούν όλα στον Αλέξανδρο και τον Γρήγορη .

ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
email:thlegraf@otenet.gr
Ειδικά, αυτό τό Ταμίας, τό παραχωρώ ευχαρίστως! Τά υπόλοιπα θέλουν σοβαρή καί, μάλλον, μακριά συζήτηση!

{\color{dred}\Gamma\!\rho\,{\rm{H}}\gamma\varnothing\varrho{\mathscr{H}}\varsigma \ {\mathbb{K}}\,\Omega\sum{\rm{t}}{\mathscr{A}}\,{\mathbb{K}}\!\odot\varsigma
Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Παρ Ιαν 09, 2009 11:35 pm

Τηλέγραφος Κώστας έγραψε:
5. Πιστεύω ότι 10-20ατομα με σταθερή ετήσια συνδρομή, αρκούν να συνεισφέρουν οικονομικά , και να διατηρείτε το site δεν είναι ανάγκη όλα τα μέλη να συνεισφέρουν εκτός αν το θέλουν …. .
Νομίζω ότι είναι σωστό να μην υπάρχουν οικονομικές επιβαρύνσεις για τους πολλούς.
Π.χ. μαθητές, φοιτητές, νεοδιόριστους και λοιπά και λοιπά.

Πιστεύω ότι ένας σχετικά μικρός αριθμός εθελοντών (μέσα και εγώ) μπορούν να καταμερίσουν το κόστος για όφελος των πολλών, χωρίς να νοιώσουν και οι ίδιοι ότι επωμίζονται περιττά έξοδα. Ίσως ακούγεται ρομαντικό, αλλά θα μπορούσαμε να το δοκιμάζαμε.

Μ.

Άβαταρ μέλους
nsmavrogiannis
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nsmavrogiannis » Παρ Ιαν 09, 2009 11:41 pm

Κώστα συμφωνώ ότι είναι καιρός να ανοίξουμε την συζήτηση. Ο νέος mathematica είναι κάτι που διαμορφώνεται, για την ακρίβεια συνδιαμορφώνεται, τώρα. Δεν είναι όπως ο παλιός που εν τέλει ήταν μία λέσχη ενός φυσικού προσώπου, άντε και μερικών ακόμη, αλλά είναι κάτι πιό πλατύ. Και η συζήτηση οπωσδήποτε πρέπει να περιλαμβάνει και την κατανομή ρόλων. Εϊναι απολύτως σαφές ότι όσοι ρόλοι υπάρχουν μέχρι στιγμής (με εξαίρεση των τριών φίλων που φροντίζουν την ιστοσελίδα δηλαδή αλφαβητικά του Αλέξανδρου του Γρηγόρη και του Στέλιου) είναι "υπηρεσιακοί" για φροντίδα των τρεχουσών λεπτομερειών.
Μερικά σημαντικά ζητήματα είναι:
Σε ποιούς "ανήκει" ο mathematica; 'Oχι ποιοί μετέχουν αλλά ποιοί έχουν την "κυριότητα" της ιστοσελίδας;
Ποιοί θα συνεισφέρουν οικονομικά;
Ποιοί θα διευθύνουν τον mathematica, Θα παίρνουν αποφάσεις, θα μοιράζουν ρόλους; Πως θα επιλέγονται;
Πάντως κατ΄αρχήν η γνώμη μου συγκλίνει με την δική σου ως προς το σημείο ότι κατ΄αρχήν στο mathematica τον πρώτο λόγο έχουν οι συνδρομητές του. Το αν θα είναι 20 ή 100 είναι ένα μεγάλο ζήτημα και η κάθε τάση έχει τα πλεονεκτήματα της. Η πρώτη τείνει σε μία συμπαγή ομάδα λίγων ανθρώπων και η δεύτερη σε μια πιό ανοικτή δομή.
Μαυρογιάννης

Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos » Παρ Ιαν 09, 2009 11:58 pm

Έπειδη κι εγώ ανήκω στους ρομαντικούς, θα ήθελα να συνεισφέρουν όλοι, έστω και το ελάχιστο. Δεν είναι δα και τόσο τραγικό το ποσό που απαιτείται, για να υφίσταται το κλάμπ. Με την ευκαιρία ένα ακόμα ευχαριστώ στους πρωτοστάτες αυτής της προσπάθειας. Εγω τους είμαι ευγνώμων...

Χρήστος Κυριαζής
Άβαταρ μέλους
swsto
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από swsto » Σάβ Ιαν 10, 2009 12:46 am

Για να εχουμε μια εικονα θα μπορουσατε να πας πειτε ποσοι απο τα εγγεγραμμενα μελη εχουν συνεισφερει οικονομικα ? Πιστευω οτι μια αναφορα με το ποιοι ειμαστε και τι κανουμε πρεπει να υπαρχει και στην κεντρικη σελιδα του mathematica.gr οπως επισης και μια αναφορα στην εθελοντικη οικονομικη συνεισφορα ( εκτος αν υπαρχει και μου εχει ξεφυγει )

Εμενα με προβληματιζει και ο μικροτερος αριθμος μελων απο οτι στο παλιο club , αν και οι κολωνες ειστε παλι εδω ( και μου φαινεται οτι εχετε και περισσοτερη ορεξη !!!)

Σωτηρης

Σωτήρης Στόγιας
Άβαταρ μέλους
grigkost
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από grigkost » Σάβ Ιαν 10, 2009 1:10 am

swsto έγραψε:Για να εχουμε μια εικονα θα μπορουσατε να πας πειτε ποσοι απο τα εγγεγραμμενα μελη εχουν συνεισφερει οικονομικα ?
Ο πλήρης κατάλογος όσων έχουν συνεισφέρει οικονομικά βρίσκεται στό Συνδρομές ιστοτόπου mathematica.gr
Ούτε ο ίδιος προσωπικά δέν έχω "αθροίσει" ( άς τό κάνει κάποιος νά μας πεί ) λόγω φόρτου εργασίας καί υποχρεώσεων. Έχω κατά νου, αλλά καί πάλι δέν πρόλαβα νά τό πραγματοποιήσω, ότι θά "καταχραστώ" από αυτά τά χρήματα τό ποσόν τών ενενήντα, περίπου, ευρό γιά νά ανταποδώσουμε συμβολικά στέλνωντας βιβλία στόν Αλέξανδρο καί τόν Στέλιο ( τό δικό μου τό έχω ήδη διαλέξει ).

Επίσης επειδή υπάρχει ήδη αρκετή "κίνηση" ( bandwidth ) - αλλά καί από κάλυψη χωριτικότητας δέν υστερούμε - μάλλον θά χρειαστεί νά "αναβαθμιστούμε" στό μεγαλύτερο πακέτο τού παρόχου. Πιστεύω ότι δέν θά υπάρξει πρόβλημα, αλλά είναι κάτι που πρέπει νά συζητηθεί μέ τόν πάροχο.
swsto έγραψε: Εμενα με προβληματιζει και ο μικροτερος αριθμος μελων απο οτι στο παλιο club , αν και οι κολωνες ειστε παλι εδω ( και μου φαινεται οτι εχετε και περισσοτερη ορεξη !!!)
Εμένα από τήν άλλη δέν μέ προβληματίζει καθόλου ο μικρότερος αριθμός μελών. Γιά πολλούς λόγους:

α) ο ημερήσιος ρυθμός εγγραφής μελών κρίνεται ικανοποιητικός καί τό ποιόν τών νέων μελών, τουλάχιστον, ικανοποιητικότατο.
β) πολλά από τά μέλη τού παλιού mathematica, πέρασαν, γράφτηκαν καί δέν ξαναπέρασαν. Πιθανότατα θά ξανασυμβεί.
γ) Στούς καιρούς πού ζούμε τό πλήθος από μόνο του δέν έχει καμμία απολύτως αντικειμενική αξία. Υπάρχουν πλήθη καί πληθυσμοι.

Όσον γιά τήν θέση μου πάνω στά σοβαρά θέματα αυτού τού ιστοτόπου Μαθηματικών επιτρέψτε μου νά τήν αναβάλλω, πρός τό παρόν.

{\color{dred}\Gamma\!\rho\,{\rm{H}}\gamma\varnothing\varrho{\mathscr{H}}\varsigma \ {\mathbb{K}}\,\Omega\sum{\rm{t}}{\mathscr{A}}\,{\mathbb{K}}\!\odot\varsigma
MichailidisK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MichailidisK » Σάβ Ιαν 10, 2009 5:28 pm

Kirie Kostako (prosopika den gnorizo poso xronon eisai alla pisteuo eisai elafra megaliteros)
tha ithela na rotiso an dexeste xrimata kai me to taxidromeio dioti auti tin stigmi eimai
exoteriko.An thelete na mou proteinete kapoio allo tropo opos krinete eseis kalitera
peite to mou sto : michailk@hotmail.com.
Simfono me ta proanaferomena tou Kosta kai tha elega oti to tameio tha prepei na einai
panta thetiko kai na iparxei mia sxetiki taxi.Pleonasma mporei na simainei pliromi gia ta
epomena xronia i akoma kai diko mas server.Ean katalaba i capacity tora einai 1 GB
pragma elaxisto afou 1 GB kostizei ligotero apo 1 euro (1 hard drive 300GB kostizei kato a
apo 100 euros).
Episis to thema sponsoring den to exoume exetasei. Paradeigmatos xari tin xrisi
diafimistikou xorou (oxi omos se simeio pou na enoxlei) apo kapoio ekdotiko oiko
i apo kapoio siggrafea pou thelei na diafimisei ta biblia tou. Na bgaloume ena tarifologio
gia autes tis periptoseis. Den blepo kati to mempto.Fisika ola auta tha eixan kaliteri basi
ean i eponimia itan o kanonas edo mesa.
Kleinonas tha ithena na rotiso ton Alexandro ean exei parei metra back-up se periptosi
blavis.
Filika MK

rastaffari

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από rastaffari » Σάβ Ιαν 10, 2009 8:31 pm

.........Episis to thema sponsoring den to exoume exetasei. Paradeigmatos xari tin xrisi
diafimistikou xorou (oxi omos se simeio pou na enoxlei) apo kapoio ekdotiko oiko
i apo kapoio siggrafea pou thelei na diafimisei ta biblia tou. Na bgaloume ena tarifologio
gia autes tis periptoseis. Den blepo kati to mempto.Fisika ola auta tha eixan kaliteri basi
ean i eponimia itan o kanonas edo mesa. ............

Διαφώνω Με οποιαδήποτε μορφή διαφήμησης και sponsoring εδώ μέσα
Νομίζω ήταν και ένας απο τους βασικόυς λόγους της μετακόμισης μας σε ιδιόκτητο χώρο
Νταβατζήδες δεν γουστάρω
Θα τα βγαλουμε πέρα μοναχοί μας
Καλό Βράδυ
Παναγίωτης Μπίσδας

Άβαταρ μέλους
Τηλέγραφος Κώστας
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τηλέγραφος Κώστας » Σάβ Ιαν 10, 2009 9:26 pm

Επειδή θα ακουστούν πολλά και διάφορα ,σωστά ,περίεργα κ.τ.λ
Καλό είναι να ξεκινήσουμε με τα βασικά
1. Να διατηρηθεί η τεχνική ομάδα και αν γίνεται να μεγαλώσει.
2. Να δημιουργηθεί κάτι σαν σύλλογος ώστε να είμαστε και νομικά κατοχυρωμένοι , ,να συνταχθεί ένα καταστατικό ,που θα καθορίζει τις αρμοδιότητες των μελών του συλλόγου.
3.
Να τεθούν κάποια θέματα σε ψηφοφορία (Με ονοματεπωνυμο οχι τι ψηφιζει αλλα οτι ψηφισε). π.χ
α. Να δεχτούμε διαφημίσεις ναι ή οχι
β. Ποιοί θα διευθύνουν τον mathematica.
Αυτά προς στιγμήν να μη τα βάζουμε όλα μαζί και δεν βγάζουμε άκρη ..

Φιλικά
Τηλέγραφος Κώστας
\displaystyle{
F(x) = \int_a^x {f(t)dt} 
}
MichailidisK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MichailidisK » Σάβ Ιαν 10, 2009 11:43 pm

Συμφωνω με τα οσα προαναφερει ο συναδελφος αλλωστε ειμαι υπερ της σκληρης
πολιτικης για το ιστοτοπο. Τι λεει αυτη η πολιτικη κατα την γνωμη μου:

1)Επωνυμια . Αυτο δεν το λεω για να ικανοποιησω καποιο βιτσιο αλλα για να επισημανω
την σημασια και το κυρος που θα αποκτουσε ο ιστοτοπος. Δεν ειναι ωραιο οταν με τα ποστ
βλεπετε και το ονομα του αποστολεα η οταν κανετε login βλεπετε και ποιοι αλλοι ειναι
δινοντας την αισθηση κοινοτητας.
2)Επιστημονικη Συμμετοχη. Ενα ποστ το μηνα η μια εργασια νομιζω πρεπει να απαιτειται απο ολους.
Φυσικα η ωραια λειτουργια που μας παρεχει ο Αλεξανδρος Συγγελακης της καταταξης των μελων αναλογα
με τις δημοσιευσεις τους δινει μια εικονα το ποιος συμμετεχει επαρκως. Την εχετε ελεγξει;
3)Διδακτρα. Με αυτο εννοω χαριτολογωντας την συμμετοχη κατα ενα μινιμουμ ολων των μελων. Δεν μπορω
να δεχτω την αποψη του κ. Λαμπρου για εξαιρεσεις. Ας κοψουν κατι απο το κινητο διασκεδαση ρουχα οι νεοκοροι.
Θετικο ταμειο σημαινει εξαγορα θεσης για πολλα χρονια η ακομα και δικου μας server.
Τωρα τροπους παραλληλης ενισχυσης μπορει να ειναι η τακτοποιημενη παρουσιαση βιβλιων μαθηματικων, διδακτικης
και παιδαγωγικων μονο σε συγκεκριμενα σημεια και οχι το αλαλουμ οπως το pathfinder η alfavita.
Φυσικα η προταση του κ. Στεργιου για καποια εκδοτικη δραστηριοτητα τις οποιες γνωριζει καλυτερα ειναι πολυ
ωραια. Τι θυμαμαι επ αυτου. Μια σειρα που ειχε κυκλοφορησει ο μακαριτης Βαφειαδης και περιλαμβανε λυμενες ασκησεις
(αρκετα δυσκολες) λυμενες κυριως απο θεσσαλονικεις μαθηματικους (Μητσιου, Καζαντζης, Θαρραλιδης). Εχω τον πρασινο
τομο στην θεσσαλονικη αλλα δεν δυναμαι να τον ψηφιοποιησω αυτη την στιγμη. Παντως ειχε γαμα*ες ασκησεις. Ο κ Στεργιου μπορει να το θυμαται η ακομα και να ηταν contributor. Γυρω στο 1996 αυτα.
4)Τωρα για συλλογο τα βλεπω λιγο μακρυπνοα αυτα δεδομενου της γεωγραφικης κατανομης των μελων και υποχρεωσεων. Αλλα μπορουμε να το δουμε στο μελλον.Φυσικα θα πρεπει να δουμε γιατι οι σχετικες εταιρειες οπως
η ΕΜΕ απετυχαν.

Αυτα τα ολιγα για την ωρα.

Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos » Κυρ Ιαν 11, 2009 1:06 am

Θα ήθελα να κλείσω τη δική μου παρουσία σήμερα, λέγοντας απλά πως πρέπει να συμμετέχουμε όλοι
στην μακροημέρευση αυτού του κλάμπ, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Δεν κρύβω πως δε θα μου άρεσε αυτή η σελίδα, να εμπορεύεται οτιδήποτε ή να τη χρησιμοποιούν κάποιοι για δικό τους όφελος. Ας είναι ανεξάρτητο, ας έχει τη δική του δομή, τους δικούς του κανόνες, για να σεβόμαστε. Ας είναι το πάθος και το μεράκι των
πρωτοστατών του, οδηγός για όλους μας... Δόξα τω θεώ, έχουμε πολλά τέτοια φωτεινά παραδείγματα εδώ στο κλάμπ, για να ακολουθούμε... και να μας κάνουν να θυμόμαστε, συχνά,πυκνά, πως η ζωή δεν είναι μόνο κέρδος, αλλά και άλλα βασικότατα πράγματα, που σαν άνθρωποι τα έχουμε ξεχάσει. Όπως, να επικοινωνείς, να μαθαίνεις συνεχώς, να σκέφτεσαι
και με τα μάτια και τα φώτα άλλων (δεν είναι κακό, ίσα ίσα είναι ο ορισμός της δια βίου μάθησης), να εξελλίσεσαι, να συμμετέχεις με ζήλο.
Αφιλοκερδώς φυσικά, γιατί έτσι πρέπει...
Καληνύχτα σας κι ευχαριστώ πολύ!
τελευταία επεξεργασία από chris_gatos σε Κυρ Ιαν 11, 2009 12:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Χρήστος Κυριαζής
Άβαταρ μέλους
Τηλέγραφος Κώστας
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τηλέγραφος Κώστας » Κυρ Ιαν 11, 2009 1:19 am

Χρήστο συμφωνώ και εγώ είμαι κατά της οποιαδήποτε κίνησης διαφήμισης ,πώλησης βιβλίων κ.τ.λ για εξοικονόμησης χρημάτων μια μικρή συνδρομή από τον καθένα μας είναι αρκετή. Αλλά το θέμα είναι τι θέλει πλειοψηφία
chris_gatos έγραψε:Θα ήθελα να κλείσω τη δική μου παρουσία σήμερα,λέγοντας απλά πως πρέπει να συμμετέχουμε όλοι
στην μακροημέρευση αυτού του κλάμπ,ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.Δεν κρύβω πως δε θα μου άρεσε αυτή η σελίδα,να εμπορεύεται οτιδήποτε ή να το χρησιμοποιούν κάποιοι για δικό τους όφελος.Ας είναι ανεξάρτητο,ας έχει τη δική του δομή,τους δικούς του κανόνες ,για να σεβόμαστε.Ας είναι το πάθος και το μεράκι των
πρωτοστατών του,οδηγός για όλους μας...Δόξα τω θεώ,έχουμε πολλά τέτοια φωτεινά παραδείγματα εδώ στο κλάμπ,για να ακολουθούμε...και να μας κάνουν να θυμόμαστε,συχνά,πυκνά,πως η ζωή δεν είναι μόνο κέρδος,αλλά και άλλα βασικότατα πράγματα,που σαν άνθρωποι τα έχουμε ξεχάσει.Όπως,να επικοινωνείς,να μαθαίνεις συνεχώς,να σκέφτεσαι
και με τα μάτια και τα φώτα άλλων(δεν είναι κακό,ίσα ίσα είναι ο ορισμός της δια βίου μάθησης),να εξελλίσεσαι,να συμμετέχεις με ζήλο.
Αφιλοκερδώς φυσικά,γιατί έτσι πρέπει...
Καληνύχτα σας κι ευχαριστώ πολύ!

Φιλικά
Τηλέγραφος Κώστας
\displaystyle{
F(x) = \int_a^x {f(t)dt} 
}
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες