Επιλογή σχολής

Συντονιστής: spyros

Κατέχης Σπύρος

Επιλογή σχολής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κατέχης Σπύρος » Κυρ Ιουν 22, 2025 2:34 pm

Είμαι τελειόφοιτος λυκείου και σε μία εβδομάδα θα συμπληρώσω το μηχανογραφικό.
Πρώτη μου επιλογή θα είναι σίγουρα το μαθηματικό τμήμα το ΕΚΠΑ.
Ο προβληματισμός μου προκύπτει στην δεύτερη επιλογή, δεν μπορώ να αποφασίσω αν προτιμώ το μαθηματικό τμήμα του ΑΠΘ ή του πανεπιστήμιου Πατρών.
Έχω διαβάσει τα προγράμματα σπουδών και των δύο σχολών καθώς και τα προσφερόμενα μαθήματα.
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι το επίπεδο των καθηγητών και των φοιτητών καθώς και τι πιθανότητα να μην διδάσκεται κάποιο προσφερόμενο μάθημα λόγο μειωμένης ζήτησης, κάτι που έχω ακούσει να γίνεται σε ορισμένα τμήματα σε προσφερόμενα μαθήματα επιλογής.
Γενικά οι στόχοι μου είναι η έρευνα και η ακαδημία ενώ θέλω να επικεντρωθώ κυρίως στα θεωρητικά μαθηματικά.

Επεξεργασία:
Λόγικα δεν θα έρθω στιν θέση να διλέξω μεταξύ των δύο αυτών τμημάτων καθώς λόγο τις επίδωσης μου θεωρώ σχεδών βέβαιη της επιτιχεία στην πρώτη μου επιλογή (η οποία είναι το ΕΚΠΑ)

Ευχαριστώ πολύ τα ατόμα πού κατέβαλαν χρόνο και κόπο και μου έστειλαν σχετικά μηνύματα ή απαντήσαν στην δημοσίευση

Τι θεώρειτςι οτι πρέπει να κάνω για να προετοιμαστώ καταλλήλως για το ερχόμενο έτος
Ήδη έχω καταπιαστεί με την LATEX καθώς θεώρω ότι θα με βοήθειση και στην παρουσίαση της προσωπικής μου δουλιάς καθως και στην οργάνωση των σειμιώσεων μου.
τελευταία επεξεργασία από Κατέχης Σπύρος σε Παρ Ιουν 27, 2025 11:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Λέξεις Κλειδιά:
ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ

Re: Επιλογή σχολής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ » Δευ Ιουν 23, 2025 9:22 am

Ό,τι και να προτείνουμε, θα έρθουν στιγμές που θα μετανιώνεις για την απόφαση που πήρες.
Πάρε καλύτερα μια προσωπική απόφαση χωρίς να λαμβάνεις υπ' όψιν άλλους.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες